مبتدی مقالات عمومی

اهمیت جامعه کاربری پلتفرم‌ های کریپتویی در موفقیت آن‌ها

در دنیای کریپتوکارنسی‌ها کامیونیتی (Community) یا جامعه پلتفرم نقش مهمی در موفقیت پروژه دارد. همه پلتفرم‌های کریپتویی بر حسب نیاز گروهی از افراد شکل می‌گیرند و به همین دلیل کاربران هدف، نقش مهمی در سرنوشت پروژه دارند. با میهن بلاکچین همراه باشید تا ببینیم در ایجاد جامعه کاربری پلتفرم‌ های کریپتویی باید چه نکاتی را رعایت کنیم.

جامعه کاربری پلتفرم های کریپتویی، محور اصلی موفقیت پروژه

جامعه کاربری پلتفرم - کامیونیتی کریپتو

شرکت Kuruma NFT Inc یک شرکت تخصصی در حوزه NFTهای خودرویی است و در نوامبر سال ۲۰۲۱ (آبان ۱۴۰۰) تاسیس شد. بنیانگذار این شرکت یعنی تارو کوکی (Taro Koki)، معتقد است که جامعه پلتفرم‌های NFT اهمیت بسیاری در موفقیت پروژه دارند و به همین دلیل باید به آن‌ها توجه داشت.

در واقع جامعه کاربری یک پلتفرم کریپتویی، همه چیز است و در اولین نشست راه‌اندازی شرکت به این نکته مهم اشاره کردم. من با بیش از ۱۰ سال سابقه فعالیت در GTChannel و شبکه اجتماعی یوتیوب کاملا به موضوع اهمیت جامعه یک پلتفرم در پیشبرد اهداف و موفقیت آن واقف هستم. همه یوتیوبرها بعد از هر برنامه ویدیویی از دنبال‌کننده‌های خودشان تشکر می‌کنند. متن این تشکر تقریبا شبیه به این عبارات است: «بدون شما ما هرگز در این موقعیت و جایگاه نبودیم. ممنون که برنامه را تماشا کردید. لطفا ما را لایک کنید و اگر هنوز سابسکرایب نکردید، لطفا این کار را بکنید.»  

توصیه‌های شرکت Kuruma برای ایجاد یک جامعه کاربری قوی و وفادار
منبع: Medium.com

اما چه لزومی وجود دارد که یوتیوبرها در تک‌تک برنامه‌های خود این متن را تکرار کنند؟ در حقیقت، رابطه آن‌ها با بیننده‌ها یک رابطه ساده بین تولیدکننده محتوای ویدیویی و تماشاگر است. گرچه رسانه Youtube مدل‌های عضویت پولی را هم به کاربران ارائه می‌دهد، اما بخش عمده درآمد تولید‌کننده‌های محتوا از پخش ویدیوهای تبلیغاتی رایگانی است که در کانال‌های خود آپلود می‌کنند. در بسیاری از موارد تولید‌کننده‌های محتوا مجبور به تشویق بیننده‌ها هستند؛ زیرا درصورتی که کاربران یوتیوب علاقه‌ای به تماشای ویدیوی آن‌ها نداشته باشند، محتوای تولید شده اساسا بی‌ارزش می‌شود.

ایجاد یک چرخه بی‌پایان برای درگیر کردن جامعه کاربری پلتفرم

جذب مخاطب در جامعه کاربری پلتفرم با ایجاد محتوای جذاب

هرچه تعداد بازدیدها بیشتر باشد، درآمد تبلیغاتی یوتیوب هم بیشتر می‌شود. این سیستم به گونه‌ای طراحی شده است که تولیدکننده‌های محتوا ویدیوهای بیشتری را برای دنبال‌کننده‌های خود آپلود کنند و از این طریق تعداد تبلیغات بیشتری پخش شود.

تماشای بیننده تنها زمانی ارزش‌آفرین محسوب می‌شود، که در تعداد بازدید ویدیو نقش داشته باشد. بنابراین محتوای ویدیویی باید آنقدر جدید و جذاب باشد که کاربران در روزهای بعد هم مشتاق تماشا و پیگیر برنامه‌های جدید باشند. به این ترتیب، یک چرخه بی‌پایان درست می‌شود.

در دنیای نسل سوم وب (Web3) همه چیز متفاوت است. مهم‌ترین تفاوت میان جامعه وب ۲ و وب ۳، تفاوت در رشد اعضای کامیونیتی است. در وب ۳ اعضای جامعه همان سهامداران پروژه هستند و می‌توانند در کنار هم به یک اندازه رشد کنند. در دنیای وب ۲ موضوع کاملا متفاوت است؛ به طور مثال این فقط یوتیوبرها هستند که ناگهان رشد می‌کنند، درآمدهای هنگفتی برای خرید خانه‌ و ماشین‌های لوکس به دست می‌آورند و با سلبریتی‌ها در تعامل هستند. اما در مقابل دنبال‌کننده‌ها یا سابسکرایبرها که با تماشای محتوا حامی تولید‌کننده محتوا بودند، هیچ نفعی نمی‌برند. این تفاوت عمده ناشی از آن است که در وب ۲ هیچ دارایی تاییدشده‌ای مانند یک توکن غیرمثلی (NFT) وجود ندارد تا ارزش آن متناسب با همان برند افزایش پیدا کند.

حذف موانع ورود اعضای جامعه به دنیای NFTها

یوگا لبز در فروش مجموعه NFT میبیتس ۵٪ حق رویالتی دریافت می‌کند

شرکت Kumura قصد دارد پلی میان فضای وب ۳ و علاقه‌مندان به NFTهای خودرویی بسازد. در حقیقت اپلیکیشن‌های نامحدودی در صنعت بازی‌های خودرویی وجود دارد که اگر به فضای وب ۳ منتقل شوند، تعامل بین علاقه‌مندان به خودرو و NFTها بیشتر می‌شود. مهم‌ترین چالش این مسیر، موانع ورود به دنیای توکن‌های بی‌همتا است.

در واقع، متقاعد کردن کاربران «غیرمتخصص» در خصوص استفاده از کیف‌پول‌های کریپتویی و خرید ارزهای دیجیتال برای مینت کردن (تولید کردن) یک توکن غیرمثلی کار چندان ساده‌ای نیست. توضیح همین دو کار ساده برای افرادی که در برابر فناوری‌های جدید مقاوم هستند، یک چالش مهم به حساب می‌آید. خوشبختانه علاقه‌مندان به NFTها پیشگام استقبال از فناوری‌های جدید هستند و اگر می‌خواهیم علاقه‌مندان به خودروهای سنتی و افراد غیرمتخصص را به این حوزه وارد کنیم، باید موانع ورود به دنیای NFTها را از پیش‌رو برداشت.

شفاف‌سازی تاریخچه و سابقه تیم برای کامیونیتی پلتفرم

ارزش هر رسانه متکی به پیشینه و داستان شکل‌گیری آن است. در مورد NFTها هم همینطور است. سوابق و ویژگی‌های افراد تیم نقش مهمی در شکل‌گیری یک برند دارد. بسیاری از پروژه‌های NFT بدون اندیشه و هدف وارد میدان می‌شوند. بسیاری از این پروژه‌ها به دلیل سابقه و پیشینه نامعتبر شکست می‌خورند. مردم پروژه‌های مزخرف را به درستی حس می‌کنند. شرکت Kumur NFT Inc هم نمی‌خواهد اعضای جامعه‌اش را فریب دهد؛ بنابراین، اگر داستان و سابقه خوبی پشت پروژه وجود دارد باید با افتخار گفته شود. در شرکت Kumur پشت هر خودرو و هر NFT یک داستان عالی و تحسین‌برانگیز وجود دارد.

جلب اعتماد جامعه کاربری پروژه‌های کریپتویی

مهم‌ترین عامل در ایجاد یک جامعه جدید اعتمادسازی است. از آنجایی که بازار توکن‌های بی‌همتا یک بازار کاملا جدید است، تنها راه جذب و متقاعد کردن افراد جدید اعتمادسازی بین کاربر، هنرمند NFT و اعضای تیم پروژه است.  

جمع‌بندی

عوامل زیادی در موفقیت یک پروژه نقش دارند. اما اگر بگوییم جامعه کاربری پلتفرم های کریپتویی مهم‌ترین نکته است، شاید مبالغه نکرده باشیم. ایده راه‌اندازی هر پلتفرم با توجه به گروهی از کاربران هدف شکل می‌گیرد و اگر نتواند به قدر کافی و به صورت پایدار مخاطب جذب کند، این یعنی شکست پروژه. بنابراین موفقیت پلتفرم در گرو ایجاد یک کامیونیتی قوی و پایدار است که از طریق حذف موانع ورود، درگیرشدن مخاطب در یک چرخه بی‌پایان، شفافیت و اعتماد سازی به وجود می‌آید. نظر شما چیست؟ چه راهکارهای دیگری برای ایجاد جامعه کاربری وفادار وجود دارد؟    

منبع
medium.com

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا