متوسط مقالات عمومی

مرور فعالیت‌های ایلان ماسک در حوزه ارزهای دیجیتال از ابتدا تاکنون

رابطه ایلان ماسک با بازار ارز دیجیتال از زمانی که تصویرش به‌عنوان یک ترفند استادانه در کلاهبرداری استفاده شد تا تبدیل شدنش به یک عامل مهم در رسیدن رمز ارز بیت کوین (BTC) به بالاترین سطح خود، همواره پیچیده و در طول سال‌ها دقیقا مانند خود بازار رمزارزها در حال تغییر است. در این مقاله به بررسی رفتار Elon Musk در بازار ارزهای دیجیتال می‌پردازیم.

بررسی رابطه ایلان ماسک با بازار ارز دیجیتال

ایلان ماسک، مهندس و کارآفرین آمریکایی که اصالتاً اهل آفریقای جنوبی است، سمت‌های بنیان‌گذار، مدیرعامل و یا طراح ارشد را در SpaceX، تسلا، OpenAI ،Neuralink و The Boring Company برعهده دارد. این‌ها، شرکت‌های نوینی هستند که مجموعه وسیعی از صنایع از هوا فضا، ساخت وسایل نقلیه الکترونیکی، فناوری نورون و هوش مصنوعی گرفته تا زیرساخت‌ها را پوشش می‌دهند. حالا ایلان ماسک با فعالیت در بازار رمز ارزها و حمایت از ارز دیجیتال دوج کوین، هیاهوی زیادی را در فضای وب ایجاد کرده است.

البته پیش از همه این‌ها، در سال ۱۹۹۸، ماسک یکی از بنیان‌گذاران پی پال (PayPal) بود. یکی از اولین و موفق‌ترین شرکت‌های پردازش پرداخت آنلاین در جهان. با رسیدن کاربران این پلتفرم به ۳۲۵ میلیون کاربر فعال در سال ۲۰۲۰، انقلابی در نحوه انتقال پول از طریق اینترنت را ایجاد شد. ارزهای دیجیتال نیز خود را به عنوان بستری برای انتقال ارزش و ایجاد بستری برای پرداخت‌های مالی معرفی کرده‌اند و از این رو می‌توان گفت، فعالیت‌های گذشته ایلان ماسک در راستای هدف اصلی ظهور بازار ارز دیجیتال بوده است.

این میراث باعث شد ایلان ماسک در نهایت با حوزه ارز دیجیتال – در ابتدا با اکراه – درگیر شود. تکنولوژی که پرداخت‌های آنلاین را یک گام فراتر از پی پال و رقبای خود با حذف کامل نیاز به پردازنده‌های شخص ثالث متمرکز، برد.

آیا ایلان، ساتوشی ناکاتومو است؟

احتمالاً اولین باری که ایلان ماسک نام رمز ارز را آورده و ارتباط خود با حوزه ارز دیجیتال را علنی کرده، در توییتر بوده است. در مارس ۲۰۱۴، پس از اینکه یک عکاس مستند که به نام مستعار نوئل شناخته شده است در مورد موضع‌گیری‌اش درباره ارزهای دیجیتال از او سوال کرد، این کارآفرین به شکلی مرموز و تا حدودی کنایه‌آمیز پاسخ داد: «خب، اکنون که ساتوشی ناکاتومو کشف شده است، حدس می زنم پرونده بسته شده باشد».

این احتمالاً به مقاله‌ای از نیوز ویک (Newsweek)  اشاره دارد که چند روز قبل منتشر شده بود و ادعا می‌کرد هویت واقعی خالق مرموز بیت کوین، ساتوشی ناکاتومو را کشف کرده است. ادعایی که بعداً توسط مردی که نام اصلی او دوریان ناکاموتو (Dorian Nakamoto) است، انکار شد.

پس از آن، در اکتبر ۲۰۱۴، نظر ایلان ماسک در مورد بیت کوین و حوزه ارز دیجیتال توسط مصاحبه‌گر والتر آیزاکسون در مجلس افتتاح تشکیلات جدید مجله ونیتی فر (Vanity Fair) پرسیده شد. پاسخ او در آن زمان این بود که بیت کوین «احتمالاً یک چیز خوب است»، اما او فکر می‌کند که «بیشتر وسیله‌ای برای انجام معاملات غیرقانونی» خواهد بود و در ادامه توضیح می دهد که «لزوما کاملاً بد نیست»، چرا که «برخی چیزها شاید اصلا نباید غیرقانونی باشند».

ایلان ماسک افزود که «بیت کوین برای معاملات قانونی و غیرقانونی مفید خواهد بود، در غیر این صورت هیچ ارزشی برای معاملات غیرقانونی نخواهد داشت. زیرا شما باید یک پل ارتباطی بین تبدیل قانونی به غیرقانونی داشته باشید» و در ادامه گفت که «هیچ بیت کوین ی ندارد».

شک و تردید ایلان ماسک در آن زمان، شاید قابل توجیه باشد، زیرا در طول سال ۲۰۱۴، بیت کوین در حال ریزش قیمتی از بالاترین حد خود به قیمت ۱,۱۵۶ دلار بود – کاهشی که برای چندین سال بدون بهبود چشمگیر حوزه ارز دیجیتال تا اواخر سال ۲۰۱۷ بدون وقفه ادامه داشت. این دوره طولانی یا «زمستان رمزارز» همزمان با سکوت کامل رسانه‌ای ایلان ماسک در حوزه ارز دیجیتال بود که سرانجام در نوامبر ۲۰۱۷ این سکوت شکسته شد.

ورود دوباره ایلان ماسک به بازار ارز دیجیتال

ورود مجدد ایلان ماسک به ارز دیجیتال

در حالی که بیت کوین در حال عبور از مرز ۸ هزار دلار بود و به اوج جدید خود، تقریباً ۲۰,۰۰۰ دلار نزدیک می‌شد، در ۲۲ نوامبر ۲۰۱۷، مقاله‌ای تحت عنوان «احتمالا ایلان ماسک بیت کوین را اختراع کرده است» در سایت مدیوم (Medium) منتشر شد. نویسنده ساهیل گوپتا (Sahil Gupta)  بود که پس از آن به عنوان مهندس نرم‌افزار برای تسلا کار کرد و سپس شرکت خودش Spase.io را تاسیس کرد.

گوپتا برای تأیید ادعای خود، بیشتر مدارک فرعی ارائه داد، از جمله دانش عمیق ایلان ماسک در اقتصاد و حوزه رمزنگاری، تجربه زبان برنامه نویسی ++ C و رویکرد حل مسئله‌ای او اشاره کرده بود. همانطور که پیش بینی می‌شد، پس از مدت کوتاهی این ادعا توسط این کارآفرین در یک توییت رد شد: «حقیقت ندارد [که بیت کوین را تأسیس کردم]. دوستی چند سال بخشی از یک واحد بیت کوین را برایم فرستاد، اما نمی‌دانم حالا کجاست».

یک ماه بعد، در توییتر مجدداً از ایلان ماسک سوال شد که آیا ارز دیجیتال بیت کوین را او تاسیس کرده است یا خیر، وی با انتشار لینکی به مقاله تمسخر ارز دیجیتال، که در وب سایت رسانه‌های طنز The Onion منتشر شده، مجدداً آن را انکار کرد.

سواستفاده از شهرت ایلان ماسک برای کلاهبرداری

بدترین تعامل این تاجر با حوزه ارز دیجیتال – که البته غیرمستقیم بود – سال بعد در ۲۰۱۸ اتفاق افتاد. در نوامبر این سال، گروهی از کلاهبرداران دو حساب تایید شده از برندهای بزرگ را در توییتر هک کردند: فروشگاه مد Matalan و یک فیلمساز  Pathe UK.

سپس تصاویر و نام‌های هر دو حساب را تغییر دادند تا اکانت را به عنوان ایلان ماسک جا بزنند و از این دو اکانت برای یک برنامه اهدای ارز دیجیتال جعلی استفاده کنند. در این طرح بزرگ کلاهبرداری، شرکت‌کنندگان نگون‌بخت مجبور بودند برای دریافت جایزه ابتدا رمزارز های خود را برای این اکانت بفرستند و که دیگر هرگز پس داده نشد. هکرها قبل از متوقف شدن توسط توییتر موفق شده‌اند دارایی‌های قربانیان خود به ارزش حدود ۱۵۷ هزار دلار را بدزدند. اما این حادثه اظهار نظر مستقیمی از طرف ایلان ماسک در حوزه ارز دیجیتال را به همراه نداشت.

ایلان دیدگاهش را نسبت به حوزه ارز دیجیتال تغییر می‌دهد

صحبت های جنجالی ایلان ماسک در مورد بیت کوین

اتفاقات به سمت بهتر شدن تغییر مسیر دادند. جدیدترین و یا شاید هیجان انگیزترین نظرات ایلان ماسک در حوزه ارز دیجیتال از سال ۲۰۱۹ آغاز شد. وی با جدیت بیشتری به ارزهای دیجیتال، هم از نقطه نظر تکنولوژی و هم به عنوان یکی از مولفه‌های بالقوه مدل‌های تجاری خود، علاقه‌مند شد.

در پادکستی در تاریخ فوریه ۲۰۱۹ با شرکت مدیریت دارایی Ark Invest، ایلان ماسک ساختار بیت کوین را «‌کاملاً درخشان» خواند، همچنین افزود که « اتریوم هم ویژگی‌های خوبی دارد. اگرچه او در آن زمان برای استفاده از این تکنولوژی رمزارز پر مصرف در مدل تجاری تسلا نبود.

ایلان ماسک و ارز دیجیتال DOGE

علاقه ایلان ماسک به دوج کوین

در تاریخ ۲ آوریل ۲۰۱۹، ایلان ماسک برای اولین بار از دوج کوین (Dogecoin) نام برد و در توییتر نوشت: «دوج کوین ممکن است ارز دیجیتال مورد علاقه من باشد. این ارز برای من خیلی جذاب است». قیمت این ارز دیجیتال از ۰.۰۰۲ دلار در اول آوریل به ۰.۰۰۴ دلار در ۴ آوریل رسید. سود آوری صد در صد در دو روز!

توییت‌های بازیگوشانه ایلان ماسک درباره دوج و حوزه ارز دیجیتال در دسامبر سال ۲۰۲۰ از سر گرفته شد و تا امروز ادامه دارد، هر پست در تحریک عمده قیمت نقش دارد، یا حداقل به آن کمک می‌کند.  یک توییت تک کلمه ای “Doge” که در ۴ فوریه سال ۲۰۲۰ نوشته شد، در طی چهار روز باعث افزایش حدودا ۱۲۰ درصدی قیمت شد.

پست دیگری که حاوی انتقاد از توزیع بسیار نابرابر ثروت دوج کوین بود (۶۲٪ از ذخایر دوج دست ۵۰ آدرس‌ بزرگ است، در مقایسه این عدد برای بیت کوین ۱۰.۵٪ است)، منجر به افت ۲۰ درصدی قیمت شد.

 بیت کوین مرزها را می‌شکند

ما سرانجام به اوج داستان خود درباره ایلان ماسک و ارتباطش با حوزه ارز دیجیتال می‌رسیم: تسلا در تاریخ ۸ فوریه سال ۲۰۲۱ اعلام کرد که این شرکت ۱.۵ میلیارد دلار بیت کوین خریداری کرده و قصد دارد ارز دیجیتال را به عنوان روش پرداخت محصولات خود بپذیرد. از زمان نوشتن این موضوع، بالاترین رقم فعلی بیت کوین در حدود ۵۸ هزار دلار است که ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۱ به دست آمده است. بدون شک اعلامیه‌ای که توسط شرکت تحت مدیریت ایلان ماسک اعلام شد، تا حدودی به این موضوع کمک کرد.

بالاخره آیا این ماسک بود که با توییت بازیگوشانه و سپس پیگیری جدی‌تری، به موفقیت بازار رمزارز و حوزه ارز دیجیتال کمک کرد؟ یا علاقه جدید وی به این صنعت ناشی از محبوبیت و بلوغ ذاتی آن است؟

سخن پایانی

ما فقط می‌توانیم فرضیاتی داشته باشیم، اما آنچه که ما به طور قطع می‌دانیم این است که تب رمز ارز مسری است: حتی موسیقی‌دان و هنرمند معاصر کلر بوچر (با نام هنری Grimes)، که اکنون با ایلان ماسک در رابطه است، اخیراً با حوزه ارزهای دیجیتال درگیر شده است: یک مجموعه دیجیتال آرت وی به ارزش ۶ میلیون دلار با کمک توکن های معاوضه‌پذیر مبتنی بر بلاک چین  فروخته شده است. ایلان ماسک بدون شک یکی از چهره‌های تاثیر گذار در حوزه ارز دیجیتال است. رشد شدید قیمت دوج کوین بدون شک مدیون حمایت‌های ایلان ماسک است. نظر شما در مورد حواشی ایلان ماسک در این بازار چیست؟

منبع
coinmarketcap

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
4 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا