کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) از ۱۱ بنیانگذار و مبلغ یک طرح پانزی و کلاهبرداری هرمی به ارزش ۳۰۰ میلیون دلار به نام Forsage به دادگاه شکایت کرد.
به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از The Block، روز دوشنبه کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) ۱۱ نفر را به عنوان افراد حاضر در طرح هرمی و پانزی ۳۰۰ میلیون دلاری متهم کرده است.
کمیسیون SEC گفته است در این طرح پانزی، فورسیج (Forsage) که مدعی بوده پلتفرم غیرمتمرکز قراردادهای هوشمند است، به فریب خرده سرمایهگذاران پرداخته است. ۴ فرد بنیانگذار این شرکت که طبق آخرین اخبار در کشورهای روسیه، گرجستان و اندونزی مستقر هستند و همچنین ۳ فرد دیگر که در کشور آمریکا به تبلیغ و تایید فورسیج در وبسایتها و شبکههای اجتماعی پرداختهاند توسط کمیسیون SEC به اجرای طرح پانزی متهم شدهاند. افراد مختلفی از اعضای گروه کریپتو کروسیدرز (Crypto Crusaders) به شمار میآیند. این گروه حداقل در ۵ ایالت آمریکا به تبلیغ این طرح پانزی پرداختهاند.
کارولین ولشهانز (Carolyn Welshhans) مدیر اجرایی واحد سایبری و رمزارز کمیسیون SEC در این خصوص گفته است:
همانطور که در دادخواست اعلام شده است، فورسیج یک طرح هرمی کلاهبردارانه است که در مقیاس بسیار بزرگی عرضه شده و بازاریابی بسیار فعالی در زمینه جذب سرمایهگذاران داشته است.
فورسیج در ماه ژانویه ۲۰۲۰ توسط ولادیمیر اوخوتنیکوف (Vladimir Okhotnikov) جین دو (Jane Doe) که به اسم لولا فراری (Lola Ferrari) نیز شناخته میشود، میخائیل سرگیف (Mikhail Sergeev) و سرگی ماسلاکوف (Sergey Maslakov) تاسیس و عرضه شده است. فورسیج به خرده سرمایهگذاران امکان میداد تا از طریق قراردادهای هوشمندی که بر بستر بلاکچینهای اتریوم، ترون و بایننس اسمارت چین اجرا میشوند به تراکنشها وارد شوند. در شکایت کمیسیون SEC بیان شده است که فورسیج در واقع به عنوان طرح هرمی و پانزی عمل میکرد و سرمایهگذاران برای کسب سود باید سایر افراد را به این طرح وارد میکردند. بنیانگذاران این طرح همچنین از داراییهای سرمایهگذاران جدید برای پرداخت سود سرمایهگذاران قبلی استفاده میکردند.
دو متهم که این اتهامات را تایید یا تکذیب نکردهاند، موافقت کردهاند که بدهیهای فورسیج را پرداخت کنند. پرداخت بدهیها توسط این دو فرد باید به تایید دادگاه برسد.
مقامات و مسئولان فیلیپین و مونتانا به اتهام اجرای طرحهای کلاهبرداری در دو سال گذشته، قرارهای منع علیه فورسیج صادر کردهاند. متهمان در ویدئوهای یوتیوب علاوه بر اینکه این اتهامات را تکذیب میکنند، همچنان به تبلیغ این طرح میپردازند.