مبتدی مقالات عمومی

آیا در زمان بحران کرونا، ارز دیجیتال بهتر از بانکداری سنتی عمل می‌کند؟

پرداخت ۱۲۰۰ دلار به آمریکایی‌ها به خاطر بحران کرونا شروع شده است و افرادی که بخواهند می‌توانند این پول را از طریق واریز مستقیم به حساب بانکی خود دریافت کنند. این پول که قرار است به خانواده‌های نیازمند برسد، از مالیات انباشته شده افراد معاف نشده است و بانک‌ها می‌توانند از رسیدن این پول به دست افراد بدهکار جلوگیری کنند. در اینجاست که توجه‌ها به سمت ارز دیجیتال (cryptocurrency) جلب می‌شود و این نکته به وضوح نمایان می‌شود که اگر این کمک از طریق ارز دیجیتال به افراد ارسال می‌شد، هیچ نهادی توان قطع کردن آن را نداشت. فناوری بلاک چین و ارز‌ دیجیتال می‌توانند در این فضای بحران بسیار مثمر ثمر واقع شوند.

جای خالی ارز دیجیتال در فضای زیاده‌خواهی بستانکاران

بانک‌ها بار دیگر می‌خواهند از این بحران سوءاستفاده کنند و به تقویت ترازنامه‌های خود بپردازند. آژانس‌های حکومتی نمی‌توانند به خاطر بدهی این پرداختی‌ها را قطع کنند، اما کنگره در اینجا شکست خورد و نتوانست از رسیدن پرداختی‌ها به غایت خود محافظت کند.

این در حالی است که خزانه‌داری آمریکا می‌تواند از قطع این پرداختی‌ها توسط بانک‌ها جلوگیری کند. تعدادی از نمایندگان نیز در نامه‌ای از مسئولان خزانه‌داری خواسته‌اند که از اختیارات خود استفاده کرده و مانع از دخالت بانک‌ها شوند، اما با این وجود تاکنون اقدامی در این راستا صورت نگرفته است.

بانک USAA که ظاهرا به خدمت به نظامیان و خانواده‌های آنان افتخار می‌کند، اخیرا مانع از پرداخت ۳۴۰۰ دلار به یک جانباز معلول شده است. این در حالی است که خانواده این جانباز در وضعیت مالی مبهمی به سر می‌برند. همسر این جانباز اظهار داشته که بانک تلفنی به او گفته است که از اول باید فکر این روز را می‌کردند و خود را گرفتار بدهی نمی‌کردند.

ترامپ‌های طماع به پول نیاز دارند

ارز دیجیتال کرونا بانکداری سنتی بیت کوین بلاک چین کیف پول بحران اقتصادی کمک مالی

گزارش‌ها حاکی از آن هستند که ساعات کاری بیش از ۵۰ درصد از آمریکایی‌های زیر ۴۵ سال کاهش یافته است و این باعث نیاز مالی شدید خانواده‌های این افراد شده است. با وجود این وضعیت، بانک‌ها مانند سدی در مقابل این افراد قرار گرفته‌اند و مانع از رسیدن این پول‌ها به آنها می‌شوند.

البته تعدادی از بانک‌ها در این فضا انعطاف بیشتری نشان داده‌اند. به عنوان مثال، از بانک‌ JPMorgan سوال شد که آیا اقدام به بستن حساب‌ها به خاطر بدهی خواهد کرد و این بانک در جواب ابراز داشت که حداقل به مدت ۳۰ روز از این کار خودداری خواهد کرد. بستن حساب‌ها از جانب بانک‌هایی که افراد به آنها اعتماد کرده و پول خود را به آنها سپرده‌اند، واقعا امری مخوف است.

این تنها بانک‌ها نیستند که می‌توانند به عنوان مانعی بین مردم و این پرداختی‌ها قرار بگیرند، بلکه گزارش‌ها حاکی از آن هستند که طلب‌کارانی که موعد بدهی آنها رسیده است نیز می‌توانند به حساب بدهکاران دسترسی داشته و پول را توقیف کنند.

مشکل اعتماد در این سیستم ویران

بیت کوین و ارز دیجیتال از همان ابتدا برای حل مشکل اعتماد ایجاد شدند. طرفین تراکنش می‌توانند با استفاده از ارز دیجیتال به تراکنش بپردازند و در این میان به شخص ثالث مورد اعتماد نیازی نداشته باشند. در حال حاضر و با توجه به بحران کرونا، نیاز به تراکنش‌های ارز دیجیتال بسیار احساس می‌شود و این ارز‌ها به عنوان راه‌حلی برای وضعیت حال حاضر به خوبی خود را مطرح کرده‌اند.

قطع کردن کمک‌های پرداخت شده به خانواده‌ها از جانب بانک‌ها، اقدامی شرورانه است و بدبینی عجیبی ایجاد می‌کند. این خانواده‌های نیازمند بدون این که بخواهند، گرفتار بحران شده و بیکار هستند و توانایی تهیه مایحتاج روزانه خود را ندارند.

در اینجاست که ثابت می‌شود که حکومت‌ها به جای این که نگران ارز دیجیتال و ایجاد بی‌ثباتی از طریق آن باشند، باید نگران سیستم‌های بانکی ناکارآمد باشند. در این وضعیت که حکومت‌ها می‌خواهند به مردم کمک کنند و از ایجاد بحرانی بزرگ جلوگیری کنند، بانک‌ها و طلب‌کاران طماع مانع از رسیدن پول به دست افراد می‌شوند. چنین ریسک‌هایی را می‌توان با پیاده‌سازی یک سیستم پرداخت مبتنی بر بلاک چین و ارز دیجیتال از میان برداشت.

پرداختی‌های ارز دیجیتال باعث ورود مستقیم پول به کیف پول‌های اشخاص می‌شود و دیگر نیازی به وجود بانک‌ها در این فضا نخواهد بود.

با استفاده از ارز دیجیتال، دیگر بانک‌ها نمی‌توانند پول افراد را توقیف کنند. از این رویداد ناخوشایند فرصت‌هایی مثبت برای ارز‌های دیجیتال ظاهر شده است. اگر بانک‌ها در این شرایط بحران بتوانند مانع از رسیدن کمک‌ها به دست مردم شوند، فضا بیش از پیش برای ورود ارز دیجیتال آماده خواهد شد.

منبع
cointelegraphjpmorgan

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا