اخبار بیت کوین

کاهش بیت کوین از سقف قیمتی؛ آیا روند صعودی به پایان رسیده است؟

قیمت بیت کوین در نمودار روزانه برای اولین بار از ۲۷ آگوست (۵ شهریور) با کاهش ۵٪ مواجه شد و از سقف ۹۹٬۶۰۰ دلار به زیر ۹۳٬۰۰۰ دلار سقوط کرد.

به گزارش میهن بلاکچین، در نمودار روزانه بیت کوین، پیش از این اصلاح قیمت، واگرایی نزولی قوی بین قیمت و شاخص قدرت نسبی (RSI) مشاهده شد که مانع از دستیابی این دارایی به هدف قیمتی ۱۰۰٬۰۰۰ دلاری شد.

نسبت سود و زیان بیت کوین به رکورد جدیدی رسید

اصلاح کنونی قیمت بیت کوین با توجه به سطح بالای نسبت سود و زیان روزانه (P/L) آن رخ داده است. داده‌های کریپتوکوانت (CryptoQuant) نشان می‌دهد که این معیار آنچین به سطح بالایی رسیده که مشابه رکورد قبلی آن در مارس ۲۰۲۴ (اسفند ۱۴۰۲) است.

نسبت سود و زیان روزانه بیت کوین - منبع: کریپتو کوانت
نسبت سود و زیان روزانه بیت کوین – منبع: کریپتو کوانت

نسبت‌های بالای P/L معمولاً در نزدیکی سقف بازار مشاهده می‌شوند و این معیار زمانی به بالاترین سطح خود رسید که بیت کوین در سه‌ماهه اول سال قیمت ۷۳٬۴۰۰ دلار را ثبت کرده بود.

هرچند نسبت‌های بالای P/L به معنای سیو سود از سوی هولدرهای بلندمدت است، اما می‌تواند منجر به چرخش سرمایه شود، به طوری که فشار فروش توسط سرمایه‌گذاران خرد جدید در بازارهای صعودی جذب می‌شود.

طبق داده‌های «کریپتوکوانت»، هولدرهای بلندمدت بیت کوین طی ۳۰ روز گذشته بیش از ۷۲۸٬۰۰۰ بیت کوین به ارزش تقریبی ۶۷ میلیارد دلار فروخته‌اند که این بالاترین میزان فروش از آوریل تاکنون است. این روند که در یک پست شبکه اجتماعی «X» تأیید شد، برخلاف جذب گسترده بیت کوین در ماه اکتبر است که شاهد ورودی مثبت نزدیک به ۲۵۰٬۰۰۰ بیت کوین بود.

در همین حال، شاخص ترس و طمع کریپتو نیز در ۲۲ نوامبر (۲ آذر) به سطح ۹۴ رسید که همزمان با ثبت سقف تاریخی بیت کوین در ۹۹٬۶۰۰ دلار بود.

کاهش قیمت بیت کوین به بازارهای بیش از حد اهرمی نسبت داده می‌شود

قیمت بیت کوین در نتیجه یک بازار بیش از حد رشد یافته، کاهش یافت؛ موضوعی که طی چند روز گذشته در تمامی تایم‌فریم‌ها قابل مشاهده بوده است. در حالی که قیمت و شاخص‌های بازار نشان‌دهنده واگرایی نزولی بودند، بازار فیوچرز طی هفته گذشته موقعیت‌های بیش از حد اهرم‌شده (Overleveraged) را به نمایش گذاشت.

پلتفرم تحلیل داده اینتو دبلاک (IntoTheBlock) نیز نظری مشابه ارائه و توضیح داده است که اصلاح قیمت بیت کوین می‌تواند به فاندینگ ریت (Funding Rates) رو به افزایش نسبت داده شود که در نهایت کفه ترازو را به نفع فروشندگان سنگین کرده است. با این حال، پیش‌بینی می‌شود که اصلاحات بیشتر در بازار اهرمی محدود باشد، زیرا فاندینگ ریت به محدوده‌های عادی بازگشته است.

بایزانتین جنرال (Byzantine General)، تحلیل‌گر بازار فیوچرز کریپتو، بیان کرده است که قیمت‌های فعلی بیت کوین از منظر حجم، ویژگی‌های مشابهی با سقف‌های محلی پیشین دارند. او در یک پست در شبکه اجتماعی «X» اظهار داشت:

به نظر من احتمال خیلی بالایی وجود دارد که در این مقطع، بیت کوین به یک روند خنثی و طولانی‌مدت وارد شود. البته، احتمالاً آلت‌کوین‌ها عملکرد بسیار خوبی داشته باشند.

منبع: بایزانتین جنرال
منبع: بایزانتین جنرال

از دیدگاه تکنیکال، بیت کوین ممکن است دوباره به محدوده نقدینگی نزدیک سطح روانی ۹۰٬۰۰۰ دلار بازگردد یا حتی یک اصلاح عمیق‌تر تا ۸۵٬۰۰۰ دلار را تجربه کند. روند صعودی قیمت بیت کوین از ۶ نوامبر (۱۶ آبان) تا ۲۲ نوامبر (۲ آذر) بدون هیچ‌گونه ضعف قیمتی صورت گرفت که یعنی هیچ عدم تعادلی میان خریداران و فروشندگان وجود نداشت.

نمودار ۴ ساعته قیمت بیت کوین - منبع: تریدینگ ویو
نمودار ۴ ساعته قیمت بیت کوین – منبع: تریدینگ ویو

در چنین شرایطی، محدوده‌های نقدینگی برای تریدرهای بیت کوین از اهمیت بالایی برخوردارند. با توجه به اینکه شاخص قدرت نسبی (RSI) برای اولین بار از ۶ نوامبر (۱۶ آبان) به زیر ۵۰ کاهش یافته است، انتظار می‌رود فروشندگان کنترل حرکت قیمت را طی هفته آینده در دست بگیرند و این امر ممکن است منجر به تثبیت طولانی‌مدت قیمت زیر سطح ۹۵٬۰۰۰ دلار شود.

برای تأیید صعودی، نیاز است که یک کندل روزانه بالای سطح ۹۵٬۰۰۰ دلار بسته شود، اما در حال حاضر این سناریو چندان محتمل به نظر نمی‌رسد.

منبع
Cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا