بیت کوین دوباره به نقطه طلایی رسید: فرصتی مثل سال ۲۰۱۹
قیمت بیت کوین از زمان ثبت اوج ۷۳٬۷۷۷ دلاری در اواسط ماه مارس تاکنون در حال تثبیت بوده است. از آن زمان، بیت کوین هرگز از ۷۱٬۵۰۰ دلار بالاتر نرفته و به جز کف ۴۹٬۰۰۰ دلاری در اوایل ماه جاری، به زیر ۵۴٬۰۰۰ دلار نیز سقوط نکرده است.
به گزارش میهن بلاکچین، این روند باعث شده تا شاخص ترس و طمع کریپتو که احساسات کلی معاملهگران رمزارز را نشان میدهد به امتیاز ۳۰ از ۱۰۰ برسد که نشاندهنده حاکم شدن «ترس» و «دلهره» میان معاملهگران است. با این حال، برخی از تحلیلگران، وضعیت کنونی را به سال ۲۰۱۹ و بیت کوین زیر ۱۰٬۰۰۰ دلار تشبیه میکنند و معتقدند خرید بیت کوین در حال حاضر، مشابه با آن زمان است.
آیا سطح ۶۰٬۰۰۰ دلاری، ۱۰٬۰۰۰ دلار جدید برای قیمت بیت کوین است؟
علیرغم وضعیت راکد بازار، برخی از تحلیلگران و کارشناسان معتقدند وضعیت کنونی، فرصت خرید احتمالی است و به شرایط سال ۲۰۱۹ شباهت دارد. جیمز سیفارت (James Seyffart)، تحلیلگر ETF بلومبرگ در توییتی در این رابطه نوشته است:
بیت کوین در ۶ ماه گذشته در حوالی ۵۰ تا ۷۰ هزار دلار در نوسان بوده که به نوعی یادآور معاملات آن در حوالی ۷ تا ۱۰ هزار دلار از اواسط سال ۲۰۱۹ تا اوایل سال ۲۰۲۰ است.
به عقیده سیفارت، اگرچه هیچ تضمینی بر تکرار گذشته و الگوهای تاریخی وجود ندارد، اما مقایسه وضعیت کنونی بازار با گذشته، شباهتهای مهمی را در اختیارمان قرار میدهد:
واضح است که میدانم نمیتوان نمودارهای کنونی را مشابه نمودارهای گذشته در نظر بگیرم. من تمام تفاوتهای بازارهای گذشته و فعلی را میدانم. علاوه بر این، نسبت به اوج قیمت، ۱۰ هزار دلار فاصله بیشتری در مقایسه با ۶۰ هزار دلار فعلی دارد. با این حال، من حاضرم به این مشابهت بها دهم.
در واکنش به اظهارات سیفارت، چکمیت (Checkmate)، یکی از معروفترین تحلیلگران آنچین و بنیانگذار پلتفرم چکآنچین آنها را تایید کرد و مدعی شد شباهتهای عجیب و غریبی بین روند تثبیت قیمت در سال ۲۰۲۴ و آنچه در سال ۲۰۱۹ تجربه کردیم وجود دارد.
در سال ۲۰۱۹، قیمت بیت کوین تحت تاثیر طرح پانزی پلاس توکن (PlusToken) به طور قابل توجهی افزایش یافت و در عرض سه ماه از ۴۰۰۰ به ۱۴٬۰۰۰ دلار رسید. این طرح پانزی در آن زمان تقریبا ۲٪ از کل عرضه در گردش بیت کوین را جذب کرد. با این حال، فشار فروش گسترده توسط حزب کمونیست چین در صرافی هوبی در ادامه به رکود طولانیمدت بیت کوین تا ماه مارس ۲۰۲۰ منجر شد.
به گفته چک میت، در سال ۲۰۲۴ نیز روند مشابهی را شاهد بودهایم. در ابتدای سال، راهاندازی ETFهای اسپات و استقبال سرمایهگذاران باعث شد تا ۵٪ از عرضه بیت کوین به این صندوقها وارد شود، اتفاقی که قیمت بیت کوین را در مدت زمان کمی از ۴۰٬۰۰۰ به ۷۳٬۷۷۷ دلار رساند. با این حال در ادامه بازار با فشار فروش سنگینی از جانب دولت آمریکا و آلمان روبهرو شد و تا زمان ریزش اوایل ماه آگوست، عملا راکد ماند.
وی ضمن به اشتراکگذاشتن تعدادی از نمودارهای آنچین برای بررسی شباهت بازار کنونی با سال ۲۰۱۹ میگوید:
جدا واقعا عجیب است که این رویدادها چقدر شبیه به یکدیگر هستند. حتی شواهد بیشتری نیز برای این شباهت وجود دارد.
یکی از نمودارهایی که شباهت بازار کنونی با سال ۲۰۱۹ را به خوبی نمایش میدهد، نمودار «Supply Overheads» است که فعالیت هولدرهای بلندمدت بیت کوین، مخصوصا آنهایی که کوینهای خود را بیش از ۱ سال نگهداری کردهاند را بررسی میکند. بر اساس این نمودار، در طول یک بازه ۶ ماهه در سال ۲۰۲۴، ۱.۹ میلیون واحد بیت کوین از عرضه بلندمدت بیت کوین خرج شده که مشابه با ۱.۷۵ میلیون واحد منتقل شده در سال ۲۰۱۹ است. شایان ذکر است کیف پولهای بزرگی از جمله کیف پول مرتبط با ETF بیت کوین گری اسکیل، دولت آلمان و دولت آمریکا حدود ۴۵۴ هزار واحد از این کوینها را در سال ۲۰۲۴ به خود اختصاص دادهاند.
یکی دیگر از شباهتهای بازار سال ۲۰۲۴ و ۲۰۱۹، سود تحقق یافته معاملهگران در این بازه است. بر اساس نمودار زیر، در سال ۲۰۱۹ در یک بازه ۶ ماهه، ۳.۴ میلیون واحد بیت کوین در سود فروخته شدند. در سال ۲۰۲۴ نیز ۳.۳۳ میلیون واحد از این ارز دیجیتال در سود به فروش رفته است.
علیرغم این شباهتها، بررسی زیان تحقق یافته بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۱۴ نشان میدهد تفاوت بزرگی بین این دو سال وجود دارد. در سال ۲۰۱۹، زیان تحقق یافته معاملهگران ۳۰٪ از سود آنها بوده که نشاندهنده ترس و فروش تهاجمی سرمایهگذاران در بازار آن سال است. با این حال، در بازار کنونی، زیان تحقق یافته تنها ۱۰٪ از سود است که نشان میدهد سرمایهگذاران اعتماد بیشتری به بازار پیدا کردهاند.