مقالات عمومی

بهترین پلتفرم‌های ماموریتی (Task Platform) در ۳ اکوسیستم اتریوم، سولانا و تون

رشد صنعت وب ۳ همیشه مورد توجه بازار بوده است و پلتفرم‌های ماموریتی (Task Platform) با ویژگی‌ها و شکل‌های مختلف نقش‌های متفاوتی در رشد داده‌های پروژه‌های این صنعت ایفا کرده‌اند. شبکه‌های تون (TON) و سولانا (Solana) نیز به عنوان دو اکوسیستم با سریع‌ترین رشد در سال جاری، بسیاری از پلتفرم‌های ماموریتی را به خود جلب کرده‌اند.

با در نظر گرفتن پلتفرم‌های ماموریتی اکوسیستم اتریوم (ETH) در گذشته، بازار از مرحله حجم هیجانی عبور کرده و به مرحله گسترش ارزش تجاری رسیده است. در این مقاله از میهن بلاکچین به طور مختصر برترین نمایندگان پلتفرم‌های ماموریتی سه اکوسیستم بزرگ را مرور کرده و مدل‌های کسب‌وکار آن‌ها را برای خوانندگان تحلیل کرده‌ایم.

پلتفرم‌های ماموریتی اکوسیستم اتریوم

اتریوم به عنوان فعال‌ترین اکوسیستم توسعه‌دهندگان، همچنان اولین انتخاب برای اکثر کاربران، پروژه‌ها و نقدینگی است. به همین جهت، تعداد پلتفرم‌های ماموریتی در اکوسیستم اتریوم بسیار بیشتر از سایر اکوسیستم‌ها است، اما در این مقاله به تعدادی از پلتفرم‌های برتر به طور مختصر اشاره می‌کنیم. باید توجه داشت که این دو پلتفرم زیر صرفا برای اکوسیستم اتریوم نیستند و صرفا به عنوان مثال معرفی شده‌اند.

گلکس (Galxe)

گلکس (Galxe) به عنوان یک پلتفرم ماموریتی قدیمی، اخیراً در حال تلاش برای نوآوری و انجام آزمون‌های جدید است. گلکس در تاریخ ۱۵ آگوست (۲۵ مرداد)، به طور رسمی سرویس نهایی عضویت «+Galxe» را راه‌اندازی کرد. مشترکان این سرویس از مجموعه‌ای از مزایای انحصاری برخوردار خواهند شد که شامل عضویت در ابزار هوش مصنوعی وب ۳ «الوا (Alva)»، استفاده اولویت‌دار از ویژگی‌های جدید کوئست (Quest)، امتیازهای ماهانه هوشمند، و تخفیف‌های ویژه برای دریافت پاسپورت و امتیازات گلکس خواهد بود. «+Galxe» دارای سه سطح مختلف است: «Pro»، «Premium» و «Unlimited» که هرکدام ترکیبی از مزایای متفاوت را به کاربران ارائه می‌دهند تا تجربه آن‌ها در اکوسیستم گلکس بهبود یابد.

باید گفت که با توجه به کمبود کاربران جدید، گلکس نیز در حال جستجو برای یک مدل کسب‌وکار جدید است تا به خودکفایی مالی برسد، اما در شرایط فعلی بازار، اینکه این اقدام می‌تواند مدل‌های سودآور جدیدی برای این پلتفرم ایجاد کند یا خیر، همچنان جای سؤال دارد. برای اکثر کاربران صنعت که به دنبال پاداش‌های رایگان هستند، پرداخت هزینه عضویت برای انجام وظایف ممکن است به نظر غیرضروری بیاید، مگر اینکه سود حاصل از امتیازات، مشخص و به‌صرفه باشد.

لیرتری (Layer 3)

طبق معرفی رسمی، لیرتری (Layer3) به عنوان یک پروتکل توزیع توکن شناخته می‌شود که توکن‌ها را به طور برنامه‌ریزی‌شده و بر اساس معیارهای مختلف از جمله مالکیت دارایی، فعالیت‌های آنچین، و مشارکت در پروژه‌های مختلف بین کاربران توزیع می‌کند. طبق داده‌های رسمی، این پلتفرم اکنون بیش از ۱.۱ میلیون کاربر فعال دارد و اخیراً در مرحله تأمین مالی سری A موفق به جذب ۱۵ میلیون دلار سرمایه شده است. در حال حاضر، لیر تری بر بستر اکوسیستم اتریوم فعالیت می‌کند و قصد دارد در آینده خدمات خود را به سایر شبکه‌ها گسترش دهد.

لیرتری نیز از مدل‌های رایج پلتفرم‌های ماموریتی، به‌خصوص با ارائه پاداش‌های کوچک برای انجام وظایف ساده برای جذب کاربران جدید استفاده می‌کند. یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد این پلتفرم، امکان انجام وظایف هم‌زمان برای چندین پروژه مختلف است که این امر برای کاربران حرفه‌ای جذابیت خاصی دارد و باعث می‌شود تا بتوانند در مدت‌زمان کوتاهی تعداد زیادی پاداش دریافت کنند.

پلتفرم‌های ماموریتی اکوسیستم سولانا

در رابطه با اکوسیستم سولانا، جامعه متحد کاربران، تیم توسعه‌دهندگان منسجم و تیم مؤسس فعال آن اغلب مورد تحسین قرار می‌گیرند. در این اکوسیستم، سوپرتیم (Superteam) یکی از جوامع فعال و پیشرو است که بسیاری از بنیان‌گذاران پروژه‌ها و توسعه‌دهندگان را دور هم جمع کرده است. علاوه بر این، جامعه سولانا یک پلتفرم ماموریتی جداگانه برای توسعه‌دهندگان، صاحبان پروژه‌ها و کاربران عادی اکوسیستم سولانا ایجاد کرده است تا ماموریت‌ها را منتشر کرده و با انجام آنها جایزه دریافت کنند.

سوپرتیم ارن (Superteam Earn)

پلتفرم «Superteam Earn» در مقایسه با سایر پلتفرم‌های ماموریتی که بیشتر بر رشد پروژه تمرکز دارند، بیشتر شبیه به پلتفرم‌های جمع‌سپاری (Crowdsourcing) مانند Zhubajie.com در چین است. در معرفی رسمی آن آمده است که هدف سوپرتیم این است که «انجام کارهای درآمدزا را دوباره جذاب کند». وب‌سایت سوپرتیم شامل ماموریت‌ها با پاداش‌هایی در دسته‌بندی‌های مختلف مانند محتوا، طراحی و توسعه است. مقادیر پاداش‌ها از چند صد دلار تا ده‌ها هزار دلار متغیر است. این وظایف عمدتاً حرفه‌ای هستند و برای متخصصان وب ۳ مناسبند و تنها به رشد داده‌ها مانند پیوند دادن حساب‌های شبکه‌های اجتماعی و دنبال کردن حساب‌های رسمی برخی پروژه‌ها، محدود نمی‌شوند.

پلتفرم‌های ماموریتی اکوسیستم تون

با اینکه ارزش کل قفل شده (TVL) اکوسیستم تون اخیراً به دلیل خبر دستگیری بنیان‌گذار تلگرام در فرانسه بیش از ۵۰٪ کاهش یافته است، این شبکه همچنان یکی از بلاکچین‌ها با تعداد زیادی کاربر به شمار می‌رود. این اکوسیستم که توسط تلگرام، پلتفرم شبکه اجتماعی با نزدیک به ۱ میلیارد کاربر فعال ماهانه حمایت می‌شود، بسیاری از پروژه‌ها و پلتفرم‌های ماموریتی را به خود جلب کرده است. در ادامه، دو پلتفرم اصلی در این اکوسیستم معرفی می‌شوند.

تون سوسایتی (TON Society)

در تاریخ ۲۲ آگوست (۱ شهریور)، طبق اخبار رسمی، تون سوسایتی (Ton Society)، جامعه‌ای متشکل از توسعه‌دهندگان و مشارکت‌کنندگانی که اکوسیستم تون را ساخته‌اند، اعلام کرد از این پس به عنوان یک نهاد مستقل عمل خواهد کرد. این تغییر استراتژیک باعث افزایش مشارکت جامعه، شفافیت بیشتر و دسترسی به دارایی‌ها و عملیات جامعه تون خواهد شد. تون سوسایتی به عنوان یک نهاد مستقل، در آینده بر سه هدف اصلی تمرکز خواهد داشت:

  • پرورش مبتکران فعالیت‌های اکوسیستم تون
  • افزایش آگاهی از اکوسیستم تون
  • دموکراتیک‌سازی دارایی‌های جامعه

پیش از این، تون سوسایتی با همکاری بنیاد رسمی «تون»، هکاتون تابستانی «Open League» را با جایزه‌ای به ارزش ۲ میلیون دلار برگزار و برنامه «Ton Nest» را برای کمک به توسعه‌دهندگان اولیه راه‌اندازی کرد. در توسعه اکوسیستم تون، این پلتفرم نقش حیاتی دارد و اکنون جوامع منسجمی در سراسر جهان ایجاد کرده است. علاوه بر این، پلتفرم تون سوسایتی، صفحه‌ای اختصاصی برای رویدادها راه‌اندازی کرده است تا پروژه‌ها بتوانند ماموریت‌های خود را منتشر کرده و کاربران فعال اکوسیستم تون را تشویق به تعامل کنند.

صفحه رویدادها: https://society.ton.org/activities/active

بانتی‌بی (BountyBay)

بر اساس معرفی رسمی، بانتی بی (BountyBay) یک پلتفرم خرید اجتماعی وب ۳ است که بر بستر اکوسیستم تون ساخته شده و توسط «Ton Grant» و شتاب‌دهنده «هش‌کی (HashKey)» حمایت می‌شود. بر اساس اطلاعات منتشرشده در کانال رسمی بانتی‌بی، تون‌ونچرز (Ton Ventures) نیز از آن حمایت می‌کند و یکی از پروژه‌های سرمایه‌گذاری اولیه آن‌ها است. علاوه بر این، طبق معرفی رسمی، کاربران می‌توانند با دعوت دوستان، توکن‌های BBY دریافت کنند.

ورود به دوره تثبیت و کشف مدل‌های کسب‌وکار پایدار

پلتفرم‌های ماموریتی پس از عبور از دوره رشد انفجاری اولیه، اکنون وارد مرحله‌ای شده‌اند که به دنبال تثبیت مدل کسب‌وکار پایدار هستند. پلتفرم‌های مطرحی مانند «رَبیت‌هول (RabbitHole)» به دلیل عدم انتشار توکن در طولانی‌مدت به تدریج به حاشیه رانده شده‌اند. «کوئست‌ان (QuestN)» که پیش‌تر با نام «کوئست ۳ (Quest 3)» شناخته می‌شد، به دلیل تمرکز قبلی خود بر رشد داده‌ها، توسعه محدودی داشته است و تیم بنیان‌گذار آن اکنون بر پروژه جدید هوش مصنوعی «GM Network» متمرکز شده‌اند. پلتفرم‌هایی مانند «تسک‌آن (TaskOn)» هنوز در بازار فعال هستند، اما میزان فعالیت آن‌ها نسبت به گذشته کاهش یافته است.

پس از تجربه دوران رشد داده‌های بازار، پلتفرم‌های ماموریتی وب ۳ به مرحله‌ای وارد شده‌اند که باید به بررسی مدل کسب‌وکار خود بپردازند. از یک سو، این مرحله کیفیت کاربران فعال پلتفرم را ارزیابی می‌کند و از سوی دیگر، کیفیت پروژه‌هایی که ماموریت خود را در پلتفرم منتشر می‌کنند. پلتفرم‌ها می‌توانند از کاربران نهایی (C-end) هزینه‌های ارزش‌افزوده و از پروژه‌های کسب‌وکار (B-end) هزینه‌های خدمات پلتفرم دریافت کنند، اما ایجاد یک مدل سودآوری پایدار همچنان به تأمین نیازهای هر دو طرف بستگی دارد. احتمالاً، پلتفرم‌های ماموریتی باید به این فکر کنند که آیا باید با استفاده از مکانیسم‌هایی مانند رتبه‌بندی و اشتراک پاداش پروژه‌ها، منابع بهتری برای پروژه‌های با کیفیت فراهم کنند و کاربران واقعی را با پیشنهادات پروژه‌هایی با بازدهی بالاتر جذب کنند تا ارزش واقعی خود را به نمایش بگذارند.

منبع
MihanBlockchain

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا