پروژه‌های کلاهبرداری

نقد و بررسی پروژه TMON؛ پروژه تیمون چطور از کاربران کلاهبرداری می‌کند؟

پروژه تیمون یا تمون (TMON) کار خود را با ثبت یک دامنه مشابه با دامنه فروش آنلاین محصولات، آغاز کرد. دامنه این پروژه حدودا ۶ ماه پیش ثبت شده است و با وجود اینکه بعضی سرکرده‌های این پروژه دستگیر شدند، هم‌اکنون نیز در دسترس است. تیمون با معرفی خود به عنوان یک آنلاین شاپ کره‌ای فعالیت خود را آغاز کرده است؛ اما این پروژه هیچ ارتباطی به سایت اصلی نداشته و صرفا با جعل نام آن سعی در کلاهبرداری از کاربران خود داشته است. چند روزی است که نام این پروژه و دستگیری اعضای آن مورد توجه قرار گرفته است. در این مقاله از میهن بلاکچین به نقد و بررسی پروژه TMON می‌پردازیم و بررسی می‌کنیم که چگونه این پروژه و پروژه‌های مانند آن سعی در کلاهبرداری از کاربران خود دارند.

این مقاله در ۳ اسفند ۱۴۰۱ به‌روزرسانی شد.

نقد و بررسی پروژه TMON

نقد و بررسی پروژه TMON
منبع: tmon55

زمانی که TMON را در گوگل جستجو می‌کنید، نتایج اول گوگل سایت اصلی تیمون را نمایش می‌دهد. با گوگل کردن تیمون نتایج جستجو شما رو به سمت صفحه سایت اصلی هدایت می‌کند. سایت اصلی TMON یک آنلاین شاپ کره‌ای است که کاربران می‌توانند از آن محصولات مورد نیاز خود را خریداری کنند. این سایت مشابه آمازون است و در کشوره کره فعالیت می‌کند.

آنلاین شاپ تیمون
منبع: tmon.co

کمی پایین‌تر، سایت کلاهبرداری تیمون به عنوان هفتمین نتیجه جستجو در گوگل نمایش داده می‌شود. نام این سایت با دامنه دات کام ثبت شده و هیچ توضیحاتی درباره آن توسط تیم سازنده ارائه نشده است. نکته قابل توجه که در مورد سایت تیمون این است که این سایت با دو دامنه مختلف فعالیت می‌کند. دامنه اول tmon-earning و دامنه دوم tmon55 نام دارد. دامنه دوم این سایت در صفحات اول گوگل وجود ندارد؛ ولی اکثر کاربران این پروژه را با نام tmon55 می‌شناسند.

سایت تیمون

یکی از مواردی که کاربران می‌توانند با استفاده از آن از اعتبار یک سایت مطلع شوند، مدت زمان ثبت دامنه آن سایت است. با تحقیق در مورد سایت‌های tmon-earning و tmon55، متوجه می‌شویم که تنها حدود ۶ ماه از ثبت دامنه آنها می‌گذرد. در حالی که دامنه اصلی آنلاین‌شاپ tmon از سال ۲۰۱۰ فعالیت خود را آغاز کرده است. همچنین در سایت اصلی هیچ نشانه‌ای از وجود چنین سرویس موجود نیست و در هیچ خبرگزاری یا مقاله‌ای نیز به سرویسی جدای از خدمات این آنلاین شاپ اشاره نشده است. همانطور که در تصویر زیر مشخص است نهایتا ۸ ماه از زمان ایجاد وب‌سایت‌های tmon-earning و tmon55 می‌گذرد نشان‌دهنده عدم اعتبار این دو سایت است.

قدمت دامنه تیمون
منبع: smallseotools.com

ایده اصلی پروژه TMON استفاده از نام‌های بزرگ در کسب و کارهای آنلاین است. این پروژه برای ایجاد اعتماد در بین کاربران خود از نام‌های بزرگی در میان آنلاین شاپ‌ها مختلف مانند Fnac، آمازون، Allegro، ویش، Ambassador و تیمون استفاده می‌کند. تمامی این شرکت‌ها از آنلاین شاپ‌های مطرح در سطح جهان هستند. هر کدام از آنها به طور اختصاصی سرویس‌های خود را در یکی از کشورها ارائه می‌دهند و برای اکثر افراد شناخته شده هستند. پروژه کلاهبرداری تیمون دقیقا از همین اسامی برای معرفی خود و اعتبار‌بخشی به فعالیت‌های خود استفاده می‌کند.

شرکت‌های معرفی شده در تیمون
منبع: tmon-earnings

تیم سازنده پروژه TMON در قسمت توضیحات این سایت این پروژه را اینگونه معرفی می‌کنند:

معرفی پروژه تیمون
منبع: tmon-earnings

“پلتفرم ما یک وبسایت در زمینه تجارت الکترونیک است. ما به شکل‌گیری نحوه خرید آنلاین مردم کمک با ارائه خدماتی مانند Cash Back، معاملات و جوایز تشویقی در انتخاب جهانی محصولات و خدمات کمک می‌کنیم. مصرف‌کنندگان همچنین می‌توانند اقلام کمیاب و ارزشمند مانند کلکسیون، لوازم خانگی و سایر محصولات متفرقه را در وب‌سایت بیابند. همچنین بسیاری از محصولات هستند که در این سایت به فروش می‌رسند در حالی که اگر هزاران نفر مشتاق به خرید آنها نبودند، دور انداخته می‌شدند. این موضوع ثابت می‌کند که اگر یک بازار به اندازه کافی بزرگ باشد، افرادی پیدا می‌شوند که مایل به خرید هر چیزی هستند.

ما از تجار یا فروشندگانی که بر اساس قیمت فروش هر کالا، کارمزد و پورسانت می‌پردازند و از ترافیک بازاریابی و تبلیغات درآمد کسب می‌کنیم. توسعه‌دهندگان نرم‌افزار ما برنامه‌ای ایجاد کرده‌اند که بازار جهانی را از طریق سیستم وابسته ما یکپارچه کرده است. از امروز، حدود ده هزار عضو در سیستم وابسته ما برای حمایت از فروشندگان و بازرگانان ما وجود دارد. 

بازرگانان یا مشاغل فعال در زمینه تجارت الکترونیک همیشه به یک راه ساده برای جذب بازاریابان برای افزایش فروش محصولات خود نیاز دارند و سیستم وابسته ما این کار را به خوبی انجام می‌دهد. ما به بسیاری از بازرگانان تجارت الکترونیکی که با ما همکاری می‌کنند، کمک کرده‌ایم تا فروشگاه آنلاین خود را با افزایش فروش و در معرض دید قرار دادن محصولاتشان گسترش دهند.

با توسعه اعضای جدید بیشتر برای پیوستن به سیستم وابسته ما، در واقع می‌توانیم نیروی انسانی بیشتری برای افزایش سفارشات داشته باشیم. این امر باعث افزایش حجم فروش بیشتر در سمت فروشنده می‌شود و در نهایت به محصولات بازرگان کمک می‌کند تا در معرض دید و درآمد بالاتری داشته باشند.

به این دلیل که معمولا همه هنگام خرید آنلاین محصولاتی را انتخاب می‌کنند که حجم فروش بیشتری دارند، ما به استخدام وب‌گردها از سراسر جهان با مشوق‌های بازگشت نقدی برای ارتقای فروش محصولات برای بسیاری از بازرگانان مختلف ادامه خواهیم داد. ما می‌توانیم آن را به عنوان یک موقعیت برد-برد ببینیم. با انجام این کار، می‌توانیم تجارب محصول و دسترسی بیشتر به بازار بین‌المللی شدن و بدون مرز را ارائه دهیم.”

بررسی نحوه عملکرد پروژه TMON 

اما دقیقا پروژه تیمون چیست و چگونه کاربران را به سرمایه گذاری در این پروژه تشویق می‌کند؟ همانطور که پیش‌تر بیان شد پروژه TMON با استفاده از نام‌های بزرگ در صنعت آنلاین‌شاپ‌ها افراد و کاربران را به خود جذب می‌کند و با معرفی یک روش کسب درآمد ساده با گذراندن مراحلی بسیار پیش پا‌ افتاده سعی می‌کند افرادی که دانش چندانی ندارند را نیز به استفاده و کسب درآمد از این پلتفرم دعوت کند. 

برای ورود و ثبت نام در پروژه TMON کافی است یک نام کاربری (Username) و یک پسورد برای اکانت خود انتخاب کنید و با وارد کردن شماره موبایل خود، ثبت نام خود را تکمیل کنید. نکته بسیار تامل‌برانگیزی که برای ثبت نام در سایت TMON وجود دارد، پشتیبانی این سایت از زبان فارسی است؛ البته به غیر از فارسی سایت تیمون از زبان‌های دیگر نیز پشتیبانی می‌کند.

ثبت نام در تیمون
منبع: tmon55

به محض ثبت نام و ورود به این سایت با صفحه‌ای که به صورت اعلان نشان داده می‌شود مواجه می‌شوید. در این قسمت به شما توضیحاتی درباره نحوه عضو‌گیری و کسب درآمد از طریق دعوت سایر افراد به این پلتفرم داده می‌شود. این موضوع به تنهایی نشانگر عملکرد هرمی این سایت است. به عبارت ساده‌تر تیم سازنده از همان ابتدای ورود به سایت، کاربران را تشویق به معرفی سایر افراد و کسب درآمد از طریق زیر‌مجموعه‌گیری می‌کند. مطالبی که در این اعلان نمایش داده می‌شوند، به شرح زیر است.

به عنوان مثال: اگر اریک ۳ داون لاین (Downline) یا زیر مجموعه را به طور مستقیم دعوت کند، پاداش ۹.۷ دلاری دریافت می‌کند. همچنین زمانی که مجموعا ۱۰ داین لاین مستقیم را با حساب خود معرفی کند، پاداشی ۵۷ دلاری می‌کند. تعداد کل زیر مجموعه‌های مستقیم در یک حساب را می‌توان با این شرط محاسبه کرد که هر داین لاین حداقل ۱۰۰ دلار سپرده‌گذاری کند و متعلق به خود شخص باشد یعنی توسط زیر‌مجموعه‌های دیگر اضافه نشده باشد.

نکات: پاداش قسمت Downline به طور خودکار توسط سیستم صادر به کاربران پرداخت نمی‌شود. هر یک از اعضا باید با نماینده ما تماس بگیرد و برای دریافت جوایز Direct Downline درخواست خود را ارائه دهد. 

توضیحات صفحه اول تیمون
منبع: tmon55

دقیقا از همین نقطه ابتدایی کار کاربران می‌توانند متوجه شوند که ساختار پروژه TMON کاملا هرمی است. در ساختار‌هایی مانند این، افراد کلاهبردار با ایجاد انگیزه‌های اقتصادی سعی می‌کنند افراد را مجاب کنند تا افراد دیگر را به سرمایه گذاری تشویق کرده و پاداش بگیرند؛ اما نکته‌ای که درباره اینگونه پروژه‌ها وجود دارد این است که حیات آنها به طور کامل وابسته به پیوستن افراد جدید است و در صورتی که فرد جدیدی وارد سیستم آنها نشود، کل سیستم از هم می‌پاشد. اعضای سازنده این پروژه‌ها معمولا برای خود اهداف مالی مشخصی را در نظر می‌گیرند و تا رسیدن به آن اهداف سود کاربران و اصل سرمایه آنها را به طور کامل پرداخت می‌کنند؛ اما به محض رسیدن به اهداف مالی که از ابتدا برای خود در نظر گرفته‌اند، دارایی افراد را به سرقت برده و سایت‌های خود را تعطیل می‌کنند.

مدل اقتصادی پروژه TMON چگونه است؟

پس از اتفاقاتی که برای پروژه‌هایی مانند گلد کوئست رخ داد، کلاهبردان هرمی به طور کلی رویه خود را تغییر داده‌اند. در پروژه‌هایی مانند گلد کوئست هیچگونه فعالیت اقتصادی صورت نمی‌گرفت و فقط کاربران این پلتفرم‌ها با معرفی افراد جدید و ورود پول توسط آنها به سیستم به حیات خود ادامه می‌دادند؛ اما در شیوه‌های جدید کلاهبرداری هرمی، گردانندگان این پروژه‌ها با ایجاد یک مدل اقتصادی فرضی مانند خرید و فروش کالا به کاربران خود القا می‌کنند که پروژه از طریق فعالیت‌های اقتصادی در حال رشد و سود‌دهی به کاربران خود است.

پروژه TMON نیز با ایجاد یک مدل اقتصادی فرضی این کار را انجام می‌دهد. تیمون خود را یک آنلاین شاپ بزرگ معرفی می‌کند که کاربران با ثبت سفارش در آن و کمک به خرید و فروش‌های آنلاین کسب درآمد می‌کنند. سایت TMON خود را یک پلتفرم ثبت سفارش می‌نامد که با جمع‌اوری سفارش‌های مختلف از آنلاین شاپ‌هایی مانند آمازون به فروش بیشتر آن و فروشندگانی که در آن فعالیت می‌کنند، کمک می‌کند. به عبارت ساده‌تر کاربران در پلتفرم TMON با ثبت سفارش‌هایی فرضی که به صورت اتوماتیک انجام می‌شود به فروش بیشتر آنلاین شاپ‌های بزرگ کمک کرده و کسب درآمد می‌کنند.

پس از ثبت نام در تیمون شما باید حداقل ۱۰۰ دلار به این پلتفرم واریز کنید تا بتوانید فعالیت خود را آغاز کنید. کاربران برای واریز پول به این پلتفرم باید حتما از استیبل کوین تتر استفاده کنند. با مراجعه به صفحه واریز پول کاربران با ۳ نوع حالت مختلف مواجه می‌شوند. کاربران می‌توانند تتر‌های خود را در شبکه ترون یا اتریوم به پلتفرم TMON واریز کرده و شروع به ثبت سفارش‌های فرضی کنند.

کسب درآمد از تیمون
منبع: tmon55

کاربران می‌توانند در همین مرحله کار خود را آغاز کنند و بدون نیاز به انجام هیچگونه فعالیت دیگری به جز ثبت سفارش‌های روزانه کسب درآمد داشته باشند؛ اما کاربرانی که فقط به همین مرحله بسنده می‌کنند، نمی‌توانند درآمد زیادی داشته باشند. از همین رو پلتفرم TMON با بالا بردن انگیزه‌های اقتصادی افراد را تشویق به دعوت افراد مختلف به ۳ دلیل می‌کند. در ادامه نحوه تاثیر معرفی افراد جدید به این پلتفرم را بررسی می‌کنیم.

پلتفرم TMON چندین سطح مختلف و مدل درآمدی را برای تشویق افراد به معرفی زیر‌مجموعه‌های بیشتر به کار برده است. کاربران با افتتاح حساب و آغاز فعالیت خود در این پلتفرم به اولین Room یا سالن کسب و کار وارد می‌شوند. اولین سالن Fnac نام دارد که در واقع نام آن از یک آنلاین شاپ فرانسوی گرفته شده است. در سالن کسب و کار Fnac کاربران در لول ۱ قرار دارند، روزانه می‌توانند ۳۰ سفارش فرضی ثبت کنند و به ازای هر سفارش ۰.۱۴ درصد کمیسیون از فروش‌های فرضی دریافت کنند. برای ورود به این سالن کسب و کار کاربران باید ۱۰۰ دلار واریزی داشته باشند و با انجام سفارش‌های فرضی که Grab نام دارند، پاداش دریافت کنند.

پلتفرم TMON چندین سطح مختلف و مدل درآمدی را برای تشویق افراد به معرفی زیر‌مجموعه‌های بیشتر به کار برده است. کاربران با افتتاح حساب و آغاز فعالیت خود در این پلتفرم به اولین Room یا سالن کسب و کار وارد می‌شوند. این سالن Fnac نام دارد که در واقع نام آن از یک آنلاین شاپ فرانسوی گرفته شده است. در سالن کسب و کار Fnac کاربران در لول ۱ قرار دارند، روزانه می‌توانند ۳۰ سفارش فرضی ثبت کنند و به ازای هر سفارش ۰.۱۴ درصد کمیسیون از فروش‌های فرضی دریافت کنند. برای ورود به این سالن کسب و کار کاربران باید ۱۰۰ دلار واریزی داشته باشند و با انجام سفارش‌های فرضی که Grab نام دارند، پاداش دریافت کنند.

ثبت سفارش در پلتفرم تیمون
منبع: tmon55

این میزان درآمد به قدری پایین است که اگر کاربر بخواهد فقط در همین مرحله فعالیت کند، باید مدت‌ها فعالیت داشته باشد تا بتواند مبلغ بسیار کمی درآمد داشته باشد. از این رو اغلب افراد برای بالا بردن درآمد خود، همزمان باید لول خود را بالا ببرند تا بتوانند تعداد بیشتری از این سفارش‌های فرضی را ثبت و کمیسیون بیشتری نیز دریافت کنند.

اما کاربران برای بالا بردن لول خود باید چندین کار مختلف انجام دهند تا بتوانند به سالن‌های کسب و کار بعدی وارد شوند، تعداد بیشتری سفارش ثبت کنند و درآمد بیشتری داشته باشند. نقطه بعدی هرمی بودن مدل اقتصادی پلتفرم TMON در همین نقطه آشکار می‌شود. کاربران برای بالا بردن لول خود در این پلتفرم باید مقدار سرمایه‌گذاری خودشان را افزایش دهند و افراد دیگری را به عنوان زیر‌مجموعه یا Downline با کد رفرال خود به این پلتفرم وارد کنند. همچنین هر یک از افرادی که توسط سرمایه‌گذارن به پلتفرم TMON دعوت می‌شود، باید حساب خود را حداقل ۱۰۰ دلار شارژ کند.

برای مثال کاربران برای رسیدن به لول ۴ که در آن به طور فرضی در آنلاین شاپ Wish ثبت سفارش می‌کنند، باید حساب خود را ۵,۰۰۰ دلار شارژ کند، ۲۰ نفر را به طور مستقیم به پلتفرم تیمون دعوت کرده باشند و این ۲۰ نفر حساب خود را ۱۰۰ دلار شارژ کرده باشند. پس از انجام این مراحل، لول کاربر افزایش پیدا می‌کند، کمیسیون بیشتری دریافت می‌کند (در این لول ۰.۳۲ درصد) و می‌تواند تعداد بیشتری سفارش را ثبت کند.

این مرحله یکی از بارز‌ترین ویژگی‌هایی است که کاربران این پلتفرم می‌توانند متوجه شوند افزایش درآمد آنها در گرو معرفی سایر افراد و ورود پول توسط آنها به سیستم است. در واقع مدل اقتصادی هرمی در تمامی پلتفرم‌های کلاهبرداری به همین شکل است و فقط با تغییر در اسم کسب و کار و نحوه انجام آن افراد را به استفاده از پلتفرم‌هایشان ترغیب می‌کنند.

بالا بردن لول در تیمون
منبع: tmon55

اما دادن انگیزه‌های اقتصادی در پروژه TMON برای جذب افراد بیشتر به این پلتفرم به همین‌جا ختم نمی‌شود. در قسمت بعدی این سایت که Promotion Reward نام دارد طرح اقتصادی هرمی پلتفرم تیمون به وضوح دیده می‌شود. در ادامه این قسمت و نحوه ایجاد انگیزه در افراد برای سرمایه‌گذاری بیشتر و معرفی افراد جدید را بررسی می‌کنیم.

با ورود به قسمت Promotion Reward می‌توان دید که پلتفرم TMON مدل‌های اقتصادی خود را در بخش‌های زیر تفکیک کرده است.

  • Level Commission
  • Invitation Rewards
  • Monthly Salary

در قسمت Level Commission کاربران پلتفرم تیمون بر اساس تعداد افرادی که به این پلتفرم دعوت کرده‌اند، به ۳ سطح تقسیم می‌شوند. در هر کدام از این سطوح کاربران بر‌اساس تعداد افرادی که به طور مستقیم دعوت کرده‌اند و تعداد افرادی که بواسطه زیر مجموعه‌های آنها در پلتفرم تیمون فعال هستند، کمیسیونی جداگانه دریافت می‌کنند. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، در کاربران در ازای ورود افرادی که مستقیم توسط آنها به پلتفرم دعوت شده‌اند ۱۶ درصد، به ازای لایه دوم که توسط زیر مجموعه‌های آنها دعوت شده‌اند، ۸ درصد و در لایه آخر ۴ درصد کمیسیون از سفارشات فرضی زیر مجموعه‌های خود دریافت می‌کنند. در این نحوه توزیع پاداش به طور کامل هرمی بودن TMON مشخص می‌شود.

Level Commission تیمون
منبع: tmon55

قسمت Invitation Rewards پیش‌تر نیز توضیح داده شده است. در این قسمت کاربران در ازای معرفی افراد جدید و واریز حداقل ۱۰۰ دلار توسط آنها در پلتفرم تیمون، پاداش دریافت می‌کنند.

قسمت آخر درآمد ماهیانه (Monthly Salary) است. در این قسمت کاربران در ازای معرفی افراد جدید، تکمیل ثبت نام و واریز ۱۰۰ واحد USDT توسط آنها به پروژه TMON، ماهیانه درآمد ثابت کسب می‌کنند. درآمدی که این قسمت به کاربران خود ارائه می‌دهد به قدری عجیب است که با کمی فکر کردن درباره منبع واریز این پول‌ها می‌توان به طور کامل به ماهیت هرمی بودن پروژه تیمون پی‌برد.

در لیست زیر درآمد ماهیانه افراد در ازای هر ثبت نام موفق که به صورت مستقیم توسط یک کاربر انجا بپذیرد، نمایش داده شده است؛ به طور مثال اگر بواسطه یک کابر به طور مستقیم ۵,۰۰۰ نفر فعالیت خود را در تیمون آغاز کنند، فردی که سر هرم قرار دارد حقوقی ماهیانه معادل ۶۷,۷۷۷,۷۷۷ دلار دریافت خواهد کرد. این ارقام بسیار وسوسه‌انگیز است و می‌تواند بسیاری از کاربران را در دام پلتفرم‌های هرمی مانند TMON گرفتار کند؛ اما نکته‌ای که پیش از هرچیز کاربران باید به آن فکر کنند این است که آیا مدل اقتصادی اینگونه پلتفرم‌ها بدون حضور افراد جدید و سرمایه‌گذاری‌ آنها و تنها با ثبت سفارش یک سری از محصولات می‌تواند چنین درآمدی را تولید کند یا نه.

درآمد ماهیانه در پلتفرم تیمون
منبع: tmon55

پروژه TMON در شبکه‌های اجتماعی

طبق آمار سایت‌های مختلف از جمله Similarweb و آنطور که به‌نظر می‌رسد، بیشترین فعالیت و ورودی سایت تیمون، مربوط به کشورهایی مانند رومانی است. این موضوع می‌تواند بیانگر این باشد که فعالیت این سایت احتمالا از سمت سرشاخه‌هایی در داخل کشور انجام می‌شده است. به عبارت ساده‌تر مقصد نهایی کلاهبرداری سایت تیمون کاربران ایرانی نبوده‌اند؛ ولی افرادی سودجو با تشکیل گروه‌های مختلف در شبکه‌های اجتماعی پای این پلتفرم کلاهبرداری را به کشور ایران نیز باز کرده‌اند. اطلاعاتی از صاحبین دامنه تیمون در دسترس نیست؛ اما طبق مشخصاتی که در سایت Whois از این سایت موجود است، دامنه سایت تیمون در کشور آمریکا به ثبت رسیده است.

مشخصات سایت تیمون
منبع: tmon55

پروژه تمون تبلیغات خود را در شبکه‌های اجتماعی مختلف مانند تلگرام، اینستاگرام، یوتیوب و آپارت به انجام می‌رساند. در حال حاضر پلتفرم‌های ایرانی از جمله آپارت و دیوار تبلیغات مختلفی که از این پروژه بر بستر آنها وجود داشته است، حذف کرده‌اند؛ اما ویدیو‌های آموزشی همراه با لینک‌های رفرال در تلگرام، اینستاگرام و یوتیوب همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهند. در تصویر زیر نمونه‌هایی از تبلیغات پروژه TMON در سایت دیوار قابل مشاهده است.

تبلیغ تیمون در دیوار
منبع: توییتر

در روزهای اخیر با ایجاد مشکلاتی برای کاربران پلتفرم تیمون، از جمله عدم امکان برداشت دارایی‌ها، عدم پاسخگویی پشتیبانی این سایت و عدم امکان انجام فعالیت‌هایی که کاربران باید در این سایت انجام دهند، اخبار احتمال بسته شدن سایت تیمون و کلاهبرداری از کاربران به شدت افزایش یافت. بسیاری از کاربران این پلتفرم در روزهای اخیر با توجه به این مساله که نمی‌توانستند پول‌های خود را برداشت کنند، اقدام به شکایت کردند. نتیجه این شکایات باعث شد تا امروز و در تاریخ نگارش این مقاله (۹ مرداد ۱۴۰۱) سر‌شاخه‌های این سایت در ایران بازداشت شوند.

در حال حاضر بسیاری از کاربرانی که در پلتفرم تیمون فعالیت داشته‌اند، اذعان دارند که در حال حاضر نمی‌توانند دارایی‌های خود را از این پلتفرم خارج کنند؛ اما کاربرانی نیز می‌گویند مشکل برداشت‌ها در TMON برطرف شده و می‌توانند دارایی‌های خود را برداشت کنند. همچنین مشکل عدم امکان انجام فعالیت‌های روزانه در پلتفرم تیمون برطرف شده و در حال حاضر امکان واریز وجه و انجام فعالیت‌های روزانه برای کاربران امکان‌پذیر است.

کانال تلگرامی تیمون
منبع:‌ تلگرام

نکته قابل توجه دیگری که در شبکه‌های اجتماعی به چشم می‌خورد، نوع تبلیغات در آنهاست. ادمین‌های این کانال‌ها به‌منظور تشویق افراد برای پیوستن به تیمون از جملاتی مانند سود روزانه ۴ دلاری در ازای سرمایه‌گذاری ۱۰۰ دلاری یا دریافت سود دو برابری تنها در مدت دو هفته استفاده کرده‌اند. کاربرانی که اقدام به سرمایه‌گذاری در تیمون کرده‌اند، فقط کافی است از خود بپرسند که چگونه ممکن است یک کسب و کار سالم بتواند تنها ظرف مدت ۲ هفته چنین سودی ایجاد کند؟ آیا در حال حاضر فعالیتی اقتصادی با چنین درصد سود بالایی وجود دارد؟ پرسیدن همین دو سوال و نیافتن جواب برای آنها می‌تواند دلیل محکمی برای دوری کردن از اینگونه کلاهبرداری‌ها باشد.

بررسی آدرس کیف پول پروژه TMON

آدرس کیف پول پروژه TMON
منبع: ترون اسکن

با بررسی آدرس یکی از کیف پول‌هایی که تیمون برای واریز تتر در اختیار کاربران خود قرار داده است، می‌توان دریافت که همچنان و با وجود احتمال بسته شدن این پلتفرم، کاربران در حال انتقال دارایی‌های خود به این آدرس هستند. نکته قابل توجهی که درباره این آدرس وجود دارد این است که تقریبا در فواصل تقریبا منظم ۳ الی ۵ روزه تتر‌های واریز شده به این کیف پول از آن خارج شده است. احتمالا تیم سازنده تیمون پس از دریافت توکن‌های USDT که توسط کاربران به کیف پول آن واریز شده‌اند، از کیف پول‌های دیگری برای محاسبه و پرداخت کمیسیون و کاربران استفاده کرده است. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، با وجود اینکه اخبار بسیاری در خبرگزاری‌ها مبنی‌بر توقف فعالیت‌های این پروژه و احتمال کلاهبرداری آن مطرح شده است، همچنان افراد زیادی در حال واریز تتر به پلتفرم تیمون به امید دریافت سودهای نجومی هستند.

واریزی‌های پروژه تیمون
منبع: ترون اسکن

آخرین و مهم‌ترین اخبار مربوط به تیمون

با توجه به این مساله که پروژه تیمون ریسک شدیدی را متحمل سرمایه کاربران می‌کند و کلاهبرداری این پروژه با توجه به ساختار اقتصادیش محرز است، مهم‌ترین و جدیدترین اخبار مربوط به TMON را در این بخش به‌صورت دوره‌ای منتشر می‌کنیم.

بهمن ۱۴۰۱

پس از گذشت تقریبا ۹ ماه و انجام تحقیقات گسترده درباره پرونده ترا و دو کوان، پای مدیرعامل سابق TMON نیز به این پرونده باز شد. بنابر گزارش‌ها مقامات کره جنوبی قرار تعقیب و حکم بازداشت برای مدیرعامل سابق پروژه تیمون صادر کرده‌اند. شواهد و مدارک حاکی از آن است که این فرد با دریافت رشوه در قالب LUNA، این ارز دیجیتال را به‌عنوان یکی از روش‌های پرداخت در پلتفرم تیمون پذیرفته است.

میهن بلاکچین مرجع تخصصی آموزشی، تحلیلی و خبری در حوزه تکنولوژی بلاکچین و ارزهای رمزنگاری شده است و یکی از اولویت های مجموعه آگاهی‌رسانی به مردم عزیزمان است. با توجه به اینکه پروژه‌های زیادی در بخش زیر ذره بین میهن بلاکچین مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرد و تعدادی از این پروژه‌ها کلاهبرداری یا مشکوک به کلاهبرداری هستند، معمولا افرادی که ذینفع یا مالک پروژه‌های کلاهبرداری هستند، از طریق بخش کامنت سعی می‌کنند با درج نظرات غیر واقعی و متناسب با نفع شخصیشان، کاربران را گمراه کنند.

بعد از بررسی‌هایی که صورت گرفت، تصمیم گرفتیم که برای جلوگیری از ایجاد بستری برای تبلیغ کلاهبرداران، امکان درج نظر در بخش کامنت را غیرفعال کنیم. مجموعه میهن بلاکچین همیشه علاقمند به دریافت نظرات و پیشنهادات شما در مورد تمامی مطالب منتشر شده در سایت هست و شما می‌توانید از طریق ایمیل یا تلگرام نظرات و پیشنهادات خودتان را برای ما ارسال کنید.

پرسش و پاسخ (FAQ)

پرسش و پاسخ میهن بلاکچین
  • آیا تیمون (TMON) کلاهبرداری است؟

بله. پروژه تیمون نیز طراحی اقتصادی یکسانی با بقیه طرح‌های پانزی و هرمی دارد. اصل سود در این پلتفرم به صاحبین پروژه و اولین افرادی که اقدام به جذب زیر‌مجموعه در آن کرده‌اند، تعلق می‌گیرد و دارایی بقیه سرمایه‌گذاران قطعا از دست خواهد رفت. همچنین در حال حاضر و به گفته بسیاری از کاربران این پلتفرم، امکان برداشت دارایی در آن متوقف شده است که این موضوع می‌تواند نشانگر اتمام کار این پروژه باشد.

  • آیا سرمایه‌گذاری روی تیمون و پروژه‌هایی مانند آن صحیح است؟

تیمون و تمامی پروژه‌هایی که از کاربران می‌خواهند در ازای دریافت سود بیشتر افراد جدیدی را وارد آنها کنند، قطعا از نوع پروژه‌های هرمی هستند. در این پروژه‌ها فقط سازندگان آنها و اولین نفرات سود خوبی می‌برند. به همین دلیل سرمایه‌گذاری در پروژه‌های که مدل اقتصادی اینچنینی دارند کاملا اشتباه است. همچنین اگر حتی عضو اولین نفراتی که در این سیستم‌ها وارد می‌شوند، باشید و سود خوبی کسب کنید، قطعا در ازای سود دریافتی شما بسیاری از افراد متحمل ضرر شده‌اند.

جمع بندی

پروژه تیمون حدودا ۸ ماه پیش دامنه خود را به ثبت رسانده است. این پروژه مانند سایر پروژه‌های کلاهبردای با تشویق کاربران خود برای دعوت سایر افراد به منظور سرمایه‌گذاری در تیمون، مجموعه‌ای هرمی از اعضا تشکیل می‌دهد و با دریافت سرمایه اعضای جدید به کاربران قدیمی خود پاداش می‌دهد. در این مقاله به نقد و بررسی پروژه TMON پرداختیم عملکرد آن را بررسی کردیم و دلایلی که براساس آنها می‌توان این پروژه را در دسته پروژه‌های کلاهبرداری قرارداد، بیان کردیم.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا