پنج نمودار کلیدی که کاهش اخیر قیمت بیت کوین را توضیح میدهند
با توجه به تلاش بیت کوین برای بازپسگیری سطح روانی ۶۰,۰۰۰ دلار، دادههای آنچین از شرکت کریپتوکوآنت (CryptoQuant)، پنج نمودار کلیدی را ارائه میدهد که میتوانند دلایل مختلف کاهش اخیر قیمت بیت کوین را توضیح دهند.
به گزارش میهن بلاکچین، قیمت بیت کوین سیگنالهای متناقضی را از خود بروز میدهد و بازار کریپتو در وضعیت ناپایدار قرار دارد و این موضوع باعث نگرانی معاملهگران شده است. تحلیلگران درباره این که آیا بازار به سمت اصلاح حرکت میکند یا روند صعودی خود را ادامه خواهد داد، اختلاف نظر دارند.
پنج نمودار کلیدی برای توضیح افت قیمت اخیر بیت کوین
بیت کوین به زیر سطح روانی ۶۰,۰۰۰ دلار سقوط کرده است و پس از افزایش اخیر قیمت آن به بالای ۶۵,۰۰۰ دلار، به افت خود ادامه میدهد. نگاه دقیقتر به عوامل بنیادی، نشان میدهد که معاملهگران و سرمایهگذاران در حال تلاش برای انطباق خود با شرایط بازار هستند.
اقدام به فروش هولدرهای کوتاهمدت در نقطه سر به سر قیمت
بر اساس دادههای شرکت کریپتوکوانت، هولدرهای کوتاهمدت در حال حاضر در حوالی قیمت خرید خود، یعنی نقطه سر به سر دیوار مقاومتی ایجاد کردهاند که به ریزش قیمت در روزهای اخیر دامن زده است. منظور از نقطه سر به سر جایی است که معاملهگران نه سود میبرند و نه ضرر میکنند، در حالی که دارایی، نزدیک به قیمت خرید آنها معامله میشود.
به نظر میرسد این سیو سود استراتژیک سرمایهگذاران کوتاهمدت پس از زیان ۱۷٪ آنها به دنبال اصلاح اخیر رخ میدهد. در حقیقت این معاملهگران اکنون تصمیم گرفتهاند تا با نزدیک شدن قیمت اسپات به قیمت خرید آنها، دارایی خود را به فروش برسانند تا از ضرر بیشتر جلوگیری کنند. این فشار فروش در افت اخیر تاثیرگذار بوده است.
افزایش سود باز بیت کوین و فاندینگ ریت مثبت
طبق دادههای کریپتوکوآنت، سود باز بیت کوین از ۵ آگوست (۱۵ مرداد) ۳۱٪ افزایش داشته و از ۱۳.۵ میلیارد دلار به ۱۷.۹ میلیارد دلار رسیده است. سود باز، نشاندهنده تعداد کل پوزیشنهای باز است و پیشبینی معاملهگران فیوچرز از حرکت بعدی بازار را مشخص میکند.
افزایش سود باز، منجر به بهبود قیمتها، کاهش فاصله بین قیمت خرید و فروش، و اجرای راحتتر معاملات میشود. افزایش ۳۱٪ سود باز، نشاندهنده افزایش مشارکت در بازار و علاقه بیشتر به بیت کوین است.
در همین حال، فاندینگ ریتها مثبت باقی ماندند، که نشان میدهد خریداران برای حفظ پوزیشن خود به فروشندگان کارمزد پرداخت میکردند. این سناریو نشاندهنده این است که در بازار تقاضا بیشتر از عرضه است.
ترکیب افزایش سود باز و فاندینگ ریت مثبت میتواند پوزیشن معاملهگران را بیثبات کند، در درجه اول این مسئله بهدلیل افزایش فعالیتهای سفته بازی اتفاق میافتد. با ورود و خروج مداوم معاملهگران از پوزیشنهای مختلف، نوسانات تشدید میشود و در احساسات بازار، تغییرات ناگهانی پیش میآید.
این وضعیت میتواند چرخهای ایجاد کند که در آن افزایش فعالیت معاملاتی باعث تغییرات قیمتی بیشتر میشود و روند بازار را قویتر میکند اما پیشبینی و مدیریت ریسکها را بهشدت سختتر میکند.
افزایش جریانهای ورودی به صرافیها
دادههای در دسترس نشان میدهند که افزایش ورودی بیت کوین به صرافیهای اسپات در طی دوران افت قیمت، به بیشتر شدن این روند نزولی کمک کرده است، زیرا معاملهگران آن را نشانهای از فشار فروش قریبالوقوع میدانستند. وقتی سرمایهگذاران داراییهای خود را به صرافیها منتقل میکنند، این اقدام اغلب بهعنوان قصد فروش تلقی می شود.
این موضوع به پوزیشنهای شکننده فیوچرز فشار وارد کرد. به گفته خولیو مورنو (Julio Moreno)، رئیس بخش تحقیقات کریپتوکوآنت، این جریانها به دارندگان بزرگ نسبت داده میشوند و فشار بر بازار را تشدید میکنند.
همانطور که در نمودار بالا نشان داده شده است، افزایش جریانهای ورودی، با روند کاهشی قیمتها همزمان بوده است.
افزایش عرضه بیت کوین در صرافیها به این معنی است که معاملهگران بیشتری بیت کوین خود را برای فروش عرضه میکنند. وقتی عرضه از تقاضای خریداران پیشی میگیرد، فشار نزولی بر قیمت وارد میکند و منجر به کاهش آن میشود.
افزایش سطح لیکوییدیشن در بازار
مجموعهای از رویدادها باعث شده است که بسیاری از سرمایهگذاران کمتجربه، پوزیشنهای خود را بفروشند و این موضوع منجر به افزایش میزان لیکوییدیشنها شده است. در نتیجه، پوزیشنهای لانگ اتریوم به ارزش ۵۵ میلیون دلار و بیت کوین به ارزش ۹۰ میلیون دلار لیکوئید شده است که بالاترین میزان لیکوییدیشن از ۵ آگوست (۱۵ مرداد) بهشمار میآید.
دادههای کریپتوکوآنت (CryptoQuant)، نشان میدهد که بازار برای تثبیت و مشخص شدن روند واضح خود، به زمان بیشتری نیاز دارد. در زمان نگارش این مطلب، بیت کوین با نزدیک به ۱٪ رشد در ۲۴ ساعت گذشته، در سطح ۵۹,۶۲۸ دلار معامله میشود.