مقالات عمومی

آیا شیوع کرونا می‌تواند موقعیتی برای سازمان‌های فین‌تک باشد؟

استارتاپ‌های فعال در زمینه فین‌تک (fintech) در تلاش برای متحول کردن سرمایه‌گذاری و بانکداری سنتی هستند. در حال حاضر که ویروس کرونا به تمامی لایه‌های جامعه نفوذ کرده است و سود بانکی کاهش یافته است، بسیاری از مشتریان وحشت‌زده هستند و در جستجوی پناهگاهی ایمن می باشند. زمان آن فرارسیده که فین‌تک و فناوری‌های نوین که هرگز چنین بحرانی را تجربه نکرده‌اند، خود را ثابت کنند و نشان دهند که در مواقع بحران کارایی دارند. فین‌تک و ارز‌های دیجیتال می‌توانند راه‌حلی برای مقابله با بحران حال حاضر جهان باشند.

پلتفرم‌های بانکداری دیجیتال که وعده تراکنش‌های سریعتر و کارمزد کمتر را به مشتریان می‌دهند، در این شرایط که سود بانکی بسیار کاهش یافته است باید خود را ثابت کنند. طبیعتا پلتفرم‌هایی که فناوری مستحکمی دارند برای مقابله با این بحران و جلب مشتری آماده هستند و می‌توانند حتی در صورت وجود بحران هم برای مدت زیادی دوام بیاورند.

بسیاری از کارآفرینان دیجیتال به خوبی به این حقیقت واقف هستند که بانکداری پیشرفته و با استفاده از فناوری نوین می‌تواند نقش مهمی در بهبود این وضعیت تاریخی داشته باشد. در همین راستا، Smartee به دلیل فراهم کردن سرویس‌های یک بانک دیجیتال دارای موقعیت ممتازی است. Smartee به عنوان یک ابزار سرمایه‌گذاری جامع برای کاربران Smartlands طراحی شده است.

بانک‌های دیجیتال و موسسات فین‌تک هم در بخش پردازش داده و امور دیگر به بانک‌های سنتی مرتبط هستند و شکی نیست که بحران بر آنها هم تاثیر می‌گذارد. اما از طرف دیگر، Smartee چیزی بیش از مدیریت حساب، تراکنش سریع و گزارش رسانی انجام می‌دهد. آن راه‌حلی مناسب برای ایجاد درآمد جانبی از طریق سرمایه‌گذاری در پروژه‌های لیست شده در Smartlands ایجاد می‌کند.

Smartee دارای ادغام کامل با یک محیط سرمایه‌گذاری مبتنی بر بلاکچین است و این چیزی است که بسیاری از سرویس‌های مشابه نمی‌توانند ارائه دهند. آنچه که بحران کرونا برای این گونه سرویس‌ها دارد، نوآوری است و اگرچه در حال حاضر تعداد زیادی از سرمایه‌گذاران به دارایی‌های ایمن روی آورده‌اند و یا پول خود را به صورت نقد نگه می‌دارند، اما این بحران نتایج مثبتی را نیز در دل خود دارد و به رویکردی کیفیت محور می‌تواند منتهی شود. البته این کار تنها برای پلتفرم‌هایی ممکن خواهد بود که آمادگی دارند و از فناوری لازم برخوردار هستند.

سازمان‌های فین‌تک باید از سال ۲۰۰۸ درس بگیرند 

فین‌تک

به نظر می‌رسد که آماده‌ترین سازمان‌ها برای این بحران، فین‌تک‌هایی هستند که از رکود سال ۲۰۰۸ درس گرفته‌اند. البته در این میان با بدبینی‌هایی در مورد آینده فین‌تک پس از این بحران مواجه هستیم. سازمان‌های فین‌تک هرگز چنین شرایطی را تجربه نکرده‌اند و مشتریان آنان نیز بیشتر جوانانی هستند که تجاربی زیادی در این خصوص ندارند.

برای هیجان‌زده نگه داشتن این جوانان در مورد سرمایه‌گذاری و مدیریت پول مبتنی بر فناوری باید راه‌حل‌های جدیدی ایجاد کرد و دائما به اصلاح راه‌حل‌های موجود اقدام کرد. بسیاری از این راه‌حل‌ها مبتنی بر این حقیقت هستند که در آینده باید به سمت بانک‌های سنتی رفت و از طریق آنها اقدام به جمع‌آوری سرمایه کرد.

بر همین اساس، بعد از کرونا محصولات توکنی و مالکیت‌های بلاک چینی تاثیر عظیمی بر نحوه دسترسی تاجران خرد به سرمایه در جهان خواهند گذاشت. البته در این راستا باید سریع اقدام کرد، زیرا همه امور مالی به طور دقیق رصد می‌شوند و هر چه سریعتر راه‌حل‌های فناوری غیر‌متمرکز را ایجاد کنیم، آینده بهتری در اقتصاد پس از بحران خواهیم داشت.

موفقیت گزینه‌های دیگر بستگی به اقدامات حکومت‌ها در این مدت خواهد داشت و باید دید که آنها چقدر می‌توانند اعتماد مردم را به سیستم‌های خود جلب کنند. اما باید در نظر داشت که تمایل به خرج کردن یکی از محرک‌های اصلی هر اقتصادی است و به منظور سرمایه‌گذاری برای آینده، افراد باید به آن اقتصاد کاملا باور داشته باشند.

در این بازار در حال نزول و پر نوسان، وابستگی بیش از حد بخش بانکداری به خرید‌های تفریحی و اختیاری باعث سلب اعتماد مشتریان خواهد شد. مسافرت و خرید اولین قربانیان شیوع ویروس کرونا بوده‌اند. با این وجود، در زمانی که این بحران فروکش می‌کند، حتی اگر اقتصاد به طور کلی با مشکل مواجه باشد، قیمت‌های پایین موقعیتی طلایی برای سرمایه‌گذاران خواهند بود.

این وضعیت باعث می‌شود که همه دارایی‌های دارای قیمت بیش از حد و یا دارایی‌های دست‌کم گرفته شده دوباره وارد بازار شوند و تنظیم مجدد شوند. این وضعیت قبل از همه چیز بر صنعت پر زرق و برق املاک و مستغلات تاثیر خواهد گذاشت.

سازمان‌های فین‌تک باید اطمینان حاصل کنند که مدل تجاری آنها نیاز‌های آینده را رفع می‌کند و به آرامی به کار خود ادامه دهند. در خلال این بحران، ایجاد تنوع در پورتفولیو (portfolio) بسیار اهمیت دارد و قطعا دارایی‌های توکنی بعد از این بحران با حرکت‌هایی آنی مواجه خواهند شد. در چنین فضایی، استارتاپ‌های دارای برنامه توجه سرمایه‌گذاران زیادی را به خود جلب خواهند کرد. در اینجاست که فین‌تک قابلیت‌های خود را نشان خواهد داد زیرا این مدل تجاری برای جهان آینده ساخته شده است.

منبع
hackernoon

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا