بانک خلق چین (PBOC) خرید طلای خود را در ماه می (اردیبهشت) متوقف کرد و با رسیدن قیمت اسپات این فلز زردرنگ به بالاترین سطح تاریخی خود، به خرید مداوم ۱۸ ماهه طلا پایان داد. با وجود این وقفه، ارزش ذخایر طلای چین همچنان در حال افزایش است.
به گزارش میهن بلاکچین، پس از اینکه بانک خلق چین اعلام کرد ذخایر شمش طلا در پایان ماه مه بدون تغییر باقی مانده است، قیمت اسپات طلا ۱.۵٪ کاهش یافت. این بانک از نوامبر ۲۰۲۲ ذخایر خود را انبار میکرد و در بحبوحه تنشهای ژئوپلیتیکی فزاینده، منجر به هجوم خرید توسط بانکهای مرکزی جهان شد.
چین خرید طلا را در ماه می متوقف کرد
بانک مرکزی چین (PBOC) خرید طلای خود را در ماه می متوقف کرد و در حالی که قیمت اسپات طلا به بالاترین حد خود رسیده بود، به این خریدهای مستمر ۱۸ ماهه پایان داد. با این وجود، ارزش ذخایر طلای چین افزایش یافته که منعکسکننده رشد قیمت طلا در بازار است. در پایان ماه می، ذخایر طلای این کشور در حدود ۷۲.۸۰ میلیون اونس تروا، به ارزش ۱۷۰.۹۶ میلیارد دلار ثابت باقی ماند.
این توقف خرید طلای چین با ۱.۴٪ کاهش قیمت اسپات طلا همزمان شد. طلا که تحت تأثیر رالی قبلی خود بود، به قیمت ۲٬۳۴۲ دلار در هر اونس رسید. تا این لحظه، بانک مرکزی چین هنوز هیچ بیانیهای در مورد این تغییرات صادر نکرده است.
اوله هانسن (Ole Hansen)، رییس استراتژی کالای بانک ساکسو (Saxo Bank)، اظهار داشت:
چین به هیچ وجه خرید طلا را به پایان نرسانده و تنها به دلیل رکوردزنی قیمت طلا، آن را متوقف کرده است. در مجموع، طلا همچنان در حال تثبیت است و اخبار چین احتمالاً این مرحله را طولانیتر میکند، اما به طور کلی چشمانداز بلندمدت صعودی تغییری نکرده است.
وی همچنین اظهار داشت:
تصور اولیه من این است که چین، محرک اصلی رالی طلا در سال گذشته، به هیچ وجه خرید طلا را تمام نکرده است. این توقف نشان میدهد که آنها از چشمانداز پرداخت قیمتهای بیسابقه خودداری میکنند.
طلا در ماه می با حمایت خرید قوی بانک مرکزی به بالاتر از ۲٬۴۵۰ دلار در هر اونس رسید. تقاضای PBOC برای شمش طلا در حالی است که دومین اقتصاد بزرگ جهان به دنبال تنوع بخشیدن به ذخایر خود و محافظت در برابر کاهش ارزش پول است. گفتنی است خریدهای طلا در سه ماهه اول سال توسط مؤسسات دولتی جهان در سطح بی سابقهای بود.
در سال ۲۰۰۰، چین شروع به افزایش استراتژیک ذخایر طلای خود کرد که بخشی از یک سیاست گستردهتر برای تنوع بخشیدن به ذخایر اقتصادی این کشور و کاهش وابستگی به دلار آمریکا بود. این سیاست برای تقویت ثبات مالی در پسزمینه تغییرات اقتصادی جهانی طراحی شده است. تا سال ۲۰۲۲، چین خرید طلای خود را به میزان قابلتوجهی افزایش داد و با روند جهانی بانکهای مرکزی برای تقویت اقتصاد ملی در پاسخ به تورم فزاینده و چالشهای اقتصادی مداوم، همسو شد.
بر اساس گزارش شورای جهانی طلا، بانک خلق چین در سال ۲۰۲۳ با خرید ۷.۲۳ میلیون اونس طلا به عنوان برترین خریدار بخش رسمی این فلز ارزشمند در سطح جهان ظاهر شد. این بزرگترین خرید سالانه طلا از زمان شروع رکودها در سال ۱۹۷۷ بوده است. این انباشت طلا عنصر اصلی استراتژی گسترده چین برای تنوع بخشیدن به ذخایر، حفظ آن و تقویت امنیت مالی است.
خطر اصلی برای گاوهای طلا این است که اشتهای هولناک چین برای شمش طلا، این فلز گرانبها را در برابر هرگونه تغییر احتمالی در تقاضا آسیبپذیر کرده است.