ارز دیجیتال سرینیتی شیلد ۹۹ درصد سقوط کرد؛ گاف بزرگ مدعی امنیت!
پروژهای که حافظ منافع مردگان بود، زندههای بسیاری را ناامید کرده است. این اولین گزارهای است که در پی هک سرنیتی شیلد به ذهن خطور میکند. سقوط شدید قیمت توکن پروژه Serenity Shield با نماد (SERSH) پس از یک حمله سایبری، باعث خشم بسیار جامعه کاربران این پلتفرم شد. ارز دیجیتال سرنیتی شیلد پروتکلی غیرمتمرکز و رمزنگاری شده با استفاده شبکه سیکرت است که برای انتقال دارایی افراد پس از مرگ به وارثان آنها کاربرد دارد.
به گزارش میهن بلاکچین، ۲۷ فوریه بود که مهاجمین سایبری موفق به سوءاستفاده از یک آسیبپذیری امنیتی و سرقت حدود ۶.۹ میلیون توکن SERSH به ارزش تقریبی ۵.۶ میلیون دلار، از یکی از کیف پولهای متامسک پروژه شدند. تیم توسعهدهنده ضمن تأیید این حمله، بلافاصله تمامی فعالیتهای مرتبط با معامله، واریز و برداشت توکن SERSH را در صرافیهای متمرکز به حالت تعلیق درآورد و از کاربران خواست از فعالیت در قراردادهای هوشمند مرتبط با این پروژه در صرافیهای غیرمتمرکز نیز خودداری کنند تا از احتمال گسترش خسارت بیشتر جلوگیری شود.
ماجرای هک کیف پول ارز دیجیتال SERSH
ارز دیجیتال SERSH توکن بومی پروژه Serenity Shield است. عمدهٔ فعالیت و محصولات این پلتفرم حول محور مهم ارائه راهکار وراثت داراییهای دیجیتالی در زمان «مرگ یا حوادث ناگوار» خلاصه میشود. ایدهای کارساز و موردتوجه که امید میرود با عبور این پروژه از گردنهٔ حادثهخیز اخیر، مجدداً ازسرگرفته شود.
طبق بررسیهای صورتگرفته، هکرها ۲۷ فوریه ساعت ۹:۱۱ صبح بهوقت جهانی (UTC) نقشهٔ خود را عملی کردهاند. با فرض دستداشتن افرادی از نقاط مختلف دنیا در این اقدام، انتخاب ساعات ابتدایی صبح بهوقت جهانی، یکی از ویژگیهای جالبتوجه این حمله است. در این نفوذ، ۶.۹ میلیون توکن SERSH به ارزش ۰.۸۲ دلار، از کیف پول متامسک پروژه به یک کیف پول شخص ثالث ناشناس منتقل شده است. طبق اطلاعات وبسایت کوین گکو، قیمت ارز دیجیتال SERSH بعد از حادثه به مدت پنج ساعت نزولی بود و سپس تنها در پنج دقیقه، از ۰.۵۶۵ دلار به ۰.۰۰۹ دلار رسید تا نام «سِرش» بهعنوان اولین سقوط بزرگ یک رمزارز مشهور در سال جدید میلادی ثبت شود. در پی این حملهٔ سایبری تقریباً تمامی داراییهای کیف پول متامسک تیم توسعهدهنده به سرقت رفته است.
واکنش جامعه به حادثه پروژه سرنیتی شیلد
این حمله با واکنش منفی شدید جامعه رمزارزی، بهویژه در گروه تلگرام پروژه روبرو شده است. برخی از کاربران از جمله کاربری با نام مستعار “Hamster Altcoins” ضمن انتقاد از اقدامات امنیتی ضعیف تیم توسعهدهنده، ادعا کردهاند که مدیران کانال تلگرام این پروژه، کاربران منتقد را از تبادل نظر محروم کرده است. همچنین برخی دیگر از کاربران، مدیران پروژه را به دلیل سهلانگاری در زمینه امنیت و نگهداری وجوه در یک کیف پول گرم (hot wallet)، بهشدت مورد انتقاد قرار دادهاند. کیف پولهای گرم برخلاف کیف پولهای سرد (cold wallet) که بهصورت فیزیکی و بهدوراز دسترسی آنلاین، کلیدهای خصوصی ارزهای دیجیتال را ذخیره میکنند، بهخاطر اتصال به اینترنت از امنیت کمتری برخوردار هستند.
هولدرهای ارز دیجیتال سرنیتی شیلد در مقابل هک اخیر چه کاری کنند؟
تیم Serenity Shield همزمان با پذیرش این حمله اعلام کرده که فعالانه در تلاش است تا انتقال مجدد تمامی نقدینگی به قراردادهای هوشمند جدید هرچه سریعتر انجام شود. آنها مدعی هستند این اقدام در راستای جبران خسارت کاربران و حفظ اعتماد عمومی در بین جامعه ارزهای دیجیتال صورت میگیرد. در نهایت خواستهٔ تیم سرنیتی شیلد، شکیبایی هولدرها در این دورهٔ پرفشار و حساس است. پروژه تصمیم به راهاندازی مجدد توکن SERSH با یک قرارداد هوشمند جدید گرفته؛ اما بااینحال، تاریخ دقیق این اقدام هنوز مشخص نیست.
عواقب احتمالی هک ارز دیجیتال سرنیتی شیلد
این حمله میتواند عواقب متعددی برای پروژه Serenity Shield و کل حوزه ارزهای دیجیتال داشته باشد. ازدسترفتن اعتماد سرمایهگذاران، کاهش ارزش بازار پروژههای جدید و نوآور در کوتاهمدت و افزایش نظارتهای قانونی از سوی نهادهای نظارتی تنها بخش کوچکی از عواقب بزرگ اتفاقات اینچنین است.
در دنیای ارزهای دیجیتال چگونه امنیت خود را حفظ کنیم؟
با کاهش ۹۹ درصدی ارزش توکن SERSH بار دیگر توجه سرمایهگذاران خشمگین و دیگر علاقهمندان دنیای رمزارز به نگرانیهای امنیتی حوزه رمزارزها، پروژههای وب ۳ و دنیای دیفای معطوف شد. حادثه حمله سایبری به پروژه Serenity Shield، اهمیت بالای امنیت در حوزه ارزهای دیجیتال و لزوم اتخاذ تدابیر امنیتی مناسب توسط پروژهها و کاربران را بیشازپیش آشکار میکند. این رویداد تلخ، درسآموختهای برای کل جامعه ارزهای دیجیتال است تا با افزایش آگاهی و احتیاط، از بروز چنین حوادثی در آینده جلوگیری شود. برای آگاهی بیشتر از حذف امنیت ارز دیجیتال خود به مقاله زیر مراجعه کنید: