سرگئی برین بنیانگذار شرکت گوگل در نشست تکنولوژی نوظهور (emerging technologies) که دو روز پیش در مراکش برگزار شد، شرکت کرد. یکی از نشست های این کنفرانس در مورد فناوری بلاک چین بود. برین در سخنرانی خود اعلام کرد او با پسر ده سالهاش اتریوم استخراج میکنند. وی بیان کرد الگوریتم استخراج zero-knowledge proof (گواه اثبات دانایی صفر) واقعا شگفت انگیز و بی نظیر است.
اثبات دانایی صفر یکی از پروتکلهای مورد استفاده برای استخراج ارزهای دیجیتال است. در واقع با این روش میتوان بدون داشتن اطلاعات و آشکار کردن آنها، مسائل و محاسبات را تایید و اثبات کرد. ارز دیجیتال زیکش (ZCash) از این تکنولوژی استفاده کرده است تا حریم خصوصی در شبکه خود را به بالاترین حد ممکن برساند. با استفاده از این ویژگی کاربران میتوانند اطلاعات تراکنش ها را مخفی کنند، در حالی که هیچ خللی به امنیت شبکه وارد نمیکنند.
در این نشست الیزابت استارک، بنیانگذار و مدیرعامل لایتنینگ و ناها نارولا مدیر طرح های ابتکاری دیجیتالی در میت مدیا (MIT Media Lab) نیز حضور داشتند. الیزابت استارک در مورد شبکه لایتنینگ و امنیت اکسچنج های متمرکز صحبت کرد. وی گفت:
شبکه لایتنینگ به مردم این امکان را میدهد تا با استفاده از امنیت بلاک چین، حجم بالایی از تراکنش داشته باشند. این فناوری بسیار قوی است. تا به حال اینقدر در مورد آینده و پتانسیل پروژه های در حال ساخت هیجان زده نبودهام. ما در حال ساخت فناوری های بنیادی و ارائه آنها به جهان هستیم.
سرگئی برین در نامه خود به سرمایه گذاران در ماه مه، ماینینگ اتریوم را در به عنوان نقش اصلی “رونق محاسبات” معرفی کرد که به “نوزایی فناوری” کمک میکند. وی افزود:
عوامل متعددی در رونق محاسبات نقش دارند. عامل نخست پیروی از قانون مور می باشد، عامل دوم میزان استفاده و به کارگیری کارت گرافیک های پیشرفته گیمینگ و الگوریتم های گواه اثبات کار مطابق با عملکرد GPU (واحد پردازشی کارت گرافیک) موجود در بعضی از ارزهای دیجیتال نظیر اتریوم میباشد.
با وجود تحسین سرگئی برین از ارز دیجیتال، گوگل در ماه مارس تبلیغات ارز دیجیتال را ممنوع کرد و این سیاست تا این ماه تغییری نکرده است. با این حال چندین شرکت فناوری بزرگ در حال بررسی بلاک چین برای استفاده در پلتفرم های خود میباشند. فیس بوک اخیرا مدیر جدید برای بخش بلاک چین خود منصوب کرده است. این شرکت هم ممنوعیت تبلیغات ارز دیجیتال را در سیاستهای خود قرار داده است و در حال حاضر فقط به تبلیغاتی که محتوای آنها توسط فیس بوک تایید شده باشد اجازه تبلیغ میدهد. آمازون، آی بی ام و مایکروسافت نیز راهکارهای سازمانی مبتنی بر بلاک چین و همچنین ثبت اختراعاتی در این زمینه ارائه دادهاند. به نظر میرسد تمام غولهای تکنولوژی به سمت بلاک چین قدم برمیدارند اما تا نهایی شدن طرح خود سعی در رسانهای کردن آن ندارند.