اخبار بیت کوینتحلیل آنچینتحلیل تکنیکال

تحلیل وضعیت فعلی قیمت بیت کوین؛ اندیکاتورها چه می‌گویند؟

قیمت بیت کوین در راستای حرکت صعودی خود امروز به مرز ۲۳,۰۰۰ دلار رسید. شکسته شدن یکی پس از دیگری مقاومت‌ها توسط بیت کوین معامله‌گران را دچار تردید بر سر خروج از بازار و ذخیره سود یا هولد برای دریافت سود بیشتر قرار داده است. در این مطلب وضعیت فعلی قیمت بیت کوین را با استفاده از متریک‌‌های مختلف بررسی می‌کنیم.

به گزارش میهن بلاکچین، اندیکاتورها و شاخص‌های بازار همواره در تحلیل‌ها می‌توانند دید جامع‌تری نسبت به تشخیص ادامه یا تغییر یک روند را به ما ارائه دهند. در این مطلب وضعیت فعلی قیمت بیت کوین را با استفاده از اندیکاتور RSI، سطوح حمایتی و مقاومتی پیش‌رو، حجم معاملات انجام‌شده، گپ‌های CME قیمت BTC، دامیننس بیت کوین، ارزش کل بازار و شاخص‌های آنچین MVRV و SUPPLY ADJUSTED DORMANCY بررسی می‌کنیم.

کاربران گرامی میهن بلاکچین، این مطلب صرفا تحلیل نویسندگان آن است و به هیچ عنوان توصیه سرمایه‌گذاری محسوب نمی‌شود.

۱- واگرایی شاخص RSI

در نمودار ۴ ساعته بیت کوین، شاهد این موضوع بودیم که قیمت پس از ۷ ماه از یک الگوی کنج نزولی (خطوط نارنجی) به سمت بالا خارج شد. در اصول تحلیل تکنیکال معمولا پس از این اتفاق بالاترین قیمت داخل الگو را به عنوان هدف قیمتی در نظر می‌گیرند که در اینجا این هدف برابر حدود ۲۵,۰۰۰ دلار است.

سطوح حمایتی و مقاومتی مهم در این تایم فریم با باکس‌های سبز و قرمز نشان داده شده است. همان‌طور که مشخص است در حال حاضر حوالی قیمت ۲۴,۶۰۰ تا ۲۵,۲۰۰ دلار محدوده مقاومتی قدرتمند بیت کوین محسوب می‌شود. و در طرف مقابل محدوده ۱۸,۲۰۰ دلار تا ۱۸,۶۰۰ دلار حمایت اول و محدوده ۱۵,۵۰۰ تا ۱۵,۹۰۰ دلار حمایت دوم بیت کوین محسوب می‌شوند. دلیل اهمیت محدوده ۱۸,۰۰۰ دلار در این مطلب توضیح داده شده است.

از زمان اوج‌گیری قیمت بیت کوین در هفته گذشته تا محدوده ۲۱,۵۰۰ دلار، برای مدتی قیمت در یک کانال صعودی (خطوط قرمز) در حال نوسان بود تا اینکه دیشب موفق به شکست این کانال به سمت بالا شد. از لحاظ تکنیکالی معمولا وقتی قیمت یک کانال را در جهت موافق (در اینجا صعودی) می‌شکند، دوباره به داخل آن کانال بازمی‌گردد.

این اتفاق در کنار این موضوع که اندیکاتور RSI به وضوح واگرایی نزولی را نشان می‌دهد، قرار گرفته است و احتمال اصلاح قیمتی را بیشتر می‌کند. در این صورت می‌توانیم انتظار داشته باشیم که حداکثر پس از یک افزایش قیمت (احتمالا به صورت فتیله) در این تایم فریم قیمت تا ضلع پایینی کانال صعودی رسم شده دچار اصلاح شود. حدود قیمت این ضلع در آن زمان همانطور که در شکل زیر مشخص شده است، باید حدودا در نزدیکی ۲۰,۹۰۰ دلار قرار داشته باشد.

نمودار قیمت بیت کوین تایم فریم ۴ ساعته منبع: تریدینگ ویو
نمودار قیمت بیت کوین تایم فریم ۴ ساعته منبع: تریدینگ ویو

رکت‌کپیتال نام تحلیلگر مشهوری است که در توییت مقابل به نمودار ماهانه اندیکاتور RSI اشاره کرده است. مطابق این نمودار سطح ۴۵ این اندیکاتور در بازارهای خرسی سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۹ در زمان وقوع کف قیمتی رخ داده بود و از آن ناحیه روند تغییر پیدا کرده بود. از نظر او بازگشت به بالای این سطح می‌تواند نشانه‌ای برای تغییر روند بازار به صعودی در تایم فریم ماهانه باشد. البته همچنان باید تا پایان ماه ژانویه برای بررسی وقوع این اتفاق صبر کنیم.

وضعیت ماهیانه شاخص RSI منبع: توییتر
وضعیت ماهیانه شاخص RSI منبع: توییتر

نتیجه‌گیری: در حال حاضر در تایم فریم ۴ ساعته اندیکاتور RSI واگرایی نزولی را نشان می‌دهد و احتمال اصلاح قیمت زیاد است. اما در تایم فریم ماهانه در صورت باقی ماندن این اندیکاتور بالای سطح ۴۵ در پایان ماه ژانویه، می‌توانیم انتظار صعودی شدن روند کلی قیمت بیت کوین را داشته باشیم.

۲- کاهش حجم معاملات

حجم معاملات بیت کوین انجام شده در صرافی‌ها پارامتر دیگری است که باید مورد بررسی قرار گیرد. معمولا از نشانه‌های دستکاری قیمت در یک روند پرقدرت قیمتی از طرف بازیگران بزرگ حوزه، همراهی نکردن حجم معاملات است.

نمودار زیر از ۲ اندیکاتور حجمی برای بررسی این موضوع استفاده کرده است. اندیکاتور اول که سمت راست نمودار BTC قرار دارد Volume Profile است که مجموع حجم معاملات در زمان‌های مختلف را در یک قیمت خاص بررسی می‌کند. از این نمودار معمولا برای پیدا کردن سطوح حمایتی و مقاومتی استفاده می‌شود.

در حال حاضر این کندل‌های حجمی گویای این موضوع هستند که مقاومت پیش‌رو محدوده ۲۲,۸۰۰ دلار تا ۲۳,۷۰۰ دلار است و اولین حمایت پیش‌رو نیز محدوده ۱۹,۲۰۰ تا ۱۹,۸۰۰ دلار است. ما علاوه بر این تحلیل، از سطوح فیبوناچی اصلاحی نیز برای ترسیم نقاط حمایتی و مقاومتی این مسیر استفاده کردیم که با خطوط بنفش در شکل زیر قابل تشخیص است. همان‌طور که مشخص است با افزایش قیمت از ۲۱,۵۰۰ دلار، اولین مقاومت سنگین سطح ۱.۶۱۸ فیبوناچی از روند نزولی کلی محسوب می‌شود. این سطح اکنون در قیمت ۲۵,۲۰۰ دلار قرار دارد.

اما در بخش پایین نمودار از اوسیلاتور حجم معاملات روزانه استفاده شده است. همان‌طور که مشخص است (قسمت قرمزرنگ مشخص شده) از روز ۱۳ ژانویه (۲۳ دی) حجم معاملات بیت کوین کاهش یافته است. بنابرین می‌توان گفت روند صعودی هفته گذشته قیمت بیت کوین را حجم معاملات همراهی نکرده است. این قضیه فرضیه دستکاری قیمت BTC را از سمت نهنگ‌ها تقویت می‌کند.

نمودار قیمت بیت کوین تایم فریم روزانه
نمودار قیمت بیت کوین تایم فریم روزانه منبع: تریدینگ ویو

نتیجه‌گیری: حجم معاملات بیت کوین کاهش یافته است که می‌تواند نشانه‌ای از ضعیف شدن روند صعودی اخیر یا دستکاری بازار باشد.

۳- ایجاد گپ‌های CME در نمودار بیت کوین

شکاف یا گپ قیمت بیت کوین در بازار بورس شیکاگو (CME) معمولا در کوتاه مدت یا میان مدت پرمی‌شود. در حال حاضر ۴ گپ قیمتی CME در نمودار بیت کوین به چشم می‌خورد که در شکل زیر با دایره‌های سبز مشخص شده‌اند. ۲ گپ قدیمی مربوط به قیمت‌های حوالی ۳۵,۰۰۰ دلار و ۲۷,۵۰۰ دلار هستند. اما در ۲ هفته اخیر ۲ گپ جدید در این نمودار ایجاد شده است. اولین ان‌ها مربوط به محدوده ۱۹,۸۰۰ تا ۲۰,۴۰۰ دلار است که در تعطیلات هفته گذشته ایجاد شد و قطعی است. اما با اتفاقات دیشب، قیمت CME در حوالی ۲۲,۵۰۰ دلار بسته شد و شروع بازار در روز دوشنبه در سطوح فعلی یا بالاتر (نزدیک به ۲۳,۰۰۰ دلار) یک شکاف قیمتی جدید را ایجاد خواهد کرد.

گپ‌های قیمتی CME در نمودار بیت کوین منبع: تریدینگ ویو
گپ‌های قیمتی CME در نمودار بیت کوین منبع: تریدینگ ویو

نتیجه‌گیری: گپ‌ CME ایجاد شده در قیمت بیت کوین در حوالی ۱۹,۸۰۰ دلار، ممکن است در آینده نزدیک قیمت را به سمت حرکت به این محدوده متمایل کند.

۴- افزایش دامیننس بیت کوین

رکت‌کپیتال در توییت دیگری به وضعیت دامیننس بیت کوین اشاره کرده است. از دید او این پارامتر در تایم فریم ماهانه در یک الگوی کنج نزولی پس از برخورد به کف، در حال بالا آمدن است. در حال حاضر این شاخص در حوالی ۴۴٪ قرار دارد اما حتی در صورت شکست این الگو به سمت بالا، با یک مقاومت بسیار سنگین در ناحیه ۵۰٪ (ناحیه قرمز) روبرو خواهد شد.

وضعیت دامیننس بیت کوین منبع: توییتر
وضعیت دامیننس بیت کوین منبع: توییتر

نتیجه‌گیری: دامیننس بیت کوین در حال حاضر در شرایط صعودی قرار دارد که نشان از انتقال پول از سمت استیبل کوین‌ها یا آلت کوین‌ها به سمت BTC دارد اما احتمالا در اینده‌ای دورتر این قضیه برعکس شود.

۵- افزایش مارکت کپ بازار و کاهش ارزش بازار استیبل کوین‌ها

ارزش کل بازار رمزارزها مجددا به بالای ۱ تریلیون دلار بازگشته است. Dave The Wave نام تحلیلگری است که نمودار زیر را به اشتراک گذاشته که چارت هفتگی این شاخص است. از نظر این تحلیلگر پس از خروج ارزش دلاری بازار رمزارزها از یک کانال صعودی و خروج پول از این بازار، حالا مجددا این پارامتر به بالای منحنی رسم شده توسط او بازگشته است که می‌تواند نویدبخش شروع دوره‌ای جدید برای جذب سرمایه در بازار رمزارزها باشد.

نمودار ارزش کل بازار رمزارزها منبع: توییتر
نمودار ارزش کل بازار رمزارزها منبع: توییتر

در قسمت قبل گفتیم که دامیننس بیت کوین افزایش یافته است و در این قسمت به افزایش مارکت کپ بازار اشاره کردیم. مورد مهم دیگری که باید مورد بررسی قرار بگیرد، این است که سرمایه‌گذاران چه میزان از استیبل کوین‌های خود را صرف خرید بیت کوین و آلت‌کوین‌ها کرده‌اند.

در شکل زیر، نمودار بالا مربوط به ارزش دلاری بازار استیبل کوین‌های مطرح است. این شاخص از تاریخ ۲۲ نوامبر (۱ آذر) تا کنون با ۴.۵۸٪ کاهش معادل با ۶.۳۷ میلیارد دلار به حوالی ۱۳۲ میلیارد دلار رسیده است. از همان تاریخ ارزش کل بازار رمزارزا (نمودار پایین) با حدود ۳۵٪ افزایش معادل با ۲۵۹ میلیارد دلار به مرز ۱ تریلیون دلار رسیده است.

مقایسه نمودار ارزش بازار رمزارزها با ارزش بازار استیبل کوین‌ها منبع: تریدینگ ویو
مقایسه نمودار ارزش بازار رمزارزها با ارزش بازار استیبل کوین‌ها منبع: تریدینگ ویو

نتیجه‌گیری: کاهش ارزش بازار استیبل کوین‌ها در کنار افزایش ارزش بازار رمزارزها نشان‌دهنده تمایل به حرکت از استیبل کوین‌ها به سمت خرید است و افزایش دامیننس بیت کوین نشان از اختصاص سهم زیاد از این گردش نقدینگی به سمت بیت کوین است.

۶- وضعیت شاخص‌های آنچین بیت کوین

رشد چشمگیر قیمت بیت کوین در روزهای اخیر باعث شده است یکی از مهم‌ترین شاخص‌های آنچین که برای تحلیل وضعیت بازار در بلند مدت بسیار مفید است، یعنی شاخص MVRV Z-Score از محدوده «کف بازار خرسی» که در نمودار زیر با رنگ سبز مشخص شده است، خارج شود.

شاخص MVRV Z-Score
خروج شاخص MVRV Z-Score از محدوده «کف بازار خرسی»؛ منبع: LookIntoBitcoin

با این حال در حالی که MVRV Z-Score و بسیاری از شاخص‌های آنچین دیگر محدوده کف بازار خرسی خارج شده‌اند و سیگنال صعودی صادر کرده‌اند، شاخص Supply Adjusted Dormancy (که در نمودار زیر میانگین متحرک ساده ۱۰۰ روزه آن دیده می‌شود) یکی از شاخص‌هایی است که می‌تواند نشانه فرا رسیدن فشار فروش در آینده باشد.

Dormancy
شاخص Dormancy برای شبکه بیت کوین؛ منبع: کریپتو کوانت

همان‌طور که در نمودار بالا دیده می‌شود معمولا دوره‌های افزایش Dormancy در بازار خرسی با فشار فروش شدید همراه شده است. برای مثال در بازار خرسی سال ۲۰۱۸، از ماه آگوست Dormancy رو به افزایش گذاشت و سه ماه بعد در نوامبر ۲۰۱۸ شاهد ۵۰٪ سقوط قیمت بیت کوین بودیم. در بازار خرسی ۲۰۲۲ هم Dormancy از اکتبر شروع به افزایش کرده است و قاعدتا باید شاهد رویدادی باشیم که با تحرک کوین‌های قدیمی همراه شود و Dormancy را کاهش دهد.

برای خواندن تحلیل سایر شاخص‌های انچین بیت کوین می‌توانید از این مطلب استفاده کنید.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا