متوسط تریدکریپتو پدیا

گلس نود (Glassnode) چیست؟ آموزش ثبت نام و استفاده از سایت گلس نود

بازار ارزهای دیجیتال یکی از جدیدترین بازارهای مالی در دنیا محسوب می‌شود. این بازار نوسانات بسیاری دارد و به دلیل نوپا بودن تحلیل آن کار بسیار دشواری است. به همین دلیل بررسی بسیاری از روش‌های تحلیل برای این بازار به تنهایی پاسخگو نیست. برای بررسی بازار رمزارزها باید چند روش تحلیل بهره برد و در نهایت با ترکیب آنها به نتیجه رسید. برای تحلیل وضعیت سایر بازارها می‌توان از روش‌هایی مانند تحلیل تکنیکال، فاندامنتال و سنتیمنتال بهره برد. در بازار ارزهای دیجیتال نیز تمامی این روش‌ها در کنار تحلیل آنچین می‌تواند به درک بهتر شرایط بازار کمک شایانی داشته باشد. سایت گلس نود (Glassnode) یکی از بهترین پلتفرم‌های برای دسترسی به داده‌های درون زنجیره‌ای و تحلیل آنها محسوب می‌شود. در این مقاله ابتدا به این می‌پردازیم که سایت گلس نود را مورد بررسی قرار می‌دهیم و سپس به آموزش گلس نود و نحوه استفاده از آن می‌پردازیم. با میهن بلاکچین همراه باشید.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

گلس نود چیست؟

آموزش گلس نود
منبع:‌ glassnode.com

گلس‌نود یک پلتفرم تحلیل در بازار رمزارزها است که داده‌های درون زنجیره‌ای را از بلاکچین‌های مختلف استخراج می‌کند و در اختیار کاربران قرار می‌دهد. این شرکت در سال ۲۰۱۸ در آلمان تاسیس شده است و دفتر مرکزی آن در شهر زوگ (Zug) سوئیس قرار دارد.

به طور کلی از سایت گلسنود می‌توان برای به دست آوردن اطلاعاتی استفاده کرد که نمی‌توان آنها را از نمودا‌رهای سایت تریدینگ ویو یا coinmarketcap به‌دست آورد. سایت Glassnode داده‌های دورن زنجیره‌ای (On-Chain) شبکه‌های مختلف بلاکچینی که از الگوریتم‌های اجماع گواه اثبات کار و گواه اثبات سهام استفاده می‌کنند، جمع‌آوری کرده و به کاربران ارائه می‌دهد.

 برای درک بهتر نحوه کارکرد Glassnode و پیش از آموزش نحوه استفاده از آن، به بررسی روش‌های مختلف تحلیل بازار رمزارزها می‌پردازیم.

معرفی انواع روش‌های تحلیل بازار رمزارزها

همانطور که در مقدمه اشاره شد، برای تحلیل بازار رمزارزها می‌توان از روش استفاده کرد. این روش‌ها عبارتند از:

  • تحلیل تکنیکال
  • تحلیل فاندامنتال
  • تحلیل سنتیمنتال
  • تحلیل آنچین

در ادامه هر کدام از این روش‌ها را به صورت اجمالی بررسی می‌کنیم.

تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال در واقع ابزاری برای بررسی و پیش‌بینی حرکت قیمت در بازارهای مالی است. در این روش تحلیل‌گران با استفاده از نمودارهای تاریخی قیمت یک دارایی، آینده قیمتی آن را پیش‌بینی می‌کنند. در تحلیل تکنیکال فرض بر این است که اگر معامله‌گر بتواند الگوهای قیمتی قبلی بازار یا یک دارایی را شناسایی کند، می‌تواند مسیر قیمتی آینده بازار را پیش‌بینی کند. به عبارت ساده‌تر، در تحلیل تکنیکال معامله‌گر با بررسی سابقه تاریخی یک دارایی آینده آن را پیش‌بینی می‌کند.

در این روش تحلیل‌گران بدون توجه به ارزش ذاتی یک دارایی، صرفا با توجه به نحوه رفتار قیمت آن در گذشته و با استفاده از نمودارها و ابزارهای مختلف، الگوهای قیمتی دارایی را تحلیل کرده و عملکرد آتی آن را پیش‌بینی می‌کنند. در این روش تحلیل‌گران تکنیکال با بررسی فاکتورهایی مانند خطوط روند، نمودارهای کندل استیک، اندیکاتورها و غیره نقاط ورود و خروج به بازار را تعیین می‌کنند.

تحلیل فاندامنتال

در تحلیل فاندامنتال تحلیل‌گران با استفاده از فاکتورهای مختلفی به بررسی ارزش یک پروژه می‌پردازند. برای بررسی فاندامنتال یک پروژه می‌توان از گزارش‌های مالی، اهداف پروژه، نقش آن در آینده صنعت و غیره استفاده کرد. ابزاری که تحلیل‌گران برای بررسی فاندامنتال یا بنیادی یک پروژه از آنها استفاده می‌کنند، عبارتند از:

  • بررسی فرصت‌های پیش روی پروژه و شناسایی پتانسیل‌های آن 
  • نحوه توسعه اکوسیستم پروژه 
  • بررسی تکنومیکس پروژه
  • بررسی عملکرد پروژه در بازه‌های زمانی مختلف
  • اعتبار تیم سازنده پروژه
  • بررسی رود مپ یا نقشه راه پروژه
  • بررسی سرمایه‌گذاران پروژه

تحلیل سنتیمنتال

در این روش تحلیل‌گران به بررسی احساسات کاربران بازار می‌پردازند. در تمامی بازارهای مالی ارزش یک پروژه با توجه به عرضه و تقاضای آن تعیین می‌شود. یکی از اصلی‌ترین فاکتورها برای تعیین نسبت عرضه و تقاضا، بررسی احساسات مردم نسبت به بازار یا یک دارایی است. احساسات بازار نگرش جمعی سرمایه‌گذاران نسبت به یک دارایی یا بازار را نشان می‌دهد و قدرت قابل توجهی بر چرخه‌های بازار دارد. یکی از روش‌ها برای بررسی سنتیمنتال یک بازار، بررسی احساسات کاربران در شبکه‌های اجتماعی است.

تحلیل آنچین

می‌توان گفت تحلیل درون زنجیره‌ای تنها مختص به بازار ارزهای دیجیتال است و کاربردی در سایر بازارهای مالی ندارد. به دلیل وجود شفافیت کامل در بلاکچین، تمامی کاربران می‌توانند از جزئیات تراکنش‌های داخل شبکه مطلع شوند. به عبارت ساده‌تر، تمامی داده‌ها در بلاکچین ثبت می‌شوند و در اختیار عموم قرار دارند. این ویژگی باعث می‌شود تا داده‌های شفاف و غیرقابل تغییر مربوط به تراکنش‌ها، اطلاعات بسیار مفیدی از اتفاقات درون شبکه را برای تحلیل‌گران فراهم کند.

برای دریافت اطلاعات آن‌چین یک شبکه باید یک نود در آن شبکه راه‌اندازی کرد؛ زیرا نودها یک کپی از لجر یا دفتر کل شبکه را نگهداری می‌کنند. برای انجام این کار به اطلاعات فنی، سخت‌افزار و ارتباط قوی با اینترنت نیاز است. به همین دلیل سایت‌هایی مانند گلس نود با دریافت منظم داده‌های آنچین، دسته‌بندی آنها، ایجاد یک رابط کاربر‌پسند و معرفی شاخص‌های گوناگون به منظور کمک به تحلیل‌گران مسیر پیش روی آنها را هموار می‌کنند. 

استفاده از هریک از روش‌های تحلیل بازار به تنهایی نمی‌تواند آینده بازار را به درستی تعیین کند؛ اما با بررسی تمامی روش‌های تحلیل در بازار رمزارزها می‌توان به یک نتیجه‌گیری کلی رسیده و بهترین استراتژی را برای سرمایه گذاری در آن در نظر گرفت.

آموزش استفاده از سایت گلس نود

برای دسترسی به بسیاری از اطلاعات و نمودارهای آنچین در سایت گلسنود، کاربران باید از نسخه‌های پولی آن استفاده کنند؛ اما با ثبت نام در این سایت می‌توان از برخی از خدمات رایگان آن نیز استفاده کرد. بنابراین در هر دو صورت برای استفاده از گلسنود باید ابتدا ثبت نام خود را در آن تکمیل کنیم. در ادامه نحوه ثبت نام در گلس نود را تشریح می‌کنیم.

ثبت نام در سایت گلس نود

۱- وارد سایت Glassnode شوید.

۲- بر روی گزینه Sign Up در بالای صفحه سمت راست کلیک کنید.

ثبت نام در سایت گلسنود
منبع:‌ glassnode.com

۳- در این قسمت در کادر اول نام، در کادر دوم نام خانوادگی، در کادر سوم آدرس ایمیل و در کادر چهارم یک پسورد برای اکانت خود انتخاب کنید. سپس روی گزینه Sign Up کلیک کنید، به آدرس ایمیلی که وارد کرده‌اید مراجعه کنید و اکانت خود را تایید کنید.

ثبت نام در گلسنود
منبع:‌ glassnode.com

۴- پس از تایید ایمیل، اکانت شما در گلسنود ساخته می‌شود.

معرفی سرویس‌های گلسنود

معرفی سرویس‌های گلسنود
منبع:‌ glassnode.com

سایت گلسنود از ۳ قسمت مختلف تشکیل شده است که عبارتند از:

Studio

  • در این بخش کاربران به نمودارها و قابلیت‌های مختلفی که گلسنود در اختیار آنها قرار می‌دهد، دسترسی پیدا می‌کنند.

Insights

  • این قسمت مانند یک مجله تخصصی آنلاین است. در این بخش هر هفته و به صورت منظم گزارش‌های آنچین هفتگی توسط تحلیل‌گران گلسنود آماده و به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. این گزارش‌ها در روزهای دوشنبه هر هفته منتشر می‌شوند.

Pricing

  • در این بخش نمودارها و جزئیات قیمتی خدمات سایت به کاربران نمایش داده می‌شود. نمودارهای T1 سایت گلسنود رایگان است و فقط با افتتاح حساب می‌توان از آنها استفاده کرد؛ اما برای دسترسی به سایر نمودارها باید مبلغی را به عنوان اشتراک ماهیانه به سایت گلسنود پرداخت کرد.

در ادامه استفاده از هر یک از این ۳ قسمت را با جزئیات آموزش می‌دهیم.

سرویس Studio گلسنود

بخش Studio
منبع:‌ glassnode.com

در این بخش کاربران می‌توانند به نمودارها و متریک‌های آنچین مختلف دسترسی پیدا کنند. بخش استودیو (Studio) شامل قسمت‌های زیر است.

  • Charts
  • Dashboards
  • Workbench
  • TradingView
  • Alerts
  • Pulses

در ادامه هر کدام از سرویس‌های بخش استودیو گلسنود را معرفی می‌کنیم.

بخش Chart

در بخش چارت (Chart) که در گوشه سمت چپ بالای صفحه سایت گلسنود قرار دارد، می‌توانید با کلیک روی رمزارز مورد نظر خود آن را انتخاب کنید و سپس با استفاده از متریک‌های مختلفی که برای آن رمزارز وجود دارد، آن را مورد بررسی قرار دهید. در حال حاضر سایت گلسنود از بلاکچین‌های بیت کوین، اتریوم و لایت کوین پشتیبانی می‌کند. همچنین می‌توانید علاوه‌بر تحلیل آنچین این زنجیره‌ها، به تحلیل بسیاری از توکن‌های ERC20 نیز بپردازید.

بخش Chart
منبع:‌ glassnode.com

بخش Charts متریک‌های مختلفی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. کاربران با استفاده از این متریک‌ها می‌توانند به تحلیل درون زنجیره‌ای شبکه مد نظر خودشان بپردازند. متریک‌هایی اصلی که در این بخش توسط گلسنود ارائه می‌شوند، عبارتند از:

آدرس‌ها (Addresses)

در این قسمت وضعیت آدرس‌های شبکه نمایش داده می‌شود. اطلاعاتی که کاربران می‌توانند از این قسمت بدست بیاورند، شمال مواردی مثل آدرس‌های فعال (Active Addresses)، آدرس‌های فرستنده (Sending Addresses)، آدرس‌های گیرنده (Receiving Addresses)، آدرس‌های جدید (New Addresses) و تعداد کلی آدرس‌ها (Total Addresses) است.

بازارهای مشتقه (Derivatives)

در این قسمت اطلاعات مختلف معاملات آتی و فیوچرز مانند وضعیت فاندینگ ریت و وضعیت لیکویید شدن معاملات کاربران برای رمزارزهای بیت کوین و اتریوم ارائه می‌شود.

توزیع (Distribution)

در این قسمت اطلاعاتی از نحوه توزیع رمزارزهای مختلف بین آدرس‌های شبکه در چندین دسته مانند تعداد آدرس‌هایی که بیش از ۱۰۰ بیت کوین نگهداری می‌کنند، تعداد نهنگ‌ها، موجودی صرافی‌ها و غیره ارائه می‌شود.

نهادها (Entities)

در این قسمت اطلاعات مربوط به نهادها، نهنگ‌ها، سازمان‌ها و سرمایه‌گذاران بزرگ ارائه می‌شود. از این قسمت می‌توان اطلاعاتی مانند رشد تعداد نهادها، نهنگ‌ها و سازمان‌ها و همچنین تعداد شرکت‌های فعال در معاملات بیت کوین را بدست آورد. این قسمت رایگان نیست و اطلاعات آن مختص به بیت کوین است.

صرافی‌ها (Exchanges)

در این قسمت اطلاعات مربوط به ورود و خروج رمزارزها به صرافی‌های متمرکز قابل بررسی است. علاوه‌بر این میزان استیکینگ، واریز و برداشت رمزارزها را نیز می‌توان در این قسمت مشاهده کرد.

کارمزدها (Fees)

در این قسمت کارمزد می‌توان میزان کارمزد شبکه‌های بیت کوین، اتریوم و لایت کوین را در دوره‌های مختلف مورد بررسی قرار داد.

موسسات (Institution)

در این قسمت مقدار کل بیت کوین‌هایی که در اختیار موسسات و ETF‌ها است، قابل مشاهده است.

طول عمر تراکنش‌ها (Lifespan)

در این قسمت متریک‌هایی مانند ASOL و MSOL که نشان‌دهنده میانگین طول عمر خروجی خرج شده بیت کوین‌ هستند، نمایش داده می‌شود. در این قسمت اطلاعاتی از طول عمر تراکنش‌های شبکه در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.

لایتنینگ بیت کوین (Lightning)

این بخش اطلاعاتی مانند کارمزد شبکه لایتنینگ بیت کوین را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

طول دوره (Long/Short Term)

این قسمت اطلاعات کیف پول‌های هولدرها و معامله‌گران بیت کوین را نشان می‌دهد؛ به عنوان مثال از این قسمت می‌توان اطلاعاتی مانند مقدار کل عرضه در گردش بیت کوین که توسط دارندگان بلندمدت نگهداری می شود را مشاهده کرد.

اندیکاتورها (Indicators)

در این قسمت ۴۸ اندیکاتور با ابزراهای مختلف در اختیار کاربران قرار دارد. در این قسمت می‌توانید از اندیکاتورهایی مانند SOPR یا MVRV و غیره در تحلیل‌های خود استفاده کنید.

ممپول (Mempool)

در این قسمت می‌توانید اطلاعات کاملی مانند تعداد کل تراکنش‌های در انتظار در ممپول بیت کوین را دریافت کنید.

ماینر‌ها (Miner)

در این قسمت می‌توانید اطلاعات کاملی از وضعیت ماینرهای شبکه بیت کوین مانند درآمدآنها از کارمزد شبکه، وضعیت کیف پول‌هایشان و غیره را بدست بیاورید.

وضعیت شبکه (Network Stas)

در این قسمت می‌توانید اطلاعات کامل شبکه بیت کوین و اتریوم مانند سختی شبکه بیت کوین، هش ریت و غیره را مشاهده کنید.

OTC Desks

در این قسمت اطلاعات معاملات OTC (معاملات خارج از صرافی‌ها) را مشاهده کنید.

بازارها (Markets)

در این قسمت وضعیت کلی بازار در حالات و نقاط مختلف نمایش داده می‌شود.

خروجی خرج‌نشده تراکنش (UTXO)

خروجی خرج نشده تراکنش میزان بیت کوینی است که در یک تراکنش به صورت خرج‌نشده باقی می‌ماند.در این قسمت اطلاعات مربوط به UTXO‌ها مانند حجم، سود، زیان و تعداد آنها نمایش داده می‌شود.

حجم (Volume)

این قسمت نشان‌دهنده حجم معاملات صرافی‌ها، ماینرها، معاملات فیوچرز، آپشن و غیره است.

شایان ذکر است که هر دسته از پارامترهای معرفی‌شده حاوی دسته‌های فرعی هستند. هر کدام از این دسته‌های فرعی دارای نمودارهایی هستند که کاربران با استفاده از آنها می‌توانند اطلاعات کامل‌تری از شبکه را دریافت کنند. بسیاری از دسته‌های فرعی در سایت گلسنود به طور رایگان در اختیار کاربران قرار نمی‌گیرند. به طور کلی در کنار هر یک از متریک‌ها حرف T با برچسب‌های رنگی و شماره نشان داده می‌شود. حرف نشان‌دهنده کلمه Tier، رنگ نشان‌دهنده سطح دسترسی و شماره نشان‌دهنده ویژگی‌های آن سطح است. نمودارها در گلسنود به شرح زیر تفکیک می‌شوند:

  • استفاده از نمودارها T1 که با برچسب خاکستری نشان داده می‌شوند، رایگان است.
  • نمودارهای T2 با برچسب آبی نشان‌ داده شده، استفاده از آنها رایگان است؛ اما اطلاعات آنها به روز نیست و برای مشاهده کامل باید اشتراک سایت گلس نود خریداری شود.
  • برای مشاهده نمودارهای T3 که با برچسب قرمز نشان داده می‌شوند، کاربران حتما باید اشتراک خریداری کنند.
نمودارها در گلسنود
منبع:‌ glassnode.com

بخش Dashboards

در این قسمت کاربران می‌توانند تحلیل‌های خود را که با استفاده از متریک‌های مختلف انجام داده‌اند، ذخیره کنند. برای انجام این کار کافی است در بخش داشبورد روی گزینه Create Dashbord کلیک کنید و یک نام برای داشبورد خود انتخاب کرده و روی گزینه Create کلیک کنید.

بخش Dashboards
منبع:‌ glassnode.com

پس از ایجاد یک داشبورد در گلسنود بر روی گزینه Add کلیک کرده و متریک‌هایی که قصد استفاده از آنها را دارید به این قسمت اضافه کنید.

اضافه کردن متریک به گلس نود
منبع:‌ glassnode.com

بخش Workbench

این قسمت در واقع میزکار تحلیل‌گران است. در این قسمت می‌توانید تحلیل‌های خود را انجام دهید، تغییرات خود را در متریک‌های مختلف اعمال کرده و سپس آنها را ذخیره کنید. در این قسمت نیز مانند قسمت قبل روی Create Chart کلیک کنید و سپس با کلیک روی گزینه Add تحلیل خود را آغاز کنید.

بخش Workbench
منبع:‌ glassnode.com

بخش TradingView

بخش TradingView
منبع:‌ glassnode.com

در این قسمت می‌توانید از تمامی امکانات و نمودارهای سایت تریدینگ ویو استفاده کنید.

بخش Alerts

در این قسمت کاربران می‌توانند با توجه به تحلیل‌های خودشان هشدارهای مختلفی را فعال کنند. به طور مثال در این قسمت می‌توانید تعیین کنید که اگر تعداد آدرس‌های فعال در شبکه بیت کوین به ۱ میلیون عدد رسید، سایت به طور خودکار برای شما ایمیل ارسال کند یا در تلگرام به شما پیام دهد. برای انجام این کار روی Create Alert کلیک کنید.

بخش Alerts
منبع:‌ glassnode.com

سپس تنظیمات این بخش را با توجه به تحلیل‌های خود انجام دهید و روی گزینه Create کلیک کنید.

تنظیمات قسمت آلرت
منبع:‌ glassnode.com

قسمت Pulses

قسمت Pulses
منبع: glassnode.com

در این قسمت اطلاعات مفیدی از کل شبکه مانند تعداد کل بیت کوین‌های وارد شده و خارج شده از صرافی‌ها، تعداد آدرس‌های فعال و غیره در ۲۴ ساعت و ۷ روز گذشته در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.

سرویس Insights سایت گلس نود

قسمت Insights
منبع: glassnode.com

گلسنود Insights در واقع مجله آنلاین خبری و تحلیلی سایت گلس نود است. این قسمت از ۴ بخش تشکیل شده که به شرح زیر هستند.

  • تحلیل هفتگی (The Week On-chain)

در تحلیل هفتگی این سایت، هر هفته و در روزهای دوشنبه تحلیل‌گران سایت گلسنود با بررسی و تحلیل متریک‌های آنچین، تحلیل‌های خود را با کاربران به اشتراک می‌گذارند. استفاده از این قسمت رایگان است و می‌تواند اطلاعات بسیار مفیدی از وضعیت بازار در اختیار کاربران قرار دهد.

  • تحلیل و تحقیق (Analysis & Research)

در این بخش با تجزیه و تحلیل بازار و تحقیقاتی در مورد ساختار بازار بیت کوین و عملکرد شبکه آن، مقالاتی توسط تیم گلسنود نوشته و منتشر می‌شود.

  • اتریوم و صنعت دیفای (Ethereum & DeFi)

در این قسمت تیم تحقیق، تجزیه و تحلیل Glassnode، مقالاتی را در مورد نوآوری‌ها و پیشرفت‌های مختلف در شبکه اتریوم، صنعت DeFi و اکوسیستم‌های بلاک چین و قراردادهای هوشمند منتشر کرده و در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

  • به‌روز‌رسانی محصول (Product Updates)

در این بخش آخرین محصولات گلس‌ نود و جدیدترین متریک‌های ایجاد شده توسط آن، معرفی می‌شوند.

سرویس Pricing گلسنود

قسمت Pricing مربوط به هزینه‌های مختلف در سایت گلسنود است. کاربرانی که قصد دارند سطح کاربری خود را ارتقا دهند یا شرکت‌هایی که می‌خواهند از سرویس API گلسنود استفاده کنند، می‌تواند باتوجه به نیاز خود یکی از سرویس‌های گلس نود را انتخاب کنند.

کاربران می‌توانند با توجه به نیاز خود یکی از سرویس‌های استاندارد (Standard)، پیشرفته (Advanced)، حرفه‌ای (Professional) و سازمانی (Institutional) را انتخاب کنند. در تصویر زیر قیمت و ویژگی‌هایی که با خرید هر یک از این سرویس‌ها در اختیار کاربران قرار می‌گیرد، نمایش داده شده است.

سرویس Pricing
منبع: glassnode.com

پرسش و پاسخ (FAQ)

پرسش و پاسخ میهن بلاکچین
  • گلس نود (Glassnode) چیست؟
    گلسنود یکی از سایت‌هایی است که داده‌های آنچین شبکه‌های مختلف را در اختیار کاربران قرار می‌دهد و به کاربران کمک می‌کند بازار رمزارزها را مورد تحلیل و بررسی قرار دهند.
  • آیا خدمات گلسنود رایگان است؟
    گلسنود بعضی خدمات خود مانند بعضی نمودارها و گزارش‌های هفتگی را به‌طور رایگان در اختیار کاربران قرار می‌دهد؛ اما برای استفاده از مابقی سرویس‌های آن باید اشتراک خریداری کنید.

جمع بندی

تحلیل آن چین یکی از بهترین روش‌ها برای آگاهی از وضعیت بازار رمزارزها و تحلیل آن است. تحلیل آنچین فقط مختص به بازار رمزارزها است و استفاده از آن در کنار تحلیل فاندامنتال، تکنیکال و سنتیمنتال می‌تواند کمک قابل توجهی برای پیش‌بینی آینده بازار رمزارزها داشته باشد. سایت گلس نود با فراهم کردن اطلاعات آنچین به تحلیل‌گران کمک می‌کند رفتار بازار ارزهای دیجیتال را مورد بررسی قرار دهند. در این مقاله ابتدا سایت گلس نود را مورد بررسی قرار دادیم و سپس به آموزش گلس نود و نحوه استفاده از آن در تحلیل آنچین پرداختیم.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
4 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا