مقالات عمومی

استفاده شرکت خودرو سازی ولوو از بلاک چین اوراکل جهت زنجیره تامین محصولات خود

کارخانه ماشین سازی ولوو هفته گذشته اعلام کرد که برای ردیابی کبالت، یکی از اجزای سازنده باتری های ماشین های برقی از پلتفرم بلاک چین اوراکل(Oracle) استفاده می کند. پس از رونمایی از XC40 Recharge اولین اتومبیل تمام برقی این شرکت، ولوو با یک استراتژی جدید تجاری روبرو شده است. اینکه تا سال ۲۰۲۵، هر سال یک وسیله نقلیه برقی را معرفی می کند.

مارک راخمیلویچ(Mark Rakhmilevich) مدیر محصول ارشد  بلاک چین اوراکل به Cointelegraph گفت:

کبالت در قلب باتری های وسایل نقلیه برقی قرار دارد اما منابع آن محدود است. شرکت هایی مانند ولوو در حال افزایش قابل توجه تولید خود هستند زیرا نیمی از اتومبیل های ولوو تا سال ۲۰۲۵ برقی خواهند بود. هر اتومبیل به ۱۰ تا ۲۰ کیلوگرم کبالت در باتری خود نیاز دارد.

ولوو به دنبال داده های شفاف و قابل اعتماد است

زنجیره تامین بلاکچین

کبالت یک ماده معدنی کلیدی برای ساخت باتری های لیتیوم-یون است. بخش اعظم تولید کبالت از جمهوری دموکراتیک کنگو است، منطقه ای که بخاطر شرایط غیر اخلاقی استخراج کبالت مورد انتقاد قرار گرفته است.

براساس یافته های سازمان عفو ​​بین الملل، در جمهوری دموکراتیک کنگو کودکانی که تنها هفت سال دارند در شرایط بسیار سخت که زندگی آنها را تهدید می کند به استخراج کبالتی مشغول هستند که هر ساله به ساخت تلفن های هوشمند، تبلت ها و اتومبیل ها ختم می شود. به كودكان و بزرگسالان معمولا تنها ۱ دلار در روز برای كار در این شرایط خطرناک پرداخت می شود.

ولوو فناوری بلاک چین را به کار می گیرد تا قابلیت ردیابی جهانی را در کلیه محصولات خام مورد استفاده در زنجیره تأمین خود، فراهم کند. راخمیلویچ توضیح داد:

ولوو با ردیابی مواد اولیه روی بلاک چین اوراکل اطمینان می دهد که کبالت موجودی آنها عاری از هرگونه مسائل غیر اخلاقی است. ما از تابستان امسال با ولوو کار کرده ایم تا یک برنامه ردیابی مواد را اجرا کنیم که داده های مربوط به نقاط مختلف در فرآیند تولید را ضبط می کند.

همچنین ولوو با سرکیولر (Circulor) شریک شده است تا مواد خام را از طریق زنجیره تامین ردیابی کند و بدین وسیله از تولید کننده باتری خود و سپس تا اتومبیل های ولوو همگی ردیابی می شوند. این راهکار پیوسته، اشتراک گذاری شفاف و قابل اعتماد داده ها و اطمینان از شفافیت کل زنجیره تأمین مواد خام را تضمین می کند. سرکیولر (Circulor) شرکت فراهم کننده خدمات قابل ردیابی است.

به دنبال یک طرح آزمایشی موفق با اوراکل و سرکیولر در تابستان امسال، اتومبیل های ولوو اکنون با دو تأمین کننده جهانی باتری خود، CATL چین و LG Chem کره جنوبی به توافق رسیده است تا قابلیت ردیابی کبالت را از سال جاری شروع کند.

هم اوراکل و هم سرکیولر فناوری بلاک چین را در زنجیره تأمین CATL به کار می گیرند، در حالی که شبکه بلاک چین منابع یاب مسئول(RSBN)همراه با متخصصین منابع یاب مسئول(RCS) و IBM این فناوری را در زنجیره تأمین LG Chem پیاده می کنند.

داده های ضبط شده در پلتفرم بلاک چین اوراکل منشأ کبالت، ویژگی هایی از قبیل وزن و اندازه، زنجیره نگهداری و اطلاعاتی را شامل می شود که تصدیق می کنند رفتار شرکت کنندگان مطابق با دستورالعمل های زنجیره تأمین جهانی است.

راخمیلویچ گفت:

ما با ولوو و سرکیولر همکاری کرده ایم تا یک برنامه ردیابی مواد را روی بلاک چین اوراکل اجرا کنیم. این کار داده های مربوط به نقاط مختلف در طول فرآیند تولید مانند زمان، مکان، وزن، اندازه و دیگر موارد را ضبط کرده تا از صحت تمام مواد مورد استفاده اطمینان حاصل کند. 

بلاک چین یک راهکار ایده آل برای ردیابی مواد در سراسر زنجیره تأمین است زیرا سوابقی که این فناوری برای تراکنش ها ایجاد می کند، قابل تغییر نیست و در عین حال مجموعه قوانینی را اعمال می کند که می توان داده ها را در آن ثبت کرد. این به شرکت کنندگان در سراسر شبکه اجازه می دهد که به طور مستقل تراکنش ها و حسابرسی را تایید و بررسی کنند.

پس از اطمینان از صحت تمام مواد، ما هر نقطه داده را از آن تراکنش ها در بلاک چین ثبت کرده و آنها را در سراسر شبکه تغییرناپذیر و شفاف می کنیم.

چالش هایی که باید بر آنها غلبه کرد

طبق گفته راخمیلویچ در حال حاضر ولوو، CATL و هفت شرکت دیگر (شرکت کنندگان در این زنجیره تأمین) حدود ۲۸ میلیون اسکن از مواد و سایر رویدادهای تولید ماهانه را در پلتفرم بلاک چین اوراکل ثبت می کنند. هر چند که وی اطمینان دارد که مقیاس این کار به مرور زمان بزرگتر می شود (و سرانجام به جنبه های دیگر زنجیره تأمین ، مانند ردیابی لیتیوم و نیکل تبدیل می شود) اما چالش واقعی، مدیریت صحیح مواد است.

وی توضیح داد:

کبالت و سایر مواد از چند مرحله پیچیده عبور می کنند تا از ضبط نقاط داده در مبدا آنها اطمینان حاصل شود. پس از آن این داده ها باید اسکن و نگهداری شوند بنابراین اطمینان از اینکه که داده ها از منابع فیزیکی به طور مناسب ضبط شده اند، اهمیت دارد.

به گفته کاسپار راولز (Caspar Rawles) تحلیلگر ارشد اطلاعات مواد معدنی بنچمارک، استفاده ولوو از بلاک چین برای ردیابی کبالت خود فوق العاده است اما بخش اعظم کبالت جمهوری دموکراتیک کنگو از معادن کوچک و مستقل می آید. کودکان کار و شماری از وقایع کشنده در چنین معادن کوچک و به اصطلاح “صنعت گرانه” گزارش شده است.

اگرچه ولوو مواد خود را ردیابی می کند اما این شرکت باید کبالت را در طول کل زنجیره تأمین دنبال کند، یعنی از جایی که استخراج شده، تا جایی که در چین فرستاده می شود. این کار باعث می شود كه مواد با مواد معدنی که از کنگو می آیند مخلوط نشوند.

راولز به Cointelegraph گفت:

ولوو باید کبالت را نه تنها از معدن بلکه همچنین تا جایی که حمل می شود و تا زمانی که باتری در اتومبیل قرار می گیرد، ردیابی کند تا اطمینان حاصل شود که این مواد با موادی که به صورت غیراخلاقی استخراج شده آمیخته نمی شوند.

هرچند موانعی وجود دارد اما راولز خاطرنشان کرد که ولوو اولین گام ها را برداشته است تا نشان دهد استفاده از فناوری می تواند از پایداری و استخراج اخلاقی منابع را تضمین کند:

از آنجا که خودروسازان بیشتری خودروهای برقی تولید می کنند، آنها باید درک کنند که رسیدگی به زنجیره تأمین یک جنبه اساسی خواهد داشت. دیدن اینکه ولوو در حال حاضر با استفاده از فناوری بلاک چین از این رویکرد استفاده می کند، خوب است. 

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا