اخبار اتریوماخبار بلاکچیناخبار عمومیاطلاعیه صرافی

تحریم‌های چین موجب محبوبیت کدام صرافی‌های غیر متمرکز شد؟

ممنوعیت گسترده رمز ارزها در چین گمانه‌زنی‌های زیادی مبنی بر تحولات قیمتی بازار ایجاد کرد، اما افزایش حجم معاملاتی صرافی‌های غیرمتمرکز و افزایش قیمت بیت کوین به ۵۵،۰۰۰ دلار نشان می‌دهد که بازار به خوبی به این اخبار واکنش نشان داده است.

به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کوین تلگراف، طی چند ماه اخیر، تحولات مهمی در چین رخ داده است که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم بازار رمز ارزها و سایر بازارهای مالی را تحت تأثیر قرار داده است. بحران بدهی غول چینی اورگراند موجی تکان‌دهنده را روانه بازارهای مالی جهانی کرد و در کنار آن، سیگنال‌های پیوسته کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) از قانون‌گذاری‌های احتمالی بر روی استیبل کوین‌ها و اکوسیستم امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای همچنان در احساسات پیرامون بازار تأثیر می‌گذارد.

در حالی که بحران اورگراند تا حدودی حل‌وفصل شد، در حال حاضر، دولت چین و آمریکا همچنان به سرکوب پلتفرم‌های دیفای و تراکنش‌های استیبل کوین‌ها ادامه می‌دهند. این موضوع به افزایش فعالیت در پروتکل‌های لایه یک و راهکارهای لایه ۲ منجر شده است چرا که معامله‌گران به دنبال پلتفرم‌هایی غیرمتمرکز برای مبادله دارایی‌شان هستند.

به گفته کی یانگ جو، مدیرعامل پلتفرم تحلیلی CryptoQuant، پس از اعلام ممنوعیت بر تمامی تراکنش‌های مرتبط با رمزارزها در چین، صرافی‌های ارز دیجیتال اصلی و بزرگی چون هوبی ارائه خدمات به شهروندان چین را متوقف کردند.

این موضوع به خروج وجوه کاربران از صرافی‌های متمرکز آسیایی منجر شد و در نهایت مجدداً از طریق صرافی‌های غیرمتمرکز و دیفای به بازار وارد شد.

تغییرات صرافی های رمز ارز پس از تحریم های چین

اتفاقی که افتاده است بسیار جالب است و با توجه به شکست تقریبی هارد فورک لندن اتریوم در کاهش کارمزد شبکه و همچنین نگرانی‌های گسترده نظارتی در آمریکا و چین، نیاز به بررسی بیشتری دارد.

بیایید نگاهی به برخی از پررونق ترین صرافی‌های غیرمتمرکز و پروتکل‌های محبوب بیندازیم که در چند روز اخیر شاهد افزایش فعالیت بوده‌اند.

شبکه اتریوم

بر اساس داده های ارائه‌شده توسط Dune Analytics، شبکه اتریوم غالب‌ترین شبکه مبتنی بر قراردادهای هوشمند است و بزرگ‌ترین و پراستفاده‌ترین صرافی‌های غیرمتمرکز همچون یونی سواپ (UNI) و سوشی سواپ (SUSHI) را میزبانی می‌کند.

حجم معاملات ماهانه صرافی‌های غیر متمرکز
حجم معاملات ماهانه صرافی‌های غیر متمرکز

در حالی که جدیدترین ممنوعیت دولت چین بر ارزهای دیجیتال در دو هفته پایانی سپتامبر در میان تیتر اصلی عناوین اخبار قرار داشت، اما در روز اعلام شدن این خبر، یعنی ۳ سپتامبر میزان فعالیت در یونی سواپ از میانگین خود بالاتر بود.

حجم معاملات یونی سواپ
حجم معاملات یونی سواپ

همانطور که در نمودار بالا نشان داده شده است، افزایش فعالیت و حجم معاملات یونی سواپ از ۲۸ آگوست آغاز شد و تا دو هفته بعد بالاتر از میانگین پیشین خود باقی ماند.

یکی از دلایل محبوبیت یونی سواپ، ادغام اخیر این صرافی غیرمتمرکز با راهکارهای لایه ۲ نوینی چون آپتیمیسم (Optimism) و آربیتروم (Arbitrum) است که به کاهش کارمزدها و زمان تأیید تراکنش‌ها برای کاربران منجر شده است.

شبکه فانتوم

پروتکل فانتوم در ماه‌های اخیر به دلیل راه‌اندازی پل ارتباطی به شبکه اتریوم و برنامه تشویقی ۳۷۰ میلیون دلاری برای جذب توسعه‌دهندگان و پروژه‌های جدید به اکوسیستم خود، مورد توجه بسیاری قرار گرفته است.

بر اساس داده‌های Token Terminal، اگرچه انتشار اخبار مبنی بر برنامه تشویقی فانتوم در تاریخ ۳۰ آگوست به افزایش حجم معاملاتی و قیمت فانتوم منجر شد، پس از اعلام ممنوعیت چین در تاریخ ۳ سپتامبر شاهد افزایش واقعی درآمد پروتکل و فعالیت در آن بوده‌ایم.

حجم معاملات فانتوم
قیمت توکن فانتوم

فانتوم، به لطف معماری گراف جهت‌دار غیرمدور، کارمزدها را نزدیک به صفر نگه داشته است و همین موضوع باعث شده است تا این پروتکل، در میان معامله‌گران دیفای و NFT که به دلیل کارمزدهای بالای شبکه اتریوم آزرده خاطر شده بودند محبوب شده باشد.

اسپوک سواپ (SpookSwap) و اسپیریت سواپ (SpiritSwap) دو صرافی غیرمتمرکز برتر در شبکه فانتوم هستند و تا زمان نگارش این خبر، در مجموع حجم معاملاتی ۹۵ میلیون دلاری را در ۲۴ ساعت اخیر به ثبت رسانده‌اند.

شبکه آوالانچ

شبکه آوالانچ، دیگر پروتکل بلاکچینی است که پس از راه‌اندازی برنامه تشویقی استخراج نقدینگی ۱۸۰ میلیون دلاری در اواسط ماه آگوست مورد توجه قرار گرفت.

از زمان انتشار برنامه تشویقی در اواسط ماه آگوست، درآمد پروتکل و ارزش توکن حاکمیتی AVAX در مسیری رو به رشد قرار داشته است چراکه کاربران دارایی‌های خود را به این شبکه منتقل می‌کنند تا از اکوسیستم رو به رشد دیفای آن استفاده نمایند.

حجم معاملات آوالانچ
قیمت توکن AVAX

داده‌های DefiLlama نشان می‌دهد که حجم معاملاتی صرافی‌های غیرمتمرکز تریدر جو (Trader Joe) و پنگولین (Pangolin) در ۲۴ ساعت اخیر در مجموع از ۳۵۵.۲ میلیون دلار فراتر رفته است.

معاملات بدون سررسید در پلتفرم‌های غیرمتمرکز

پروتکل غیرمتمرکز معاملات بدون سررسید dYdX که در ماه سپتامبر پس از ایردراپ توکن DYDX به محبوبیت زیادی دست پیدا کرد همچنان شاهد افزایش فعالیت و حجم فعالیت کاربران است.

بر اساس داده‌های Token Terminal، حجم معاملاتی روزانه در این صرافی در روزهای پایانی ماه سپتامبر روندی صعودی به خود گرفت و از متوسط پایین‌تر از ۲.۱ میلیارد دلار در تاریخ ۲۷ سپتامبر به بیش از ۹ میلیارد دلار رسید.

ارزش کل قفل شده در dydx
ارزش کل قفل شده در dydx

مقررات و نظارت‌ها در رابطه با صرافی‌های معاملات مشتقه و لوریج‌دار همچون بیت مکس (BitMEX) و بایننس (Binance) رو به افزایش است و همین موضوع به افزایش تقاضا برای صرافی‌های غیرمتمرکزی چون dYdX و Hegic منجر شده است.

در حالی که در جامعه ارزهای دیجیتال بسیاری از سرکوب چین ابراز تأسف کردند، اما سنگینی این ممنوعیت به نظر می‌رسد نعمتی برای این بازار بوده باشد. این موضوع باعث شده تا تریدرها از صرافی‌های متمرکز فاصله گرفته و به اکوسیستم امور مالی غیرمتمرکز که به سرعت در حال گسترش است وارد شوند؛ جایی که آرمان‌های تمرکز زدایی و «بانک خود بودن» وجود دارد.

شما از کدام صرافی‌های غیر متمرکز استفاده می‌کنید؟ آیا استفاده از دکس‌ها را بر صرافی‌های متمرکز ترجیح می‌دهید؟

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا