صبح امروز، SEC رسما تأیید نهایی ETF اسپات اتریوم را اعلام کرد، اما واکنش بازار نسبت به این خبر متفاوت بود. با وجود افزایش قیمت اتریوم به ۳٬۵۰۰ دلار قبل از تایید، نگرانیها درباره علاقه کم سرمایهگذاران و تلاشهای ضعیف بازاریابی منجر به کاهش اعتماد تعدادی از معاملهگران شده است.
به گزارش میهن بلاکچین، بازده استیکینگ پایین و کارمزد بالای شبکه، جذابیت اتریوم را کاهش دادهاند. در مقایسه با بیت کوین، اتریوم در بازار صعودی اخیر عملکرد ضعیفتری داشته و ضریب بتا آن نیز کاهش یافته است. بنابراین، احتمال کاهش قیمت اتریوم در کوتاهمدت وجود دارد. در ادامه& به تحلیل روند اتریوم در آینده از منظر مارکوس تیلن (Markus Thielen)، بنیانگذار ۱۰ اکس ریسرچ (10X Reseach) پرداختهایم.
تاریخچه تایید ETF اسپات اتریوم
در ۲۰ می، SEC به طور غیرمنتظرهای از صادرکنندههای ETF اتریوم خواست تا پرونده 19b-4 خود را به روز کنند. این درخواست اصلاح، به معنای پیشرفت قابل توجهی در پرونده ETF اسپات اتریوم بود. بر اساس این تغییر، بازار به طور مستقیم احتمال تایید نهایی ETF را از ۲۵٪ به ۷۵٪ افزایش داد. در ۲۳ می، SEC رسماً پرونده 19b-4 را برای ETF اسپات اتریوم تأیید کرد و یکی از بزرگترین مشکلات قبل از عمومی شدن ETF حل شد.
هفت روز پس از آن، حجم سود باز (Open Interest) فیوچرز اتریوم از ۸.۸ میلیارد دلار به ۱۳ میلیارد دلار افزایش یافت و قیمت اتریوم نیز از ۳٬۰۶۵ دلار به سقف محلی ۳٬۹۵۹ دلار رسید.
صبح امروز، SEC رسما تایید نهایی ETF اسپات اتریوم را اعلام کرد و به این محصول معاملاتی اجازه داد تا معاملات خود را آغاز کند. ما بارها شاهد لحظات سرنوشتساز مشابهی در گذشته، مانند راه اندازی معاملات فیوچرز بیت کوین در دسامبر ۲۰۱۷، لیست شدن کوینبیس در آوریل ۲۰۲۱، لیست ETF فیوچرز بیت کوین در اکتبر ۲۰۲۱، و لیست ETF اسپات بیت کوین در ژانویه ۲۰۲۴ بودهایم. همه این پیشرفتها با اصلاحات کوتاه مدت همراه بودند.
اصلاح در پی پشرفتهای سرنوشتساز
در حال حاضر، معاملهگران میپرسند که آیا ETH روند مشابهی را دنبال خواهد کرد یا خیر؟
اگرچه قیمت اتریوم در پایان ماه می به ۳٬۹۵۹ دلار افزایش یافت، اما در اوایل جولای به زیر ۳٬۰۰۰ دلار رسید. این امر، خود نشان میدهد که معاملهگران به افزایش مداوم قیمت اتریوم مطمئن نیستند. اگرچه اتریوم قبل از تایید این ETF به ۳٬۵۰۰ دلار بازگشته است، اما پیشبینی میشود بسیاری از افراد به محض راهاندازی ETF یا حتی قبل از راهاندازی آن، شروع به فروش و سیو سود کنند.
علاوه بر این، تلاشهای بازاریابی پیرامون ETF اسپات اتریوم نسبتاً ضعیف است که ممکن است مستقیماً منجر به علاقه کم سرمایهگذاران خرد یا نهادی به این ETF شود. لری فینک، مدیرعامل بلک راک اخیراً یک سخنرانی تلویزیونی انجام داد، اما او فقط بیت کوین را به جای اتریوم تبلیغ کرد. این نشان میدهد که (حداقل در مراحل اولیه) مشتریان بلکراک علاقه نسبتا محدودی به اتریوم دارند.
هنگامی که ETF بیت کوین منتشر شد، فاندینگریت (Funding Rate) در بازار فیوچرز نزدیک به ۱۵٪ بود و یک بار در فوریه به ۷۰٪ افزایش یافت که توجه بسیاری از سرمایههای آربیتراژی را به خود جلب کرد و ETFها را خریداری کرده و با قراردادهای فیوچرز پوشش ریسک (Hedging) دادند. کسب سود آربیتراژ از این خریدها، احساسات صعودی را در بازار بیت کوین تقویت کرد.
در حال حاضر، فاندینگریت سالانه بازار آتی اتریوم تنها ۷٪ الی ۹٪ است که برای مؤسسات آربیتراژ، به ویژه با توجه به هزینه خوابیدن سرمایه حداقل ۵٪ (نرخ صندوقهای فدرال)، چندان جذاب نیست. در مقایسه با وضعیت ETF اسپات بیت کوین در ماه فوریه، ETF اسپات اتریوم بعید است که سرمایه آربیتراژ زیادی را جذب کند، در نتیجه خوشبینی در رابطه با اتریوم را تضعیف میکند.
از منظر تکنیکال، اندیکاتور استوکستیک (Stochastics) اتریوم اساساً به اوج خود رسیده است؛ این یعنی یک فرصت شورت (فروش) خوب پیش آمده و میتوان سطح ۳٬۵۶۰ دلار را برای استاپلاس (Stop Loss) در نظر گرفت.
به طور نسبی، ترجیح بر این است که به جای شورت کردن مستقیم، اتریوم شورت شده را به عنوان پوشش ریسک برای لانگ (خرید) روی بیت کوین استفاده کنیم. همچنین معاملهگران میتوانند آپشن پوت (فروش) اتریوم را بفروشند و آپشن کال (خرید) بیت کوین را در سطح عملیاتی خریداری کنند. با این حال، آپشنها با نوسان ضمنی ۶۵٪ که سررسید آنها در ۲۷ سپتامبر است، نسبتا گران هستند، اما با نوسان تحقق یافته ۳۰ روزه ۵۰٪، نوسان ضمنی دارای پریمیوم قابل توجهی است.
با توجه به روایتهای جدید بازار، بحث در رابطه با سولانا در این چرخه نیز به طور قابل توجهی بالاتر از اتریوم است. اکوسیستم سولانا باعث ایجاد شیدایی میمکوینها شد، در حالی که اتریوم این فرصت را به دلیل کارمزدهای شبکه بالا از دست داد. دادههای مختلفی برای اثبات بیشتر بودن محبوبیت سولانا نسبت به اتریوم وجود دارد. به عنوان مثال، سولانا در حال حاضر ۱۴.۲ میلیون آدرس فعال دارد، در حالی که اتریوم دارای ۷.۵ میلیون آدرس است.
دامیننس اتریوم پس از رسیدن به سقف ۱۸٪ در ماه گذشته، اکنون به ۱۷٪ کاهش یافته است. کاهش علاقه بازار در کارمزد تراکنشها نیز منعکس شده و کاهش یافته است. ارتقاء دنکن (Dencun) در مارس ۲۰۲۴ به طور قابل توجهی کارمزد شبکه را کاهش داد، اما تعداد تراکنشهای شبکه کمتر شده است، تعداد آدرسهای فعال مشابه سه سال قبل بوده و شبکه اتریوم رشد چندانی نداشته.
در یک محیط مالی معاملهمحور با نرخ بهره صفر، مزیت بازده استیکینگ اتریوم دلیلی اصلی ظهور تابستان دیفای (Defi Summer) در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ برای این اکوسیستم بود. اکنون، بازده استیکینگ اتریوم ۳.۱۲٪ و بازده استیکینگ کوینبیس تنها ۲.۹۱٪ است. اگرچه خود ETFها استیکینگ ندارند، اما از منظر بازده، هزینه فرصت (Opportunity Cost) یک دلیل کلیدی برای تقاضای پایین اتریوم در این چرخه است.
در مقایسه با بیت کوین، ضریب بتا (Beta Coefficient) رشد اتریوم نیز در حال ضعیف شدن است. از ابتدای این بازار صعودی، عملکرد اتریوم ضعیفتر از حد ایدهآل بوده است. اگر از اکتبر ۲۰۲۲ در نظر بگیریم، عملکرد اتریوم ۴۰٪ از بیت کوین عقبتر است.
با توجه به عوامل فوق و اینکه صادرکنندگان ETF هنوز فعالیتهای بازاریابی گستردهای انجام نداده است و همچنین این واقعیت که برخی از معاملهگران تصمیم میگیرند زمانی که اخبار منتشر میشود، موقعیتهای خرید خود را ببندند و با وجود احتمال خروج سرمایه از گریاسکیل، اتریوم حداقل در مراحل اولیه، نزولی بوده است.