رایگیری حاکمیتی میکردائو برای تغییر برند به اسکای آغاز شد
در حالی که پروتکل میکردائو در ماه آگوست نام تجاری برند خودش را به اسکای (Sky) تغییر داد، حالا تیم توسعه این پروتکل سرنوشت تغییر نام نهایی را به جامعه خود و رایگیری حاکمیتی محول کرده است. در همین حال، رون کریستنسن (Rune Christensen)، بنیانگذار میکردائو میگوید جامعه باید در مورد تغییر یا عدم تغییر برند تجاری این پروتکل تصمیم قاطعی بگیرد و پس از آن دوباره روی توسعه متمرکز شود.
به گزارش میهن بلاکچین، در حالی که امروز آمریکاییها به پای صندوقهای رای رفتند تا رییس جمهور آینده کشورشان را انتخاب کنند، از هولدرهای توکن MKR نیز خواسته شده تا با شرکت در رایگیری حاکمیتی، در مورد تغییر یا عدم تغییر برند تجاری این پروتکل به اسکای تصمیم بگیرند.
رایگیری حاکمیتی میکردائو
در این رایگیری حاکمیتی از هولدرهای توکن MKR خواسته شده تا نظرشان را در مورد تغییر برند میکردائو به اسکای اعلام کنند. هیچ اجباری برای شرکت در این نظرسنجی وجود ندارد، با این حال، نتایج نشان میدهد که فعلا اکثر هولدرهای MKR با تغییر نام میکردائو به اسکای موافقاند. البته مشارکت در این رایگیری حاکمیتی تاکنون بسیار پایین بوده است.
رون کریستنسن، بنیانگذار میکردائو در واکنش به این رایگیری حاکمیتی خاطرنشان کرد که سوگیری خاصی ندارد، با این حال، وی از جامعه خواست تا سریعا بحث تغییر برند را حل کنند و دوباره روی رشد این اکوسیستم متمرکز شوند.
وی در این باره گفت:
مهمترین چیز این است که فورا تصمیم بگیریم و روی آنچه مهم است تمرکز کنیم، یعنی روی محصولمان.
به گفته کریستینسن، تغییر نام میکردائو به اسکای چیزی بیشتر از صرفا زیباسازی برند این پروتکل است و بخشی از استراتژی اند گیم (Endgame) آن که با معرفی محصولات جدیدی مثل استیبل کوین USDS همراه است محسوب میشود.
کریستنسن معتقد است یکی از روشهایی که از طریق آن میتوان موفقیت استیبل کوین USDS را ارزیابی کرد، بررسی مقدار عرضهای است که بدون کسب پاداش در گردش است. در حال حاضر بیش از ۱ میلیارد دلار استیبل کوین USDS در گردش است که مقدار کم اما قابل توجهی از آن بدون کسب پاداش توسط هولدرها نگهداری میشود. به گفته بنیانگذار میکردائو، این مقدار از عرضه را میتوان به انسانهای واقعی و نه رباتها نسبت داد چراکه این رفتار غیرفعال نشاندهنده کاربرد ارگانیک USDS است. در حقیقت این نشان میدهد که کاربران برخلاف رباتهای معاملاتی که به دنبال کسب پاداش و سود هستند، USDS را به دید پول نقد استفاده میکنند.
چالشهای میکردائو در تغییر نام برند خود
به گفه کریستنسن، در حالی که راهاندازی استیبل کوین USDS و استقبال کاربران از آن فراتر از انتظارات بود، اما تغییر نام میکردائو به اسکای با چالشهای مختلفی مواجه شد که بر درک جامعه و اعتماد بازار تاثیر گذاشت.
به گفته وی پس از این تغییر برند، قیمت MKR به طور قابل توجهی کاهش یافت. دادهها نشان میدهد که قیمت این توکن در سه ماه گذشته نزدیک به ۴۰٪ کاهش یافته که نشاندهنده فشار فروش کاربران است.
علاوه بر این، وی با اشاره به ساختار دو توکنهای که به سردرگمی کاربران منجر شده بود گفت:
نوسانات قیمت بر برداشت مردم از راهاندازی محصولات جدید و تغییر برند تاثیر گذاشت. این یک مهاجرت نیمه تمام بود نه تغییر نام کامل به اسکای. بنابراین اکثر مردم هنوز از توکنهای MKR خود نگهداری میکردند. به همین خاطر دو توکن وجود داشت و این به چه معنا بود؟ اوضاع خیلی سریع گیجکننده شد؛ یک مورد کلاسیک از عدم اطمینان سرمایهگذاران که بدترین چیزی است که میتواند در یک اقتصاد یا سیستم مالی وجود داشته باشد.
رایگیری حاکمیتی در مورد تغییر برند میکردائو به اسکای تا ۲ روز دیگر یعنی ۷ نوامبر (۱۷ آبان ۱۴۰۳) ادامه خواهد داشت.