تحلیل آنچین

تحلیل اختصاصی بازار با استفاده از دیتای آن‌چین (21 تا 27 بهمن)



سلام به علاقه‌مندان تحلیل آن‌چین بازار رمز ارزها

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

بیت کوین و بازار ارزهای دیجیتال در هفته گذشته تحت تاثیر اتفاقات سیاسی بود؛ سایه جنگ روسیه و اوکراین، در کنار تایید رمزارزها توسط این ابرقدرت جهان، معادلات را برهم ریخت. از سویی تاثیرات دامنه‌دار نرخ تورم و بیکاری ایالات متحده بر روی قیمت بازار ارزهای دیجیتال ادامه‌دار دارد. در ادامه این مطلب با بررسی بازار رمزارزها طی هفته گذشته همراه شما هستیم.

برای تحلیل قیمت بیت کوین و قیمت اتریوم و به طور کلی تحلیل روند کلی بازار رمز ارزها ابزارهای متنوعی وجود دارد. ما معتقدیم با بررسی مداوم اطلاعات آن‌چین یا درون زنجیره‌ای می‌توان وقایع و اتفاقات این بازار را عمیق‌تر و دقیق‌تر ارزیابی و تحلیل کرد. در همین راستا میهن بلاکچین قصد دارد تا با تمرکز بر اطلاعات و دیتای درون شبکه یا On-Chain، گزارشی از عملکرد بازار را به صورت هفتگی منتشر کند. هدف این گزارش‌های هفتگی، تحلیل رفتار سرمایه‌گذاران، احساسات معامله‌گران و تغییرات صورت گرفته در شبکه بیت کوین و اتریوم است. در این تحلیل‌های متریک‌های آنچین بیت کوین و اتریوم مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

سلب مسئولیت

سلب مسئولیت

گزارش پیش رو، تحلیل اختصاصی میهن بلاکچین بر اساس دیتاهای آن‌چین (روی زنجیره) در هفته گذشته است. اطلاعات و تحلیل‌های این مقاله به هیچ عنوان نباید به عنوان توصیه‌ای برای خرید و فروش یا سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شوند. فراموش نکنید که همیشه قبل از سرمایه‌گذاری، خودتان به طور کامل بازار را تحلیل و بررسی کنید.

توجه به نکات زیر به مطالعه بهتر این مقاله کمک خواهد کرد:

  • این گزارش به سه بخش کلی تقسیم‌ شده است؛ در بخش اول اطلاعات کلی از بازار در هفته گذشته را ارائه می‌کنیم و همینطور اطلاعات مهم پیرامون بیت کوین را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در بخش دوم این گزارش نیز وضعیت شبکه اتریوم را بررسی خواهیم کرد. در انتها نیز به شکل جزیی به وضعیت استیبل‌کوین‌ها می‌پردازیم.
  • برای جلوگیری مداوم از بیان تاریخ‌ها، در این مقاله کلمه “بازه زمانی” به فاصله زمانی ۲۱ بهمن تا ۲۷ بهمن ماه اشاره دارد.
  • این نسخه، بیست و هفتمین گزارش از سری تحلیل‌های هفتگی آنچین میهن بلاکچین است. برای مطالعه گزارش پیشین، به مقاله زیر مراجعه کنید.

آنچه در این مطلب می‌خوانید


بخش اول – بیت کوین

This image has an empty alt attribute; its file name is BTCUSDT_2022-02-16_16-17-43-1024x537.png

تصویر بالا نمودار قیمت بیت کوین در تایم‌فریم روزانه را نشان می‌دهد. این هفته بیت کوین توانست موقعیت خود را از لحاظ قیمت در سطح بالاتر از ۴۰,۰۰۰ دلار حفظ کند. بسیاری از تحلیل‌گران بر این عقیده هستند، که حفظ قیمت بیت کوین بالای ۴۰,۰۰۰ دلار می‌تواند به رالی صعودی بعدی آن کمک کند و در صورت حفظ قیمت، بالاتر از این محدوده بتوان محدوده ۴۰,۰۰۰ دلار را به عنوان یک محدوده حمایتی برای بیت کوین در نظر گرفت. در این هفته با بالا رفتن تنش‌ها بین روسیه و اوکراین و احتمال شروع جنگ بین این دو کشور، همانطور که انتظار می‌رفت قیمت بیت کوین همچون شاخص‌ بورس کشورهای مختلف با کاهشی ۱۰ درصدی مواجه شد و از حدود ۴۶,۰۰۰ دلار تا محدوده ۴۱,۵۰۰ دلار سقوط کرد؛ این کاهش قیمت طولی نپایید و معامله‌گران با تجربه بالاتر از این موقعیت برای خرید استفاده کرده و هم‌اکنون قیمت اولین رمز ارز جهان حدود ۴۴,۰۰۰ دلار است.

همچنین با بررسی تکنیکال روند بیت کوین، می‌توان یک الگوی سر و شانه معکوس در روند بیت کوین و در تایم فریم روزانه مشاهده کرد. طبق این الگو انتظار می‌رود اگر بیت کوین بتواند از سطح مقاومتی ۴۵,۸۰۰ دلار عبور کند، قیمت آن بتواند تا محدوده ۵۵,۰۰۰ دلار به رشد خود ادامه دهد.

This image has an empty alt attribute; its file name is Ideas-and-Forecasts-on-Bitcoin-_-U.S.-Dollar-—-BITSTAMP_BTCUSD-—-TradingView-2-1024x408.png

در ادامه به بررسی برخی از داده‌های آنچین در یک هفته اخیر می‌پردازیم:

ارزش بازار رمز‌ارزها در این هفته با احتمال درگیری اوکراین و روسیه، نزولی تقریبا شارپ را تجربه کرد و سقوطی تقریبا ۲۰۰ میلیارد دلاری را تجربه کرد؛ البته این سقوط مدت زیادی به طول نیانجامید و ارزش بازار به سرعت ریکاوری شده و به محدوده قبلی خود بازگشت و هم‌اکنون ارزش کل بازار رمزارزها تقریبا ۱.۹۵ تریلیون دلار است.

This image has an empty alt attribute; its file name is chart-3.jpeg

این هفته و همزمان با ریزش کلی بازار بیت کوین و اتریوم عملکرد بهتری نسبت به سایر رمز‌ارزها داشتند و در هنگام سقوط بازار توانستند سطوح قیمتی خود را تا حدودی حفظ کنند. از این رو سلطه بیت کوین بر بازار رمز‌ارزها تا حدود ۴۶.۴۴ درصد افزایش یافت. پس بازگشت سرمایه گذاران و تریدرها به سایر رمزارزها سلطه بیت کوین کاهش یافت و اکنون حدود ۴۲.۲ درصد است. همچنین سلطه اتریوم، دومین رمزارز بزرگ از نظر ارزش بازار در مارکت کریپتو، این هفته تغییر چشم‌گیری نسبت به هفته گذشته نداشته و اکنون به ۱۸.۷ درصد رسیده است.

This image has an empty alt attribute; its file name is chart-4.jpeg

بررسی رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین

رفتار نهنگ‌ها در بازار ارز‌های دیجیتال یکی از فاکتورهای اصلی برای تشخیص روند قیمتی رمزارزها است. از این رو ابتدا به سراغ نهنگ‌های بیت کوین می‌رویم و رفتار آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

This image has an empty alt attribute; its file name is Bitcoin-BTC-19.22.41-16-Feb-2022-1024x347.png
  • معرفی نمودار: در تصویر بالا نمودار رفتار کیف پول‌هایی که موجودی آن‌ها بین ۱۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ بیت کوین است را با نمودار بنفش در کنار نمودار قیمت بیت کوین نشان می‌دهد. همچنین هیستوگرامی به شکل عمودی در گوشه تصویر مشاهده می‌‌کنید که نشان‌دهنده حجم و قیمت خرید کوین‌های فروخته شده طی هفته گذشته است.
  • تحلیل نمودار:‌ همانطور که در نمودار مشهود است، نهنگ‌ها هفته گذشته و با ریزش قیمت بیت کوین به محدوده قیمتی ۴۱,۰۰۰ دلار شروع به اضافه کردن به دارایی‌های بیت کوین کرده و با رسیدن قیمت آن به حدود ۴۵,۵۰۰ دلار دست به فروش زده‌اند. با توجه به رفتار نهنگ‌ها در بازار می‌توان نتیجه گرفت، در محدوده قیمتی فعلی بیت کوین در حال جابجایی بین نهنگ‌های مختلف بازار است.

بررسی رفتار هولدرها در برابر تریدرها

This image has an empty alt attribute; its file name is Bitcoin-BTC-19.29.36-16-Feb-2022-1024x347.png
  • معرفی نمودار: در تصویر بالا، قیمت بیت کوین با رنگ سبز، در کنار تفاوت سود محقق شده هولدرهای بلند مدت (یک ساله) و کوتاه مدت (۶۰ روزه) هستیم. شاخص MVRV Long/Short توانایی نسبتا قابل قبولی در تشخیص سقف و کف سیکل‌های خرسی و گاوی از خود نشان داده است.
  • تحلیل نمودار: همانطور که در نمودار مشخص است، درصد MVRV این هفته نیز زیر عدد صفر است. این موضوع بیانگر این است که تریدرها در مقایسه با هولدرها در سود بیشتری هستند. این شاخص در دوره‌های صعودی بازار اعداد مثبت را نشان می‌دهد که حکایت از قدرت هولدرها برای آغاز روند نزولی با فروش‌های خود دارد. 

بررسی وضعیت ماینرهای بیت کوین

بیش از ۱.۸۶ میلیون واحد بیت کوین در اختیار ماینر‌های بیت کوین است. رفتار ماینر‌ها به عنوان یکی از تاثیر‌گذارترین افراد فعال در بازار بیت کوین، می‌تواند دید خوبی نسبت به آینده بازار به ما بدهد. تصویر زیر نحوه رفتار ماینرهای بیت کوین در یک هفته اخیر است:

This image has an empty alt attribute; its file name is Bitcoin-Miner-Netflow-Total-All-Miners-3-1024x645.png
  • معرفی شاخص: نمودار بالا شاخص ورودی/خروجی خالص بیت کوین کیف پول ماینرها را با کندل استیک‌های سبز و قرمز در کنار قیمت بیت کوین با نمودار مشکی نشان می‌دهد.
  • تحلیل نمودار: همانطور که در نمودار قابل مشاهده است، ماینرها در ابتدای هفته و با افزایش قیمت بیت کوین تا محدوده ۴۵,۵۰۰ دلار بخشی از دارایی خود را نقد کرده‌اند. روند فروش ماینرها  پس از کاهش قیمت بیت کوین کاهش یافت و اکنون فشار زیادی برای فروش، از سمت ماینرها به بازار تحمیل نمی‌شود.

بررسی وضعیت کیف پول صرافی‌ها

با توجه به حجم مبادلات در صرافی‌های متمرکز، آن‌ها به عنوان یکی از مراجع تعیین قیمت بیت کوین و یکی از مهمترین عوامل موثر در قیمت آن به شمار می‌روند. در حال حاضر بیش از ۲.۰۶ میلیون بیت کوین در کیف پول صرافی‌ها ذخیره شده است. به تصویر زیر توجه کنید:

This image has an empty alt attribute; its file name is Bitcoin-BTC-19.58.38-16-Feb-2022-1024x347.png
  • معرفی شاخص: در تصویر بالا، نرخ خالص ورود و خروج بیت کوین به صرافی‌های ارز دیجیتال را در کنار موجودی آن‌ها و قیمت بیت کوین را مشاهده می‌کنید.
  • تحلیل شاخص: همانطور که در نمودار آشکار است با کاهش ناگهانی قیمت بیت کوین مقادیر زیادی از این رمزارز از کیف پول صرافی‌ها خارج و به کیف پول‌ افراد انتقال داده شده است. اکنون نیز روند خروج بیت کوین از صرافی‌ها ادامه داشته و به طور کلی موجودی کیف پول صرافی‌ها در حال کاهش است.

یکی از دقیق‌ترین شاخص‌هایی که می‌توان با استفاده از آن در مورد روند قیمتی بیت کوین اظهار نظر کرد، بررسی کیف پول صرافی‌ها است. بد نیست که نگاهی بلند‌مدت‌تر در طول یکسال به وضعیت این کیف پول‌ها داشته باشیم تا بتوانیم دید خود را درباره نظر افراد برای نگهداری یا فروش بیت کوین متوجه شویم.

This image has an empty alt attribute; its file name is Bitcoin-BTC-20.27.46-16-Feb-2022-1024x347.png

نمودار بالا نمایانگر میزان وضعیت کیف پول صرافی‌ها در یکسال گذشته است. همانطور که مشاهده می‌کنید، حتی با وجود افزایش قیمت بیت کوین تا سقف تاریخی خود، نمودار تعداد بیت کوین‌های داخل کیف پول صرافی‌ها در کل سال روندی نزولی داشته و اکنون تعداد بیت کوین‌های داخل این کیف پول‌ها در پایین‌ترین میزان خود در یکسال گذشته است.

بررسی احساسات بازار

در این بخش به سراغ وضعیت میزان استفاده از شبکه بیت کوین می‌رویم:

شاخص active addresses

This image has an empty alt attribute; its file name is Bitcoin-BTC-20.39.26-16-Feb-2022-1024x347.png
  • معرفی شاخص: شاخص آدرس‌‌های فعال شبکه نمودی از میزان اقبال کاربران به شبکه است و در روندهای صعودی تعداد آن به شکل معنادار افزایش می‌یابد. در تصویر بالا، میانگین متحرک هفت روزه این شاخص در کنار قیمت بیت کوین رسم شده است.
  • تحلیل نمودار: در حال حاضر حدودا ۹۶۹ هزار آدرس فعال در شبکه بیت کوین وجود دارد. با توجه به میانگین هفت روزه آدرس‌های فعال می‌توان نتیجه گرفت که تعداد آن‌ها نسبت به هفته گذشته کاهش داشته است.

ابزار بررسی متریک‌های اجتماعی

هرچند این شاخص را نمی‌توان در دسته متریک‌های آنچین قرار داد با این حال ابزار خوبی برای بررسی رفتار و احساسات سرمایه‌گذاران بیت کوین است.

This image has an empty alt attribute; its file name is war-20.53.01-16-Feb-2022-1024x347.png
  • معرفی شاخص: این شاخص وضعیت حجم فعالیت اجتماعی کلمه «جنگ» (رنگ آبی) و سلطه آن در قیاس با باقی ارزهای دیجیتال (رنگ زرد) را در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد. همچنین قیمت بیت کوین با رنگ سبز رسم شده است.
  • تحلیل شاخص: این هفته با بالا گرفتن مناقشات بین اوکراین و روسیه و احتمال آغاز جنگ بین این دو کشور، همزمان با ریزش قیمت بیت کوین شاخص بورس اکثر کشورها از جمله S&P ایالات متحده با سقوط مواجه شد. از این رو با بررسی میزان سرچ کاربران در باره کلمه جنگ در شبکه‌های اجتماعی و قیمت بیت کوین، می‌توان نتیجه گرفت با افزایش احتمال جنگ و افزایش جستجوی کاربران در باره این موضوع قیمت بیت کوین نیز در سیکل‌های مختلف کاهش داشته است.

بخش دوم – اتریوم

چارت بالا نمودار قیمت اتریوم در تایم فریم روزانه را نشان می‌دهد؛ اتریوم هفته پس از هفته سبز رنگ گذشته، بلافاصله سقوطی ۱۲ درصدی را تجربه کرد و به محدوده ۲۸۰۰ دلار رسید. با این حال در ادامه هفته، بخشی از این کاهش را جبران کرد و هم‌اکنون دوباره در محدوده ۳۰۰۰ دلار معامله می‌شود.

از سوی دیگر اوضاع در راهکارهای لایه دو اتریوم بهتر از چند وقت اخیر است. مقدار سرمایه قفل شده در ان شبکه‌ها بار دیگر از مرز ۶ میلیارد دلار گذر کرد. همچنین خبرهای خوبی از همکاری راهکار متیس با پروژه‌های مختلف به گوش می‌رسد.

راهکارهای لایه دو اتریوم

وضعیت استیکینگ اتریوم ۲

ETH 2.0

میزان اتر قفل شده در قرارداد استیکینگ اتریوم ۲ به ۹.۴ میلیون اتر رسید. متوسط اتر قفل شده هر آدرس، ۳۳.۵۴ اتر است.

بررسی حجم معاملات در صرافی‌های غیرمتمرکز

حجم معاملات صرافی‌های غیرمتمرکز

در نمودار بالا حجم معاملات روزانه صرافی‌های غیرمتمرکز (نمودار میله‌ای) را مشاهده می‌کنید. در سمت راست اسامی صرافی‌ها را به تفکیک می‌بینید. حجم معاملات صرافی‌های مطرح لایه یک، تغییر خاصی نسبت به هفته قبل نداشت و با تنها ۲ درصد افزایش، در مرز ۱۶ میلیارد دلار باقی ماند.

میانگین هزینه تراکنش

معرفی شاخص: در نمودار فوق، میانگین هزینه تراکنش شبکه اتریوم با رنگ بنفش و قیمت اتر با نمودار شمعی به نمایش در آمده است.

تحلیل شاخص: میزان هزینه گس در شبکه اتریوم همواره یکی از نشانه‌های تشخیص سقف قیمتی اتر بوده است. هزینه گس از اواسط ماه ژانویه کاهشی بوده است. میزان کارمزد اتریوم، به کمترین حد خود از تابستان رسید.

صرافی‌ها

در این بخش وضعیت ورود و خروج اتر به کیف پول اتریوم صرافی‌ها را بررسی می‌کنیم. به تصویر زیر توجه کنید:

وضعیت صرافی‌ها در شبکه اتریوم
  • معرفی شاخص: نمودار بالا قیمت اتر (با رنگ سبز) را در کنار نرخ ورود و خروج اتر به صرافی‌ها (با رنگ نخودی) و موجودی صرافی‌ها (به رنگ صورتی) نشان می‌دهد.
  • تحلیل نمودار: چارت اتریوم وضعیتی مشابه بیت کوین را نشان دهد، بسیاری از حجم معاملات انجام شده در هفته گذشته، محقق کردن سود اتریوم‌های خریداری شده در بازه زمانی کوتاه مدت بوده است. نکته جالب توجه نرخ مثبت خالص ورود به صرافی در طی هفته گذشته بود. این میزان از ورود اتر به صرافی‌ها طی چند ماه اخیر بی‌سابقه بوده است. آیا باید انتظار فروش در کوتاه مدت داشته باشیم؟
  • معرفی شاخص: در نمودار بالا قیمت اتریوم را در کنار میزان Open Interest معاملات آتی در تمامی صرافی‌ها مشاهده می‌کنید.
  • تحلیل شاخص: وضعیت معاملات منقضی نشده در طی دو ماه اخیر کاهش داشته است. پس از ریزش هفته گذشته و حمایت از قیمت، قراردادهای منقضی نشده رشدی دوباره داشت و دوباره فراتر از ۶ میلیارد دلار رسید. همچنین نسبت سفارش‌های خرید پر شده قراردادهای دائمی (Perpetual) به بالاتر از سطح ۰.۵۱ رسید که نشان از سانتیمنت مثبت در بازار دارد.

بخش سوم – استیبل کوین‌ها

وضعیت استیبل کوین‌ها در هفته گذشته به شرح زیر است:

حجم تراکنش استیبل کوین در هفته گذشته
  • معرفی شاخص: USDC باز هم عمده حجم تراکنش استیبل کوین‌ها در هفته گذشته را به خود اختصاص داد. میم (MIM) با برطرف شدن نسبی مشکلاتش، به سطح معاملات پیشین بازگشت.
دامیننس تتر
  • معرفی شاخص: در تصویر فوق، سلطه تتر (Dominance) از کل ارزش بازار رمزارزها (با رنگ سبز) و ارزش بازار را با نمودار شمعی مشاهده می‌کنید.
  • تحلیل شاخص: بنابر تحلیل یکی از تحلیل‌گران سایت کریپتوکوانت، این دو متریک به شکل سنتی همواره خلاف یکدیگر عمل کرده‌اند و قله‌های یکی، با قعرهای دیگری همراه بوده است – این مساله را با نقد شدن سرمایه‌گذاران در هنگام بازار نزولی می‌توان توجیه کرد – حال وی پیش‌بینی می‌کند که با توجه به دره محلی دامیننس تتر، شاهد رشدی در ارزش بازار کلی باشیم. هر چند نکته‌ای که باید به آن توجه کرد، تضعیف نقش تتر به عنوان استیبل کوین اصلی بازار است. همچنین میزان استیبل کوین موجود در بازار، از ابتدای سال ۲۰۲۱ تا کنون ۱۰ برابر شده است.

سخن پایانی

ما در این سری مقالات به سراغ اطلاعات آن‌چین بازار می‌رویم و سعی داریم تا الگوهای تکرار شونده مشترک بین قیمت و اطلاعات On-Chain را شناسایی کرده و در اختیار شما قرار دهیم. در نتیجه این مقاله و تمامی مواردی که در آن اشاره شده، به هیچ عنوان نباید ملاک تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری قرار گیرد. سعی ما این است تا به جای تحلیل مستقیم قیمت، عوامل تاثیرگذار بر نوسانات قیمت رمز ارزها را بشناسیم تا تحلیل دقیقتری از بازار داشته باشیم. اگر در این زمینه تجربه‌ای دارید و یا اطلاعات آن چین مشخصی را پیدا کرده‌اید که بر قیمت رمز ارزها تاثیر دارد، با ما به اشتراک بگذارید.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا