تحلیل تکنیکالتحلیل آنچینتحلیل اقتصادی

سایه ترس بر بازار بیت کوین؛ ۵ نکته که در هفته جاری باید به آن توجه داشت

بیت کوین هفته معاملاتی جدید را در حالی شروع می‌کند که پس از سقوط ۱۰ درصدی قیمت در روز پنجشنبه، موج جدیدی از نگرانی‌ها میان معامله‌گران و سرمایه‌گذاران ایجاد شده است. پرایس اکشن بیت کوین در تلاش برای بازیابی از ریزش اخیر است و همزمان، ترس از تکرار اتفاقات اخیر در روزهای آتی وجود دارد.

به نقل از کوین تلگراف، در حال حاضر بیت کوین در کانال ۲۶٬۰۰۰ دلاری معامله می‌شود و تحلیلگران در رابطه با روند آتی آن پیش‌بینی‌های مختلفی را مطرح کرده‌اند. علاوه بر مسائل تکنیکال، در روزهای آتی داده‌های اقتصادی آمریکا منتشر می‌شوند و مقامات فدرال رزرو در سخنرانی سالانه خود در جکسون هول شرکت خواهند کرد که هرکدام می‌تواند بر قیمت بیت کوین و دیگر دارایی‌های پرریسک تاثیر بگذارد.

در همین حال، ریزش اخیر بیت کوین باعث شده تا هولدرها کوتاه‌مدت، در ضرر فرو بروند و تراکنش‌های آنچین در ضرر به اوج چند ساله خود برسند. در این مطلب، ۵ فاکتور تاثیرگذاری که در هفته آتی می‌تواند روند قیمت بیت کوین را تعیین کند را بررسی می‌کنیم.

دفتر سفارشات بیت کوین در صرافی‌ها شبیه شهر ارواح شده است

در حالی که بسیاری انتظار داشتند قیمت بیت کوین پس از کلوز هفتگی ۲۰ آگوست (۲۹ مرداد) نوسان زیادی را تجربه کند، قیمت در ۲۴ ساعت گذشته با رشدی ۳۰۰ دلاری به ۲۶٬۳۰۰ دلار رسید و پس از آن دوباره به ۲۶٬۰۰۰ دلار کاهش پیدا کرد.

نمودار بیت کوین تایم فریم ۱ ساعته - منبع: TradingView
نمودار بیت کوین تایم فریم ۱ ساعته – منبع: TradingView

پس از هفته‌ای نزولی، تحلیلگران و معامله‌گران همچنان محتاط هستند و ریزش بیشتری را پیش‌بینی می‌کنند. تحلیلگران پلتفرم دیسنتریدر (Decentrader) در توییتی در این رابطه نوشتند:

تریدرها همچنان ترسیده‌اند و انتظار سقوط بیشتری را دارند.

به گفته تیم تحلیلی دیسنتریدر، معامله‌گران پس از ریزش اخیر و کاهش شدید سود باز (Open Interest)، در صرافی‌های مختلف پوزیشن‌های شورت باز کرده‌اند و فاندینگ ریت همچنان منفی است.

مارتون (Maartunn)، تحلیلگر کریپتوکوانت (CryptoQuant) نیز در توییتی نوشت دفتر سفارش صرافی بایننس در حال حاضر به شهر ارواح شباهت دارد.

وی ضمن به اشتراک گذاشتن نموداری از حجم نقدینگی و حجم سفارشات نهنگ‌ها در این رابطه گفت:

چنین چیزی مسیر را برای نوسانات باز می‌کند.

دفتر سفارشات بیت کوین و حجم معاملاتی نهنگ‌ها در صرافی بایننس - منبع: توییتر Maartunn
دفتر سفارشات بیت کوین و حجم معاملاتی نهنگ‌ها در صرافی بایننس – منبع: توییتر Maartunn

با این حال، این تحلیلگر معتقد است با توجه به تاریخچه بیت کوین، ممکن است شاهد افزایش قیمت در روزهای آتی باشیم:

در کل تاریخ بیت کوین، ۱۱ بار سود باز ریزشی مشابه با سه روز گذشته را تجربه کرده که ۸ مورد از آنها منجر به افزایش قیمت شده است.

شایان ذکر است به دنبال ریزش قیمت بیت کوین در روز پنجشنبه، میزان پوزیشن‌های لانگ و شورت لیکویید شده به سطوحی نزدیک به آمار پس از ورشکستگی صرافی FTX در نوامبر سال گذشته رسیده است.

احتمال تثبیت قیمت بیت کوین وجود دارد

بدون نوسان سپری شدن دو روز اخیر باعث شده تا برخی از معامله‌گران ورود به فاز تثبیت قیمت را برای بیت کوین پیش‌بینی کنند. به گفته این معامله‌گران، بیت کوین به فاز جدیدی وارد شده که ممکن است طی آن بین سطوح محدودی نوسان داشته باشد.

تحلیلگری با نام کریپنیووو (CrypNuevo) در توییتی در این رابطه گفت:

بیت کوین به محدوده نوسانی قبلی خود سقوط کرد. محتمل‌ترین چیز برای هفته آتی تداوم نوسان در این محدوده است.

وی افزود:

من فکر می‌کنم قیمت روز دوشنبه ریزش کاذبی تا ۲۵٬۷۰۰-۲۵٬۸۰۰ دلار خواهد داشت و سپس باقی هفته را تا ۲۷٬۰۰۰ دلار افزایش خواهد یافت.

نمودار بیت کوین تایم فریم ۴ ساعته - منبع: توییتر CrypNuevo
نمودار بیت کوین تایم فریم ۴ ساعته – منبع: توییتر CrypNuevo

کریپتو تونی (Crypto Tony)، تحلیلگر مطرح نیز در توییتی خاطرنشان کرد تا زمانی که سطح ۲۶٬۳۰۰ دلاری به حمایت تبدیل نشود، کاری نمی‌کند و منتظر حرکت بعدی بیت کوین خواهد ماند.

مارتون نیز در توییت دیگری خاطرنشان کرد احتمال ورود به فاز تثبیت قیمت، برای بیت کوین وجود دارد.

توییت ماراتون
منبع: توییتر

تحلیلگر دیگری با نام اسکیو (Skew)، ضمن بیان اینکه در تایم فریم‌های هفتگی، هر سه سناریوی صعود، کاهش و تثبیت قیمت وجود دارد اظهار داشت:

در بلندمدت، سناریوی تثبیت بین ۲۵٬۰۰۰ تا ۳۰٬۰۰۰ دلار برقرار است.

نمودار بیت کوین تایم فریم هفتگی - منبع: توییتر Skew
نمودار بیت کوین تایم فریم هفتگی – منبع: توییتر Skew

انتشار داده‌های اقتصادی آمریکا + سخنرانی جکسون هال

در حالی که هفته گذشته داده‌های اقتصاد کلان زیادی منتشر نشد، طی ۵ روز آینده شاهد انتشار تعداد زیادی این داده‌های هستیم. ۳ روز دیگر، آمار مدعیان بیکاری آمریکا (U.S. jobless claims) منتشر خواهد شد و دنبال آن داده‌های دیگری از جمله آمار فروش خانه‌ها در آمریکا منتشر می‌شوند.

حساب توییتری کوبیسی لتر (The Kobeissi Letter) در توییتی ضمن بیان تاریخ انتشار داده‌های اقتصاد کلان در روزهای آتی نوشت:

اتفاقات کلیدی هفته آینده:

سه شنبه: داده‌های فروش منازل مسکونی قدیمی

چهارشنبه: داده‌های PMI بخش خدمات در ایالات متحده و داده‌های فروش منازل مسکونی نوساز

پنجشنبه: داده‌های مربوط به سفارش خرید کالاهای سرمایه‌ای (منهای وسایل نقلیه) و داده‌های تعداد افراد تازه بیکار شده

جمعه: سخنرانی جروم پاول در جکسون هول

نوسانات رسما بازگشته است.

توییت کوبیسی لتر
منبع: توییتر

علیرغم انتشار داده‌های اقتصاد کلان آمریکا در روزهای آتی، به نظر می‌رسد معامله‌گران و تحلیلگران بیشتر منتظر اجلاس اقتصادی سالانه جکسون هول (Jackson Hole) در تاریخ ۲۵ آگوست (جمعه ۳ شهریور) هستند که در آن جروم پاول (Jerome Powell)، رییس فدرال رزرو سخنرانی خواهد کرد.

جکسون هول اجلاسی است که عموما باعث نوسانات بازارهای مالی می‌شود و با توجه به اتفاقات کنونی، بعید نیست امسال هم همین اتفاق بیفتد.

به گفته کوبیسی لتر، اجلاس سالانه جکسول هول فدرال رزرو در این هفته، بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد.

در این اجلاس، علاوه بر جروم پاول، کریستین لاگارد (Christine Lagarde)، رییس بانک مرکزی اروپا نیز صحبت خواهد کرد.

همانند بازار کریپتو، هر دو شاخص نزدک و S&P 500 نیز در طول هفته کاهش یافتند. با این حال، با توجه به تاریخ، سخنرانی جکسون هول می‌تواند تاثیر مثبتی بر بازارهای پرریسک بگذارد.

توییت جکسون هول
منبع: توییتر

مایلز یوهال (Miles Johal) تریدر و تحلیلگر مطرح نیز در توییتی ضمن بیان اینکه نسبت به روند آتی بیت کوین و بازار سهام خوش‌بین است نوشت:

SPX روند صعودی دارد و حمایت خود را حفظ کرده است و در وضعیت فروش بیش از حد قرار دارد. بیت کوین نیز همین طور است. با این حال، شاخص دلار آمریکا روند نزولی دارد و با مقاومت مواجه است و در وضعیت خرید بیش از حد قرار گرفته است. اوراق قرضه ۱۰ ساله آمریکا نیز الگوی سقف دو قلو تشکیل داده و با مقاومت مواجه است و در وضعیت فروش بیش از حد قرار دارد.

وی افزود:

پس از پایان اصلاح قیمت، بیت کوین و سهام می‌توانند صعود کنند.

نمودار مقایسه وضعیت دارایی‌های مختلف با یکدیگر - منبع: توییتر Miles Johal
نمودار مقایسه وضعیت دارایی‌های مختلف با یکدیگر – منبع: توییتر Miles Johal

در همین حال کوبیسی خاطرنشان کرد نسبت قراردادهای پوت به کال بازار سهام به بالاترین سطح از ابتدای سال ۲۰۲۳ رسیده است و ممکن است به زودی شاهد بازگشت نوسانات باشیم:

آیا بازارها برای یک اصلاح قیمت بزرگ آماده می‌شوند یا شورت اسکوییز دیگری در شرف آغاز است؟

هولدرهای کوتاه‌مدت در ضرر هستند

اینکه سقوط ۱۱ درصدی قیمت بیت کوین سود و زیان تحقق نیافته هولدرها را به طور قابل توجهی تغییر داده است چندان تعجب آور نیست.

برای دیدن اینکه بازار چقدر در سودده و ضررده است می‌توانیم از شاخص aSOPR استفاده کنیم. این شاخص آخرین قیمت هر UTXO به جز تراکنش‌های با عمر کمتر از یک ساعت را با قیمت روز تراکنش مقایسه می‌کند و سودده یا ضررده بودن بازار را تعیین می‌کند.

نمودار شاخص aSOPR  بیت کوین - منبع: Glassnode
نمودار شاخص aSOPR بیت کوین – منبع: Glassnode

به گفته گلسنود، این شاخص با سقوط به پایین‌ترین سطح خود در ۵ ماه گذشته، به زیر ۱ رسیده است که نشان‌دهنده ضررده بودن بازار است.

نمودار میانگین ۷ روزه UTXOهای در ضرر - منبع: Glassnode
نمودار میانگین ۷ روزه UTXOهای در ضرر – منبع: Glassnode

علاوه بر این، گلسنود در توییت دیگری اعلام کرد میانگین هفت روزه خروجی‌های خرج نشده تراکنش‌های (UXTO) در ضرر به بالاترین سطح سه سال اخیر رسیده است. سه سال پیش نیز در ماه آگوست بیت کوین اصلاح قیمت دیگری را تجربه کرد و پس از آن در ماه سپتامبر از ۱۰،۰۰۰ دلار فراتر رفت و سپس در اواخر سال اوج قیمت خود را ثبت کرد.

در حال حاضر، قیمت بیت کوین پایین‌تر از قیمت تحقق یافته هولدرهای کوتاه‌مدت است. به بیان دیگر، قیمت فعلی از قیمتی که هولدرهای کوتاه‌مدت در آن کوین‌های خود را خریده بودند پایین‌تر است و این دسته از سرمایه‌گذاران به ضرر وارد شده‌اند. طبق طبقه‌بندی گلسنود، هولدرهای کوتاه‌مدت آن دسته از سرمایه‌گذارانی هستند که کوین‌های خود را کمتر از ۱۵۵ روز در کیف پول خود نگهداری می‌کنند.

نمودار مقایسه قیمت کنونی بیت کوین با قیمت تحقق یافته هولدرهای مختلف - منبع: Glassnode
نمودار مقایسه قیمت کنونی بیت کوین با قیمت تحقق یافته هولدرهای مختلف – منبع: Glassnode

ترس دوباره در بازار حاکم شده است

به دنبال سقوط اخیر قیمت بیت کوین، ترس و وحشت دوباره در میان جامعه رمزارزها حاکم شده است. شاخص ترس و طمع در حال حاضر به پایین‌ترین سطوح خود از زمان ورشکستگی بانک سیلیکون ولی (SVB) در ماه مارچ رسیده و عدد ۳۸ را نشان می‌دهد. این شاخص در مجموع در ۷ روز گذشته ۱۶ واحد کاهش یافته است که نشان می‌دهد معامله‌گران از ادامه روند کنونی نگران هستند.

نمودار شاخص ترس و طمع - منبع: Alternative.me
نمودار شاخص ترس و طمع – منبع: Alternative.me

در همین حال، تیم تریدینگ استاک مانی لیزردز (Stockmoney Lizards) معتقد است شرایط بیت کوین دوباره بهبود خواهد یافت. به گفته این تیم تریدینگ، بیت کوین در گذشته نیز بارها ریزش‌های مشابهی را تجربه کرده و افت قیمت هفته اخیر چیز جدیدی به شمار نمی‌رود.

این تیم در توییتی با به اشتراک گذاشتن نموداری از عملکرد بیت کوین در چرخه‌های هاوینگ نوشت:

فشار فروش بالایی را شاهد بودیم و همه از ترس پیش‌بینی می‌کنند قیمت تا ۱۰،۰۰۰ دلار کاهش می‌یابد. تاریخ بیت کوین بارها چنین فشارهای فروشی را تجربه کرده است و بازار دوباره مثل گذشته بهبود خواهد یافت.

مقایسه ریزش اخیر بیت کوین با چرخه هاوینگ گذشته - منبع: توییتر Stockmoney Lizards
مقایسه ریزش اخیر بیت کوین با چرخه هاوینگ گذشته – منبع: توییتر Stockmoney Lizards

رکت کپیتال (Rekt Capital)، تحلیلگر مطرح نیز در توییتی ریزش قیمت بیت کوین در ماه‌های مختلف سال ۲۰۲۳ را به تفکیک مشخص کرد.

توییت رکت کپیتال
منبع:‌ توییتر

بر اساس داده‌های کوین گلس، بیت کوین در مجموع در ماه آگوست تا به اینجای کار، ۱۰.۸٪ کاهش یافته است.

عملکرد بیت کوین در ماه‌های مختلف - منبع: CoinGlass
عملکرد بیت کوین در ماه‌های مختلف – منبع: CoinGlass

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا