فدرال رزرو آمریکا دقایقی پیش دادههای شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) ماه اکتبر را ۳.۲٪ و کمتر از پیشبینیها اعلام کرد. قیمت بیت کوین که قبل از انتشار این دادههای تورمی به دلیل تاثیر منفی احتمالی آن به زیر ۳۶٬۵۰۰ دلار کاهش یافته بود، در واکنش به این دادهها افزایش یافت.
بیت کوین در روز سه شنبه ۱۴ نوامبر (۲۳ آبان)، کاهش قیمت را تجربه کرد و بخشی از سود خود را در آستانه انتشار دادههای مهم تورمی از دست داد. به گفته کارشناسان، انتشار دادههای شاخص قیمت مصرف کننده ایالات متحده برای ماه اکتبر بسیار مهم است و میتواند بر حرکت کل بازار و عملکرد بیت کوین تاثیر بگذارد.
روز سهشنبه، بازار ارزهای دیجیتال شاهد کاهش قیمت بیت کوین به زیر ۳۶٬۵۰۰ دلار بود که نشاندهنده احتیاط سرمایهگذاران قبل از انتشار دادههای اقتصادی مهم است. دادههای CPI و شاخص قیمت تولید کننده (PPI) بسیار مهم است؛ چرا که بازار با استفاده از این دادهها به طور قابلتوجهی سلامت اقتصادی کشور و تاثیر تورم بر حرکت اخیر بازار را پیشبینی میکند.
تحلیلگران بر حساسیت بیت کوین نسبت به شاخصهای اقتصادی بهویژه CPI تاکید میکنند. گزارشهای گذشته، واکنش بیتکوین را به نوسانات اقتصادی نشان میدهد؛ یعنی زمانی که اعلام CPI سال به سال ۳.۷٪ در ماه سپتامبر (بیشتر از پیشبینیها)، باعث کاهش جزئی قیمت بیت کوین شد و نوسانات ارز دیجیتال را رقم زد.
مطابق دادههای تریدینگ اکانامیکز (Tradingeconomics)، آمار CPI ماه اکتبر که عاملی حیاتی برای قیمت بیتکوین است، برای CPI اصلی (Headline CPI) ۳.۲٪ اعلام شد که نسبت به پیشبینیها (۳.۳٪) کمتر است. Core CPI (همان CPI با در نظر گرفتن تمام کالاها غیر از خوراک و انرژی) نیز ۴٪ و برابر با پیشبینیها اعلام شد.
در عین حال، CPI فعلی، همچنان از هدف ۲٪ فدرال رزرو ایالات متحده فراتر است که نشاندهنده چشم انداز اقتصادی پیچیدهای است که ممکن است تاثیر قابل توجهی بر بیت کوین داشته باشد.
اکنون که تورم ماه اکتبر کمتر از پیشبینیها اعلام شده است، احتمالا بانک مرکزی به برنامههای افزایش نرخ بهره خود ادامه نخواهد داد. قابل توجه است که نرخهای بهره بالاتر بر بازار داراییهای پر ریسک مانند ارزهای دیجیتال تاثیر منفی میگذارد.
علاوه بر این، تصمیم کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) در مورد یک دوجین درخواست برای راهاندازی صندوق قابل معامله در بورس (ETF) بیت کوین