رییس فدرال رزرو آتلانتا: تا پایان سال لبخندهای بزرگی روی لبانتان خواهد بود!
پس از دوشنبه سیاه و ریزش شدید بازارهای مالی و افزایش نگرانیها از ورود اقتصاد آمریکا به رکود، حالا فدرال رزرو فشار زیادی را برای کاهش نرخ بهره احساس میکند. مقامات مختلف فدرال رزرو نیز در هفتههای اخیر بارها از احتمال کاهش این نرخ در ماههای آتی صحبت کردهاند. یکی از آنها، رافائل بوستیک (Raphael Bostic)، رییس فدرال رزرو آتلانتاست که معتقد است پس از کاهش تورم در ماههای اخیر، بالاخره زمان کاهش نرخ بهره فرا رسیده است.
بحث در مورد کاهش نرخ بهره آمریکا همچنان ادامه دارد
به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از بارونز، بوستیک معتقد است اقتصاد آمریکا به شرایطی رسیده که به زودی میتواند از نرخ بهره بالای خود فاصله بگیرد.
فدرال رزرو هدف ۲٪ را برای تورم مشخص کرده و در ماههای اخیر شاهد کاهش نرخ تورم به این سمت بودهایم. همانطور که گزارش دادیم، شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) ماه جولای نیز از ۲.۷٪ ماه ژوئن به ۲.۲٪ کاهش یافت که رقم امیدوارکنندهای است و احتمالا دست فدرال رزرو را برای کاهش نرخ بهره باز خواهد گذاشت.
علیرغم این چشمانداز، بوستیک معتقد است باید همچنان محتاطانه عمل کرد چراکه برای کاهش نرخ بهره، نیاز است دادههای مختلفی سنجیده شود.
وی در سخنرانی خود در کنفرانس متخصصان مالی آفریقایی آمریکایی در این باره گفت:
این واقعا بد خواهد بود که شروع به کاهش نرخ بهره کنیم و دوباره مجبور شویم آن را افزایش دهیم. چنین چیزی باعث ایجاد انواع بیاعتمادی میشود. اما کاهش نرخ بهره نزدیک است. اگر اقتصاد همانطور که من انتظار دارم تکامل پیدا کند، تا پایان سال همه شما لبخندهای بزرگتری روی لبان خود خواهید داشت.
یکی از مهمترین مواردی که سیاستمداران آمریکایی روی آن متمرکزند، مسئله تورم است. دونالد ترامپ به عنوان بخشی از وعدههای انتخاباتی خود وعده داده در صورت انتخاب شدن دوباره، با تورم مقابله خواهد کرد.
تقابل فدرال رزرو و دیگر بانکهای مرکزی در جهان
بسیاری از بانکهای مرکزی پس از شیوع کرونا برای مقابله با تهدیدات اقتصادی به افزایش نرخ بهره متوسل شدند. این سیاست در برخی از کشورها موثر بوده و حالا آنها شروع به کاهش نرخ بهره کردهاند.
بانک مرکزی انگلستان اوایل این ماه برای اولین بار در ۴ سال گذشته نرخ بهره را کاهش داد. سایر بانکهای مرکزی از جمله بانک کاندا نیز در ماههای اخیر رویکرد مشابهی را اتخاذ کردهاند. اما برخلاف انتظار عموم، بانک مرکزی آمریکا هنوز تصمیمی برای کاهش نرخ بهره نگرفته و در جلسه ماه جولای خود این نرخ را همچنان در اوج ۲۳ سال اخیر حفظ کرد.
در مجموع، به نظر میرسد هدف فدرال رزرو، جلوگیری از ورود اقتصاد این کشور به رکود است. با این حال، بسیاری از کارشناسان معتقدند رکود اقتصادی در آمریکا دیر یا زود اتفاق میافتد. اتفاقی که میتواند بر قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال تاثیر بگذارد.