مقالات عمومیویدیو

مصاحبه با ویتالیک بوترین: درباره برنامه‌های مارک زاکربرگ و جک دورسی تردید دارم

چندین سال است که جک دورسی بنیان‌گذار توییتر و مارک زاکربرگ مدیر و موسس شرکت فیسبوک برنامه‌های بزرگی برای ورود به دنیای کریپتوکارنسی و سرمایه‌گذاری در دیفای یا امور مالی غیرمتمرکز دارند. امیلی چانگ (Emily Chang) در برنامه بلومبرگ تکنولوژی به سراغ ویتالیک بوترین رفته تا نظر او را درباره ایده‌های دورسی و زاکربرگ بپرسد. علاوه‌بر این ویتالیک به پرسش‌هایی درباره آینده بیت کوین، اتریوم و اینکه آیا ارزهای دیجیتالی همچون بیت کوین می‌توانند جایگزین دلار شوند پاسخ داده است. شما را به تماشای این گفتگو دعوت می‌کنیم:

کاربران گرامی میهن بلاکچین، در صورتی که ویدیوی این مطلب برای شما به‌نمایش درنمی‌آید، VPN خود را خاموش کرده و سپس صفحه را رفرش کنید. بعضی ویدیوهای سایت آپارات برای IPهای خارج از ایران به نمایش درنمی‌آیند.

ویتالیک بوترین یکی از جوان‌ترین و در عین حال تاثیرگذارترین افراد در حوزه کریپتوکارنسی است. او در سال ۲۰۱۱ به بیت کوین علاقمند شد و چون پولی برای خرید بیت کوین نداشت، به نویسندگی در مجلات اینترنتی روی آورد و به‌ازای هر پستی که می‌نوشت ۵ بیت کوین دریافت می‌کرد. ویتالیک در سن ۱۹ سالگی وایت پیپر اتریوم را نوشت و در سال ۲۰۱۴ شروع به راه‌اندازی شبکه اتریوم کرد. نبوغ و بینش عمیق او در زمینه تکنولوژی بلاک چین و ارزهای دیجیتال موجب شده که نظر او درباره روند این فناوری بسیار بااهمیت باشد. در ادامه مقاله برخی از نظرات اخیر ویتالیک بوترین را درباره سرمایه‌گذاری در دیفای (DeFi) که توسط شرکت‌های بزرگی چون فیسبوک و توییتر انجام شده است، مرور می‌کنیم.

سرمایه‌گذاری در دیفای توسط زاکربرگ و دورسی

مصاحبه با ویتالیک بوترین درباره سرمایه‌گذاری فیسبوک و توییتر در امور مالی غیرمتمرکز

جک دورسی مدیرعامل شرکت توییتر و اسکوئر در ماه جولای ۲۰۲۱ اعلام کرد که قصد راه‌اندازی یک سرویس پرداخت غیرمتمرکز با تمرکز بر بیت کوین را دارد که غیرحضانتی (Non-Custodial) و بدون نیاز به مجوز (Permissionless) خواهد بود. اما ویتالیک بوترین معتقد است که چنین کاری شدنی نیست. چون شبکه بیت کوین اساساً برای چنین مقاصدی طراحی نشده و قابلیت اجرای پروتکل‌های دیفای را در بستر خود ندارد. بوترین خاطر نشان کرد که تفاوت بیت کوین و اتریوم در این است که شبکه اتریوم قابلیت اجرای قراردادهای هوشمند را دارد.

او سپس به این موضوع اشاره کرد که جک دورسی برای ساخت سیستم پرداخت خود باید اساساً آن را از اول طراحی کند. بوترین که اخیراً به عنوان مشاور به بنیاد دوج کوین پیوسته، درباره تغییر فیسبوک به یک شرکت متاورس (Metaverse) تردید دارد. متاورس یک فضای واقعیت مجازی است که تجربه اینترنت را به‌صورت ۳ بعدی ارائه می‌دهد. شرکت فیسبوک هم از زمان ظهور تکنولوژی واقعیت افزوده در آن سرمایه‌گذاری کرده است. ویتالیک در این باره اظهار کرد که زاکربرگ به‌وضوح نگران جا ماندن فیسبوک از تکنولوژی روز است. او افزود که بی‌اعتمادی بسیاری نسبت به فیسبوک وجود دارد که تاثیر آن را بر روی ممانعت از رشد پروژه لیبرا (Libra) مشاهده کردیم.

تکنولوژی بلاکچین و کریپتوکارنسی در طول دهه گذشته به‌سرعت رشد کرده‌اند و کمپانی‌های صاحب نامی همچون فیسبوک، اسکوئر، جی‌پی مورگان و چیس اند گو دنبال راهی برای سرمایه‌گذاری در دیفای هستند و می‌خواهند به هر نحوی به فضایی ورود کنند که توسط توسعه‌دهندگان جوان و شرکت‌های استارتاپی اشغال شده است. ویتالیک بوترین هم معتقد است که تکنولوژی بلاکچین تهدید بزرگی برای فیسبوک، توییتر و سایر شبکه‌های اجتماعی است.

هنگامی که امیلی چانگ از ویتالیک پرسید آینده اتریوم را در ۵ تا ۱۰ سال آینده چطور می‌بیند؟ او پاسخ داد که در حال اجرای متاورس هستند. او همچنین معتقد است که ارزهای دیجیتالی همچون بیت کوین نمی‌توانند جایگزین دلار شوند. زیرا وجود دلار در بستر اقتصاد موجب ثبات قیمت‌ها می‌شود اما بیت کوین چنین قابلیتی ندارد. ویتالیک اظهار کرد که ما به ارزهای دیجیتال در کنار ارزهای فیات نیاز داریم.

منبع
youtube

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا