نهنگ بیت کوین پس از ۱۲ سال و نهنگ اتریوم پس از ۷ سال از خواب بیدار شدند
روز گذشته یک نهنگ بیت کوین که از سال ۲۰۱۱ تاکنون هیچ تراکنشی انجام نداده بود، پس از ۱۲ سال معادل ۱۰ میلیون دلار ارز دیجیتال BTC خود را جابه جا کرده است. در همین روز یک آدرس اتریوم که در ICO اتر در سال ۲۰۱۶ شرکت کرده بود نیز پس از ۷ سال و ۷ ماه فعال شده است.
بر اساس گزارش دیلی هودل، این نهنگ بیت کوین که آخرین فعالیت او در تاریخ ۹ می ۲۰۱۱ بوده است، ۴۰۰ BTC (با قیمت روز بیت کوین معادل ۱۰.۹ میلیون دلار) را به آدرسی دیگر منتقل کرده است. اطلاعات Bitinfocharts نشان میدهد که این حجم بیت کوین پس از آن به یک آدرس دیگر منتقل شده است.
این نهنگ در ابتدا ۰.۲ BTC به ارزش ۱ دلار خریداری کرده است. ۲ روز بعد مقدار ۱۰۰ بیت کوین را به قیمت ۴۸۱ دلار و سپس ۹۰۰ واحد دیگر به ارزش ۴٬۸۱۱ دلار را خریداری کرده است. پس از آن هیچ تراکنشی برای این آدرس ثبت نشده است. البته به جز مقدار کمی BTC که به این آدرس ارسال شده است که گمان میرود برای ردیابی این آدرس یا اقدامات مخرب به آن ارسال شده است.
در بولران سال ۲۰۲۱، یعنی پس از گذشت ۱۰ سال از خریدهای اولیه این آدرس، سرمایهگذاری او با ۱٬۳۰۳٬۵۲۲٪ سود همراه بوده است. این نهنگ یکی از چندین آدرسی بوده است که در هفتههای گذشته پس از سالها بیدار شده است.
چند روز پیش پلتفرم رصد دادههای آنچین Lookonchain گزارش داد نهنگی که در سال ۲۰۱۳ فعال بوده است دارایی خود را با ۴٬۲۵۸٪ سود که حدود ۶۰ میلیون دلار ارزش داشته است را جابهجا کرده است.
بیدار شدن نهنگهای قدیمی مختص بیت کوین نیست؛ براساس گزارش کریپتو پوتیتو یک نهنگ اتریوم که در عرضه اولیه (ICO) اتر در سال ۲۰۱۶ شرکت کرده بود، پس از گذشت ۷ سال و ۷ ماه میزان ۱ ETH را به آدرسی دیگر ارسال کرده است. گمان میرود که این تراکنش برای تست بوده است.
دادههای اتر اسکن نشان میدهد که این آدرس پس از گذشت چند ساعت، میزان ۲٬۳۵۹ اتر دیگر را به همان مقصد ارسال کرده است.
همانطور که در تصویر بالا مشخص است این آدرس میزان ۲٬۳۶۵ اتر را در ICO خریداری کرده است. در آن زمان قیمت اتریوم ۰.۳۱۱ دلار بوده است و این مقدار اتر به ارزش ۷۳۳.۵۱ دلار خریداری شده است. با حساب قیمت روز اتریوم این میزان دارایی معادل ۴.۳۶ میلیون دلار ارزش خواهد داشت که سودی معادل ۶۰۰٬۰۰۰٪ برآورد میشود.
فعالیتهای یک باره نهنگها موضوع عجیبی نیست؛ ممکن است صاحب آدرس پس از مدتها به کیف پول خود دسترسی پیدا کرده باشد یا برای امنیت بیشتر دارایی خود آنها را به آدرسی دیگر ارسال کند. ممکن است این تراکنشها، به منظور فروش دارایی باشد. اما نمیتوان بر اساس یک تراکنش رفتار کل بازار را شناسایی کرد.
از این رو تحلیلگران با استفاده از دادههای آنچین (دادههای درون زنجیرهای) به تحلیل کلی رفتار هولدرها میپردازند. برای مطالعه بیشتر میتوانید مقاله «تحلیل آنچین چیست؟ آشنایی با On-Chain Analysis و شاخصهای درون زنجیرهای» را مطالعه کنید.