اخبار آلتکویناخبار بلاکچین

۳ شاخص فاندامنتال برای تحلیل پروژه‌های دیفای؛ چگونه آلتکوین‌های دیفای با پتانسیل را شناسایی کنیم؟

حوزه دیفای فرصت‌های بسیار زیادی را به سرمایه‌گذاران ارائه می‌دهد، اما ریسک‌هایی نیز با خود به همراه دارد. در ادامه ۳ معیاری را بررسی می‌کنیم که سرمایه‌گذاران برای تحلیل توکن‌های دیفای و پروتکل‌های مربوط به آنها باید استفاده کنند.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کوین‌تلگراف، در مقابل طرفداران رمزارزها که خواهان پذیرش گسترده و سریع فناوری بلاک چین هستند، خطرات دیجیتالی بسیار زیادی نظیر کلاه‌برداری‌های راگ‌پول (rug pull) و هک شدن پروتکل در اکوسیستم کریپتو وجود دارد که ممکن است تجربه ناخوشایندی را برای کاربران جدید رقم بزنند.

عوامل بیشتری نسبت به تحلیل تکنیکال و احساسات وجود دارد. طی یک سال گذشته، تعدادی از پلتفرم‌های تحلیل بلاکچین، داشبوردهایی همراه با معیارهای خاصی عرضه کرده‌اند که نگرش بهتری به عوامل فاندامنتال موجود در پروژه‌های رمزارز ارائه می‌دهند.

در ادامه، ۳ عاملی که هنگام ارزیابی پروژه‌های آلتکوین یا دیفای برای سرمایه‌گذاری لازم هستند را بررسی می‌کنیم.

فعالیت توسعه‌دهندگان و جامعه پروژه موردنظر را بررسی کنید

یکی از روش‌های مقدماتی برای تحلیل پروژه، بررسی آمار و ارقامی است که سطح فعالیت جامعه توسعه‌دهندگان و کاربران را نشان می‌دهد.

بسیاری از پروتکل‌های برتر در عرصه رمزارزها، آماری ارائه می‌دهند که رشد کاربران فعال در طول زمان را رصد و پیگیری می‌کند. داشبوردهای درون زنجیره‌ای نظیر Dune Analytics، ویژگی‌هایی با جزییات بیشتر در خصوص این معیار را ارائه می‌دهند. برای مثال، نمودار زیر تعداد کاربران روزانه جدید در پروتکل Olympus را نشان می‌دهد.

تعداد کاربران روزانه جدید در پروتکل Olympus ر - دیفای
تعداد کاربران روزانه جدید در پروتکل Olympus

در خصوص ارزیابی فعالیت جامعه، عامل مهم دیگری که باید مدنظر قرار بگیرد، تعداد میانگین کیف پول‌های فعال در بازه‌های زمانی روزانه، هفتگی و ماهانه است. سرمایه‌گذاران باید به تعداد تراکنش‌ها و حجم معاملات پروتکل و هم‌چنین معیارهای شبکه‌های اجتماعی نظیر اشاره به پروتکل در توییتر توجه کنند. این معیارها می‌تواند به سنجش احساس سرمایه‌گذاران در خصوص پروژه مدنظر کمک کنند.

سیستم‌های هشدار نظیر کوین تلگراف مارکتز پرو، اعلان‌های به‌روز درباره تعداد اشاره به پروژه مدنظر در توییتر و تغییرات غیرمعمول در حجم معاملات را ارائه می‌دهد. این موارد می‌توانند نشانه‌های اولیه در خصوص صعودی یا نزولی شدن رمزارز باشند.

حجم غیرمعمول توییت و معادلات

در خصوص توسعه پروژه و فعالیت توسعه‌دهندگان، گیت‌هاب پلتفرمی آماده برای یادگیری و مطلع شدن از به‌روزرسانی‌های آتی، ویژگی‌ها و برنامه‌ها و نقشه راه پروژه است.

اگر پروتکلی مدعی است که به زودی عرضه خواهد شد، اما توسعه کمی از خود نشان می‌دهد، بهتر است تا زمانی که فعالیت پروژه مطابق با ادعاهای خود شود، از این پروژه فاصله گرفت.

از طرف دیگر، شناسایی پروژه‌ای با فعالیت و توسعه مستمر و تعداد زیاد کاربران متعهد می‌تواند نشانه مثبتی باشد. بنابراین می‌توان با رصد فعالیت‌های توسعه‌دهندگان هر پروژه در گیت هاب، دید بهتری نسبت به آن پروژه پیدا کرد.

بررسی افزایش مستمر مجموع سرمایه قفل شده

معیار دومی که هنگام ارزیابی نقاط قوت پروژه باید بررسی کنید، مجموع تمام دارایی‌های سپرده‌گذاری‌شده در پروتکل است که به آن، مجموع سرمایه مسدودشده یا ارزش کل قفل شده (TVL) گفته می‌شود.

برای مثال، اطلاعات DeFi Llama نشان می‌دهد که مجموع سرمایه مسدودشده در پروتکل دیفای‌چین (DeFiChain) اخیرا پس از به‌روزرسانی این پروتکل در حال افزایش بوده است، به طوری که TVL دیفای‌چین طی چند روز در ماه دسامبر، رکوردشکنی کرده است. این موضوع نشان می‌دهد که علاقه به این پروژه در حال افزایش است.

مجموع سرمایه مسدودشده در پروتکل دیفای‌چین
مجموع سرمایه مسدودشده در پروتکل دیفای‌چین

پلتفرم‌هایی نظیر دیفای لاما و DappRadar به کاربران امکان می‌دهند تا اطلاعات دقیق‌تر و آمار شبکه‌های بلاکچین مختلف نظیر TVL شبکه اتریوم یا بایننس اسمارت چین و هم‌چنین پروژه‌هایی نظیر Curve و Trader Joe را بررسی کنند.

پروتکل‌هایی که TVL بیشتری دارند، توسط جامعه، ایمن‌تر و قابل اعتمادتر محسوب می‌شوند، در حالی که پروژه‌هایی با TVL کمتر معمولا ریسک بیشتری به همراه دارند و جامعه آنها از فعالیت کمتری برخوردار است.

شناسایی دارندگان بزرگ توکن پروژه مدنظر

معیار دیگری که باید مدنظر قرار داد، مزایایی است که دارندگان توکن به ازای حفظ توکن و فعال بودن در جامعه دریافت می‌کنند. سرمایه‌گذاران هم‌چنین باید نحوه عرضه توکن و دارندگان برتر توکن را بررسی کنند.

برای مثال، سوشی‌سواپ به کاربران امکان می‌دهد تا توکن بومی SUSHI را در این پلتفرم سهام گذاری کنند تا بخشی از کارمزدهای ایجادشده را دریافت کنند، در حالی که یونی‌سواپ بزرگترین صرافی غیرمتمرکز در حال حاضر این ویژگی را ارائه نمی‌دهد.

اگرچه عوامل دیگری نظیر حجم معاملات و تعداد کاربران روزانه باعث شده است که یونی‌سواپ به سرمایه‌گذاری مشروع و معتبری برای بسیاری از کاربران تبدیل شود، اما بعضی از معامله‌گران به دلیل مدل به اشتراک گذاری درآمد و قابلیت معاملات بین زنجیره‌ای سوشی‌سواپ ترجیح می‌دهند توکن SUSHI داشته باشند.

از طرف دیگر، در خصوص ارائه سود زیاد توسط پروتکل‌هایی که نقدینگی کمی دارند و ناشناس هستند و فعالیت جامعه آنها اندک است باید بسیار مراقب بود زیرا این شرایط می‌تواند به ضررهای هنگفتی منجر شود. در عرصه دیفای، نوعی کلاهبرداری به اسم راگ‌پول وجود دارد که معمولا پس از سپرده‌گذاری سرمایه بسیار زیاد در قراردادهای هوشمندی که در کنترل پروتکل ناشناس است رخ می‌دهد.

بررسی نحوه توزیع توکن پروتکل و هم‌چنین توجه به درصد توکن‌های اختصاص یافته به توسعه‌دهندگان و موسسان در مقابل توکن‌هایی که در اختیار جامعه قرار گرفته است می‌تواند سیگنال مفیدی در خصوص این موضوع ارائه دهد که پلتفرم مذکور به کلاهبرداری راگ‌پول می‌انجامد یا خیر.

اگر بخش عمده‌ای از موجودی توکن‌ها در اختیار خالقان و حامیان پروژه قرار داشته باشد، همواره این احتمال وجود دارد که توکن‌ها در بازار فروخته شود و سرمایه‌گذاران اولیه از این پروژه خارج شوند.

علاوه بر ۳ مورد توضیح داده شده، بررسی سرمایه‌گذاران پروژه و اخبار مرتبط با آن پلتفرم می‌تواند کمک شایانی به بررسی فاندامنتال پروژه‌ها کرده باشد. شما چه عوامل دیگری را در بررسی یک پروژه در نظر می‌گیرید؟ نظرات خود را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا