تحلیل آنچین

تحلیل اختصاصی بازار با استفاده از دیتای آن‌چین (18 تا 24 آذر)


سلام به علاقه‌مندان تحلیل آن‌چین بازار رمز ارزها

چند روز اخیر شاهد سقوط ۲۰ درصدی قیمت اتریوم بودیم. این ارز دیجیتال به ۳۶۰۰ دلار رسید و با یک هفته تاخیر، سناریوی بیت کوین را تکرار کرد. در این مقاله با تمرکز بر رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین و اتریوم، به دنبال کشف علت چرایی تغییر قیمت‌ها هستیم. سوال مهم این روزها، وضعیت روند بازار است؛ در روزهایی که معامله‌گران همگی سردرگم هستند، داده‌های شبکه به ما چه می‌گویند؟ چرا قیمت اتریوم سقوط کرد؟ آیا حرکت جانبی بیت کوین ادامه‌دار خواهد بود؟ برای پاسخ به این سوال‌ها با ادامه مطلب همراه باشید.

برای تحلیل قیمت بیت کوین و قیمت اتریوم و به طور کلی تحلیل روند کلی بازار رمز ارزها ابزارهای متنوعی وجود دارد. ما معتقدیم با بررسی مداوم اطلاعات آن‌چین یا درون زنجیره‌ای می‌توان وقایع و اتفاقات این بازار را عمیق‌تر و دقیق‌تر ارزیابی و تحلیل کرد. در همین راستا میهن بلاکچین قصد دارد تا با تمرکز بر اطلاعات و دیتای درون شبکه یا On-Chain، گزارشی از عملکرد بازار را به صورت هفتگی منتشر کند. هدف این گزارش‌های هفتگی، تحلیل رفتار سرمایه‌گذاران، احساسات معامله‌گران و تغییرات صورت گرفته در شبکه بیت کوین و اتریوم است. در این تحلیل‌های متریک‌های آنچین بیت کوین و اتریوم مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

سلب مسئولیت

سلب مسئولیت

گزارش پیش رو، تحلیل اختصاصی میهن بلاکچین بر اساس دیتاهای آن‌چین (روی زنجیره) در هفته گذشته است. اطلاعات و تحلیل‌های این مقاله به هیچ عنوان نباید به عنوان توصیه‌ای برای خرید و فروش یا سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شوند. فراموش نکنید که همیشه قبل از سرمایه‌گذاری، خودتان به طور کامل بازار را تحلیل و بررسی کنید.

توجه به نکات زیر به مطالعه بهتر این مقاله کمک خواهد کرد:

  • این گزارش به سه بخش کلی تقسیم‌ شده است؛ در بخش اول اطلاعات کلی از بازار در هفته گذشته را ارائه می‌کنیم و همینطور اطلاعات مهم پیرامون بیت کوین را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در بخش دوم این گزارش نیز وضعیت شبکه اتریوم را بررسی خواهیم کرد. در انتها نیز به شکل جزیی به وضعیت استیبل‌کوین‌ها می‌پردازیم.
  • برای جلوگیری مداوم از بیان تاریخ‌ها، در این مقاله کلمه “بازه زمانی” به فاصله زمانی ۱۸ آذر تا ۲۴ آذر ماه اشاره دارد.
  • این نسخه، هجدهمین گزارش از سری تحلیل‌های هفتگی آنچین میهن بلاکچین است. برای مطالعه گزارش پیشین، به مقاله زیر مراجعه کنید.

آنچه در این مطلب می‌خوانید

بخش اول- بیت کوین

نمودار قیمت بیت کوین

تصویر بالا نمودار قیمت بیت کوین در تایم‌فریم روزانه را نشان می‌دهد. هفته گذشته بیت کوین و بازار ارزهای دیجیتال کمی رنگ آرامش به خود دیدند. اگرچه این کوین نوسانی ده درصدی را تجربه کرد، اما به نسبت هفته ماقبل آن کمی رنگ آرامش را به خود دید. به نحوی که برخی تحلیلگران صحبت از احتمال تثبیت قیمت بیت کوین برای مدتی طولانی‌تر در این بازه را می‌کنند. علاوه بر آن، نشست کمیسیون بازار آزاد فدرال (FOMC) در روز جاری، کمی از لحاظ ماکرو بازار را متاثر کرد.

ارزش بازار رمزارزها باز هم کاهش یافت و با ۱۳٪ درصد کاهش به کمی بیش از ۲.۱ تریلیون دلار رسید.

ارزش بازار رمزارزها

سلطه بازار بیت کوین سنگر از دست رفته در هفته گذشته را بازیابی کرد و با پس گرفتن درصدی که به اتریوم پس داده بود به ۴۱ درصد رسید. دامیننس اتریوم نیز به ۲۰ درصد بازگشت.

دامیننس بیت کوین و اتریوم

بررسی رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین

به منظور بررسی رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین، ابتدا به سراغ نهنگ‌های آن می‌رویم. به نمودار زیر توجه کنید:

  • معرفی نمودار: در تصویر بالا نمودار رفتار کیف پول‌هایی که موجودی آن‌ها بین ۱۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ بیت کوین است را با نمودار بنفش در کنار نمودار قیمت بیت کوین نشان می‌دهد. همچنین هیستوگرامی به شکل عمودی در گوشه تصویر مشاهده می‌‌کنید که نشان‌دهنده حجم و قیمت خرید کوین‌های فروخته شده طی هفته گذشته است.
  • تحلیل نمودار: نهنگ‌ها طی هفته گذشته به موجودی بیت کوین خود افزودند. این گروه طی هفته گذشته به شکل خالص بیست هزار بیت کوین خریداری کردند اما روند سه ماهه موجودی این گروه کاهشی است که با توجه به دو بیشینه قیمت تاریخی در این بازه طبیعی به نظر می‌رسد. همچنین توجه داشته باشید. همچنین به نظر می‌رسد فروشندگان این کوین‌ها عمدتا کسانی بودند که نزدیک به قله اقدام به خریداری کرده بودند و بالاخره تسلیم شدند و تن به فروش در ضرر دادند.

بررسی رفتار هولدرها در برابر تریدرها

هولدرها در مقابل تریدرها
  • معرفی نمودار: در تصویر بالا، قیمت بیت کوین با نمودار شمعی، در کنار درصد سود محقق شده سی روزه (با رنگ آبی) و یک ساله (با رنگ صورتی) به نمایش در آمده است. شاخص MVRV میانگین سود و زیان کوین‌ها بر اساس قیمت آخرین تاریخ جابجایی است.
  • تحلیل نمودار: پیش‌تر در مورد بازه سنتی ذخیره سود در هنگام سود تریدرها گفته بودیم، و هفته گذشته به محدوده بازگشت قیمت در هنگام زیان اشاره کردیم که بین ۱۵ تا ۲۵ درصد است. تریدرها هم‌اکنون نزدیک به ۱۳ درصد در ضرر هستند. نکته جالب توجه، غلتیدن هولدرهای یک ساله به محدوده زیان است؛ اتفاقی که از انتهای ماه جولای (پنج ماه پیش) سابقه نداشته است.
  • معرفی نمودار: در نمودار تصویر بالا، به ترتیب از بالا به پایین قیمت بیت کوین، میزان معاملات باز (Open Interest) و فاندینگ ریت صرافی‌ها رسم شده است.
  • تحلیل نمودار: در هفته گذشته در خصوص بالا بودن میزان اهرم معاملات (به خصوص در بازار آتی) هشدار داده بودیم که خطر لیکویید شدن و یا بستن زودهنگام/تغییر حد سود و زیان را در پی دارد. همین اتفاق نیز رخ داد و مقدار Open Interest از حد ناسالم خود پایین آمد و هم‌اکنون در شرایط بهتری قرار دارد. فاندینگ ریت نیز نزدیک به صفر است که نشان از سردرگمی بازار در تشخیص جهت قیمت دارد.

بررسی وضعیت ماینرهای بیت کوین

تعداد ۱.۸۵ میلیون بیت کوین در کیف پول ماینرهای این شبکه ذخیره شده‌ است. در نتیجه بررسی رفتار این بازیگران نیز در روند قیمتی بیت کوین موثر است. به تصویر زیر توجه کنید:

موجودی بیت کوین ماینرها
  • معرفی شاخص: نمودار بالا شاخص موجودی بیت کوین کیف پول ماینرها را با نمودار آبی در کنار قیمت بیت کوین با نمودار مشکی نشان می‌دهد.
  • تحلیل نمودار: ماینرها تغییر چندانی به میزان دارایی خود نداده‌اند. پس از شروع روند کاهشی قیمت در ماه گذشته میلادی، این گروه با شیبی اندک دست به انباشت بیت کوین خود زده است.

بررسی وضعیت کیف پول صرافی‌ها

صرافی‌های متمرکز ارز دیجیتال به عنوان تنها مرجع تعیین قیمت بیت کوین یکی از مهمترین عوامل موثر در قیمت آن است. در حال حاضر ۲.۲ میلیون بیت کوین در کیف پول صرافی‌ها ذخیره شده است. به تصویر زیر توجه کنید:

  • معرفی شاخص: در تصویر بالا، نرخ خالص ورود و خروج بیت کوین به صرافی‌های ارز دیجیتال را در کنار قیمت آن مشاهده می‌کنید.
  • تحلیل شاخص: در شماره قبل این گزارش از خروج دست‌های ضعیف از بازار گفتیم اما بد نیست به مقایسه‌ای با ریزش ابتدای سال (شمسی) بپردازیم. در آن دوره (مشخص شده با مستطیل سبز رنگ) میزان خالص ورود بیت کوین به صرافی‌ها بسیار بیشتر از دوره جاری است. حال اینکه این مساله را می‌توان به روند کلی کاهش موجودی صرافی‌ها نسبت داد یا به خوش‌بینی بازار، نکته‌ای است که باید برای درک آن صبر کرد.
موجودی استیبل کوین صرافی‌ها
  • معرفی شاخص: در نمودار بالا، قیمت بیت کوین در کنار میزان موجودی استیبل کوین صرافی‌ها مشاهده می‌کنید.
  • تحلیل نمودار: موجودی استیل کوین صرافی‌ها طی هفته گذشته با قیمت واگرایی داشت و نشان از فروش و نقد شدن سرمایه‌گذاران با توجه به وضعیت قیمت بیت کوین، اتریوم و دیگر آلت‌کوین‌ها داشت.

بررسی احساسات بازار

در این بخش به سراغ وضعیت میزان استفاده از شبکه بیت کوین می‌رویم:

شاخص active addresses

  • معرفی شاخص: شاخص آدرس‌‌های فعال شبکه نمودی از میزان اقبال کاربران به شبکه است و در روندهای صعودی تعداد آن به شکل معنادار افزایش می‌یابد. در تصویر بالا، میانگین متحرک هفت روزه این شاخص در کنار قیمت بیت کوین رسم شده است. (نمودار سه ماهه)
  • تحلیل نمودار: تعداد آدرس‌های فعال شبکه بیت کوین طی هفته گذشته کاهش یافت و به زیر یک میلیون عدد رسید. روند کلی سه ماهه این متریک افزایشی است.

ابزار بررسی متریک‌های اجتماعی

هرچند این شاخص را نمی‌توان در دسته متریک‌های آنچین قرار داد با این حال ابزار خوبی برای بررسی رفتار و احساسات سرمایه‌گذاران بیت کوین است.

buy the dip
  • معرفی شاخص: این شاخص وضعیت حجم فعالیت اجتماعی عبارت «خرید و کف – buy AND dip» (رنگ آبی) و سلطه آن در قیاس با باقی ارزهای دیجیتال (رنگ زرد) را در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد. همچنین قیمت بیت کوین با رنگ سبز رسم شده است.
  • تحلیل شاخص: همانطور که از نمودار به خوبی بر می‌آید، طی سقوط یک ماهه بیت کوین، از تکرار این عبارت در شبکه‌های اجتماعی کاسته شده است که خود می‌تواند نشان از نومیدی بازار به تکرار موج بعدی صعودی و انباشت سرمایه باشد. با این ذکر این نکته ضروری است که بازار لزوما هم‌جهت با میل عموم مردم حرکت نمی‌کند.

بخش دوم – اتریوم

چارت بالا نمودار قیمت اتریوم در تایم فریم روزانه را نشان می‌دهد؛ اتریوم هفته‌ای قرمز را به خود دید و با بیست درصد کاهش هم‌اکنون زیر ۳۷۰۰ دلار معامله می‌شود.

استیکینگ اتریوم ۲.۰

استیکینگ اتریوم دو

میزان اترهای استیک شده در آستانه ۸.۶ میلیون اتر رسید و نرخ بازگشت سرمایه به طور متوس هم‌اکنون ۶.۱۸ درصد است. با این حال موعد تغییر الگوریتم اجماع این کوین نزدیک است و اقبال به این شبکه همچنان بالاست. بیش از ۵۸ هزار آدرس، اترهای خود را در این شبکه استیک کرده‌اند.

بررسی حجم معاملات در صرافی‌های غیرمتمرکز

حجم معاملات روزانه صرافی‌های غیرمتمرکز

در نمودار بالا حجم معاملات روزانه صرافی‌های غیرمتمرکز (نمودار میله‌ای) را مشاهده می‌کنید. در سمت راست اسامی صرافی‌ها را به تفکیک می‌بینید. کاهش فعالیت کاربران در حوزه دیفای طی هفته گذشته مشهود بود. حجم معاملات در صرافی‌های غیرمتمرکز طی هفته گذشته با ۲۵ درصد کاهش به ۲۶ میلیارد دلار رسید.

میانه قیمت تراکنش شبکه اتریوم

معرفی شاخص: در نمودار فوق، میانه هزینه تراکنش شبکه اتریوم با رنگ بنفش و قیمت اتر با رنگ سبز به نمایش در آمده است.

تحلیل شاخص: هزینه تراکنش در شبکه اتریوم طی هفته گذشته کاهش قابل ملاحظه‌ای داشت و به کاربران اجازه داد تا مینت‌ها و سواپ‌های به تعویق افتاده خود را انجام دهند. همچنین در همین بازه، مقدار اتریوم سوزانده شده پس از اجرای طرح EIP-1559 به یک درصد از کل عرضه این کوین رسید.

صرافی‌ها

در این بخش وضعیت ورود و خروج اتر به کیف پول اتریوم صرافی‌ها را بررسی می‌کنیم. به تصویر زیر توجه کنید:

  • معرفی شاخص: نمودار بالا قیمت اتر (با رنگ سبز) را در کنار نرخ ورود و خروج اتر به صرافی‌ها (با رنگ صورتی) و موجودی صرافی‌ها (به رنگ قرمز) نشان می‌دهد.
  • تحلیل نمودار: پس از ماه‌ها کاهش موجودی اتر صرافی‌ها طی هفته گذشته، بیش از دویست هزار عدد اتر وارد صرافی‌ها شد و وقتی آن را در کنار روند کاهشی قیمت این کوین می‌بینیم، خبر از فروش این مقدار دارد.
OI
  • معرفی شاخص: در نمودار بالا قیمت اتریوم را در کنار میزان Open Interest معاملات آتی در صرافی FTX مشاهده می‌کنید.
  • تحلیل شاخص: طی هفته گذشته اتفاقی که برای بیت کوین پیش از این رخ داده بود، این بار با تاخیری زمانی برای اتریوم نیز رخ داد. نرخ بالا و ناسالم معاملات در صرافی‌های مشتقه، گریبان اتر را نیز گرفت و به نظر این کاهش قیمت می‌تواند یکی از آثار جانبی آن باشد.

بخش سوم – استیبل کوین‌ها

آدرس‌های روزانه فعال

معرفی شاخص: در این نمودار تصویر آدرس‌های روزانه فعال هر یک از استیبل کوین‌های مطرح بازار را در طول هفته گذشته مشاهده می‌کنید. این نمودار بیانگر خوبی از وضعیت فعالیت و رغبت کاربران از استفاده از هر یک از این کوین‌هاست.

حجم معاملات استیبل کوین‌ها
  • معرفی شاخص: در نمودار فوق، حجم تراکنش هفتگی هر یک از استیبل کوین‌ها را مشاهده می‌کنید. حجم معاملات دای (DAI) با افزایشی خیره‌کننده از رقبای قدرتمندتر خود طی هفته گذشته پیشی گرفت. با توجه به اینکه دارایی پشتیبان این الگو استیبل کوین، اتریوم است، چنین حجم معامله‌ای در هفته بی‌ثبات اتریوم جالب توجه و کمی قابل توجیه است.
میزان جابجایی روزانه استیبل کوین‌ها

در نمودار بالا میزان جابجایی روزانه استیبل کوین‌ها را مشاهده می‌کنید. طبق تحلیل آقای محمد محسن در سایت کریپتو کوانت، این حجم از جابجایی استیبل کوین‌ها بار آخر در زمان سقوط قیمت اتر از ۴.۲ به ۲.۵ هزار دلار در ابتدای سال جاری رخ داده بود و در صورتی که اتر نتواند طی چند روز آتی از سطح ۴۰۰۰ دلار بگذرد، ممکن است سناریو خرسی مشابهی در پیش رو باشد.

سخن پایانی

ما در این سری مقالات به سراغ اطلاعات آن‌چین بازار می‌رویم و سعی داریم تا الگوهای تکرار شونده مشترک بین قیمت و اطلاعات On-Chain را شناسایی کرده و در اختیار شما قرار دهیم. در نتیجه این مقاله و تمامی مواردی که در آن اشاره شده، به هیچ عنوان نباید ملاک تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری قرار گیرد. سعی ما این است تا به جای تحلیل مستقیم قیمت، عوامل تاثیرگذار بر نوسانات قیمت رمز ارزها را بشناسیم تا تحلیل دقیقتری از بازار داشته باشیم. اگر در این زمینه تجربه‌ای دارید و یا اطلاعات آن چین مشخصی را پیدا کرده‌اید که بر قیمت رمز ارزها تاثیر دارد، با ما به اشتراک بگذارید

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا