بیت کوین یا دیفای؛ در ماه گذشته کدامیک سود بیشتری داشتهاند؟
قیمت بیت کوین مدتی است در نزدیکی بالاترین قیمت تاریخی خود نوسان میکند. اولین ارز دیجیتال بازار در سال ۲۰۲۰ میلادی و مخصوصا بعد از ریزش بازار در اثر ویروس کرونا، صعود بسیار خوبی را به ثبت رسانده است. از این رو بسیاری از تحلیلگران معتقدند که سرمایه گذاری روی بیت کوین بازدهی بسیار خوبی داشته است. اما آمار نشان میدهد که ماه گذشته، ماه پروژههای دیفای بوده است. بسیاری از پروتکلهای حوزه DeFi بازدهی سه رقمی در ماه گذشته را به سرمایه گذاران خود هدیه دادهاند. با توجه به آمار میخواهیم بدانیم BTC یا امور مالی غیرمتمرکز، کدام یک عملکرد بهتری داشتهاند؟
سرمایه گذاری روی بیت کوین یا حوزه دیفای
رونق حوزه دیفای همچنان ادامه دارد. به طور قطع اولین نکتهای که در مورد پروژههای فعال در حوزه امور مالی غیرمتمرکز به چشم میخورد، نوسانات بسیار زیاد قیمت آنهاست. در ماههای اخیر شاهد ریزش قیمت بسیاری از آنها بودیم به طوریکه برخی از ترکیدن حباب حوزه امور مالی غیرمتمرکز صحبت میکردند. اما عملکرد آنها در ماه نوامبر نشان داد که این حوزه همچنان در مرکز توجه فعالان بازار ارزهای دیجیتال قرار دارد؛ زیرا آنها عملکرد بهتری را در مقایسه با بیت کوین به ثبت رساندهاند.
در ماه نوامبر یا مهرماه و آذر ماه، قیمت بیت کوین از محدوده ۱۳,۸۰۰ دلار تا محدوده ۱۹,۰۰۰ دلار رشد را به ثبت رسانده است. از این رو اولین رمز ارز بازار در ماه گذشته، ۴۰ درصد رشد قیمتی داشته است. این رشد قیمت نشان میدهد که انگیزه و امید بازار ارزهای دیجیتال به صعود، پس از سه سال مجددا در دل سرمایه گذاران زنده شده و همه به رشد بیشتر قیمت بیت کوین و به دنبال آن سایر آلتکوین ها و به خصوص پروژههای حوزه دیفای امیدوار شدهاند.
عملکرد توکن های دیفای
این تحقیق توسط یکی از تحلیلگران بازار ارزهای دیجیتال صورت گرفته است. این تحقیق با استفاده از ارزیابی شاخص دیفای Messari انجام شده است. این تحقیق نشان میدهد که سرمایه گذاری در ۱۸ پروتکل DeFi یا حوزه امور مالی غیرمتمرکز عملکرد بهتری نسبت به بیت کوین داشتهاست. حتی در این بررسی، عملکرد اتریوم نیز مورد ارزیابی قرار گرفته است. اتریوم با رسیدن به بالاترین قیمت خود در ۳۰ ماه اخیر خود، رشد ۵۳ درصدی را به ثبت رسانده است. در ادامه نام توکنهای حوزه دیفای که بهترین عملکرد را داشتهاند به همراه مقدار بازدهی آنها را مشاهده میکنید:
- توکن سوشی: ۳۰۰ درصد بازدهی
- توکن آوه: ۲۰۰ درصد بازدهی
- توکن یرن فایننس: ۱۶۰ درصد بازدهی
- توکن تورچین: ۱۵۰ درصد
البته در این لیست توکنهای مشهوری در حوزه دیفای حضور دارند که عملکرد ضعیفتری در مقایسه با بیت کوین داشتهاند. از این میان میتوان به Kyber، 0X، REN و Link اشاره کرد که بازدهی آنها در ماه گذشته کمتر از بیت کوین بوده است.
توجه به این نکته ضروری است که بسیاری از پروتکلهای دیفای از بالاترین قیمت تاریخی خود، فاصله بسیار زیادی دارند و این در حالی است که بیت کوین موفق به شکست رکورد بالاترین قیمت تاریخی خود شده است. از این رو بسیاری منتظر فصل آلت کوین ها هستند تا با رشد قیمتها با سرمایه گذاری روی پروتکلهای حوزه DeFi یا دیفای بتوانند مجددا به بالاترین قیمت تاریخی خود برسند.
سرمایه قفل شده در حوزه دیفای
مطابق اطلاعات ارائه شده توسط سایت DeFiPulse ارزش کل دارایی ذخیره شده در حوزه دیفای یا TVL، رکورد جدیدی را به ثبت رسانده است. مقدار کل دارایی دیجیتال قفل شده در حوزه دیفای به ۱۵ میلیارد دلار رسیده است. این شاخص از ماه گذشته ۳۲ درصد رشد داشته است.
در حال حاضر پروژه Maker با ۲.۷ میلیارد دلار، بالاترین مقدار سرمایه قفل شده را بین پروتکلهای دیفای را در اختیار دارد. پروتکل Uniswap با اتمام زمان توزیع توکن یونی با خروج سرمایه همراه شد و اکنون به جایگاه پنجم پروتکلهای دیفای رسیده است.
با این حال همواره یکی از دغدغههای سرمایه گذاری در بازار ارزهای رمزنگاری شده، انتخاب کوین یا توکنهای برای سرمایه گذاری است. این تحقیق نشان میدهد که در ماه گذشته، داراییهایی وجود داشتهاند که عملکرد بسیار بهتری نسبت به بیت کوین و اتریوم داشتهاند.