رمزارز در ایران

هشدار پلیس فتا در خصوص پروژه کلاهبرداری تیمون؛ سرکرده‌های ۲ شبکه کلاهبرداری دستگیر شدند

عوامل اصلی ۲ شبکه‌های کلاهبرداری گوچپن (Qoojpn) و تیمون (Tmon) در شمال غرب کشور دستگیر شدند.

به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از خبرگزاری فارس، منبعی آگاه از دستگیری عوامل اصلی شبکه‌های کلاهبرداری گوچپن (Qoojpn) و تیمون (Tmon) در شهر خوی خبر داد. فارس به نقل از این منبع اظهار داشت با تلاش نیروهای اطلاعاتی و امنیتی، عوامل اصلی این شبکه‌ها در شهر خوی دستگیر شدند.

او اضافه کرد:

عوامل وابسته به این ۲ شبکه که در فضای مجازی فعالیت می‌کردند و عموم مردم را به سرمایه‌گذاری دعوت می‌کردند، با تلاش نیروهای اطلاعاتی دستگیر شدند.

این مقام مسئول خاطرنشان‌ کرد:

این دو گروه به صورت شبکه‌های هرمی عمل و با روش‌های مختلف کلاهبرداری اقدام به جمع‌آوری پول از عموم مردم و افراد ناآگاه می‌کردند.

این دو گروه بیش از ۶ ماه است که فعالیت خود را در فضای مجازی آغاز کرده‌اند و در این مدت توانستند شبکه کلاهبرداری گسترده‌ای تشکیل دهند. این جریان از شهرستان خوی شروع شد و خانواده‌های زیادی از این شهرستان در دام سرمایه‌گذاری در این شرکت‌ها افتادند.

دامنه نفوذ این پروژه کلاهبرداری در شهرستان خوی به حدی گسترده شده بود که چندی پیش ذبیح اله کاظمی فرماندار این شهرستان دستور داد با نصب بیلبوردهایی در سطح شهر درباره سرمایه‌گذاری در این پروژه‌ها هشدار داده شود.

خوی کوجپن
منبع: توییتر

برخی از فعالان داخلی در توییتر اعلام کردند طرح پانزی qooJPN توانسته است طی ۴ ماه حدود ۱۲۰ میلیون دلار عمدتا از شهروندان ساکن غرب کشور جمع‌آوری کند. البته میهن بلاکچین نمی‌تواند رقم ذکر شده در مورد حجم کلاهبرداری این پروژه را مستقلا تایید کند.

یکی از کاربران توییتر به نام حامد قاسمی به تبلیغ آزاد این شرکت‌ها در اپلیکیشن دیوار اشاره کرد و از مدیران این پلتفرم خواست به چنین پروژه‌هایی امکان ثبت آگهی ندهند. او تصویر زیر را از آگهی‌های درج شده در دیوار برای تیمون به اشتراک گذاشت.

پیشنهاد می‌شود ارائه دهندگان پلتفرم‌هایی که در ایران فعالیت می‌کنند و امکان خرید و فروش و یا کاریابی را برای شهروندان فراهم می‌کنند، نسبت به تایید چنین آگهی‌هایی حساسیت بیشتری به خرج دهند. این کار می‌تواند از طریق آموزش به نیروهای پشتیبان صورت گیرد و در صورتی که پیشنهاد خرید یا فروش یا سرمایه‌گذاری و پیشنهاد استخدامی مشابه با طرح‌های کلاهبرداری دیده شود، آنها را تایید نکرده و آنها را اعتبارسنجی کنند.

همچنین قرار دادن اعلان‌هایی مبنی بر ریسک بالا پیشنهاد ارائه شده، اعلان هشدار یا روش‌های دیگر برای جلوگیری از سواستفاده کلاهبرداران از این فضا، می‌تواند به از دست رفتن سرمایه کاربران و امنیت آنها کمک شایانی کند.

دیوار تیمون
منبع: توییتر

تیم میهن بلاکچین درباره کلاهبرداری هرمی TMON بررسی دقیقی انجام داده است که برای مطلع شدن از نحوه عملکرد آن می‌توانید مقاله زیر را مطالعه کنید.

کاربران باید توجه داشته باشند تمام پروژه‌هایی که وعده سود کلان و آسان می‌دهند کلاهبرداری هستند. ممکن است بعضی شرکت‌کنندگان در این پروژه‌ها تصور کنند از بقیه افراد فریب‌خورده آگاه‌تر هستند و می‌توانند قبل از اتمام طرح پانزی از آن خارج شوند. این عده باید توجه داشته باشند که اولا شریک کلاهبردار هستند، ثانیا احتمال شکست خوردن آن‌ها در این تلاش مذبوحانه برای کلاهبرداری بسیار بالا است. لازم است برای سلامت اقتصادی خود و کمک به سلامت اقتصادی و روانی جامعه با این نوع پروژه‌های کلاهبرداری مبارزه کنیم.

هشدار: قطعا این دو پروژه قوجپن و تیمون، آخرین کلاهبرداری‌هایی نخواهند بود که با وعده سود قطعی فعالیت خواهند کرد. همواره به یاد داشته باشید نرم افزارها یا طرح‌هایی که از سود قطعی حرف می‌زنند و وعده پرداخت دلاری یا سود چند برابری می‌دهند کلاهبرداری هستند؛ چه در فضای رمزارزها فعالیت کنند چه در خارج از آن، فریب تبلیغات آنها را نخورید.

هشدار پلیس فتا در خصوص پروژه کلاهبرداری تیمون

رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا با هشدار نسبت به فعالیت‌های مشابه شرکت‌های هرمی در حوزه رمز ارزها از شهروندان خواست که فریب وعده‌هایی نظیر دو برابر شدن سرمایه از طریق فعالیت با برخی برنامه‌ها و نرم افزارها نظیر tmon55 را نخورند.

سرهنگ علی محمد رجبی با بیان اینکه به تازگی شرکتی جعلی تحت عنوان tmon55 وارد این فضا شده است، اظهارکرد tmon55 سعی دارد که خود را وابسته به شرکت tmon در کره نشان دهد در حالی که بررسی‌ها خلاف این موضوع را ثابت کرده است. این شرکت جعلی حتی برای اعتماد بیشتر کاربران نرم افزاری را نیز طراحی کرده و از کاربران خود می‌خواهد که نسبت به خرید رمز ارز اقدام کرده و به ازای معرفی افراد جدید سود خود را به شکل ارز دیجیتال یا دلار دریافت کنند.

رجبی با بیان اینکه این شرکت جعلی کلاهبردار از اوایل سال ۲۰۲۲ فعال شده است، گفت:

پروژه 55 TMON با ادعای تجارت الکترونیک کسب کارمزد از فروشگاه‌های آنلاین درحال جذب سرمایه و پرداخت سود اغواگرانه به کاربران است و با استفاده از کد ارجاع قربانی را برای عضویت قربانیان جدید تشویق می‌کند، در حالی که در این روش تنها راس شرکت اقدام به دریافت مبالغ کرده و دیگران سرمایه خود را از دست می‌دهند.

وی با بیان اینکه متاسفانه مواردی از تمایل کاربران ایرانی به سرمایه‌گذاری در این پروژه جعلی دیده شده است، اظهارکرد این پروژه به خصوص در ۲ استان آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی مورد توجه برخی کاربران قرار گرفته و آنان با تصور ۲ برابر شدن سرمایه‌شان اقدام به سرمایه‌گذاری در آن کرده‌اند.

  • آیا پروژه تیمون کلاهبرداری است؟

بله. پروژه‌ای که اخیرا با نام تیمون یا Tmon55 فعالیت می‌کند یک کلاهبرداری از نوع پانزی است که با وعده سود از طریق عضو گیری و کد ارجاع، سرمایه کاربران را به سرقت می‌برد. میهن بلاکچین به زودی مقاله بررسی کلاهبرداری تیمون را منتشر خواهد کرد.

منبع
فارس نیوزایسنا

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
103 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا