مقالات عمومی

۱۰ نکته جالب درباره ارزهای دیجیتال!

بازار ارزهای دیجیتال هم چنان نوپا است، اما در عین حال یکی از شگفت انگیزترین اکوسیستم های مالی را ارائه کرده است. از هنگامی که پول دیجیتال وارد بازارهای مالی شد حدود یک دهه می‌گذرد اما هم اکنون همگی درباره آن صحبت می‌کنند. این موضوع با جوانب بسیار هیجان انگیزی که دارد مورد مطالعه بسیار جالبی می‌باشد.
ارز دیجیتال؟ این اصطلاحی ساده است که بسیاری از افراد با آن آشنا هستند اما از اینها گذشته، فقط افراد کمی هستند که پیچیدگی های این ارز را به عنوان پول آینده درک کرده اند. بخش عمده ای از متخصصان و افراد حرفه ای و هم چنین عموم افراد درباره جزییات بازار ارزهای دیجیتال دانشی ندارند. احتمالا درباره بیت کوین، اتریوم، لایت کوین و بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر بسیار شنیده اید. ما در این مقاله به بیان تفاوت ها یا شباهت های این ارزهای دیجیتال نمی‌پردازیم. این ارزها همگی ارزهای دیجیتالی هستند که فرآیندهای کاربردی یکسانی دارند.
دنیای ارزهای دیجیتال بسیار سرگرم کننده است. در این مقاله به ۱۰ نکته جالب درباره ارزهای دیجیتال می‌پردازیم.

۱- موسس ارزهای دیجیتال ناشناس است

اگرچه ایده ارزهای دیجیتال یک دهه قبل بیان شد اما مفهوم رمز ارزها حدود ۳ دهه قبل عنوان شده است. هرچند کد واقعی ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۰۹ توسعه یافته و به حقیقت پیوسته است. تعجب برانگیزترین نکته درباره ارزهای دیجیتال این است که هیچکس نمی‌تواند ادعا کند که خالق آن می‌باشد. فرد یا گروهی با اسم مستعار ساتوشی ناکاموتو علیرغم آنکه مسئولیت خلق و ایجاد این پول های دیجیتالی را برعهده دارند هم چنان به طور ناشناس باقی مانده‌اند.
نکته جالب این است که ناکاموتو هرگز قصد نداشته است که ارزهای دیجیتال را اختراع کند. ایده اصلی او، ارائه سیستم پولی غیرمتمرکز بود. بنابراین پیدایش پول و ارز دیجیتال منشأ و مبدا واقعی ندارد زیرا حتی ناکاموتو ادعای مالکیت کد آن را ندارد. هرچند ساتوشی ناکاموتو مدعی است که بیش از یک میلیون بیت کوین در اختیار دارد. این اکوسیستم برای تمام کسانی که می‌خواهند استخراج کنند و از حق کمیسیون ها و پاداش ها بهره مند شوند در دسترس می‌باشد.

۲- بیش از ۱۵۰۰ ارز دیجیتال وجود دارد

آیا می‌دانید که بیش از ۱۵۰۰ ارز دیجیتال وجود دارد؟ در واقع تعداد ارزهای دیجیتال تا تاریخ ۴ اکتبر ۲۰۱۸ بیش از ۱۵۶۵ ارز بود و این تعداد در حال افزایش می‌باشد. بسیاری از افراد فکر می‌کنند که بازار ارزهای دیجیتال محدود به بیت کوین، اتریوم، ریپل و لایت کوین می‌باشد. هرچند این بازار پیچیده تر است و صنایع بسیار زیادی از ایده ارزهای دیجیتال برای ایجاد ارزهای دیجیتال مختص به صنعت خود بهره برده اند.
بیت کوین بزرگترین فناوری بلاک چین را در اختیار دارد و در حال حاضر بر بیش از ۶۶ درصد ارزش کل بازار تسلط دارد. علاوه بر بیت کوین، بیش از ۱۲ ارز دیجیتال دیگر وجود دارند که ارزش بازار آنها بیش از یک میلیارد دلار است. از آنجایی که ایجاد کردن ارز دیجیتال جدید آسان می‌باشد و بازار به جذب سهامداران بیشتر ادامه می‌دهد، می‌توان منتظر افزایش تعداد ارزهای دیجیتال با ارزش بازار زیاد بود.

۳- سازمان FBI بزرگترین کیف پول بیت کوین را در اختیار دارد

اداره تحقیقات فدرال که به FBI معروف است یکی از بزرگترین کیف پول های بیت کوین را در اختیار دارد. کیف پول بیت کوین یک برنامه نرم افزاری نوآورانه برای ذخیره سازی بیت کوین می‌باشد. امنیت کیف پول به شیوه ای است که کلیدهای خصوصی یا شماره های مخفی را برای تمام آدرس های بیت کوین ارائه می‌دهد. کیف پول هم چنین تراکنش های بیت کوین (ارسال و دریافت بیت کوین) را تسهیل می‌کند. چندین نوع کیف پول بیت کوین وجود دارد که عبارتند از کیف پول های موبایلی، تحت وب و سیستم های طبق پیش فرض (On-premise).

۴- پرداخت ۱۰,۰۰۰ بیت کوین برای خرید دو پیتزا

هنگامی که صحبت از ارزهای دیجیتال به میان می‌آید، داستان های بسیاری از موفقیت ها و شکست ها بیان می‌شود. یکی از غیرقابل باورترین داستان های ارز دیجیتال و بیت کوین در تاریخ ۲۲ می ۲۰۱۰ رخ داده است. در این روز سرنوشت ساز، لازلو هانیچ توسعه دهنده مجارستانی ۱۰ هزار بیت کوین برای خرید دو پیتزای بزرگ پرداخت کرد.
اما واقعا ۱۰۰۰۰ بیت کوین برای دو پیتزا؟ با هم به بررسی این تراکنش منحصربه‌فرد می‌پردازیم. در تاریخ ۲۳ آگوست ۲۰۱۰ قیمت هر بیت کوین حدودا ۰.۰۶ دلار بود، بنابراین هانیچ تقریبا ۳۰۰ دلار برای هر پیتزا پرداخت کرد. به تاریخ ۱۷ اکتبر ۲۰۱۹ برمی‌گردیم که قیمت هر بیت کوین حدودا ۸۱۰۰ دلار است. اکنون حساب کنید که تراکنش هانیچ با قیمت فعلی چه ارزشی دارد. می‌توان گفت که هانیچ با قیمت فعلی بیت کوین برای خرید هر پیتزا بیش از ۴۰ میلیون دلار پرداخت کرده است.
هانیچ حتی پیامی که در فروم بیت کوین تاک ارسال کرده بود را برای تعیین اولین تراکنش واقعی ارزهای دیجیتال ثبت کرده است. این تراکنش، علاقه روبه‌رشد به بیت کوین و ارزهای دیجیتال را نشان می‌دهد. این پیام هم چنین نشان دهنده نوسان قیمت ارزهای دیجیتال طی سال های گذشته می‌باشد و از همه مهمتر نشان می‌دهد که با پذیرش ارزهای دیجیتال توسط سرمایه گذاران، این ارزها هرچه بیشتر شاهد افزایش قیمت می‌باشند.

۵- تعداد بیت کوین ها محدود است

میلیونری 5,500 بیت کوین در یک کلاهبرداری از دست داد

در ابتدا تصور میشد که بیت کوین پایان ناپذیر است. برخلاف باور موجود، تعداد بیت کوین ها محدود است و این نکته که بیت کوین به صورت دیجیتالی استخراج می‌شود به معنای نامتناهی بودن آن نمی‌باشد. رقم نهایی بیت کوین پس از اتمام استخراج تمام کوین ها، ۲۱ میلیون بیت کوین می‌باشد. تخمین زده شده است که آخرین بیت کوین در سال ۲۱۴۰ استخراج خواهد شد و پس از آن، دیگر کوینی برای استخراج موجود نخواهد بود. به علاوه، بیت کوین برنامه از پیش تعیین شده ای برای ماینینگ خود دارد. بیش از ۸۶ درصد ۲۱ میلیون موجودی بیت کوین استخراج شده است و فقط ۳ میلیون کوین دیگر باقی مانده است. این موضوع همراه با فرایند ماینینگ که مصرف انرژی بسیار زیادی دارد بدان معنا است که استخراج بیت کوین با گذشت هر ساعت دشوارتر می‌شود.

۶- تراکنش های بیت کوین غیرقابل برگشت است و پیگیری آنها بسیار دشوار است

فناوری بلاک چین ذخیره سازی و تراکنش ارزهای دیجیتال را آسان کرده است. تمام تراکنش های بیت کوین و ارزهای دیجیتال را می‌توان به طور همزمان در بلاک چین مشاهده کرد. این موضوع باعث شفاف شدن تراکنش ها می‌شود و به کاربران امکان می‌دهد تا تمام جزییات این فرآیند را مشاهده کنند.
هرچند پیگیری تراکنش های بیت کوین بسیار دشوار است. به همین دلیل، بیت کوین برای تراکنش های دارک وب مطلوب است. بسیاری از تراکنش های غیرقانونی که با آیتم های مختلفی نظیر مواد مخدر، اسلحه و قاچاق کالا سروکار دارد با ارزهای دیجیتال انجام‌ می‌شوند. این تراکنش ها هیچ اثر و مدرکی از خود به جای نمی‌گذارند و طرفین حاضر در تراکنش نیز برای یکدیگر ناشناس باقی می‌مانند.
نکته جالب دیگر درباره ارزهای دیجیتال این است که تراکنش ها غیرقابل برگشت می‌باشند. به همین دلیل هنگام استفاده از ارزهای دیجیتال همواره باید عاقلانه آنها را خرج کرد. اطمینان حاصل کنید ارزش بیت کوینی که می‌خواهید به فروشنده ارسال کنید دقیق و درست باشد.

۷- نکته ای درباره ساتوشی

فاش شدن هویت اسرارآمیز ساتوشی ناکاموتو

آیا می‌دانید که ارزهای دیجیتال را به واحدهای کوچکتر تقسیم کرد؟ برای مثال بیت کوین را می‌توان به بخش های کوچکتر تقسیم کرد تا انجام تراکنش ها برای خریداران آسان شود. به این واحدهای کوچکتر بیت کوین، میلی بیت کوین یا ساتوشی می‌گویند. ساتوشی کوچکترین واحد ارزش بیت کوین است که معادل با یک صدمیلیون اُم بیت کوین یا ۰.۰۰۰۰۰۰۰۱ بیت کوین می‌باشد.

۸- بیش از ۶ میلیون کیف پول وجود دارد

اعتبار روبه‌رشد ارز دیجیتال باعث افزایش تعداد کیف پول ها شده است. تخمین زده می‌شود بیش از ۶ میلیون کیف پول آنلاین وجود داشته باشد که هرکدام دارای ویژگی های منحصربه‌فرد خود می‌باشند. کاربران می‌توانند کیف پول ها را به کارت های اعتباری مهم متصل کنند تا تراکنش ها ساده و آسان شوند. بعضی از کیف پول ها به کاربران امکان می‌دهند تا از طریق ایمیل یا پیام های متنی نظیر پیامک، ارزهای دیجیتال خود را ارسال کنند.

۹- غیرمتمرکزسازی جذاب است

یک سوال هم چنان بی پاسخ مانده است: چرا به شکل دیگری از ارز نیاز داریم در حالی که تراکنش های دیجیتال از قبل وجود دارند؟ هرچند جهان با گذشت هر روز در حال تغییر است و نمی‌توان در مقابل ماهیت غیرمتمرکز ارز دیجیتال مقاومت کرد. غیرمتمرکزسازی به معنای این است که ارزهای دیجیتال توسط هیچ دولتی کنترل نمی‌شوند.
به عبارت دیگر، غیرمتمرکزسازی به معنای آن است که اطلاعات در هیچ مکان مرکزی ذخیره نمی‌شود. عدم وجود دیتاسنترهای متمرکز تضمین می‌کنند که ارز دیجیتال نمی‌تواند هدف مجرمان سایبری قرار گیرد. چنین امنیت سطح بالایی باعث می‌شود ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاران جالب تر شوند و اعتبار مورد نیاز برای انجام تراکنش در دنیای تجارت پیچیده امروزی را ارائه دهد.

۱۰- اولین تراکنش ارز دیجیتال

تراکنش بیت کوین و گران ترین پیتزای تاریخ

تاریخ ۱۲ ژانویه ۲۰۰۹ به عنوان روزی که اولین تراکنش بیت کوین استخراج نشده به وقوع پیوست برای همیشه در تاریخ ماندگار خواهد ماند. در این روز، ساتوشی ناکاموتو تقریبا ۱۰ بیت کوین به هال فینی ارسال کرد تا قدرت شبکه را محک بزند. مشخص شده است که هر دو طرف حاضر در اولین تراکنش ارز دیجیتال در شبکه بیت کوین پاداش بلاک دریافت نکرده‌اند. موفقیت این تراکنش، ساتوشی و هال فینی را تشویق کرد تا پروتکل و کلاینت شبکه بیت کوین را بهبود ببخشند.
هال فینی در خصوص ارزهای دیجیتال و رمزنگاری بسیار پرشور بود. وی در طول زندگی خود با وی دای (We Dai) و نیک زابو، دو مغز متفکر دنیای ارزهای دیجیتال ملاقات کرده بود. گویا در این ملاقات، این افراد مهم باعث الهام هال فینی در خصوص وارد شدن به ماینینگ ارز دیجیتال شد. در سال ۲۰۰۹ هال و ساتوشی با یکدیگر شروع به ماینینگ کردند و به آزمایش قدرت کلاینت بیت کوین ادامه دادند.
از آن روز تاکنون، شبکه بیت کوین رشد تصاعدی را ثبت کرده است و به نحوی تکامل یافته است تا به سیستم پرداخت همتا به همتای منسجم تبدیل شود. پروتکل بیت کوین با رشد نامتناهی خود به بنچمارک رایج ارزهای دیجیتال تبدیل شده است. به علاوه، با گسترش شبکه بیت کوین، تعداد تراکنش های این ارز دیجیتال نیز با روند ثابتی افزایش می‌یابد.

نتیجه گیری

تکامل ارزهای دیجیتال به مسیر خود ادامه می‌دهد. با گذشت هر روز، اطلاعات و کاربرد جدیدی از ارزهای دیجیتال به وجود می‌آید. کل اکوسیستم ارزهای دیجیتال در حال ثبت رشد بی سابقه با هدف کمک به بازار مالی و سهامداران آن می‌باشد. پیدایش کوین های جدید ادامه می‌یابد و از این صنعت فقط می‌توانیم انتظار داشته باشیم تا منطقی تر شود.

منبع
YCCN

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا