در حالی که کندل هفتگی بیت کوین بالاتر از ۳۷٬۰۰۰ دلار بسته شد، هفته معاملاتی جدید آغاز شده است. در حال حاضر، قیمت بیت کوین به دلیل هیجانات در رابطه با تایید احتمالی نخستین صندوق قابل معامله بورسی اسپات (ETF) در آمریکا در بالاترین سطح ۱۸ ماه اخیر قرار گرفته است. با این حال، ممکن است دادههای اقتصاد کلان که در روزهای آتی منتشر میشوند نقش تعیینکنندهای در روند آتی قیمت بیت کوین داشته باشند.
به نقل از کوین تلگراف، در حال حاضر بازار حریصتر شده و شاخص ترس و طمع کریپتو به ۷۲ رسیده است که به اواخر سال ۲۰۲۱ که در آن قیمت بیت کوین به سقف ۶۹٬۰۰۰ دلاری رسید شباهت دارد.
فردا شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) آمریکا در ماه اکتبر منتشر خواهد شد و ممکن است بر بازار داراییهای پرریسک مثل سهام و ارزهای دیجیتال تاثیر بگذارد.
از طرفی، در روزهای آتی برخی از مقامات فدرال رزرو قرار است در رابطه با وضعیت اقتصادی آمریکا صحبت کنند. علاوه بر این، وضعیت نامطمئن در ارتباط با بحران ژئوپلتیک در منطقه خاورمیانه همچنان میتواند بر بازارها تاثیر بگذارد.
در عین حال، افزایش ارزش سهام تراست بیت کوین گری اسکیل (GBTC) نشان میدهد از دیدگاه سرمایهگذاران سازمانی و شرکتهای بزرگ، آینده بیت کوین کاملا صعودی است.
آیا بازارهای بیت کوین میتوانند مسیر فعلی را ادامه دهند و از اصلاح قیمت قابل توجه جلوگیری کنند؟ در این مطلب، ۴ عامل مهمی که میتوانند روند تغییرات قیمت بیت کوین در روزهای آتی را تعیین کنند، بررسی کردهایم.
زنگ خطر برای بیت کوین؛ فاندینگ ریت به اوج خود رسیده است
روز گذشته، کندل هفتگی بیت کوین در بالاترین سطح ۱۸ ماه اخیر بسته شد. با این حال، قیمت پس از آن کمی کاهش یافت و به زیر ۳۷،۰۰۰ دلار سقوط کرد و روند راکد چند روز اخیر خود را ادامه داد.
در واکنش به وضعیت کنونی بازار، کردیبل کریپتو (Credible Crypto)، تحلیلگر معروف در توییتی به افزایش دوباره سود باز قراردادهای آتی بیت کوین اشاره و خاطر نشان کرد وضعیت به زودی تغییر خواهد کرد و نوسانات دوباره به بازار بازخواهد گشت.
وی در این رابطه نوشت:
سود باز قراردادهای آتی از کف خود بهبود یافته است که به معنای اسکوییز بیشتر پوزیشنهای معاملاتی است.
به گفته این تحلیلگر، بیت کوین ممکن است ابتدا تا کف احتمالی ۳۶٬۶۰۰ دلار کاهش یابد اما پس از آن روند صعودی خود به سمت ۴۰٬۰۰۰ دلار را آغاز خواهد کرد.
علیرغم خوشبینی نسبت به تداوم روند صعودی به سمت ۴۰٬۰۰۰ دلار، فاندینگ ریت قراردادهای قراردادهای دائمی بیت کوین مثبت شده و به بالاترین سطح خود از نوامبر ۲۰۲۱ و اوج ۶۹٬۰۰۰ دلاری رسیده است. این امر نشان میدهد در شرایط فعلی ممکن است پوزیشن لانگ گرفتن استراتژی معقولی نباشد.
دن کریپتو تریدز (Daan Crypto Trades)، معاملهگر مطرح بازار ضمن به اشتراک گذاشتن تصویری از دادههای وبسایت کوین گلس از فاندینگ ریت صرافیهای مختلف نوشت:
سطح نسبتا بالایی از فاندینگ ریت را شاهد هستیم. اگرچه این مسئله همواره عاملی نیست که به ریزش قیمت در بازار منجر شود. در حالت ایدهآل، پس از مدتی رنج زدن به سطوح نرمال خود برمیگردد. باید به این موضوع توجه داشت که فاندینگ ریت در طول روندهای صعودی قوی ممکن است هفتهها یا حتی ماهها به همین منوال ادامه دهد.
اما تحلیلگر دیگری با نام کائو الویویرا (Caue Oliveira) معتقد است باید در این شرایط احتیاط کرد. وی در گزارشی که در وبسایت کریپتوکوانت منتشر شده است، نوشت:
این رقم نشان میدهد خوشبینی بسیار زیادی در بازار وجود دارد و باعث شده تا تعداد زیادی از معاملهگران فیوچرز با پیشبینی افزایش بیشتر قیمت پوزیشن لانگ باز کنند. با این حال، این وضعیت خطرناک است؛ چرا که احساسات بیش از حد صعودی را نشان میدهد و ریزش قیمت میتواند به لیکویید شدن آبشاری پوزیشنها منجر شود.
همه نگاهها به اقتصاد آمریکاست
هفته سوم ماه نوامبر هفتهای پر از دادههای اقتصاد کلان و اتفاقات مهم برای دولت آمریکاست. فردا (۲۳ آبان) ساعت ۵ عصر شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) ماه اکتبر منتشر خواهد شد که از نظر تاریخی معمولا با نوساناتی در بازار داراییهای پرریسک همراه بوده است.
تحلیلگران در حال حاضر منتظر CPI اکتبر هستند؛ چرا که دید واضحی از میزان تورم اقتصاد آمریکا ارائه میدهد. روز چهارشنبه نیز شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) منتشر خواهد شد.
علاوه بر این، در روزهای آتی تعدادی از مقامات مختلف فدرال رزرو، قبل و بعد از انتشار دادههای کلان سخنرانی خواهند داشت و در رابطه با دیدگاه فدرال رزرو برای مقابله با تورم صحبت خواهند کرد.
در توییت زیر ترتیب و تاریخ رویدادهای اقتصادی مهم در هفته جاری ذکر شده است:
رویدادهای کلیدی این هفته:
۱- شاخص قیمت مصرفکننده ماه اکتبر – روز سهشنبه
۲- شاخص قیمت تولیدکننده ماه اکتبر – روز چهارشنبه
۳- شاخص خردهفروشی – روز چهارشنبه
۴- شاخص تولید فدرال رزرو فیلادلفیا – روز پنجشنبه
۵- شاخص مجوزهای ساختوساز – روز جمعه
۶- در مجموع ۱۴ کنفرانس مطبوعاتی مقامات فدرال رزرو برگزار خواهد شد.
هفته مهمی برای تورم و فدرال رزرو است.
اسکیو (Skew)، تحلیلگر مطرح بازار رمزارزها معتقد است شاخص CPI در ماه اکتبر پایینتر از ماه سپتامبر اعلام خواهد شد که نشان میدهد تورم کاهش یافته است.
شاخص قیمت مصرفکننده از دو بخش Headline CPI (شاخص قیمت مصرفکننده اصلی) و Core CPI (شاخص قیمت مصرفکننده مرکزی) تشکیل شده است که تفاوت آنها در این است که CPI مرکزی قیمت کالاهای خوراکی و انرژی را در نظر نمیگیرد. در ماههای اخیر، همزمان با افزایش تنشها بر سر نفت و افزایش قیمت آن، شاخص قیمت مصرفکننده اصلی (Headline CPI) افزایش یافت. با این حال، CPI مرکزی (Core CPI) به کاهش ادامه داد که نشان میدهد قیمت خدمات و محصولات کاهش یافته است.
در حال حاضر، با ریزش قیمت نفت در روزهای اخیر انتظار میرود شاخص CPI اصلی به ۳.۳٪ و شاخص CPI مرکزی به ۴٪ کاهش یابد. در صورتی که این آمار فراتر از حد انتظار منتشر شود، احتمالا شاهد واکنش بازارهای پرریسک و ریزش بازار سهام و شاید کریپتو خواهیم بود.
البته بیت کوین در ماههای اخیر چندان به دادههای تورمی اقتصاد آمریکا واکنش نشان نداده است. بنابراین، نمیتوان در رابطه با واکنش بزرگترین ارز دیجیتال بازار به CPI اکتبر نظر قطعی داد.
علاوه بر این، مهلت ۴۵ روزه برای تصویب بودجه جهت جلوگیری از تعطیلی دولت آمریکا به پایان خود نزدیک میشود و ۴ روز دیگر تمام خواهد شد. در صورتی که تا روز جمعه مجلس نمایندگان بر سر لایحه بودجه به توافق نرسند، بخشهای اصلی دولت تعطیل خواهد شد. این چهارمین تعطیلی دولت آمریکا در ده سال گذشته خواهد بود.
در همین حال، نتایج نظرسنجی اخیر دانشگاه میشیگان نشان میدهد انتظارات تورمی بلندمدت شهروندان آمریکایی در این ماه به ۳.۲٪ افزایش یافته است که بالاترین سطح از سال ۲۰۱۱ است. این یعنی شهروندان آمریکایی باور ندارند تورم در درازمدت به هدف ۲٪ فدرال رزرو کاهش یابد. بر اساس آخرین پیشبینیهای مقامات فدرال رزرو، انتظار میرود این اتفاق تا سال ۲۰۲۶ رخ دهد و تورم به ۲٪ برسد.
اما انتظارات بالای تورمی شهروندان چیزی نیست که فدرال رزرو بتواند از آن ساده عبور کند. رافائل بوستیک (Raphael Bostic)، رییس فدرال رزرو آتلانتا در مصاحبهای با بلومبرگ در این رابطه گفت:
اگر به این نتیجه برسیم که مصرفکنندگان یا کسبوکارها واقعا احساس میکنند تورم در بلندمدت بالا خواهد ماند، باید اقدام کنیم و شرایط را تحت کنترل درآوریم.
در چنین شرایطی ممکن است فدرال رزرو سیاستهای انقباضی خود را دوباره از سر بگیرد و نرخ بهره را مجددا افزایش دهد یا برای مدت طولانیتری در سطوح بالا نگه دارد. در حال حاضر، نرخ بهره در بالاترین سطح ۲۲ سال اخیر خود قرار دارد.
افزایش ورود نقدینگی به بازار؛ آلت کوینها را فراموش نکنید
همزمان با گمانهزنیها در رابطه با تایید احتمالی ETF اسپات بیت کوین، جریان پول جدیدی در حال ورود به بازار است. افزایش تمایل سرمایهگذاران یکی از فاکتورهای کلیدی است که در زمان ریکاوری و بازگشت به بازار صعودی اتفاق میافتد.
نشریه کوبیسی لتر در توییتی در این رابطه نوشته است:
برای اولین بار در سالهای اخیر، مقدار زیادی نقدینگی به بازار رمزارزها وارد شده است.
به گفته این نشریه، مارکت کپ بازار رمزارزها از نوامبر سال ۲۰۲۲، همزمان با ورشکستگی صرافی FTX و کف ۱۵٬۶۰۰ دلاری بیت کوین، ۶۰۰ میلیارد دلار افزایش یافته است:
این امر نشاندهنده بیش از ۷۵٪ رشد در طول یک سال است؛ در حالی که قیمت بیت کوین نسبت به سال گذشته بیش از ۱۲۰٪ افزایش یافته است. این اتفاق پس از سالها خروج مداوم نقدینگی از بازار کریپتو صورت میگیرد. چیزی که در گذشته چندین بار آن را دیدهایم این است که بازگشت نقدینگی همیشه به حرکات تاریخی در بازار منجر میشود.
معاملهگران و تحلیلگران معتقدند در حال حاضر فقط بیت کوین پتانسیل رشد ندارد و آلت کوینها نیز در حال بیدار شدن هستند.
کریپتوکان (CryptoCon)، تحلیلگر مطرح بازار مدعی است دامیننس بالای بیت کوین بر بازار را نباید نشانهای بر ضعف نسبی آلت کوینها تلقی کرد:
برخی به شما گفتهاند که آلت کوینها را کاملا نادیده بگیرید؛ چرا که دامیننس بیت کوین در حال افزایش است. همانطور که احتمالا متوجه شدهاید، این اشتباهی بزرگ است.
نمودار بالا رفتار قیمت بیت کوین در هر سال از چرخههای هاوینگ ۴ ساله را نشان میدهد و در این بازهها، آلت کوینها نیز همواره واکنش نشان دادهاند.
به گفته این تحلیلگر، با توجه به اینکه احتمالا بیت کوین در اواسط سال ۲۰۲۴ اوج چرخه آتی خود را ثبت میکند، بعید است شاهد عملکرد ضعیفی از آلت کوینها باشیم:
من فکر میکنم آلت کوینها نیز در این چرخه به کف خود رسیدهاند و کسانی که هیچ کاری نکردهاند حالا باید با قیمت بالاتری خرید کنند.
وی افزود:
تصور کنید به شما بگویند آلت کوینها را نادیده بگیرید و فقط بیت کوینی که در حال حاضر افزایش قیمت داشته را خریداری کنید. این اتفاق امسال افتاد. سال ۲۰۲۴ در حال فرا رسیدن است و آلت کوینها آماده تقویت روند صعودی خود هستند.
روزهای خوب GBTC؛ افزایش علاقه سازمانی همچنان ادامه دارد
سرمایهگذاری سازمانی در صندوقهای ارز دیجیتال مثل تراست بیت کوین شرکت گری اسکیل (GBTC)، یکی از مواردی است که مهر تاییدی بر بازگشت بیت کوین به کانون توجهات میزند.
در حال حاضر، ارزش سهام این تراست به سرعت در حال نزدیک شدن به ارزش خالص دارایی شبکه (NAV) بیت کوین یا همان قیمت اسپات آن است.
در حالی که در گذشته سهام این تراست قیمتی بالاتر از قیمت اسپات بیت کوین داشت، در دو سال گذشته، ارزش آن کاهش یافته و با «دیسکانت یا تخفیف» نسبت به قیمت اسپات معامله میشود.
نسبت دیسکانت به NAV معیاری است که نشان میدهد سهام یک صندوق سرمایهگذاری مشترک چقدر کمتر از ارزش خالص دارایی معامله میشود. در حالی که این نسبت برای GBTC در دو سال اخیر در بازهای به ۵۰٪ رسیده بود، در حال حاضر به ۱۰.۳۵٪ رسیده که کمترین میزان از آگوست سال ۲۰۲۱ است.
به زبان سادهتر، میزان فاصله ارزش سهام GBTC تا قیمت اسپات بیت کوین به کمترین سطح دو سال اخیر رسیده که بیانگر علاقه سرمایهگذاران سازمانی برای خرید بیت کوین است.
به گفته ولیلیام کلمنته (William Clemente)، یکی از بنیانگذاران شرکت رفلکسیویتی (Reflexivity)، تبدیل احتمالی تراست GBTC به ETF اسپات یکی از دلایل افزایش سرمایهگذاریها در این صندوق است.
وی در توییتی در این رابطه نوشت:
به نظر میرسد بازار در حال حاضر احتمال بالایی برای تایید ETF میدهد.
در حال حاضر، گری اسکیل منتظر بازبینی مجدد درخواست ETF خود و اعلام نتیجه توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) است.