کریپتو کده

شبکه Nano چیست؟ آشنایی با شبکه نانو و ارزدیجیتال XNO

پول دیجیتال جایگزینی برای ارزهای سنتی است؛ اما چالش‌های مقیاس‌پذیری، مسائل محاسباتی و مصرف انرژی نیازمند راهکار هستند. نانو (Nano) یک پروتکل پرداخت مقیاس‌پذیر، بدون کارمزد و سازگار با محیط زیست است. این پروتکل پرداخت با هدف رفع نقایص و عیوب سیستم‌های مالی سنتی و بلاکچین طراحی شده است. نانو از ساختار داده خلاقانه‌ای به نام بلاک لتیس (Block Lattice) استفاده می‌کند. با وجود بلاک لتیس کاربران می‌توانند مینی بلاکچین‌های خودشان را مدیریت کنند. با استفاده از این مکانیسم تراکنش‌ها سریع و بدون مغایرت تایید می‌شوند. شبکه نانو در سال ۲۰۱۴ ایجاد شد. این شبکه در ابتدا ریبلاکس (XRB) نام داشت و سپس تغییر نام داد. شبکه نانو با هدف بهبود نواقص بلاکچین بیت کوین ازقبیل؛ سرعت کند تراکنش‌ها، کارمزد بالا و مصرف بالای انرژی راه‌اندازی شده است. در این مقاله به این می‌پردازیم که شبکه Nano چیست و چگونه کار می‌کند. سپس به برسی سرویس‌ها، نقشه راه، تیم سازنده، رمزارز XNO، نحوه خرید، فروش و نگهداری از این رمزارز می‌‌پردازیم. با میهن بلاکچین همراه باشید.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

این مقاله در تاریخ ۱۱ مرداد ماه ۱۴۰۱ بروزرسانی شده است.

شبکه Nano چیست؟

شبکه Nano چیست
منبع: Nano

نانو نرم‌افزاری است که برای تسهیل در انجام تراکنش‌های بدون کارمزد ارزهای دیجیتال طراحی شده است. مهم‌ترین مزیت ساختار نانو این است که هر اکانت، بلاکچین خودش را دارد و فقط مالک هر مینی بلاکچین می‌تواند آن را آپدیت کند. در حقیقت صاحب اکانت با امضای تراکنش، دفتر کل خودش را آپدیت می‌کند و سپس آن را به شبکه نانو می‌فرستد. نودهای نانو بعد از دریافت تاییدیه‌های کافی برای اعتبار سنجی تراکنش، هرکدام به طور مستقل تراکنش را غیرقابل برگشت می‌دانند و کپی دفتر کل خودشان را به‌روز‌رسانی می‌کنند.

طراحی شبکه نانو متمایز از سایر بلاکچین‌ها است، چراکه بلاکچین نانو به جای ثبت سوابق کامل تراکنش‌ها، موجودی حساب‌ها و مبالغ تراکنش‌های مرتبط را ردیابی می‌کند. ساختار بلاکچین نانو تفاوت عمده‌ای با سایر ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین (BTC) و اتریوم (ETH) دارد؛ زیرا در این شبکه‌ها تمام تراکنش‌ها در بلاک‌هایی با ظرفیت محدود ثبت و دسته‌بندی می‌شوند. در چنین سیستم‌هایی تراکنش‌ها برای اینکه در ظرفیت یک بلاک قرار بگیرند باید درخواست بدهند و کارمزد تراکنش به کسی تعلق می‌گیرد که بلاک‌های جدید را ایجاد می‌کند. کارمزد نقش مشوق برای ادامه فعالیت در این بلاکچین‌ها را دارد، زیرا نودها برای رقابت برای ایجاد بلاک‌ها، نیاز به انرژی دارند و باید منابعی را مصرف کنند.

بلاکچین نانو این نوع نقایص سنتی بلاکچین‌ها را حذف می‌کند. به عبارت دیگر، آرای نودها تعیین می‌کند که چه کسی بلاک‌ را ایجاد کند. از آنجایی که این روش تقریبا بدون هزینه یا کم هزینه است، کاربران برای انجام تراکنش در بلاکچین نانو ملزم به پرداخت هزینه نیستند. به نظرمی‌رسد طراحی این ساختار باعث انجام تراکنش‌های بیشتر در بلاکچین نانو و در نهایت منجر به افزایش پذیرش ارز دیجیتال نانو (XNO) برای اموری شود که در مبالغ زیاد انجام می‌شوند.  

دنیای فناوری در حال تحول است و دائما پیشرفت می‌کند. همراه بودن با این فناوری یک ضرورت برای همه ما است. تکنولوژی بلاکچین سازمان‌های متنوع و متعددی را جذب کرده است و روند پذیرش ارزهای دیجیتال، استفاده از امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) و اجرای قرارداد هوشمند (Smart Contract) توسط سازمان‌ها گویای همین مطلب است.

بلاکچین نانو یکی از بلاکچین‌های پرطرفدار است که به دلیل ساختار تراکنش همتا‌به‌همتا، کاربران بیشتری را جذب می‌کند. نانو با یک هدف خاص یعنی ارائه ارز دیجیتال با کارآیی حداکثری طراحی شده است. تراکنش‌ها در بلاکچین نانو بدون کارمزد هستند و نانو روی سخت‌افزارهای کم مصرف هم قابل اجرا است.

هدف شبکه Nano چیست؟

ارز دیجیتال نانو از دیدگاه کاربران یک رمزارز ایده‌آل است، چراکه تراکنش‌ها بدون کارمزد، آنی و با مقیاس‌پذیری نامحدود هستند. سرعت بالای تراکنش‌ها در بلاکچین نانو دارای تغییر شگرفی نسبت به ارزهای دیجیتال رایج است. به طور مثال انتقال تراکنش‌های بیت‌کوین در زمان ازدحام شبکه چندین روز زمان می‌برد، ظرفیت هر بلاک بیت‌کوین با تعداد زیادی از تراکنش‌ها کامل می‌شود و استخراج هر بلاک تقریبا ۱۰ دقیقه طول می‌کشد.

اما در شبکه نانو این فرایند به راحتی انجام می‌شود. در حقیقت، هر تراکنش بلاک خودش را دارد و پردازش بلاک‌ها به سرعت انجام می‌شود. اگر مهاجمی قصد حمله به شبکه را دارد باید نیمی از توکن‌های نانو را در اختیار داشته باشد. قطعا این کار نیازمند مبالغ هنگفتی است و برای هر کسی امکان‌پذیر نیست. شبکه Nano بر خلاف مکانیسم اجماع گواه اثبات کار (PoW) که شبکه بیت کوین از آن استفاده می‌کند، از مکانیسم اجماع گواه اثبات سهام وکالتی (DPoS) بهره می‌برد. این مکانیسم اجماع مانع مصرف زیاد انرژی و نیاز سخت‌افزارهای گران‌قیمت استخراج می‌شود. از همین رو شبکه نانو تبدیل به شبکه‌ای ارزان و کارآمد می‌شود که می‌تواند نیاز میلیون‌ها کاربر را به صورت غیرمتمرکز برآورده کند.

شبکه نانو چگونه کار می‌کند؟

شبکه نانو چگونه کار می‌کند
منبع: tokeny.pl

Nano یک ارز دیجیتال است که با هدف بهبود کارآیی و عملکرد پول دیجیتال طراحی شده است. چشم‌انداز کلی پلتفرم نانو شبیه به سایر ارزهای دیجیتال است؛ اما با این تفاوت مهم که تراکنش‌ها بدون کارمزد هستند. این بلاکچین در سال ۲۰۱۴ با نام RaiBlocks لانچ شد. تغییر نام RaiBlocks به Nano در سال ۲۰۱۸ اتفاق افتاد. نانو یک ارز دیجیتال متن باز و غیرمتمرکز است و به دلیل استفاده از رویکرد دفتر کل توزیع شده هیچ واسطه‌ای وجود ندارد.

ارز دیجیتال نانو یکی از رمزهایی است که بالاترین کارایی را دارد و از نوع جدیدی از معماری الگوریتم گراف جهت‌دار غیرمدور (DAG) به نام Block – Lattice استفاده می‌کند. این الگوریتم برای تقویت مدل‌های فعلی بلاکچین کریپتوکارنسی‌ها مانند بیت کوین طراحی شده است.

هنگام ارسال وجوه روی بلاکچین لتیس (Lattice)، دریافت‌کننده باید تراکنش را امضا کند تا تراکنش ارسال و انجام شود. درصورتی که فقط فرستنده تراکنش را امضا کند، تراکنش در حالت انتظار و یک تراکنش تسویه نشده باقی می‌ماند. موجودی جابه‌جا شده به عنوان یک بلاک جدید ثبت و جایگزین بلاک قبلی می‌شود.

بلاکچین نانو با استفاده از الگوریتم گراف جهت‌دار غیرمدور (DAG) توسعه یافته است؛ اما از فناوری جدیدش به نام معماری شبکه‌های بلاک (Block- Lattice) استفاده می‌کند. از آنجایی که هر کاربر، بلاکچین مختص خودش را دارد تراکنش‌ها سریعتر انجام می‌شوند و ویژگی غیرمتمرکز بودن سیستم هم حفظ می‌شود. از این رو، ارز دیجیتال نانو یکی از ارزهایی است که عملکرد و کارایی بالایی دارد. در ادامه نحوه کارکرد بلاک لتیس را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

Block Lattice چیست؟

 مقایسه نودها در شبکه بیت کوین و نانو
منبع: Nano

پلتفرم نانو از نوع جدیدی از معماری الگوریتم گراف جهت‌دار غیرمدور به نام بلاک لتیس ( Block-Lattice) استفاده می‌کند. راز نوآوری ارز دیجیتال نانو همین‌جا است. به لطف اجرای این معماری هر کاربر بلاکچین خودش را دارد و می‌تواند با استفاده از کلید خصوصی آن را مدیریت کند.

یکی از بهترین مزایای Block – Lattice سرعت بالای تراکنش‌ها است. همچنین، کاربر می‌تواند به راحتی موجودی حسابش را چک کند. مزیت دیگر این است که بدون مصرف زیاد انرژی، کارایی بالایی دارد. Block Lattice شرایطی را فراهم می‌کند تا بلاکچین نانو حتی در سخت‌افزارهای کم‌مصرف هم قابل اجرا باشد.

تکمیل تراکنش‌های نانو نیازمند ارائه نظر فرستنده و گیرنده در طول فرایند تراکنش است. بعد از این مرحله، سیگنال‌ها مشخص می‌کنند که تراکنش کامل است و می‌توان آن را تسویه کرد. اگر فقط ارسال کننده تراکنش را امضا کند تراکنش در حالت تعلیق و یک معامله تسویه نشده باقی می‌ماند. بعد از امضای گیرنده، تراکنش در زنجیره اصلی ثبت می‌شود و نیاز به بررسی مجدد تراکنش‌ها نیست.

ساختار بلاک لتیس شامل ویژگی دیگری به نام پروتکل داده‌نگار کاربر (User Datagram Protocol) است. UPDها بسته‌های تراکنشی‌ هستند و از طریق آن‌ها امکان ارسال وجوه به اکانت‌های آفلاین با هزینه محاسباتی اندک وجود دارد. در فناوری پلتفرم نانو هر تراکنش یک بلاک مستقل است و هر بلاک موفق، جایگزین بلاک قدیمی ذخیره شده در زنجیره حسابداری می‌شود.  

هر تراکنش جدید پس از دریافت موجودی فعلی حساب کاربر آن‌ها را به عنوان بخشی از تراکنش جدید ثبت می‌کند تا سوابق دفتر کل روی زنجیره Block-Lattice دقیق و کامل باشد. زنجیره بلاک لتیس موجودی‌های جدید را جایگزین موجودی‌های قبلی می‌کند و در زنجیره اصلی نانو ثبت می‌شود.

زنجیره اکانت (Account Chain) با توجه به تفاوت میان بلاک ارسال کننده و موجودی فعلی، تراکنش را تایید می‌کند. موجودی حاصل به عنوان یک بلاک جدید ثبت و جایگزین بلاک قبلی می‌شود. سیستم بلک لتیس امکان حفظ سوابق موجودی‌های زنجیره حساب جاری را در دفتر کل نانو ایجاد می‌کند. این فرایند اصلا شباهتی به عملکرد بلاکچین‌های سنتی یا دفتر کل توزیع شده ندارد. پروتکل نانو به جای ذخیره کل تاریخچه تراکنش‌ها در دفتر کل اصلی، فقط موجودی حساب‌ها را ثبت می‌کند.

به عبارت ساده‌تر در شبکه نانو مانند سایر بلاکچین‌ها تمامی نودهای شبکه (کامیپوترها یا سرورها) مجبور به ذخیره تراکنش‌ها نیستند؛ بلکه در شبکه نانو که از معماری Block Lattice استفاده می‌کند، هر کاربر فقط بلاکچین خودش را ذخیره می‌کند و این بلاکچین‌ها زنجیره حساب (Account-Chain) نام دارند. از آنجا که هر اکانت فقط مسئول زنجیره حساب یا تاریخچه تراکنش‌های خودش است، لازم نیست کاربران منتظر بمانند تا هر نود شبکه، تراکنش‌ آن‌ها را به بلاکچین مشترک و همگانی اضافه کند. به این صورت، تراکنش‌ها بسیار سریع و غیرهمزمان انجام می‌شوند.

تراکنش‌های نقدی روزانه خود را می‌توانیم در هر زمانی انجام دهیم. تراکنش‌های ارز دیجیتال نانو هم درست مثل تراکنش‌های نقدی می‌تواند در هر زمانی اتفاق بیفتد. این ویژگی نانو با بلاکچین بیت کوین کاملا در تضاد است زیرا تراکنش‌های بیت کوین به صورت خطی به بلاکچین اضافه می‌شوند تا هر نود شبکه، کپی یکسانی از شبکه را در اختیار داشته باشد. 

هر بلاک در یک Account-Chain، شامل موجودی زنجیره حساب کاربر است. این یعنی کاربر فقط باید آخرین بلاک را ذخیره کند و نیازی به ذخیره کل تاریخچه تراکنش بلاک‌ها و کل شبکه نیست. به عبارت دیگر، در این شرایط کاربر مجبور به دانلود حجم زیادی از تاریخچه تراکنش‌ها نیست. تا زمانی که تراکنش‌های نانو در تمام زنجیره‌های حساب به موجودی زنجیره حساب جنسیس نانو اضافه می‌شوند، می‌توان اطمینان داشت که هیچ اقدام مشکوکی مانند جعل رمزارز نانو وجود ندارد.

برای اطمینان بیشتر در این خصوص، هر زنجیره حساب نانو یک نماینده را برای رای‌دهی به اعتبار تراکنش‌های نانو انتخاب می‌کند. وزن رای هر نماینده برابر با مجموع موجودی‌های نانو در زنجیره‌های حسابی است که به او واگذار شده است. به دلیل کوچک بودن اندازه بلاک‌ها نمایندگان می‌توانند تراکنش‌ها را سریعا تایید کنند.

شبکه Nano چه سرویس‌هایی ارائه می‌دهد؟

کاربران می‌توانند از شبکه نانو برای ارسال و دریافت ارزهای دیجیتال بدون هیچ کارمزدی استفاده کنند. همچنین بازرگانان می‌توانند پرداخت‌های نانو را با سیستم‌های پرداخت خود ادغام کنند تا بتوانند از تراکنش‌های بدون تاخیر نانو برای کسب و کار خود بهره‌مند شوند. تاجران و صاحبین کسب و کار می‌توانند با استفاده از سرویس Merchant شبکه نانو در فعالیت‌های اقتصادی خود از رمزارز XNO استفاده کنند. صاحبین مشاغل می‌توانند با استفاده از این سرویس دستمزد و پرداخت‌های مشتریان خود را با رمزارز XNO انجام دهند.

شبکه نانو تراکنش‌های آسان و سریع را امکان‌پذیر می‌کند و برای مثال در مقایسه با بیت‌کوین، جایگزین مناسبی برای تراکنش‌های خرد است. شبکه بیت‌کوین برای پرداخت‌های خرد به هزینه‌های زیادی نیاز دارد، زیرا سیستم برای حل معادله و تایید تراکنش به مقادیر زیادی قدرت محاسباتی و انرژی نیاز دارد. نانو سیستم پرداخت همتا به همتای جایگزین پایداری به ویژه برای تراکنش‌های خرد ارائه می‌کند.

کاربران می‌توانند کار خود را به عنوان یکی از نودهای شبکه نانو آغاز کنند یا با اعطای حق رای (Delegate) خود توسط رمزارزهای XNO به سایر نودهای شبکه نانو در تامین امنیت آن ایفای نقش داشته باشند. همچنین توسعه‌دهندگان می‌توانند با استفاده از بستر شبکه نانو به ساخت برنامه‌های غیر‌متمرکز (DApp) خود بپردازند. در حال حاضر کاربران می‌توانند با بازی کردن در بازی‌های مختلفی که در این شبکه ایجاد شده‌اند، به طور رایگان بازی کرده و رمزارز نانو پاداش بگیرند. برای ورود به قسمت بازی‌ها می‌توانید از این لینک استفاده کنید.

رمزارز XNO چیست؟

ارز دیجیتال XNO چیست
منبع: bitcoin.com

XNO توکن بومی پروتکل نانو است و از آن برای انتقال ارزش استفاده می‌شود. از آنجایی که تراکنش‌ها در این شبکه بدون کارمزد هستند هنگام ارسال یک توکن XNO، دقیقا یک توکن XNO دریافت می‌شود. بنیاد نانو یک نهاد غیرانتفاعی است که تلاش می‌کند روند پذیرش شبکه‌های پرداخت غیرمتمرکز را سریعتر کند. به لطف اقدامات این بنیاد تعداد بازرگانان، پلتفرم‌ها و موسسات خیریه‌ای که توکن XNO را می‌پذیرند روز‌به‌روز در حال افزایش است. همچنین از رمزارزهای XNO برای تامین امنیت شبکه نانو استفاده می‌شود. دارندگان ارز دیجیتال XNO با رای دادن به نمایندگان و انتخاب آنها برای اعتبار‌سنجی بلاک‌ها شبکه نانو رو ایمن می‌کنند.

رمزارز XNO عرضه اولیه نداشته است. تیم سازنده شبکه نانو به منظور توزیع منصفانه ارزدیجیتال XNO تصمیم گرفتند تا هیچ‌گونه پیش فروش و فروش اولیه نداشته باشند. رمزارز XNO در ابتدا توسط کاربران و حل کپچاها ایجاد می‌شد. به همین دلیل شرکت‌کنندگان مجبور بودند به جای پول یا قدرت محاسباتی، زمان و توجه خود را به پروژه نانو اختصاص دهند. این موضوع منجر به توزیع عادلانه رمزارز XNO در بین تمامی افراد شد؛ زیرا به انرژی زیادی نیاز نداشت و همچنین افراد بدون پول هم می‌توانستند این رمزارز را بدست آورند.

به طور کلی ۱۳۳,۲۴۸,۲۹۰ رمزارز XNO وجود دارد که تمامی آنها در گردش هستند. در شبکه نانو هیچ کوین جدیدی ضرب نخواهد شد و عرضه محدود آن منجر به حفظ ارزش XNO در برابر تورم خواهد شد. به عبارت ساده‌تر با افزایش کاربرد این رمزارز و به دلیل محدودیت در عرضه آن، ارزش XNO در طول زمان افزایش خواهد یافت.

به گزارش میهن بلاکچین عرضه کل این رمز‌ارز ۱۳۳,۲۴۸,۲۹۰ واحد است که تمامی آنها در گردش هستند. در زمان نگارش این مقاله، قیمت XNO  برابر با ۱ دلار است. توکن نانو از نظر ارزش بازار، رتبه ۲۱۵ را در میان ارزهای دیجیتال دارد. ارزش کل بازار این توکن بیش از ۱۳۲ میلیون دلار است و حجم معاملات آن در ۲۴ ساعت گذشته، حدود ۲ میلیون دلار بوده است. این رمزارز در تاریخ ۲۵ تیر ۱۳۹۶ کمترین قیمت خود یعنی ۰.۰۳ دلار و در تاریخ ۱۲ دی ۱۳۹۶ بیش‌ترین قیمت خود یعنی ۳۳.۶۹ دلار را ثبت کرده است.

نقشه راه شبکه Nano چیست؟

گرچه نانو با هدف تبدیل شدن به ابزار پرداخت سریع و بدون کارمزد وارد عرصه کریپتو شد؛ اما در نقشه راه خود اهداف بسیاری را مطرح می‌کند. موارد زیر نقشه راه شبکه نانو است و قصد دارد در ادامه مسیر خود به آنها دست پیدا کند.

  • استخدام مدیران جامعه برای آگاهی بخشی به بازارهای مختلف جهانی
  • ارائه وب‌سایت و اسناد وایت پیپر شبکه نانو به زبان‌های بیشتر
  • تسهیل استفاده از نانو برای زندگی روزمره
  • اضافه کردن ارزهای فیات یا روش‌های خرید نانو با استفاده از ارزهایی مانند دلار، یورو، ین ژاپن و وون کره

بنیانگذار شبکه Nano کیست؟

منبع: austinstartupweek2019.sched.com

نانو در ابتدا در سال ۲۰۱۴ از طریق یک عرضه عمومی با نام ریبلاکس (XRB) منتشر شد که در آن کاربران می‌توانستند با انجام چالش‌های کپچا، کوین‌های XRB را دریافت کنند. کاربران می‌توانستند هر تعداد چالشی را که دوست دارند تکمیل کنند و در ازای آن رمزارز XRB دریافت کنند.

نانو در سال ۲۰۱۸ و با رویکرد یک سیستم پرداخت همتا‌به‌همتا تغییر نام داد. شبکه نانو به کاربران امکان می‌دهد با ارز دیجیتال نانو تراکنش‌هایی سریع و بدون کارمزد انجام دهند. نانو توسط مدیر عامل و بنیانگذار بنیاد نانو، کالین لمهیو (Colin LeMahieu)، تاسیس شد. لمهیو مهندس نرم‌افزار است و در بریتانیا زندگی می‌کند. ایده پشت این پروژه، فراهم کردن استفاده از تراکنش‌های آسان و سریع به روشی مقرون به صرفه در محیطی غیرمتمرکز است.

آشنایی با سرمایه‌گذاران شبکه Nano

شبکه نانو توسط بنیاد نانو (Nano Foundation) و با هدف ایجاد دسترسی آزاد برای تمامی افراد در جهان که مایل به انتقال ارزش آنی، بدون هزینه و به روشی سازگار با محیط زیست هستند ایجاد شد. بنیاد نانو یک سازمان غیرانتفاعی است و در کنار سایر نهادها، مشاغل و حامیان خود سعی می‌کند یک شبکه پرداخت امن و غیرمتمرکز را برای کابران فراهم کند. شبکه نانو با شرکت‌های زیر همکاری داشته است.

  • University of East London
  • FITSPA Financial Technology
  • GBI Global
  • Cyber First

مزایای استفاده از شبکه Nano چیست؟

بلاکچین نانو با توجه به ساختار جدیدش نسبت به سایر بلاکچین‌ها مزایای بسیاری دارد. شبکه نانو می‌تواند به عنوان یک شبکه پرداخت برای انجام معاملات در سراسر دنیا تبدیل شود. مزیت‌های شبکه نانو به شرح زیر است:

  • کاربرد آسان و بدون کارمزد

استفاده از نانو به واسطه طراحی آن بسیار ساده و آسان است. شبکه نانو برای انتقال ارزش به اندازه سایر شبکه‌ها کارآمد است، مضاف‌بر اینکه تراکنش‌ها در این شبکه بدون کارمزد هستند.

  • سازگار با محیط زیست

در دنیای امروز همه باید برای کاهش آلودگی و کاهش مصرف انرژی تلاش کنیم. متاسفانه، بسیاری از شبکه‌های ارزهای دیجیتال برای ایمن‌سازی شبکه متوسل به طرح‌های پرمصرف می‌شوند؛ اما نانو به گونه‌ای طراحی شده تا از پروتکل اجماع کم‌مصرف و کارآمدی با نام اجماع با رای نمایندگان (Open Representative Voting) استفاده کند. این پروتکل برای تامین امنیت شبکه از حداقل انرژی استفاده می‌کند.

  • تراکنش‌های آنی

دسترسی سریع و آسان مهم‌ترین مزیت پول دیجیتال است. زمان انتظار تکمیل تراکنش‌های خرید کالا در یک فروشگاه یا پرداخت‎های آنلاین نباید طولانی و خسته‌کننده باشد. تراکنش‌های نانو گامی در این جهت هستند و فرایند خرید‌های آنلاین با رمزارزها را بسیار آسان می‌کنند. در واقع تراکنش‌های نانو به سرعت انجام می‌شوند، بنابراین لازم نیست کاربران شبکه منتظر تایید کارت اعتباری یا شبکه بانکی بمانند.

  • حجم پایین اطلاعات شبکه

سیستم بلاک لتیس شرایطی را برای پلتفرم نانو فراهم می‌کند تا بتواند سوابق موجودی‌های زنجیره حساب جاری را روی دفتر کل نانو ثبت کند. پروتکل نانو به جای ثبت کل تاریخچه تراکنش‌ها فقط موجودی حساب‌ها را ثبت می‌کند. به این ترتیب، تراکنش‌های نانو آسان‌تر و سریع‌تر انجام می‌شود.

در کدام صرافی‌ها می‌توان ارز دیجیتال XNO را خرید و فروش کرد؟

رمزارز XNO را می‌توان از صرافی‌های متمرکز بایننس، Gate.io، هوبی، کوکوین، Crypto.com، کراکن، کوینکس و OKX خریداری کرد.

کیف پول‌های مناسب برای ذخیره رمزارز XNO کدامند؟

ذخیره رمزارز XNO

رمزارز XNO بر بستر شبکه نانو ایجاد شده است. این رمزارز را می‌توان در کیف پول‌های متعددی ذخیره کرد. از جمله کیف پول‌های نرم‌افزاری برای ذخیره ارز دیجیتال XNO می‌توان به کیف پول‌های اتمیک ولت، تراست ولت، مث ولت و Nanovault اشاره کرد. همچنین می‌توان رمزارز نانو را در کیف پول‌های سخت‌افزاری لجر و ترزور نیز نگهداری کرد. برای دانلود کیف پول‌های مناسب نگهداری از رمزارز XNO، می‌توانید از این لینک استفاده کنید.

دلیل مصرف انرژی کمتر در شبکه نانو چیست؟

نکته قابل توجه دیگر این است که بر خلاف شبکه‌ای مانند بیت کوین، هیچ رقابتی بین ماینرها برای افزودن بلاک یا تراکنش‌ها و دریافت پاداش بلاک در شبکه نانو وجود ندارد. از این رو شبکه نانو برای ادامه فعالیت انرژی اندکی مصرف می‌کند.

این ساختار تفاوت بسیاری با شبکه بیت کوین دارد، زیرا ماینرهای بیت کوین برای حل معادلات پیچیده ریاضی و اضافه کردن بلاک به شبکه بلاکچین مجبور هستند توان محاسباتی و انرژی برق زیادی را مصرف کنند. گرچه شبکه نانو از نظر انجام تراکنش‌های آنی، بدون کارمزد و مصرف اندک انرژی بسیار نوآورانه و جدید است؛ اما مانند پاداش بلاک بیت کوین و اتریوم هیچ انگیزه اقتصادی برای اعتبار‌سنجی تراکنش‌های نانو توسط ولیدیتورها وجود ندارد.

آیا عدم انگیزه اقتصادی در شبکه نانو منجر به متمرکز شدن ولیدیتورها می‌شود؟ به‌هر‌حال، ممکن است این چالش خطر عدم مشارکت را به همراه داشته باشد. تیم نانو معتقد است شبکه‌هایی که از سیستم‌های پاداش شبیه به بیت‌کوین یا اتریوم استفاده می‌کنند، احتمالا به سمت تمرکزگرایی گرایش دارند.

آن‌ها در این خصوص به توزیع هش ریت بیت کوین یا توان محاسباتی ماینینگ اشاره می‌کنند که عمدتا بین چند گروه یا استخر استخراج انتخابی قرار دارد. تصویر زیر توزیع هش ریت بیت کوین بین استخرهای مختلف را نشان می‌دهد. همانطور که در تصویر مشخص است، قسمت زیادی از توان عملیاتی شبکه بیت کوین تنها در اختیار چند استخر بزرگ است.

توزیع هش ریت بیت کوین
منبع: Blockchain.com

نانو در مقابل مشوق‌های اقتصادی از مشوق‌های طبیعی برای اعتبارسنج‌ها استفاده می‌کند. در حقیقت، اجرای نودهای نانو در مقایسه با نودهای بیت‌کوین و صرف هزینه زیاد برای توان محاسباتی و انرژی برق، بسیار ارزان و مقرون‌به‌صرفه است. بنابراین شرکت‌های مختلف برای اجرای نود در شبکه نانو تمایل بیشری دارند. به علاوه شرکت‌ها به واسطه استفاده از شبکه نانو، مجبور به پرداخت هزینه کارمزد تراکنش‌ها و سایر هزینه‌ها نیستند. به همین دلیل تیم سازنده نانو معتقد است که انگیزه‌های طبیعی باعث می‌شود امنیت این شبکه حفظ شده و غیر‌متمرکز باقی بماند.

سوالات متداول (FAQ)

پرسش و پاسخ میهن بلاکچین
  • شبکه Nano چیست؟

شبکه نانو در سال ۲۰۱۴ با نام RaiBlocks لانچ شد و در سال ۲۰۱۸ نام خود را به نانو تغییر داد. نانو یک شبکه بلاکچینی است که با هدف بهبود کارآیی و عملکرد پول دیجیتال طراحی و ایجاد شده است. چشم‌انداز کلی این شبکه شبیه به سایر زنجیره‌های بلاکچینی است؛ اما تفاوت مهم آن این است که بواسطه استفاده شبکه نانو از فناوری Block-Lattice در ساختار خود، تراکنش‌ها در این شبکه بدون کارمزد هستند و انرژی بسیار کمی برای ادامه فعالیت آن مورد نیاز است.

  • شبکه Nano چه سرویس‌هایی دارد؟

شبکه نانو سرویس‌های متنوعی مانند Merchant را در اختیار صاحبین مشاغل قرار می‌دهد. تاجران و صاحبان مشاغل می‌توانند با استفاده از این سرویس، در ازای خدمات خود از مشتریان رمزارز XNO دریافت کنند. همچنین کاربران می‌توانند با بازی کردن در قسمت گیمینگ پلتفرم نانو، ضمن سرگرم شدن رمزارز XNO پاداش بگیرند. توسعه‌دهندگان نیز می‌توانند با استفاده از بستر شبکه نانو برنامه‌های غیر‌متمرکز خود را ایجاد کنند.

  • رمزارز XNO را از کجا می‌توان خرید؟

رمزارز نانو را می‌توان از صرافی‌های متمرکز بایننس، Gate.io، هوبی، کوکوین، Crypto.com، کراکن، کوینکس و OKX خریداری کرد.

جمع‌ بندی

مهم‌ترین هدف نانو (Nano) حذف مشکلات مقیاس‌پذیری، سرعت تراکنش‌ها، حذف کارمزد و بهینه‌سازی انرژی مصرفی است. بر خلاف بلاکچین‌های معمولی در بلاکچین نانو هر کابر مینی بلاکچین خودش را دارد و به جای ثبت کل سوابق فقط موجودی حساب ذخیره می‌شود. به دلیل استفاده بلاکچین نانو از مکانیسم (Block Lattice) سرعت تراکنش‌ها بالا و مصرف انرژی پایین است. امکان ارسال وجه به اکانت‌های آفلاین وجود دارد و به دلیل استفاده از مکانیسم اجماع DPOS اجرای تراکنش‌ها در شبکه نانو نیازمند دستگاه‌های پرمصرف نیست. به لطف زیرساخت داخلی، زمان ایجاد هر بلاک نانو کمتر از یک ثانیه است در حالی که ایجاد هر بلاک در بلاکچین بیت کوین ۱۰ دقیقه زمان می‌برد. به هر حال نانو از زمان لانچ در سال ۲۰۱۴ راه طولانی را پیموده است و باید منتظر بمانیم و ببینیم این تکنولوژی جدید در آینده چه عملکردی دارد. در این مقاله به این پرداختیم که شبکه Nano چیست و چگونه کار می‌کند. سپس به برسی سرویس‌ها، نقشه راه، تیم سازنده، رمزارز XNO، نحوه خرید، فروش و نگهداری از این رمزارز پرداختیم. آیا شما تجربه استفاده از شبکه نانو را داشته‌اید؟ آیا از سرعت تراکنش‌ها و کارمزد پایین آنها در شبکه نانو راضی هستید؟ نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع
nano

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
2 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا