تحلیل آنچین

تحلیل اختصاصی بازار با استفاده از دیتای آن‌چین (15 تا 21 اردیبهشت)

سلام به علاقه‌مندان تحلیل آن‌چین بازار رمز ارزها

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

برای تحلیل قیمت بیت کوین و قیمت اتریوم و به طور کلی تحلیل روند کلی بازار رمز ارزها ابزارهای متنوعی وجود دارد. ما معتقدیم با بررسی مداوم اطلاعات آن‌چین یا درون زنجیره‌ای می‌توان وقایع و اتفاقات این بازار را عمیق‌تر و دقیق‌تر ارزیابی و تحلیل کرد. در همین راستا میهن بلاکچین قصد دارد تا با تمرکز بر اطلاعات و دیتای درون شبکه یا On-Chain، گزارشی از عملکرد بازار را به صورت هفتگی منتشر کند. هدف این گزارش‌های هفتگی، تحلیل رفتار سرمایه‌گذاران، احساسات معامله‌گران و تغییرات صورت گرفته در شبکه بیت کوین و اتریوم است. در این تحلیل‌های متریک‌های آنچین بیت کوین و استیبل کوین‌ها مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

سلب مسئولیت

سلب مسئولیت

گزارش پیش رو، تحلیل اختصاصی میهن بلاکچین بر اساس دیتاهای آن‌چین (روی زنجیره) در هفته گذشته است. اطلاعات و تحلیل‌های این مقاله به هیچ عنوان نباید به عنوان توصیه‌ای برای خرید و فروش یا سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شوند. فراموش نکنید که همیشه قبل از سرمایه‌گذاری، خودتان به طور کامل بازار را تحلیل و بررسی کنید.

توجه به نکات زیر به مطالعه بهتر این مقاله کمک خواهد کرد:

  • این گزارش به دو بخش کلی تقسیم‌ شده است؛ در بخش اول اطلاعات کلی از بازار در هفته گذشته را ارائه می‌کنیم و همینطور اطلاعات مهم پیرامون بیت کوین را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در بخش دوم، به طور مشخص مورد ویژه LUNA/UST را بررسی خواهیم کرد.
  • برای جلوگیری مداوم از بیان تاریخ‌ها، در این مقاله کلمه “بازه زمانی” به فاصله زمانی ۱۵ تا ۲۱ اردیبهشت ماه اشاره دارد.
  • این نسخه، سی‌ و هفتمین گزارش از سری تحلیل‌های هفتگی آنچین میهن بلاکچین است. برای مطالعه گزارش پیشین، به مقاله زیر مراجعه کنید.

بخش اول – بیت کوین

قیمت بیت کوین

تصویر بالا قیمت بیت کوین را در تایم‌فریم روزانه نشان می‌دهد. از آغاز هفته قیمت بیت کوین یک روند نزولی را در پیش گرفت و تا محدوده ۲۹,۶۱۵ دلار سقوط کرد. این برای اولین بار در ۳۰۰ روز اخیر است که قیمت بیت کوین محدوده زیر ۳۰,۰۰۰ دلار را تجربه می‌کند. این محدوده یکی از حمایت‌های اصلی بیت کوین است و اگر در ادامه روند ریزشی بیت کوین دوباره اعداد زیر ۳۰,۰۰۰ دلار را تجربه کند، انتظار ریزش تا محدوده ۲۳,۰۰۰ دلار دور از ذهن نیست. یکی از دلایل ریزش بیت کوین افزایش ۰.۵ درصدی نرخ بهره توسط فدرال رزرو است. با افزایش نرخ بهره بازار سهام آمریکا نیز با ریزش قابل توجهی روبرو شد و شاخص S&P 500 که با بیت کوین نیز همبستگی دارد، حدودا ۵ درصد کاهش یافت. همچنین به عقیده کارشناسان فروش بیت کوین توسط بنیاد لونا به منظور حفظ قیمت استیبل کوین UST یکی دیگر از عوامل فشار فروش در بازار بوده است.

شاخص ترس و طمع (Fear and Greed) یکی از اندیکاتورهاییست که میزان احساسات بازار را به خوبی نشان می‌دهد. در حال حاضر این عدد به ۱۲ رسیده است که نشان می‌دهد سرمایه‌گذاران بیت کوین در حالت ترس شدید (Extreme Fear) قرار دارند. این موضوع باعث تشدید فروش بیت کوین شده و می‌تواند قیمت آن را به سطوح پایینتر نیز برساند.

شاخص ترس و طمع

در ادامه به بررسی برخی از داده‌های آنچین در یک هفته اخیر می‌پردازیم:

این هفته ارزش کل بازار رمز‌ارزها حدودا ۲۷۰ میلیارد دلار کاهش یافت. این افت ارزش کل بازار رمز‌ارزها را به محدوده ۱.۴۰ تریلیون دلار رساند.

ارزش بازار

ریزش سنگین این هفته بازار رمز‌ارزها باعث شد تا قیمت آلت کوین‌ها با شتاب بیشتری نسبت به بیت کوین کاهش یابد. به همین دلیل سلطه بیت کوین افزایش یافته و اکنون ۴۳.۷ درصد از سلطه بازار در اختیار بیت کوین است. همچنین سلطه اتریوم به عنوان دومین رمز‌ارز بازار کریپتو، نیز نسبت به هفته گذشته حدودا ۱ درصد افزایش یافت و اکنون ۲۰.۷ درصد از سلطه بازار در اختیار اتریوم است.

سلطه بیت کوین بر بازار

بررسی رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین

نهنگ‌ها یکی از اصلی‌ترین بازیگران در بازار رمزارزها محسوب می‌شوند و تحرکات آنها در بازار می‌تواند تصویر دقیقی از اتفاقات آینده را پیش روی سرمایه‌گذاران قرار دهد. از این رو ابتدا به سراغ نهنگ‌های بیت کوین می‌رویم و رفتار آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین
  • معرفی نمودار: در تصویر بالا نمودار رفتار کیف پول‌هایی که موجودی آن‌ها بین ۱۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ بیت کوین است را با نمودار بنفش در کنار نمودار قیمت بیت کوین با رنگ سبز نشان داده شده است. همچنین هیستوگرامی به شکل عمودی در گوشه تصویر مشاهده می‌‌کنید که نشان‌دهنده حجم و قیمت خرید کوین‌های فروخته شده طی هفته گذشته است.
  • تحلیل نمودار: بررسی رفتار نهنگ‌های بازار در این شرایط می‌تواند تصویر خوبی از عملکرد آنها در ریزش بازار و تبیین یک استراتژی جامع برای کاربران کریپتو به همراه داشته باشد. همانطور که در نمودار پیداست نهنگ‌ها این هفته با شروع ریزش بازار تقریبا ۱۵۰,۰۰۰ واحد بیت کوین را در بازار به فروش رسانده‌اند. این فروش سنگین می‌تواند حاکی از فعال شدن حد ضرر بسیاری از آنها در این محدوده قیمت باشد.

بررسی رفتار هولدرها در برابر تریدرها

رفتار هولدرها در برابر تریدرها
  • معرفی نمودار: در تصویر بالا، قیمت بیت کوین با نمودار سبز رنگ، در کنار تفاوت سود محقق شده هولدرهای بلند مدت (یک ساله) و کوتاه مدت (۶۰ روزه) نمایش داده شده است. شاخص MVRV Long/Short توانایی نسبتا قابل قبولی در تشخیص سقف و کف سیکل‌های نزولی و صعودی از خود نشان داده است.
  • تحلیل نمودار: شاخص MVRV همچنان در محدوده‌ پایین‌تر از صفر قرار دارد. این شاخص همچنان نشان می‌دهد که تریدرها وضعیت بهتری نسب به هولدرها در شرایط ریزش بازار دارند.

بررسی وضعیت ماینرهای بیت کوین

بیش از ۱.۸۵ میلیون واحد بیت کوین در کیف پول ماینرهای شبکه بیت کوین ذخیره شده‌ است. در نتیجه بررسی رفتار این بازیگران نیز در روند قیمتی بیت کوین موثر است. به تصویر زیر توجه کنید:

وضعیت ماینرهای بیت کوین
  • معرفی شاخص: نمودار بالا شاخص ورودی/خروجی خالص بیت کوین کیف پول ماینرها را در کنار قیمت بیت کوین با نمودار مشکی نشان می‌دهد. مقادیر مثبت در این نمودار نشان‌دهنده افزایش ذخایر بیت کوین ماینرها است.
  • تحلیل نمودار: در حالی که فرایند مایننیگ برای بسیاری از ماینرها اکنون سودی در پی نداشته و ادمه دادن آن زیان‌ده است. همانطور که در نمودار مشخص است، ماینرها حجم زیادی از بیت کوین‌های خود را به فروش نرسانده‌اند. تعداد بیت کوین‌هایی که در کیف پول مانیرها ذخیره شده تغییرات چندانی نسبت به هفته گذشته نداشته است و ماینرها فقط بخش کوچکی از بیت کوین‌های خود را از کیف پول‌هایشان خارج کرده‌اند.

بررسی وضعیت کیف پول صرافی‌ها

با توجه به حجم مبادلات در صرافی‌های متمرکز، آن‌ها به عنوان یکی از مراجع تعیین قیمت بیت کوین و یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت آن به شمار می‌روند. در حال حاضر حدودا ۱.۹۷ میلیون بیت کوین در کیف پول صرافی‌ها ذخیره شده است. به تصویر زیر توجه کنید:

کیف پول صرافی‌ها
  • معرفی شاخص: در تصویر بالا، نمودار بنفش رنگ نرخ خالص ورود و خروج بیت کوین به صرافی‌های متمرکز رمزارزها را در کنار موجودی آن‌ها و قیمت بیت کوین نشان می‌دهد.
  • تحلیل شاخص: بالاخره روند خروج بیت کوین از کیف پول صرافی‌ها متوقف شد و این هفته حدودا ۸۰,۰۰۰ واحد بیت کوین به صرافی‌ها وارد شد. از ابتدای اصلاح قیمت بیت کوین همواره موجودی کیف پول صرافی‌ها در حال کاهش بود؛ اما در ریزش اخیر بیت کوین این روند متوقف شده و بسیاری از افراد و نهنگ‌ها دارایی‌های خود را برای فروش به صرافی‌ها انتقال داده‌اند.

بررسی احساسات بازار

در این بخش به سراغ وضعیت میزان استفاده از شبکه بیت کوین می‌رویم:

شاخص active addresses

احساسات بازار
  • معرفی شاخص: شاخص آدرس‌‌های فعال شبکه نشان‌دهنده میزان استفاده کاربران از شبکه است. در سیکل‌های صعودی تعداد آدرس‌های فعال به شدت افزایش می‌یابد که می‌تواند نمودی از پویایی و میزان استفاده افراد از شبکه بیت کوین باشد. در تصویر بالا، میانگین متحرک هفت روزه این شاخص با رنگ صورتی در کنار قیمت بیت کوین با رنگ سبز و آدرس‌های فعال روزانه به صورت ستونی با رنگ زرد نمایش داده شده است.
  • تحلیل نمودار: در حال حاضر حدودا ۹۲۳ هزار آدرس فعال در شبکه بیت کوین وجود دارد. با اصلاح قیمت بیت کوین شاخص‌ آدرس‌های فعال این شبکه نسبت به هفته گذشته حدودا ۱۰,۰۰۰ عدد کاهش یافته است.

ابزار بررسی متریک‌های اجتماعی

شاخص بهای مصرف کننده
  • معرفی شاخص: این شاخص وضعیت حجم فعالیت اجتماعی عبارت «شاخص بهای مصرف کننده- CPI» (رنگ آبی) و سلطه آن در قیاس با باقی ارزهای دیجیتال (رنگ زرد) را در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد. همچنین قیمت بیت کوین با رنگ سبز رسم شده است.
  • تحلیل شاخص: شاخص بهای مصرف‌کننده (Consumer price index) معیاری برای اندازه‌گیری تغییر در میانگین قیمت کالا‌ها و خدمات مصرفی برای یک خانوار است. به عبارت ساده‌تر این شاخص نشان‌دهنده تورمی است که مصرف‌کنندگان کالا و خدمات در زندگی روزمره خود احساس می‌کنند. این شاخص در ایالات متحده آمریکا اکنون به عدد ۸.۳ رسیده است. معمولا با بالا رفتن این شاخص بازار‌های مالی با ریزش مواجه می‌شوند. اکنون نیز شاخص CPI در حال رشد است و انتظار می‌رود در ماه جاری به عدد ۸.۵ برسد، که از نظر بسیاری از اقتصاددانان باعث ریزش بیشتر بازار‌های مالی خواهد شد. همانطور که در نمودار مشخص است، با افزایش جستجو برای این کلمه قیمت بیت کوین نیز تحت تاثیر قرار گرفته و کاهش قابل توجهی یافته است.

بخش دوم – استیبل کوین

هفته‌ای که گذشت، یکی از حادثه‌سازترین هفته‌های تاریخ دنیای ارزهای دیجیتال بود؛ شاید آن را بتوان با هک دائو و صرافی Mt.Gox یکی دانست. UST، سومین استیبل کوین بزرگ بازار، شکست خورد و فروپاشید. اختلافی که در روز و ساعات نخست تنها یکی دو سنت بود،‌هم‌اکنون در حدی است که شاید نتوان نام استیبل کوین بر آن گذاشت. اما چه اتفاقی افتاد؟

قیمت زوج UST/USDT در صرافی بایننس

واقعیت این است که کسی دقیقا نمی‌داند چه اتفاقی رخ داد؛ هر چه باشد همگی می‌دانستند (و بارها در همین سری مقالات اشاره شده بود) که توانایی حفظ برابری یک استیبل کوین الگوریتمی، علاوه بر مکانیزم پویا، احتیاج به اعتماد عمومی دارد وگرنه شرایطی موسوم به Bank Run و مارپیچ مرگ رخ می‌دهد و این دقیقا اتفاقی بود که رخ داد. در تصویر زیر میزان UST سوزانده شده و لونای مینت شده در طی روزهای اخیر را مشاهده می‌کنید. تنها ۲.۸ میلیارد UST طی امروز و از طریق ماژول خود اکوسیستم ترا از مدار خارج و بدل به لونا شده است.

تغییر در میزان UST در گردش

اوضاع از جهات دیگر نیز برای اکوسیستم ترا خوشایند به نظر نمی‌رسد؛ کوین‌دسک ساعاتی پیش خبر از این داد که دو کوان (مدیر ارشد اجرایی ترافورم لبز)، یکی از دو بنیان‌گذار استیبل کوین الگوریتمی شکست‌خورده Basic Cash (BAC) بوده است که با نام مستعار «ریک» فعالیت می‌کرد. از سوی دیگر جنت یلن، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده، روز گذشته در پاسخ به سناتور پت تومی، با اشاره به وضعیت استیبل کوین UST، از لزوم تصویب قوانین مرتبط با رمزارزها تا پایان سال ۲۰۲۲ خبر داد.

واکنش بازار به این وضعیت نیز جالب توجه بود؛ علاوه بر متاثر شدن لونا و UST، دیگر استیبل‌کوین‌های الگوریتمی و حتی تتر که پشتوانه فیاتش در حالی از ابهام قرار دارد با کاهش ارزش و میکر (MKR) که شاید بتوان آن را نماینده استیبل کوین‌های غیرمتمرکز بیش‌وثیقه‌گذاری شده نامید۷ با افزایش قیمت روبرو شدند.

قیمت استیبل کوین FEI
قیمت ارز USDC در برابر تتر با افزایش روبرو شد
استیبل کوین USDN از دیگر بازنده‌های بزرگ این چند روز بود
میکر اما بیش از ۴۰ درصد رشد داشت

از سوی دیگر جاستین سان که به تازگی استیبل کوین USDD را به تاسی از UST ایجاد کرده است، در توییتی خبر از حمله نهنگ‌ها به استیبل کوین الگوریتمی شبکه ترون و اختصاص دو میلیارد دلار برای دفاع از برابری آن داد. میزان فاندینگ ریت شورت کردن USDD در بخش معاملات دائمی صرافی بایننس به عدد خیره‌کننده‌ای رسیده است.

کاربری در توییتر،‌ ایده‌ای در خصوص شرایطی که منجر به de-peg شدن TerraUSD شد، ارائه کرده است؛ او اتفاقات پیش آمده را نتیجه حمله‌ای مشابه به حمله جورج سوروس به پوند انگلستان و بانک مرکزی انگلستان (Bank of England) می‌داند – در این حمله سوروس با شورت کردن گسترده پوند، بانگ مرکزی انگلستان را به زانو درآورد و بیش از ۱.۱ میلیارد پوند سود کرد. مراحلی که وی شرح می‌دهد به شکل زیر است:

همه‌چیز به ماه مارس و خبر بنیاد حافظ لونا برای خرید بیت کوین به عنوان پشتوانه‌ای کمکی برای حفظ ارزش UST بازمی‌گردد. چند روز بعد، دو کوان خبر از حمله‌ای قریب‌الوقوع به دای با ایجاد استخر پایه جدیدی در صرافی کرو به نام 4pool (متشکل از فرکس، UST، تتر و USDC – و حذف استخر سنتی 3pool) داد. این چنین حمله می‌توانست با بهره‌وری سرمایه بهتری اجرا شود.

حمله‌کننده (که برخی آن را صندوق‌های بزرگی چون بلک راک و سیتادل می‌دانند)، صدهزار عدد بیت کوین قرض می‌گیرد. کسی دقیقا قیمت اخذ این وام را نمی‌داند اما به نظر می‌رسد بنیاد لونا، ۱۵ هزار عدد از بیت‌کوین‌های خود را از این حمله‌کننده تهیه کرده باشد. در سمتی دیگر به کمک OTCها، یک میلیارد دلار UST قرض گرفته می‌شود.

در آستانه تشکیل استخر 4pool، بنیاد لونا ۱۰۰ میلیون دلار از نقدینگی استخر پیشین کرو خود را برداشت می‌کند. حمله‌کننده ۳۵۰ میلیون از یک میلیارد UST خود را در استخر خالی می‌کند (تبدیل می‌کند).

درصد اجزای تشکیل دهنده استخر کرو

این اتفاق سه روز پیش رخ داد. با کاهش نقدینگی، سرمایه حمله‌کننده توانست سبب de-peg شدن مقطعی استخر شود (۰.۹۷ سنت به ازای هر UST) و فروش بیت کوین توسط بنیاد حافظ لونا را آغاز کرد. به شکل تکنیکی، بنیاد حافظ لونا معادل ۱.۵ میلیارد دلار بیت کوین را به بازارسازها «قرض» داد تا بتوانند با عملیات بازار، برابری را به این استیبل کوین بازگردانند. این عمل سبب ایجاد فشار فروشی بر روی بیت کوین نیز شد که تا سطح قیمتی گسترده، خریدار چندانی با توجه به شرایط مبهم ماکروی اقتصادی نداشت.

پس از برهم زدن نسبت استخر کرو، حمله‌کننده با ۶۵۰ میلیون دلار باقی‌مانده به سراغ صرافی بایننس رفت. در این هنگام FUD شکل گرفته سبب خروج سپرده‌ها از پروتکل انکر و شلوغ شدن شبکه شد و مارپیچ مرگ در حال شکل‌گیری بود. در همان حال که بازارسازهای ترا در حال فروش بیت کوین بودند، مهاجم قصه ما نیز در حال فروش UST در بایننس بود. خبرهایی از تراکنش‌های اسپم با گس بالا برای شلوغ کردن شبکه به گوش می‌رسید؛ با رسیدن قیمت UST به ۶۰ سنت، موجی از لیکویید شدن‌های گسترده آنچین (استراتژی‌های دیجن باکس و وام‌های روی زنجیره‌ای) آغاز شد که خود سبب فشار فروش بیشتر و پایین‌تر آمدن قیمت شد. با توجه به پارامترهای شبکه ترا، ظرفیت جذب شوک این شبکه محدود بود. به ناگهان آربیتراژی که در مکانیزم این شبکه تعبیه شده بود، ریسکی شده بود؛ چرا که کسی حاضر نبود لونا را نیز نگه دارد. لونا و UST هر دو به «پول بد» تبدیل شده بودند.

نیت مهاجم از این کار چه می‌توانست باشد؟ هزینه‌های واقعی وام (شورت/قرارداد OTC و غیره) و قیمت ورود و خروج مهاجم قطعا آشکار نیست اما اگر فرض کنیم وی توانسته باشد در قیمت ۳۲ هزار دلار از پوزیشن شورت خود بر روی بیت کوین خارج شده باشد، طی مدت یک ماه نزدیک به ۹۵۰ میلیون دلار به جیب زده است. با توجه به هزینه دامپ کردن یک میلیارد UST، احتمالا رقم واقعی سود او چیزی در حدود ۸۰۰ میلیون دلار باشد.

در آخرین تلاش‌های دو کوان، لری سرماک، ژورنالیست The Block، خبر از چانه‌زنی وی با صندوق‌های سرمایه‌گذاری جامپ (Jump)، سلسیوس (Celsius)، جین سنت (Jane St) و آلامدا (Alameda) برای جذب ۱ تا ۱.۵ میلیارد دلار سرمایه داده بود. دو قصد داشت تا با دادن تخفیف پنجاه درصدی بر روی لونا، آن‌ها را مجاب به سرمایه‌گذاری کند. در ابتدا خبر می‌رسید که آلامدا تنها مخالف است اما در ادامه خبرها حاکی از برهم خوردن این توافق بود.

در نهایت بیانیه دو کوان، لحنی داشت که خبر از قبول کردن شکست و شروعی دوباره می‌داد؛ شروعی که شاید این بار «الگوریتمیک» نباشد:

«با شروع تلاش برای بازسازی UST، مکانیزم را جوری تغییر خواهیم داد تا وثیقه‌گذاری شده باشد.»

آیا این پایان راه استیبل کوین‌های الگوریتمی است؟ شخصا حداقل چند پروژه الگوریتمی با تیم‌های بااستعداد می‌شناسم که در مراحل آخر توسعه پلتفرم خود هستند. برای پاسخ این سوال، به انتظار خواهم نشست.

اما چه بر سر شبکه ترا خواهد آمد؟ حقیقت تلخ این است که احتمالا هیچ‌گاه رشدی مشابه قبل را تجربه نخواهد کرد؛ علاوه بر از دست رفتن اعتماد، چیزی که به این شبکه اجازه چنین رشدی را داد مکانیزم سینیوریژ (Seigniorage) و mint/burn بود و اگر بنا به تبدیل آن به نوعی استیبل کوین بیش وثیقه‌گذاری شده باشد، جذب میلیاردها دلار سرمایه جدید مدت‌ها به طول خواهد انجامید. اما ترا یک شبکه است و LUNA به عنوان کوین اصلی آن دارای ارزشی ذاتی است. به خصوص آن که با پایین آمدن قیمت آن، سود استیکینگ آن افزایش پیدا خواهد کرد، احتمالا جایی در کف، عده‌ای شروع به خرید خواهند کرد و این چنین ریبوت شبکه ترا آغاز خواهد شد. هرچند بیش از دو میلیارد UST تنها در امروز سوزانده شده است (و لونا مینت شده)، اما برای برقراری peg، احتیاج به چندین میلیارد دیگر است و شاید این امر حتی هفته‌ها به طول انجامد.

سود استیکینگ لونا بر اساس قیمت آن

این رویداد عجیب و غریب را می‌توان «قوی سیاه» بازار نامید و باید حالا حالاها به انتظار آثار آن نشست. با توجه به شرایط اقتصادی کلی که جالب به نظر نمی‌رسد، سوال اصلی این است: آیا زمستان واقعا فرارسیده است؟

سخن پایانی

ما در این سری مقالات به سراغ اطلاعات آن‌چین بازار می‌رویم و سعی داریم تا الگوهای تکرار شونده مشترک بین قیمت و اطلاعات On-Chain را شناسایی کرده و در اختیار شما قرار دهیم. در نتیجه این مقاله و تمامی مواردی که در آن اشاره شده، به هیچ عنوان نباید ملاک تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری قرار گیرد. سعی ما این است تا به جای تحلیل مستقیم قیمت، عوامل تاثیرگذار بر نوسانات قیمت رمز ارزها را بشناسیم تا تحلیل دقیقتری از بازار داشته باشیم. اگر در این زمینه تجربه‌ای دارید و یا اطلاعات آن چین مشخصی را پیدا کرده‌اید که بر قیمت رمز ارزها تاثیر دارد، با ما به اشتراک بگذارید.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا