اخبار بلاکچین

سرویس نام اتریوم (ENS)، بلاکچین لایه ۲ اختصاصی خود را راه‌اندازی می‌کند؛ ۱۰٪ افزایش قیمت ENS

سرویس نام اتریوم (ENS) در حرکتی نوآورانه به دنبال راه‌اندازی بلاکچین لایه ۲ مستقل خود است تا مقیاس‌پذیری و امنیت کاربران خود را بهبود ببخشد. پس از آنکه ENS لبز، جزئیات راه حل جدید لایه ۲ اتریوم به نام “Namechain” را اعلام کرد، قیمت سرویس نام اتریوم (ENS) بیش از ۱۰٪ درصد افزایش یافت که البته با اصلاح بازار، اندکی ریزش را تجربه کرده است.

به گزارش میهن بلاکچین، این پروژه که به دنبال تمرکززدایی بیشتر و کاهش هزینه‌های گس اتریوم است، به کاربران این امکان را می‌دهد تا هویت دیجیتال خود را با ایمنی و کارایی بیشتری مدیریت کنند. مدیران ENS Labs در ارائه‌ای در کنفرانس «frENSday» در بانکوک در 11 نوامبر توضیح دادند که Namechain یک راه‌حل لایه 2 اتریوم است که هدف آن مقیاس‌سازی هویت بلاکچین از طریق آسان‌تر کردن ثبت نام با هزینه‌های کاهش یافته از طریق رول‌آپ است. Namechain با “ENSv2” کار خواهد کرد؛ پروتکلی که ENS را قادر می‌سازد تا به لایه اتریوم ۲ گسترش یابد.

جزئیات بلاکچین لایه ۲ اختصاصی ENS

شرکت ENS Labs، توسعه‌دهنده سرویس نام اتریوم (ENS)، در حال پیشبرد برنامه‌های خود برای راه‌اندازی یک شبکه لایه ۲ اختصاصی است.

به گفته کاترین وو (Katherine Wu)، مدیر عملیاتی ENS Labs، این شبکه جدید که نیم‌ چین (Namechain) نام دارد، قرار است تا پایان سال آینده راه‌اندازی شود. این شبکه از فناوری رول‌آپ‌های با دانش صفر (Zero-Knowledge Rollups) بهره می‌برد که با فشرده‌سازی داده‌های منتشر شده در بلاکچین، موجب افزایش سرعت تراکنش‌ها و کاهش هزینه اجرای آن‌ها می‌شود.

شرکت ENS Labs در بیانیه مطبوعاتی خود در روز دوشنبه اعلام کرد:

این فناوری به Namechain امکان می‌دهد تا تراکنش‌ها را خارج از شبکه اصلی اتریوم پردازش و اجرا کند، در حالی که همچنان از امنیت کامل اتریوم، با هزینه‌های کمتری بهره‌مند می‌شود.

این شبکه جدید، از زیرساخت‌های یک زنجیره دانش صفر سازگار با ماشین مجازی اتریوم (zkEVM) استفاده خواهد کرد. به گفته وو، تیم ENS Labs در مراحل نهایی انتخاب zkEVM مورد نظر خود قرار دارد.

برای کسب دانش بیشتر درباره مفهوم zkEVM به مقاله مربوطه در سایت میهن بلاکچین سر بزنید.

سیستم ENS در بلاکچین مانند سیستم نام دامنه (DNS) در وب عمل می‌کند. همان‌طور که نام‌های دامنه (مثل Amazon.com و WhiteHouse.gov) برای انسان قابل خواندن و به‌خاطر سپردن هستند و نسبت به آدرس‌های عددی IP راحت‌تر درک می‌شوند، نام‌های ENS نیز نسبت به آدرس‌های کیف پول کریپتو خواناتر و قابل‌فهم‌تر هستند. برای نمونه، نام ENS ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)، خالق اتریوم، Vitalik.eth است که نسبت به آدرس کیف پول او (0xd8dA6BF26964aF9D7eEd9e03E53415D37aA96045) بسیار آسان‌تر خوانده و نوشته می‌شود.

در ماه مه (اردیبهشت)، ENS Labs با انتقال سیستم ثبت این پروژه به لایه ۲ پیشنهاد بازنگری آن را ارائه داد. در آن زمان، این شرکت هنوز به استفاده از مدل رول‌آپ دانش صفر (ZK Rollup) متعهد نشده بود.

وو معتقد است بازنگری بزرگ ورژن دوم این سیستم (ENSv2)، شاهد بازسازی کامل پروتکل ENS و گسترش آن به لایه ۲ خواهد بود.

وی اظهار داشت:

هدف ما این است که Namechain از روز اول راه‌اندازی با ENSv1 (سیستم فعلی در شبکه اصلی اتریوم) سازگاری کامل داشته باشد. از دید کاربران، نباید هنگام راه‌اندازی Namechain تفاوتی در رابط کاربری و تجربه کاربری وجود داشته باشد، جز کاهش هزینه‌های گس.

تصمیم ENS برای اجرای ENSv2 در راستای تلاش دیگر شرکت‌های بزرگ کریپتو مبنی بر راه‌اندازی پروژه‌های لایه ۲ خود است.

اخیراً تیم‌های پروژه‌ دیفای (DeFi) یونی‌ سواپ (UniSwap)، صرافی کریپتو کراکن (Kraken) و بلاکچین شرکت سونی (Sony) نیز برنامه‌هایی برای راه‌اندازی شبکه‌های رول‌آپ خود اعلام کرده‌اند.

با این حال، این پروژه‌ها به‌جای استفاده از رول‌آپ‌های دانش صفر، از فناوری آپتیمیزم (Optimism) در لایه ۲ بهره می‌برند که با نام OP Stack شناخته می‌شود و به توسعه‌دهندگان امکان می‌دهد کد آن را برای ایجاد بلاکچین‌های خود شبیه‌سازی کنند.

نیک جانسون (Nick Johnson)، هم‌بنیان‌گذار و توسعه‌دهنده اصلی ENS Labs، در بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد:

پروژه Namechain گام بعدی تکامل ENS را نشان می‌دهد و من از پیشرفت‌های بزرگی که در مقیاس‌پذیری و هزینه ایجاد خواهد کرد و همچنین از کاربردهای جدیدی که امکان‌پذیر خواهد شد، بسیار هیجان‌زده هستم.

منبع
CoinDesk

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا