لایحه ممنوعیت استخراج و مبادلات رمز ارز در هند؛ متخلفان بازداشت میشوند
به نظر میرسد لایحهای که قرار بود استفاده از رمز ارزها را به عنوان یک روش پرداختی در هند ممنوع کند، موضوعات گستردهتری را نیز پوشش میدهد و ممکن است به زودی به قانون تبدیل شود.
به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از رویترز، دولت نارندرا مودی (Narendra Modi) نخست وزیر هند پیش از این موضوع تحریم بخش بزرگی از رمز ارزها را اعلام کرده بود. رویترز گزارش داده است بر اساس آنچه از خلاصه این لایحه پیدا است، دولت هند قصد دارد «ممنوعیت کلی بر تمام فعالیتهای مرتبط با استخراج، تولید، نگهداری، فروش یا معامله» در حوزه رمز ارزها به عنوان «ابزار تبادل، وسیله ذخیره ارزش و واحد حساب پول» را اعلام کند.
علاوه بر آن زیر پا گذاشتن این قوانین نیز قابل شناسایی خواهد بود و جرم تلقی خواهد شد؛ به این معنی که فرد خاطی ممکن است حتی بدون حکم دستگیر و زندانی شود و امکان ارائه وثیقه برای آزادی او نیز وجود نخواهد داشت. رویترز عنوان کرد که منبع این خبر اجازه مصاحبه با رسانهها را ندارد و هویت او قابل ذکر نیست. همچنین وزیر اقتصاد هند به درخواست رویترز برای شفاف سازی این مساله پاسخ نداده است.
اگرچه قبلا دولت هند عنوان کرده بود که قصد دارد به فناوری بلاکچین اهمیت دهد و در گسترش آن کوشا باشد اما با این حال این لایحه کاربردهای بلاکچین و همچنین بازار توکنهای NFT در هند را نیز هدف قرار داده است.
با اینکه اطلاعات موثقی درباره تعداد کاربران کریپتو در هند وجود ندارد اما تخمین زده شده است که ۱۵ تا ۲۰ میلیون سرمایهگذار در کشور هند وجود دارد که حدود ۴۵۰ میلیارد روپیه هند (معادل ۶ میلیارد دلار) رمز ارز نگهداری میکنند.
علاوه بر سرمایهگذاری و فعالیت در این حوزه، با توجه به متن خلاصه لایحه به نظر میرسد دولت هند تبلیغات رمز ارزها که باعث میشود سرمایهگذاران جدید نیز به این حوزه وارد شوند را ممنوع کند. همچنین کیف پولها رمز ارزها که به کاربران اجازه میدهد داراییهای دیجیتال خود را خارج از صرافی نگه دارند نیز ممنوع اعلام میشود. بر اساس خلاصه این لایحه، سازمان بورس و اوراق بهادار هند (SEBI) نیز به عنوان قانونگذار داراییهای دیجیتال معرفی خواهد شد.
وو بلاکچین گزارشگر و تحلیلگر بازار رمز ارزها در توییتر و به نقل از خبرگزاری هندی NDTV اعلام کرد پیشنویس قانون داراییهای رمزنگاری شده در هند ۴ محدودیت را اعمال میکند:
- رمز ارز به عنوان پول قانونی کشور شناخته نخواهد شد.
- استخراج رمز ارزها ممنوع اعلام میشود.
- پرداخت با استفاده از رمز ارزها امکانپذیر نخواهد بود.
- تنها امکان ارسال تراکنش در صرافیهایی که احراز هویت کاربران را انجام دهند وجود خواهد داشت.
همچنین به نقل از این خبرگزاری، در نامگذاری این قانون از واژه داراییهای رمزنگاری شده (Crypto Assets) به جای رمز ارز استفاده میشود.