دفتر ثبت معاملات میتواند بسیار مفید باشد و همچنین در برنامهها و نقشههای معاملاتی اکثر معاملهگران حرفهای نقش اصلی را ایفا میکند. مواردی نظیر برنامهریزی برای معاملات آتی، ثبت وضعیتهای معاملاتی موجود و ثبت تمام احساسات عوامل مهم و ضروری برای ایجاد یک استراتژی معاملاتی سودآور هستند.
بنابراین، شناخت و دانستن نحوه ایجاد و استفاده از دفتر معاملاتی برای موفقیت هر تریدری بسیار مهم است. بدون وجود دفتر ثبت معاملات، ممکن است شرایط وضعیتهای سودده و ضررده به راحتی از کنترل معاملهگر خارج شود. یا حتی در شرایط بدتر ممکن است کل حساب معاملهکننده از بین برود.
دفتر ثبت معاملاتی چیست؟
دفتر ثبت معاملات شامل یک سند است که در آن، هرکاری که به عنوان تریدر انجام میدهید ثبت میشود. این اقدامات شامل توسعه و ایجاد استراتژی معاملاتی، مدیریت ریسک، روانشناسی و سایر موارد است. داشتن و حفظ دفتر ثبت معاملات آسان است اما اگر به طور صحیح ایجاد شود و مورد استفاده قرار بگیرد میتواند بسیار موثر و کارآمد باشد. اگرچه دفتر معاملاتی میتواند دیدگاه و نگرش خوب و ارزشمندی ارائه دهد تا حساب شما از بین نرود، اما در عین حال میتواند دلیل اصلی رشد چشمگیر حساب نیز باشد.
داشتن یک دفتر معاملاتی چندین دلیل مهم دارد که عبارتند از:
- شما را در جریان امور قرار میدهد.
- معاملات شما را منظمتر و منسجمتر میکند.
- به شما کمک میکند تا استراتژیهای معاملاتی سودآور را شناسایی کنید.
- نقاط قوت و ضعف شما را ثبت میکند.
- هنگام تحلیل معاملات بالقوه شما را محتاطتر میکند.
معاملهگران موفق تمام معاملات خود را با جزئیات برنامهریزی کرده و عملکرد معاملات موفق و یا شکستهای خود را ثبت میکنند. با ایجاد دفتر ثبت معاملاتی و استفاده صحیح از آن میتوانید فارغ از شرایط فعلی بازار به معاملهکننده موفق تبدیل شوید.
نحوه ایجاد دفتر معاملاتی
میتوانید الگوهای رایگان دفتر معاملاتی را در اینترنت مشاهده کنید؛ اما نحوه یادگیری ایجاد آن نیز مهم است. میتوانید دفتر ثبت معاملات خود را در فرمتهای مختلف شخصیسازی کنید تا بر اساس نحوه و نیاز معاملات شما تعیین شود. تا زمانی که بتوانید فعالیتهای معاملاتی خود را برنامهریزی و ثبت کنید، منظم خواهید ماند.
ابتدا باید یک صفحه دفتر معاملاتی (برای مثال در Google Sheet یا اکسل) و یک سند (برای مثال در Google Doc یا ورد) ایجاد کنید. از این دو مورد به ترتیب برای ثبت دقیق معاملات و نظرات خود استفاده خواهید کرد.
سپس باید بدانید که چه اطلاعاتی را به صورت روزانه ثبت کنید تا این دفتر معاملاتی شما بیشترین تاثیر را بر موفقیت شما داشته باشد. میتوانید در اینترنت چندین نمونه دفتر ثبت معاملات پیدا کنید. اما از هر الگویی که استفاده کنید، صفحه ثبت معاملات باید ستونهایی مرتبط با هر معامله داشته باشد. این ستونها میتوانند شامل موارد زیر باشند:
- تاریخ ورود
- تاریخ خروج
- نماد مورد نظر
- نوع معامله (خرید یا فروش)
- قیمت ورود
- حجم معامله
- ارزش یا قیمت فرضی
- استاپ لاس (Stop loss) یا حد ضرر
- حد سود
- قیمت پایانی
- کارمزد
- نسبت سود به ضرر (P/L)
- درصد نسبت سود به ضرر
- یادداشت
بعضی از معاملهگران ممکن است بازه زمانی، اسکرین شات از انجام معامله و سایر موارد را نیز اضافه کنند. در سند ایجادشده نیز باید برای هر روز، بخش جداگانهای داشته باشید تا نظرات و ایدههای خود را بنویسید و به سازماندهی آنها بپردازید. در این سند، تریدر خلاقیت خود را بروز میدهد در حالی که دفتر معاملاتی برای سنجش و اندازهگیری سودآوری هر معامله است. هر دوی این موارد در ایجاد و استفاده از دفتر ثبت معاملات بسیار مفید هستند.
یادگیری نحوه ایجاد دفتر قبت معاملاتی بخش آسانی است. یادگیری نحوه استفاده از آن مرحلهای است که باید به مرور در آن ماهر شوید. هرچند، تا زمانی که شناخت کاملی از فاندامنتالها داشته باشید، میتوانید همانند حرفهایهای بازار از دفتر معاملات شخصی خود استفاده کنید.
الگوی دفتر ثبت معاملات
آکادمی بایننس یک الگوی ساده اما کارامد از دفتر ثبت معاملات برای کاربران فراهم کرده است. تنها کافی است بر روی قسمت File کلیک کنید و نسخهای از آن را ایجاد کنید. به خاطر داشته باشید که در این مثال، تب یا زبانه دیگری ایجاد کردهایم که عملکرد یکسانی با سند نوشتاری دارد. در این بخش میتوانید نظرات و ایدههای خود را بنویسید تا بر فرایند تصمیمگیری نظارت داشته باشید و از نتایج معاملات قبلی باخبر باشید.
دسترسی به نمونهی دفتر ثبت معاملات صرافی بایننس
نحوه استفاده از دفتر معاملات
ایجاد دفتر معاملاتی نسبت به پیادهسازی موضوعاتی که از آن یاد گرفتهایم در سیستم معاملات کاملا فرق دارد. استفاده از دفتر ثبت معاملات به صورت کارآمد میتواند یک معامله ضررده را به معامله سودآور تبدیل کند. قبل از آنکه معاملهای را شروع کنید باید دلیل خوبی برای انجام آن داشته باشید. در اینجاست که سند نوشتاری شما مفید واقع میشود.
هر روز که به بازار نگاه میکنید ایدهها و احساساتی در ذهن شما شکل میگیرد. باید این ایدهها و احساسات را یادداشت کنید تا بتوانید موضوعاتی که به شما کمک میکنند یا عملکرد معاملاتی شما را بهبود میبخشند را شناسایی کنید. این موارد میتواند شامل رفتار کلی بازار، معاملات گذشته، معاملات کنونی و معاملات بالقوه باشند.
همچنین در سند نوشتاری میتوانید به این موضوع بپردازید که آیا ایده معاملاتی مدنظر شما خوب است یا خیر. باید ایدههای معاملاتی شما کاملا مورد بررسی قرار بگیرند تا بتوانید نقاط ضعف و قدرت هر کدام را شناسایی کنید. پس از آنکه نظرات و احساسات خود را نوشتید باید به صفحه معاملاتی خود به عنوان مرجع نگاه کنید
در صفحه معاملاتی، خلاقیت کمتر و منطق بیشتری نسبت به سند نوشتاری وجود دارد. در این بخش میتوانید معاملات خود را ثبت کنید، بنابراین ساماندهی و بهروزرسانی آن بسیار مهم است. عامل مهم دیگر در یک دفتر معاملاتی موفق، سنجش دقیق موفقیت و شکست شما است. با وجود صفحه معاملات، باید اطمینان حاصل کنید که سوابق معاملاتی را به صورت دقیق ثبت میکنید تا بتوانید سودآوری ایدههای توسعهیافته در سند نوشتاری را اندازهگیری کنید.
یکی از عادتهای خوبی که میتوانید داشته باشید، ثبت معاملات دقیقا پس از اجرای آنها است. این اقدام باعث میشود که در زمان خود صرفهجویی کنید. عادت خوب دیگر، بررسی روزانه صفحه معاملات در دفتر معاملاتی است. بدین ترتیب میتوانید دید کاملی بر روی سطح حضور خود و فرصت ورود به معاملات بیشتر داشته باشید.
نتیجهگیری
فرقی ندارد که تریدر روزانه هستید یا بین معاملات شما زمان زیادی طول میکشد. تبدیل شدن به معاملهگر موفق از اقدامات چالشبرانگیز است. بدون داشتن برنامهریزی و ثبت عملکرد معاملاتی خود، در بازار بدون هدف خواهید بود. این موضوع عمدتا نتیجه خوبی به همراه نخواهد داشت. با یادگیری نحوه ایجاد و استفاده از دفتر معاملاتی ، میتوانید الگوها و روندهای بازار را به صورت کارآمدتری شناسایی کنید. یادداشت دقیق موارد مهم یک سرمایهگذاری آسان است که سود بسیار زیادی برای شما به همراه خواهد داشت.