متوسط مقالات عمومی

بیت کوین در انتظار چندین بروز رسانی مهم در سال ۲۰۲۰ !!

ظاهرا بیت کوین (bitcoin) به روز رسانی هایی در سال ۲۰۲۰ خواهد داشت که امنیت و حریم خصوصی آن را افزایش می دهد. بیت کوین بزرگترین ارز دیجیتال جهان است که در سال ۲۰۰۹ عرضه شد. توجه داشته باشید که مطالب ذکر شده در این مقاله را نباید به عنوان توصیه ای برای سرمایه گذاری تلقی کنید. برای هر نوع سرمایه گذاری باید تحقیق خود را انجام دهید و تنها به یکی دو منبع اعتماد نکنید. با ما همراه باشید.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

به روز رسانی های بیت کوین

با ورود به سال ۲۰۲۰، انتظار می رود که نوآوری هیجان انگیزی برای پدربزرگ ارز های دیجیتال روی دهد. آخرین به روز رسانی بیت کوین در سال ۲۰۱۷ روی داد و منجر به هارد فورک (hard fork) بیت کوین شد. این هارد فورک منجر به تولد بیت کوین کش (bitcoin cash) شد و در جبهه بیت کوین کش افرادی مانند راجر ور (Roger Ver) ملقب به مسیح بیت کوین و کریگ رایت (Craig Wright) موجود بودند. راجر از آن زمان به بعد بود که بیت کوین کش را بیت کوین واقعی نامید و سرمایه گذاران را ترغیب کرد تا به خرید آن روی آورند.

کریگ رایت نیز که رفتار و حرکات عجیبی دارد، سرانجام از جامعه بیت کوین کش هم جدا شد. او چند سال است که با بی رحمی تمام از بیت کوین انتقاد می کند. او اخیرا در یک دعوی حقوقی چند میلیارد دلاری نیز بازنده شد. برخی او را دلیل افت بازار در انتهای ۲۰۱۸ می دانند و معتقدند که او باعث وارد شدن ضرر زیادی به سرمایه گذاران و تریدر ها (trader) شده و باید زندانی شود.

امنیت و حریم خصوصی بیت کوین 

بیت کوین

تا اینجا به مرور آنچه پرداخته ایم که در هارد فورک اخیر روی داد. حال اجازه دهید به بحث در مورد این بپردازیم که از حالا به بعد باید چه انتظاراتی داشته باشیم.

چشم انداز صنعت ارز های دیجیتال به نسبت سال ۲۰۱۷ تغییرات زیادی کرده است و قیمت بیت کوین در بالای ۷۰۰۰ دلار برای مدت زمان زیادی تثبیت شده است. بسیاری از کشور ها نیز کم کم دارند به بیت کوین و بلاک چین (blockchain) توجه می کنند و آنها را به رسمیت می شناسند.

با نگاهی به بروز رسانی های پیش رو متوجه می شویم که این بروز رسانی ها اکثرا در دو زمینه مهم خواهند بود. احتمالا این بروز رسانی ها همزمان انجام شوند. اولین بروز رسانی احتمالا تغییر روش امضا از منحنی بیضوی (elliptic curve) به امضا های شنور (Schnorr Signatures) می باشد.

امضا های شنور

روش امضای قبلی منحنی بیضوی و یا به اختصار ECDSA نامیده می شد. متاسفانه این امضاها در حال حاضر ایمن ترین و بهینه ترین نمی باشند. بنابراین تغییر به امضاهای شنور برای تقویت شبکه و افزایش مقیاس پذیری مورد نیاز است.

ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) در سال ۲۰۰۹ مجبور بود که از ECDSA استفاده کند زیرا در آن زمان امضاهای شنور دارای حق اختراع بود. حال این حق اختراع به اتمام رسیده است و بیت کوین می تواند فناوری خود را به روز رسانی کند و بدین ترتیب اندازه داده های ذخیره شده در بلاک ها (blocks) را کاهش دهد.

علاوه بر این، امضاهای شنور سطح حریم خصوصی را بالا تر می برد. در این حالت، وقتی که یک تراکنش چند امضایی انجام می دهید، هر ورودی از چندین فرد متفاوت تهیه می شود. با استفاده از ECDSA، می توان گفت که امضا از افراد متعددی تهیه می شود اما با استفاده از امضاهای شنور، می توان یک کلید تجمیع شده را برای همه مشارکت کنندگان ایجاد کرد. بخش بعدی این به روز رسانی متمرکز بر حریم خصوصی است و تپروت (Taproot) نام دارد.

به روز رسانی تپروت

امضای شنور یک بروز رسانی مورد نیاز برای تپروت است و به همین خاطر در ابتدا به آن پرداخته شد. تپروت اساسا اجازه استفاده از کلید بهم پیوسته را می دهد و حریم خصوصی بیشتری را بر روی زنجیره مهیا می کند.

تپروت در واقع توسعه امضاهای شنور است و پیچیده تر می باشد. Taproot باعث می شود که همه تراکنش ها از خارج مشابه به نظر برسند. در حال حاضر، با استفاده از مرورگر بلاک (block explorer)، می توان ورودی ها و خروجی های هر تراکنش را مشاهده کرد. اما با استفاده از تپروت علائم کمتری برای افراد نظاره گر موجود خواهد بود و تشخیص اینکه پول کجا می رود، دشوار تر خواهد شد.

قیمت گذاری بیت کوین بعد از این توسعه ها

درست است که قیمت بیت کوین به مرور زمان و با توجه به رشد شبکه و فرآیند های هاوینگ (Halving) افزایش می یابد اما در اینجا این سوال مطرح می شود که نقش بهبود های فنی در قیمت این ارز دیجیتال چیست؟ قطعا وقتی سرمایه گذاران متوجه می شوند که بیت کوین علاوه بر ویژگی های دیگری که دارد، از لحاظ فنی هم بهتر شده است، این امر بر قیمت آن بی تاثیر نخواهد بود.

بیت کوین با این کار ها انعطاف پذیری خود را نشان می دهد و سرمایه گذاران هم نمی خواهند در چیزی ایستا و راکد سرمایه گذاری کنند. سرمایه گذاران مایل به سرمایه گذاری در پروژه ای پویا و انعطاف پذیر هستند و این به روز رسانی طبیعتا به نفع سلطان ارز های دیجیتال تمام خواهد شد. البته این تنها نظر من در مورد به روز رسانی هاست و همه چنین فکر نمی کنند. نظر شما چیست؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع
sanfranciscotribe

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا