تحلیل آنچین

تحلیل آنچین گلسنود: تمایل دوباره سرمایه‌گذاران به هولد بیت کوین | هفته ۳۳ام سال ۲۰۲۴

در حال حاضر بازار بزرگترین ریزش چرخه فعلی را هضم می‌کند و بلاتکلیفی در بین سرمایه‌گذاران مشهود است. با این حال، به نظر می‌رسد بخش زیادی از سرمایه‌گذاران دوباره به استراتژی هولد و انباشت بیت کوین روی آورده‌اند.

پس از چندین ماه فروش نسبتا سنگین، به نظر می‌رسد هولدرهای بیت کوین به هولد و انباشت بیشتر این ارز دیجیتال متمایل شده‌اند. بررسی فعالیت در بازارهای اسپات نشان می‌دهد که اخیرا فشار سمت فروش نسبتا زیادی در بازار وجود داشته که هنوز به طور کامل فروکش نکرده است.

در همین حال، در مقایسه با چرخه‌های گذشته، در حال حاضر بخش زیادی از ثروت شبکه در اختیار هولدرهای بلندمدت است و به طور کلی، شاخص‌های آنچین از اعتماد به نفس بالای هولدرها خبر می‌دهند. در این مطلب که برگرفته از تحلیل آنچین هفته ۳۳ام سال ۲۰۲۴ شرکت گلسنود است، رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین را بررسی می‌کنیم.

بازگشت به استراتژی هولد کردن

از آنجایی که بازار به آرامی در حال بهبود یافتن از ریزش هفته گذشته است، بلاتکلیفی و بی‌اعتمادی قابل توجهی در بین سرمایه‌گذاران موج می‌زند. با این حال، بررسی شاخص‌های آنچین نشان می‌دهد در این شرایط متلاطم بازار، سرمایه‌گذاران به هولد بیت کوین متمایل شده‌اند.

از زمان رکوردشکنی بیت کوین در ماه مارس، این ارز دیجیتال با فروش گسترده‌ای از جانب همه گروه‌های سرمایه‌گذاری روبه‌رو شد. با این حال، در چند هفته گذشته ظاهرا نشانه‌های اولیه تغییر این روند ظاهر شده است و شاهد انباشت و هولد توسط سرمایه‌گذاران، به ویژه کیف پول‌های بزرگی که اغلب در ارتباط با ETFها هستند هستیم.

رفتار گروه‌های مختلف هولدر بیت کوین - منبع: Glassnode
رفتار گروه‌های مختلف هولدر بیت کوین – منبع: Glassnode

شاخص امتیاز روند انباشت (ATS) نشان می‌دهد در حال حاضر تغییر رفتار مشخصی به سمت انباشت بیت کوین وجود دارد. این تغییر رفتار باعث شده تا شاخص ATS به ۱.۰ برسد که بالاترین مقدار آن است و نشان‌دهنده انباشت قابل توجه در طول یک ماه گذشته است.

شاخص امتیاز روند انباشت بیت کوین - منبع:‌ Glassnode
شاخص امتیاز روند انباشت بیت کوین – منبع:‌ Glassnode

این روند را می‌توان در بین هولدرهای بلندمدت بیت کوین که در طول صعود این ارز دیجیتال به اوج ماه مارس مقدار زیادی از عرضه خود را به فروش رساندند نیز مشاهده کرد. در حال حاضر، این گروه از سرمایه‌گذاران بیت کوین به سمت هولد این دارایی متمایل شده‌اند و در طول سه ماه گذشته، بیش از ۳۷۴ هزار واحد از این ارز دیجیتال به عرضه بلندمدت اضافه شده است.

از این رو می‌توان استنباط کرد که تمایل سرمایه‌گذاران در حال حاضر، بیش از اینکه به فروش کوین‌ها باشد، به هولد آنهاست.

عرضه در اختیار سرمایه‌گذاران بلندمدت بیت کوین - منبع: Glassnode
عرضه در اختیار سرمایه‌گذاران بلندمدت بیت کوین – منبع: Glassnode

برای بررسی بیشتر تغییرات ۷ روزه عرضه در اختیار سرمایه‌گذاران بلندمدت را به عنوان دریچه‌ای برای ارزیابی تغییرات دارایی آنها زیر ذره‌بین می‌بریم.

همانطور که در نمودار زیر مشخص است، در زمان تشکیل سقف‌های ماکرو بازار، شاهد فروش قابل توجه سرمایه‌گذاران بلندمدت هستیم، اتفاقی که در زمان رکوردشکنی بیت کوین در ماه مارس نیز رخ داده است. جالب‌تر اینجاست که کمتر از ۱.۷٪ از روزهای معاملاتی، تاکنون فشار فروش بیشتری نسبت به اوج ماه مارس به ثبت رسانده‌اند. این شاخص اخیرا دوباره مثبت شده که نشان‌دهنده تمایل سرمایه‌گذاران بلندمدت به هولد بیت کوین است.

نسبت عرضه بلندمدت به کوتاه‌مدت بیت کوین - منبع: Glassnode
نسبت عرضه بلندمدت به کوتاه‌مدت بیت کوین – منبع: Glassnode

علیرغم فروش گسترده از ماه آپریل تا جولای، قیمت بازار اسپات بیت کوین همچنان بالاتر از میانگین خرید سرمایه‌گذاران فعال (Active Investor Cost Basis) معامله می‌شود. این شاخص، میانگین قیمت خرید سرمایه‌گذاران فعال در بازار کنونی را نشان می‌دهد.

میانگین خرید سرمایه‌گذاران فعال را می‌توان به‌عنوان یک آستانه کلیدی برای بازار صعودی و نزولی درنظر گرفت. در ریزش اخیر نیز قیمت بیت کوین در حوالی این میانگین حمایت شد که از قدرت این سطح خبر می‌دهد و نشان می‌دهد که همچنان بازار نسبت به روند صعودی در کوتاه‌مدت تا میان‌مدت خوش‌بین است.

میانگین قیمت خرید سرمایه‌گذاران فعال - منبع: Glassnode
میانگین قیمت خرید سرمایه‌گذاران فعال – منبع: Glassnode

بررسی سوگیری سرمایه‌گذاران در بازارهای اسپات

در شرایطی که بازار در یک روند نزولی تکنیکال قرار گرفته، ما می‌توانیم از شاخص دلتای حجم تجمعی اسپات (The Spot Cumulative Volume Delta) یا به اختصار CVD برای ارزیابی فعالیت بازار اسپات و تخمین تفاوت خالص دلاری حجم خرید و فروش استفاده کنیم.

این شاخص را می‌توان برای ارزیابی روند بازار در میان‌مدت و هرگونه فاکتوری که ممکن است بر قیمت تاثیر منفی بگذارد استفاده کرد. با توجه به نمودار زیر، می‌توان گفت از زمان تشکیل اوج ماه مارس تاکنون، فشار فروش ثابتی در بازار برقرار بوده است.

شاخص CVD بیت کوین - منبع: Glassnode
شاخص CVD بیت کوین – منبع: Glassnode

مقادیر مثبت CVD نشان‌دهنده فشار خالص سمت خرید و مقادیر منفی آن از فشار خالص سمت فروش خبر می‌دهند. با بررسی میانگین سالانه CVD بازار اسپات نیز می‌توان گفت در ۲ سال گذشته، این شاخص بین ۲۲- تا ۵۰- میلیون دلار در نوسان بوده که از سوگیری سرمایه‌گذاران به فروش خبر می‌دهد.

میانگین سالانه شاخص CVD بیت کوین - منبع: Glassnode
میانگین سالانه شاخص CVD بیت کوین – منبع: Glassnode

می‌توان از این میانگین بلندمدت برای متعادل ساختن شاخص CVD و از بین بردن این سوگیری ذاتی سمت فروش استفاده کرد و به شاخص CVD تعدیل شده (Adjusted Spot CVD) رسید. با مقایسه تغییرات ۳۰ روزه این شاخص و تغییرات ماهانه قیمت، به همستگی جالبی می‌رسیم.

با توجه به این شاخص، می‌توان ناتوانی بیت کوین در شکستن سطح ۷۰٬۰۰۰ دلار را به تقاضای اسپات ضعیف آن نسبت داد. در سمت مقابل، اگر شاخص CVD تعدیل شده مثبت شود، می‌توان گفت تقاضا در بازار بهبود یافته است.

شاخص CVD تعدیل شده - منبع: Glassnode
شاخص CVD تعدیل شده – منبع: Glassnode

بررسی وضعیت هولدرهای بلندمدت

نوسانات قیمت در ماه‌های اخیر باعث کاهش قابل توجه فشار فروش سمت هولدرهای بلندمدت شده است. این باعث شده تا درصد ثروت شبکه در اختیار این گروه ابتدا تثبیت و سپس در روند صعودی قرار بگیرد.

علیرغم فشار فروش قابل توجه سرمایه‌گذاران بلندمدت در طول رکوردشکنی بازار، میزان ثروت شبکه در اختیار این سرمایه‌گذاران در مقایسه با چرخه‌های صعودی گذشته بالاتر است.  این نشان می‌دهد در صورت افزایش قیمت بیت کوین در آینده، پتانسیل فروش بیشتر توسط این گروه از سرمایه‌گذاران وجود دارد. علاوه بر این، می‌توان گفت در صورت ریزش قیمت، این سرمایه‌گذاران تمایل چندانی برای فروش کوین‌های خود نخواهند داشت.

با این تفاسیر می‌توان گفت علیرغم وضعیت متلاطم بازار، این سرمایه‌گذاران صبورتر و منعطف‌تر شده‌اند.

شاخص Realized Cap HODL Waves - منبع: Glassnode
شاخص Realized Cap HODL Waves – منبع: Glassnode

در نهایت می‌توانیم این نتیجه‌گیری را با استفاده از شاخص نسبت ریسک سمت فروش (Sell-Side Risk Ratio) بیت کوین تقویت کنیم. این شاخص، مجموع تمام سود و ضرر تحقق یافته را بر ارزش تحقق یافته بیت کوین تقسیم می‌کند و نشان می‌دهد ارزش کلی کوین‌ها در مقایسه با اندازه کلی بازار چقدر تغییر کرده است.

  • مقادیر بالای این شاخص نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران بیت کوین‌های خود را با سود یا زیان زیادی نسبت به قیمت خرید خود خرج می‌کنند. این شرایط نشان می‌دهد که بازار احتمالا به تعادل مجدد نیاز دارد و معمولا پس از نوسانات بالای بازار رخ می‌دهد.
  • مقادیر پایین این نسبت نشان می‌دهد که اکثر بیت کوین‌ها با قیمتی نزدیک به قیمت خرید خود در حال خرج شدن هستند. این یعنی بازار به درجه‌ای از تعادل رسیده است. این شرایط اغلب نشان دهنده فرسودگی «سود و زیان» در محدوده قیمت فعلی است و معمولاً محیطی با نوسانات کم را توصیف می‌کند.

نسبت ریسک سمت فروش هولدرهای بلندمدت در مقایسه با چرخه‌های صعودی قبلی در سطح پایین‌تری قرار دارد. این نشان می‌دهد که مقدار سود برداشت‌شده از بازار توسط هولدرهای بلندمدت در مقایسه با چرخه‌های قبلی نسبتا کم است. همچنین نشان می‌دهد این سرمایه‌گذاران پیش از فروش، منتظر رشد بیشتر قیمت هستند.

شاخص نسبت ریسک سمت فروش - منبع: Glassnode
شاخص نسبت ریسک سمت فروش – منبع: Glassnode

سخن پایانی

علیرغم وضعیت چالش‌برانگیز و متلاطم بازار، هولدرهای بلندمدت قاطعانه در اعتقاد خود به بیت کوین ثابت قدم مانده‌اند و شواهد از انباشت و خرید بیشتر توسط این سرمایه‌گذاران خبر می‌دهد.

در مقایسه با چرخه‌های صعودی گذشته، درحال حاضر درصد قابل توجهی از ثروت شبکه در اختیار سرمایه‌گذاران بلندمدت است؛ این نشان‌دهنده صبر این سرمایه‌گذاران و انتظار آنها برای قیمت‌های بالاتر است. علاوه بر این، عدم فروش این سرمایه‌گذاران در طول بزرگترین ریزش چرخه فعلی از انعطاف‌پذیری کلی آنها خبر می‌دهد.

منبع
Glassnode

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا