رمزارز در ایران

ارسال اعلان قرمز برای استرداد سینا استوی به پلیس بین‌الملل

علی القاصی، رییس کل دادگستری استان تهران، در تاریخ ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۲ اعلام کرد رای پرونده صرافی کریپتولند صادر و ابلاغ شده است. با این حال، بعد از انتشار تصویر و ویدیوی سینا استوی در اروپا گمانه‌زنی‌های زیادی درباره این پرونده مطرح شد که قوه قضاییه در پاسخ اعلام کرد وی ممنوع‌الخروج بوده، اما به صورت غیرقانونی از کشور خارج شده است.

به گزارش خبرگزاری میزان، استوی به خاطر همکاری موثر خود با قرار وثیقه آزاد شد، اما ممنوع‌المعامله و ممنوع‌الخروج شده بود. با این حال، او پس از مدتی به طور غیرقانونی از کشور خارج شد و قوه قضاییه هم برای استردادِ او اعلان قرمز به پلیس بین‌الملل ارسال کرد.

استوی که یکی از متهمان پرونده کریپتولند محسوب می‌شود، در ابتدا برای بازپرداخت و رد مال مطالبات با قوه قضاییه همکاری می‌کند. در جریان این همکاری، وی با حمله هکرها به کیف پول دیجیتال خود مواجه شد و ۱۱۰ میلیارد تومان را از دست داد. با این حال، با پیگیری مقامات قضایی هکر شناسایی و بازداشت شد و مبالغ سرقت شده برگشت داده شد.

در این میان، استوی که با قرار وثیقه آزاد بوده است با وجود ممنوع‌الخروجی به صورت غیرقانونی کشور را ترک می‌کند. شایان ذکر است بلافاصله برای سینا استوی اعلان قرمز به پلیس بین‌الملل ارسال شده است.

این پرونده به طور کلی ۷ متهم دارد که به جز سینا استوی، حکم قطعی بقیه متهمان صادر شده است. یکی از این متهمان مهدی استوی است که به ۸ سال حبس، ۵۰ ضربه شلاق، جزای نقدی و رد مال و محرومیت از خدمات دولتی محکوم شده است. دادگاه، حسن گل محمدی را هم به ۵ سال حبس و محرومیت از خدمات دولتی محکوم کرده است.

علاوه بر این علی فهیمی کاشانی، جواد ارژدل و بهنام بخشی هم به ۱ سال حبس و محرومیت از خدمات دولتی محکوم شده‌اند. گفتنی است علاوه‌بر انحلال شرکت «یکتا اکسیر سبز»، سینا استوی نیز به ۱۵ سال حبس، ۷۵ ضربه شلاق، پرداخت جزای نقدی، رد مال و محرومیت از خدمات دولتی محکوم شده است.

اتهام اصلی سینا استوی، تشکیل و سردستگی یک شبکه سازمان‌‌یافته برای اخلال کلان در نظام اقتصادی، ارزی و پولی از طریق راه‌اندازی صرافی غیرقانونی کریپتولند با همکاری مهدی استوی، حسن گل محمدی، جواد ارژدل، بهنام خدابخشی و کیوان عابدی است. او علاوه بر این، به جعل اسناد رسمی (گذرنامه جعلی به نام هاکان استوی و حکم ماموریت جعلی)، خرید آثار عتیقه، فروش مال غیر و خیانت در امانت نیز متهم شده است.

متهمان دیگر پرونده به عنوان شخصیت حقوقی شرکت یکتا اکسیر سبز به مشارکت در تشکیل شبکه سازمان یافته اخلال کلان در نظام اقتصادی کشور از طریق تصدی به عملیات صرافی غیرمجاز رمز ارزی تحت عنوان صرافی کریپتولند متهم شدند.

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
3 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا