متوسط تحلیل تکنیکالترید

استراتژی خروج (Exit Strategy) چیست؟ چگونه از بازار ارز دیجیتال خارج شویم؟

آن چیزی که یک معامله‌گر بازارهای مالی را موفق یا ناموفق می‌کند انتخاب نقاط ورود و خروج مناسب به بازار است. بسیاری از افراد ممکن است زمان مناسبی را برای سرمایه‌گذاری در یک ارز دیجیتال انتخاب کنند اما معمولا بخش زیادی از آن‌ها قادر به تعیین زمان مناسب برای خروج از بازار نیستند. استراتژی خروج (Exit Strategy) تفاوت بین معامله‌گران حرفه‌ای و آماتور است که ریسک سرمایه‌گذاری را کاهش می‌دهد و زمان مناسب برای ذخیره سود را مستقل از احساسات لحظه‌ای ترس و طمع می‌کند. در این مقاله از میهن بلاکچین به این مفهوم خواهیم پرداخت و چند استراتژی خروج متداول را بیان خواهیم کرد.

این مقاله در تاریخ ۱۳ آذر ۱۴۰۲ بروزرسانی شده است.
نکات کلیدی:
🔹 پیدا کردن استراتژی خروج مناسب نیمی از راه کسب سود از بازارهای مالی است.
🔹 بیشتر معامله‌گران آماتور قادر به تعیین زمان مناسب برای خروج از بازار نیستند.
🔹 از Exit Strategy برای مدیریت ریسک و ذخیره سود در زمان مناسب و بدون در نظر گرفتن احساسات فومو و فاد استفاده می‌شود.
🔹 از معروف‌ترین شیوه‌های استراتژی خروج می‌توان به فروش پله‌ای، گذاشتن سفارشات شرطی و ستاپ‌های تکنیکال و آنچین اشاره کرد.

یکی از لذت‌های معاملات روزانه موفق، افزایش تعداد معاملات سودآور و مشاهده رشد منحنی سرمایه است. البته برعکس این موضوع نیز برای معاملات ناموفق و کاهش سرمایه نیز صادق است. در واقع، انجام معاملات ترکیبی از تجربه، صبر، نوسان بازار و مدیریت ریسک یا روش‌های خروج از معاملات است که نتیجه معاملات و افزایش سرمایه بلندمدت شما را تعیین خواهد کرد. تصمیم‌گیری در خصوص زمان خروج از بازار، حوزه‌ای است که اغلب معامله‌گران جدید در معاملات روزانه با آن مواجه هستند.

استراتژی خروج یا Exit Strategy چیست؟

روش‌های خروج از معاملات

به دلیل ماهیت نوسانی بازارهای مالی، پیدا کردن نقطه خروج از معامله نیمی از راه کسب سود از این طریق است. تصمیم به خروج از بازار به ویژه برای تریدرهای تازه‌کار بسیار به موارد احساسی وابسته است. اما هر معامله‌گری باید پس از پیدا کردن نقطه ورود مناسب، استراتژی برای نحوه خروج از بازار داشته باشد. این استراتژی می‌تواند برای ذخیره سود کسب شده یا جلوگیری از ضرر بیشتر (حد ضرر) استفاده شود.

به بیان دیگر استراتژی خروج عبارت است از داشتن یک برنامه زمانی مشخص برای بستن موقعیت معاملاتی خود به نحوی که ریسک کمتری ما را تهدید کند و تاثیر احساسات لحظه‌ای به حداقل برسد.

چرا در بازار ارز دیجیتال به استراتژی خروج نیاز داریم؟

در استراتژی هولد کردن یک دارایی بارها و بارها ممکن است قیمت دارایی شما افزایش یافته و مجددا سقوط کند. بنابراین در صورت عدم خروج به موقع این افزایش و کاهش قیمت در حقیقت برای شما سود چندانی نخواهد داشت. 

شاید در آستانه چهارمین معامله سودآور متوالی یا سومین معامله همراه با ضرر خود قرار دارید. تمام اضطراب پیرامون این نکته که در آستانه ضرر قرار دارید یا احساس ناآرامی که بعد از روند مطلوب خود به سراغتان آمده را در نظر بگیرید. این شرایط را با نیاز به تصمیم‌گیری سریع در بازه زمانی کوتاه ترکیب کنید، تا بدانید که چرا بررسی خروج به موقع از بازار می‌تواند برای معامله‌گران بسیار مهم و ضروری و البته سخت باشد.

اگرچه بازه‌های زمانی بلندمدت می‌توانند به معامله‌گران امکان دهند که زمان بیشتری برای فکر کردن داشته باشند، اما تصمیم مهمی همانند خروج نهایی از بازار، برای این افراد یک مهارت لازم است؛ زیرا تاخیر در تصمیم‌گیری و اقدام می‌تواند هزینه زیادی برای آنها به دنبال داشته باشد.

یکی از روش‌ها برای پرداختن به این مشکل، Exit Strategy قطعی است که تمام حدس و گمان‌ها را از بین می‌برد و شاید حتی به شما امکان دهد تا استراتژی خود را به صورت یک رویه خودکار تبدیل کنید. اما این موضوع می‌تواند یک اشتباه مهلک باشد.

تصور کنید که یک دارایی را مدت زیاد هولد کرده باشید و قیمت از یک نقطه دچار ریزش شدید شود؛ در لحظه وقوع این اتفاق اگر در سود به سر می‌برده‌اید، بخش بزرگ سود خود را از دست خواهید داد و اگر در ضرر به سر می‌برده‌اید متحمل ضرر سنگین‌تری خواهید شد. اینجاست که اهمیت استراتژی خروج نمایان می‌شود.

انواع استراتژی‌های خروج از بازار ارز دیجیتال

قطعیت کامل در معاملات به ندرت می‌تواند در بلندمدت باعث سودآوری شود. با توجه به ماهیت پرنوسان و بی‌ثبات بازارها، در نظر گرفتن تمام احتمالات تقریبا غیرممکن است، چه برسد به یک برنامه خروج که مناسب تمام معاملات باشد.

در ادامه به مثالی می‌پردازیم که در آن، استراتژی معاملاتی شامل الگوهای کندل استیک در نظر گرفته شده است.

روش‌های خروج از معاملات کندل استیک

در این مثال، یک الگوی صعودی داریم که فاصله کمی با وارد شدن به سطح قیمت مشکل‌ساز دارد و می‌تواند به عنوان هدف قطعی برای معامله کوتاه‌مدت عمل کند.

همانطور که مشاهده می‌کنید، نوسان مورد نظر ارزش بسیار بیشتری نسبت به هدف تعیین شده خواهد داشت.

رویکرد بهتر می‌تواند شامل استراتژی خروج انعطاف‌پذیری باشد که می‌تواند شما را به هدف ۱ برساند و به معامله امکان دهد که تا هدف ۲ ادامه یابد و بقیه سود را کسب کند.

رویکرد انعطاف‌پذیرتر برای انجام معاملات، مخصوصا در بازه‌های زمانی کوتاه‌تر، می‌تواند دشوارتر از داشتن هدف قطعی بدون فکر و بررسی باشد. اما موفقیت واقعی انجام معاملات، به شدت به مهارت‌های معاملاتی غریزی و بداهه وابسته است که به شما امکان می‌دهد تا مطابق با شرایط بازار پیش بروید و معاملات خود را بر اساس ساز و کارهای بازار مدیریت کنید.

ما نه هدف قطعی و نه رویکرد انعطاف‌پذیر را برای تمام معاملات توصیه نمی‌کنیم. یکی از بهترین روش‌ها برای از بین بردن اضطراب موجود در معاملات و خروج از آنها، استفاده از هر رویکرد بر اساس مزایای آن به جای پیروی از یک قانون مشخص است.

در ادامه چند استراتژی خروج از معاملات را با هم مرور می‌کنیم.

استراتژی خروج پله‌ای

در روش خروج پله‌ای که بسیار شبیه به استراتژی میانگین هزینه دلار (DCA) است، فرد در دوره‌های زمانی مشخص یا پله‌های قیمتی مشخص شروع به سیو سود می‌کند. فرض کنید قیمت بیت کوین در حوالی ۲۷,۰۰۰ دلار قرار داشته باشد و مقاومت‌های پیش‌رو ۳۱,۰۰۰ دلار و ۳۴,۰۰۰ دلار باشد؛ این استراتژی به ما می‌گوید که قبل از برخورد قیمت به هر کدام این سطوح می‌توان بخشی از دارایی خود را بفروشید و سیو سود کنید.

این گونه در صورتی که قیمت از مقاومت تعیین شده ریزش کند، شما بخشی از سود خود را بیرون کشیده‌اید و در صورتی که از این مقاومت عبور کند شما همچنان می‌توانید از آن سود بگیرید.

با این روش شما سود خود را کاهش می‌دهید اما در ازای آن ریسک معاملاتی خود را نیز کم می‌کنید. این روش در بلند مدت نتایج درخشانی را برای معامله‌گران به همراه دارد.

استراتژی سفارشات شرطی

سفارشات شرطی همانطور که از نام آن پیداست بدین معنی است که شما یک حمایت یا مقاومت را شناسایی می‌کنید و تنها زمانی حاضر به ورود یا خروج از بازار می‌شوید که فرضا آن مقاومت شکسته شود. مزیت این روش آن است که بدون اینکه مجبور باشید بازار را دائما رصد کنید، می‌توانید به موقع به بازار وارد یا از آن خارج شوید.

در مورد استراتژی خروج با این روش اینطور می‌توان گفت که بهتر است شما سطوح حمایتی خود را شناسایی کنید و با سفارشات شرطی تعیین کنید که در صورت از دست رفتن یک حمایت، سفارش فروش شما فعال شده و از بازار خارج شوید. بنابراین مفهومی شبیه به حد ضرر خواهد داشت.

استراتژی ستاپ‌های تکنیکال و آنچین

تحلیل بازار بخش بزرگی از کار معامله‌گران بازارهای مالی است. به لطف تکنولوژی بلاکچین امکان دسترسی به داده‌های درون زنجیره‌ای فراهم شده است. تاکنون شاخص‌های متنوعی برای تحلیل آنچین ساخته شده است که بنا به سبک تحلیلی شما می‌توانید از آن استفاده کنید. مهم‌ترین کاربرد این شاخص‌ها کمک به تشخیص تغییر روند بازار است؛ این همان جایی است که ما می‌توانیم از آن‌ها برای خروج از بازار استفاده کنیم و قبل از تغییر روند کامل، از بازار خارج شویم.

در مورد تحلیل تکنیکال نیز قضیه مشابه است. سبک‌های مختلف تحلیل تکنیکال در این بازار استفاده می‌شود. شما باید از قبل سبک خود را انتخاب کرده و ستاپ‌های ورود یا خروج از بازار را مشخص کنید. نکته مهم پایبند ماندن به استراتژی خود و استفاده نکردن از همه این روش‌ها است.

استراتژی اهداف قیمتی از پیش تعیین‌شده

در روش قبل معامله‌گر با بازار پیش می‌رود و هر جا که لازم بود از بازار خارج می‌شود. شما می‌توانید به جای این روش از اهداف قیمتی از پیش تعیین شده استفاده کنید و حد سود (TP) خود را در زمان ورود به بازار سفارش‌گذاری کنید تا به صورت اتوماتیک در آن قیمت از بازار خارج شوید.

این اهداف معمولا با توجه به تحلیل تکنیکال تعیین می‌شوند. نقص این روش در این است که پویایی بازار را در نظر نمی‌گیرد و معامله‌گر خود را با توجه به شرایط بعدی بازار آپدیت نمی‌کند. مارکت میکرها معمولا این اهداف را می‌دانند و ممکن است به نتیجه دلخواه خود نرسید.

اهمیت یادگیری خوانش بهتر بازار

مهارتی که باید یاد بگیرید و در آن خبره شوید، قابلیت خواندن نوسانات قیمت از روی نمودار و پیروی از تاثیراتی است که هر کندل می‌گذارد. اغلب اوقات، حتی معامله‌گرانی که نوسانات قیمت را بر اساس استراتژی‌های مختلف دنبال می‌کنند، تحلیل‌های خود را محدود کرده و به نقاط و زمان‌هایی دقت می‌کنند که می‌دانند در آن نقطه می‌توانند وارد معاملات شوند.

این موضوع باعث می‌شود که در تمام اوقات از ریتم بازار پیروی کنید. بازه‌های زمانی کوتاه‌تر، فرصت‌های بسیار بیشتری را امکان‌پذیر می‌سازد. اگر زیاد معامله می‌کنید، احتمالا به یک یا چند ابزار معاملاتی معدود تمرکز می‌کنید که به شما امکان می‌دهند تا نوسانات قیمت را در کل دوره معاملاتی دنبال کنید.

دانستن این موضوع که قیمت در چه شرایطی است و دلیل آن چیست، نه تنها می‌تواند در معاملات با سودآوری بالقوه، بلکه در مدیریت معاملات نیز مهم باشد؛ زیرا هر چه تصمیمات بیشتر بر اساس دانش و منطق باشد، سطح اضطراب شما مخصوصا در هنگام تصمیم‌گیری در خصوص خروج از معاملات را کاهش می‌دهد.

فارغ از این که سطوح حمایتی و مقاومتی یا خطوط روند را در نظر می‌گیرد، گاهی اوقات بهترین رویکرد برای مدیریت یک معامله، مشاهده تاثیر آن معامله است. در این مقاله بیان کردیم که چگونه یک رویکرد انعطاف‌پذیر می‌تواند به شما امکان دهد تا خروج بهتر خود را زمانبندی کنید. شناخت بازار می‌تواند به شما در خصوص خروج منطقی از معاملات کمک کند.

اتکا به نوسان قیمت برای خروج از معاملات می‌تواند شامل صبر کردن برای وقوع یک کندل استیک خاص باشد، تا سمت و سوی بازار را نشان دهد یا حتی تاثیر بسته شدن یک کندل استیک باشد.

شناخت نوسان قیمت و نقش کندل استیک‌ها و الگو‌های نمودار، می‌تواند کمک شایانی به مدیریت معاملات کند. این موضوع، یک راهکار بی‌نقص نیست؛ زیرا بازار همواره سرشار از غافلگیری است، مخصوصا در بازه‌های زمانی کوتاه‌تر با ماهیت پرنوسان‌تر. اما در اکثر موارد مدیریت معاملات، این شناخت و دانش می‌تواند منجر به تصمیم‌گیری‌های منطقی از جانب شما شود.

هنگامی که خروج از معاملات منطقی است، شرایط بعد از آن کمتر باعث نگرانی و اضطراب می‌شود. از این‌ها گذشته، شما نهایت تلاش خود در خصوص خوانش بازار را انجام داده‌اید. هر چند، بهترین مزیت داشتن شناخت کافی از نوسان قیمت در خصوص خروج از معاملات، قابلیت اعتماد به غریزه خود در زمان مناسب است.

از آنجایی که اکثر کسانی که معاملات زیادی انجام می‌دهند باید به تصمیم‌گیری غریزی خود اتکا و اعتماد کنند، شناخت نوسان قیمت، به آنها امکان می‌دهد تا توازن بی‌نقص و کاملی بین اتکا به غریزه خود و تاثیر عوامل بیرونی به دست آورند.

به عنوان سرمایه‌گذار کی باید ارز دیجیتال خودمان را بفروشیم؟

این سوال یک پاسخ مشخص دارد؛ زمانی که ریسک نگهداری آن رمز ارز افزایش پیدا می‌کند. این ریسک می‌تواند ناشی از وقوع یک اتفاق فاندامنتال منفی، قرار گرفتن در نقطه نامناسب از یک چرخه قیمتی بازار، رسیدن به ناحیه اشباع خرید، از دست رفتن یک حمایت یا هشدار یک شاخص آنچین باشد.

فراموش نکنید که سرمایه‌گذاران اولیه، نهنگ‌ها و مارکت میکرها بالاخره سیو سود خواهند کرد و بازار را با فشار فروشی سنگین و ریزش قیمتی مواجه خواهند کرد. آنچه که مهم است شناسایی هشدار این واقعه با روش‌های گفته شده است. شناسایی این موضوع کار بسیار سخت و پیچیده‌ای محسوب می‌شود اما موضوع دیگری که معمولا به معامله‌گران ضربه بیشتری وارد می‌کند، ترس از دست دادن یا فومو (FOMO) است.

به صورت غریزی انسان در زمانی که یک دارایی افزایش قیمت خوبی داشته است، در مورد آینده دارایی خود به رویا بافی مشغول می‌شود و برعکس زمانی که خرید ناموفقی داشته، به امید برگشت بازار آن را نگه می‌دارد و متحمل ضررهای سنگین‌تر می‌شود.

بنابراین شما باید ابتدا استراتژی تحلیلی خود را مشخص کنید و زمانی که آن استراتژی به شما این هشدار را داد که ریسک نگهداری دارایی غیرمعقول است، بدون در نظر گرفتن احساسات و غریزه خود از بازار خارج شوید. بدین ترتیب شما ۵۰٪ اصول معامله‌گری حرفه‌ای را رعایت کرده‌اید و تنها باید به دنبال استراتژی ورود مناسب برای سرمایه‌گذاری بعدی خود باشید.

جمع‌بندی

ما درباره رویکردهای مشخصی صحبت کردیم که باید در شما شکل بگیرد، تا به شما امکان دهد تا تصمیم‌گیری‌های سریعی داشته باشید. متاسفانه هیچ جایگزینی برای تجربه و به کارگیری دانش خود در این بازار پویا و فعال وجود ندارد. معامله‌گران اغلب زمان بسیار زیادی را برای تمرین در نسخه‌های آزمایشی معاملات یا انجام معاملات با مقادیر کم صرف می‌کنند. اگرچه این محیط‌ها و شرایط به شما کمک می‌کنند تا در استراتژی معاملاتی خود بازنگری کنید، اما هرگز نمی‌توانند محیط واقعی تصمیم‌گیری‌های معاملاتی با سرمایه‌های واقعی را شبیه‌سازی کنند و احساسات انسانی در نظر گرفته نمی‌شود. پس توصیه ما به شما این است که استراتژی خود را پیدا کنید و خود را مکلف کنید تا زمانی که ریسک نگهداری آن دارایی زیاد شد، بدون قید و شرط از بازار خارج شوید.

پرسش و پاسخ (FAQ)

پرسش و پاسخ
استراتژی خروج یا Exit Strategy چیست؟

استراتژی خروج یک برنامه زمانی مشخص برای بستن موقعیت معاملاتی خود است به نحوی که ریسک کمتری ما را تهدید کند و تاثیر احساسات لحظه‌ای به حداقل برسد.

بهترین استراتژی‌های خروج از بازار کدام‌اند؟

از معروف‌ترین شیوه‌های استراتژی خروج می‌توان به فروش پله‌ای، گذاشتن سفارشات شرطی، اهداف قیمتی از پیش تعیین‌شده و ستاپ‌های تکنیکال و آنچین اشاره کرد.

به عنوان سرمایه‌گذار کی باید ارز دیجیتال خودمان را بفروشیم؟

زمانی که ریسک نگهداری آن رمز ارز افزایش پیدا می‌کند. این ریسک می‌تواند ناشی از وقوع یک اتفاق فاندامنتال منفی، قرار گرفتن در نقطه نامناسب از یک چرخه قیمتی بازار، رسیدن به ناحیه اشباع خرید، از دست رفتن یک حمایت یا هشدار یک شاخص آنچین باشد.

منبع
optimusfuturesinvestopedia

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا