رمزارز در ایران

آذری جهرمی: تکنولوژی بلاکچین بانک‌های مرکزی را از بین نمی‌برد

محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت‌وگویی چندجانبه در شبکه اجتماعی کلاب هاوس گفت تکنولوژی بلاکچین، بانک‌های مرکزی را از بین نمی‌برد، بلکه جایگزین تراست می‌شود.

بلاکچین مرجع تراست را جابه‌جا می‌کند و در این میان بانک‌های مرکزی جایگاه خود را حفظ خواهند کرد.

آذری‌جهرمی به اغراق‌های صورت گرفته در مورد تأثیر رمزارزها بر تحریم اشاره کرد و ادامه داد:

گاهی در مورد این فرایند بزرگ‌نمایی می‌شود، به‌طوری که بارها شنیده‌ایم که با استفاده از رمزارزها می‌توان تحریم‌ها را دور زد. درحالی‌که کشور ما در لیست سیاه تحریم‌ها قرار دارد. البته شاید بتوان برخی معاملات خرد را از این طریق انجام داد، اما نمی‌توان در حوزه‌های کلان و خرید و فروش‌های گسترده از رمزارزها برای دور زدن تحریم‌ها بهره‌ برد.


بانک مرکزی تصویب کرد؛ استفاده از رمزارز تولید داخلی برای صرافی و بانک‌ها مجاز شد


با این حال، وزیر ارتباطات در این گفت‌وگو معتقد بود که رمزارزها با کمی تاخیر (lag) در کشور ما فراگیر می‌شود و ما باید در این زمینه خلاق و ریسک‌پذیر عمل کنیم. آذری جهرمی با اشاره به سیاستگذاری‌های فعلی در زمینه ارزهای دیجیتال و تأکید بر اینکه سیاستگذاری‌های محافظه‌کارانه به‌معنای ناآگاهی سیاستگذاران از حوزه رمزارزها نیست، گفت:

اگرچه سیاستگذاران پولی کشور محافظه‌کارانه و دست به عصا در این زمینه حرکت می‌کنند، اما باید این محافظه‌کاری را به رسمیت شناخت و برای آن راه‌حل ارائه داد.

با این حال، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، زیرزمینی شدن این صنعت را انکار نکرد و بر این باور بود که بسیاری از مردم در خانه‌ها، کارخانه‌ها و مزارع کشاورزی مشغول به استخراج رمزارز هستند.

آذری‌جهرمی در بخش دیگری از سخنان خود گفت:

این اتفاق (فراگیری رمزارزها) خواهد افتاد. بنابراین مردم نه باید به آن به‌عنوان مدینه فاضله نگاه کنند و نه از وارد شدن به این حوزه بهراسند.


وزیر ارتباطات : توسعه تکنولوژی و بلاک چین باعث منسوخ شدن فیلترینگ می‌شود


محمدجواد آذری جهرمی، با تایید صحبت‌های فعالین مبنی بر جوان بودن فناوری بلاکچین گفت:

عمر بلاکچین حدودا ۱۰ ساله است، البته ممکن است از نظر فعالان این حوزه منظور این باشد که مدت زیادی است از عمر بلاکچین می‌گذرد، ولی آن چیزی که در اسناد سیاستی است، همچنان حکومت‌ها و رگولاتورها (ارزهای دیجیتال) را به عنوان دارایی می‌شناسند. نظر بانک‌ها در این مورد یک بحث است و نظر دولت‌ها یک بحث دیگر. مباحث زیادی در این مورد هست اما هنوز منجر به این نشده است که فرآیند آن از سمت دارایی بودن به ارز شناخته شدن پیش برود.

منبع
همشهری

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا