وضعیت فعلی قیمت بیت کوین؛ خوشبینی معاملهگران حرفهای در مقابل شکوتردید سرمایهگذاران خرد
قیمت بیت کوین چهار روز پیش در تاریخ ۲۴ نوامبر (۳ آذر) برای مدت کوتاهی به ۳۸٬۰۰۰ دلار رسید، اما با مقاومت خرسها (فروشندگان) مواجه شد. روز گذشته نیز بیت کوین به زیر ۳۷٬۰۰۰ دلار سقوط کرد که به نگرانیها نسبت به ریزش بیشتر قیمت منجر شد.
به نقل از کوین تلگراف، علیرغم رکود کنونی در بازار اسپات و پیشبینی تحلیلگران مبنی بر اصلاح قیمت در کوتاهمدت، تحلیل بازار مشتقات نشان میدهد سرمایهگذاران با تجربه همچنان نسبت به آینده امیدوارند.
با این حال، تتر نسبت به یوآن چین در سطوحی پایینتر از ارزش منصفانه خود قرار گرفته است که میتواند به اصلاح قیمت در کوتاهمدت منجر شود. این اتفاق را میتوان به تفاوت دید معاملهگران حرفهای در بازار مشتقات و معاملهگران خرد در بازار اسپات نسبت داد.
تاثیر اقدامات نظارتی بر بازار مشتقات بیت کوین چگونه بوده است؟
برای درک میزان فعالیت نهنگها و میزهای آربیتراژ در بازار مشتقات بیت کوین، باید حجم معاملات آپشن این ارز دیجیتال را بررسی کرد. بررسی حجم قراردادهای Call (خرید) و Put (فروش) اغلب میتواند احساسات غالب بر بازار را ارزیابی کند.
از ۲۲ نوامبر (۱ آذر) تاکنون، حجم قراردادهای آپشن کال (خرید) در مقایسه با پوت (فروش) به طور مداوم افزایش یافته و حجم قراردادهای پوت ۴۰٪ از حجم قراردادهای کال کمتر بوده است. این موضوع نشان میدهد معاملهگران تمایل کمتری برای استراتژی هج کردن و محافظت از خود در برابر ریزشهای احتمالی بازار دارند و گویا به صعود قیمت امیدوارند. این در حالی است که انتظار میرفت معاملهگران به دنبال توافق صرافی بایننس با وزارت دادگستری آمریکا و استعفای چانگ پنگ ژائو، استراتژی هجینگ را در پیش بگیرند.
در حالی که ممکن است برخی فکر کنند این توافق تاثیری بر خدمات بایننس نمیگذارد، احتمال اقدامات قانونی و اجرایی علیه صرافیهایی که به شهروندان آمریکایی خدمات ارائه میکنند افزایش یافته است. علاوه بر این، با توجه به اینکه احتمالا وزارت دادگستری آمریکا به دادههای صرافی بایننس دسترسی پیدا خواهد کرد، ممکن است برخی از معاملهگران در رابطه با استفاده از این صرافی تجدید نظر کنند.
همچنین، مشخص نیست سایر صرافیها بتوانند مثل چانگ پنگ ژائو و صرافی بایننس، با مقامات آمریکایی توافق کنند. به بیان دیگر، در حال حاضر عواقب اتفاقات اخیر نامشخص است و اغلب سرمایهگذاران نسبت به تشدید اقدامات نظارتی و محدودیتهای احتمالی که مارکت میکرها و شرکتهای استیبل کوینی را هدف قرار میدهد، نگران هستند.
برای اینکه تعیین کنیم رفتار معاملهگران در بازار آپشن غیرمعمول و ناهنجار است، بهتر است به قراردادهای آتی بیت کوین، بهویژه قراردادهای ماهانه که به دلیل فاندینگ ریت ثابت آنها در بازارهای خنثی مورد توجه معاملهگران حرفهای هستند، نگاهی بیندازیم. معمولا در بازارهای سالم، پریمیوم قراردادهای فیوچرز بین ۵ تا ۱۰٪ است.
با این حال، خوشبینی معاملهگران باعث شد تا این معیار بین ۲۴ تا ۲۶ نوامبر (۳ تا ۵ آذر)، به ۱۲٪ برسد. البته روز گذشته همزمان با آزمایش حمایت ۳۷٬۰۰۰ دلار توسط بیت کوین، پریمیوم قراردادهای آتی به ۹٪ که سطحی خنثی و نزدیک به آستانه صعودی است، کاهش یافته است. در این بازار هم به نظر میرسد در میان معاملهگران، خوشبینی نسبت به صعود «البته تا حدی» وجود دارد.
کاهش خوشبینی معاملهگران خرد
خوشبینی معاملهگران خرد به دلیل عدم وجود یک محرک مثبت در کوتاهمدت، مانند تایید احتمالی ETF اسپات بیت کوین کاهش یافته و احساس بیتفاوتی رو به رشدی در حال مشاهده است. چرا که انتظار نمیرود کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا تا ماه ژانویه یا فوریه سال ۲۰۲۴ تصمیم نهایی خود در رابطه با ETF اسپات را اعلام کند.
پریمیوم استیبل کوین تتر (USDT) نسبت به یوآن در صرافی OKX به کمترین سطح خود در چهار ماه گذشته رسیده است. این پریمیوم نشاندهنده میزان تقاضا در میان معاملهگران خرد چینی است و گپ بین معاملات همتابههمتا و دلار آمریکا را اندازهگیری میکند.
از ۲۰ نوامبر (۲۹ آبان) تاکنون، قیمت تتر نسبت به یوآن چین با تخفیف (دیسکانت) معامله میشود و در سطوحی پایینتر از حد معمول خود قرار گرفته که نشاندهنده تمایل قابل توجه معاملهگران به فروش یا ناشی از نگرانیهای نظارتی است. هر دو سناریو، نشانه خوبی نیستند. علاوه بر این، آخرین باری که پریمیوم تتر نسبت به یوآن چین شاهد ۱٪ افزایش بود، ۳۰ روز پیش رخ داد که نشان میدهد معاملهگران خرد از رالی اخیر به سمت ۳۸٬۰۰۰ دلار چندان هیجانزده نشدهاند؛ چرا که به نظر میرسد نگران ریزش قیمت هستند.
به طور خلاصه، میتوان گفت معاملهگران حرفهای بدون توجه به چشمانداز نظارتی و نگرانیها نسبت به تشدید فشار قانونگذاران به سرمایهگذاری خود ادامه میدهند و نسبت به اصلاحات قیمت در کوتاه مدت بیتوجه هستند. این بدان معناست که انتظار میرود در طولانی مدت بیت کوین به روند صعودی خود ادامه دهد.
برخلاف پیشبینیها، وضعیت صرافی بایننس چندان تاثیر منفی نگرفته و حجم معاملات کمتر در صرافیهای غیرقانونی (ثبت نشده) ممکن است شانس تایید ETF اسپات بیت کوین را افزایش دهد.
بنابراین، میتوان شکاف موجود بین خوشبینی معاملهگران حرفهای و ترس معاملهگران خرد را به تفاوت در افق زمانی آنها برای سرمایهگذاری نسبت داد. چرا که بیت کوین در بلندمدت صعودی خواهد بود، اما در کوتاه مدت احتمال اصلاحات قیمتی آن وجود دارد. علاوه بر این، اقدامات قانونی اخیر میتواند راه را برای مشارکت سرمایهگذاران سازمانی در بازار کریپتو هموار کند و در آینده باعث صعود این بازار خواهد شد.