تحلیل آنچین

تحلیل اختصاصی بازار با استفاده از دیتای آن‌چین (12 تا 18 خرداد)

سلام به علاقه‌مندان تحلیل آن‌چین بازار رمز ارزها

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

اخبار منتشر شده از جلسات تدوین لایحه‌ای برای بازار رمزارزها، حاکی از آماده شدن پیش‌نویس قانون‌گذاری رمزارزها در ایالات متحده آمریکا است. پس از آماده شدن پیش‌نویس قوانین مطرح شده، این قوانین باید روند‌های قانونی خود را طی کرده و در نهایت تصویب و ابلاغ شوند. این قوانین می‌توانند در بلند‌مدت به نفع بازار کریپتو تمام شوند؛ زیرا از مدت‌ها قبل کارشناسان پذیرش قانونی رمزارزها را نقطه عطفی برای این بازار تلقی می‌کنند، اما اثرات کوتاه مدت این قوانین می‌تواند تاثیر منفی بر بازار داشته باشد. در لایحه‌ منتشر شده، قسمت‌های سخت‌گیرانه‌ای از جمله موانعی برای راه‌اندازی پروژه‌های جدید، تغییر در تعریف فعلی کالای دیجیتال و پرداخت بخشی از کارمزدهای دریافتی توسط صرافی‌ها به دولت، تبیین شده است که می‌تواند مارکت کریپتو را با چالش‌های جدی مواجه کند؛ البته این لایحه هنوز به صورت پیش‌نویس بوده و نمی‌توان به درستی درباره آن اظهار نظر کرد. در ادامه این مطلب با بررسی بازار رمزارزها طی هفته گذشته همراه شما هستیم. با ما همراه باشید.

برای تحلیل قیمت بیت کوین و قیمت اتریوم و به طور کلی تحلیل روند کلی بازار رمز ارزها ابزارهای متنوعی وجود دارد. ما معتقدیم با بررسی مداوم اطلاعات آن‌چین یا درون زنجیره‌ای می‌توان وقایع و اتفاقات این بازار را عمیق‌تر و دقیق‌تر ارزیابی و تحلیل کرد. در همین راستا میهن بلاکچین قصد دارد تا با تمرکز بر اطلاعات و دیتای درون شبکه یا On-Chain، گزارشی از عملکرد بازار را به صورت هفتگی منتشر کند. هدف این گزارش‌های هفتگی، تحلیل رفتار سرمایه‌گذاران، احساسات معامله‌گران و تغییرات صورت گرفته در شبکه بیت کوین و اتریوم است. در این تحلیل‌های متریک‌های آنچین بیت کوین و اتریوم مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

سلب مسئولیت

سلب مسئولیت

گزارش پیش رو، تحلیل اختصاصی میهن بلاکچین بر اساس دیتاهای آن‌چین (روی زنجیره) در هفته گذشته است. اطلاعات و تحلیل‌های این مقاله به هیچ عنوان نباید به عنوان توصیه‌ای برای خرید و فروش یا سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شوند. فراموش نکنید که همیشه قبل از سرمایه‌گذاری، خودتان به طور کامل بازار را تحلیل و بررسی کنید.

توجه به نکات زیر به مطالعه بهتر این مقاله کمک خواهد کرد:

  • این گزارش به سه بخش کلی تقسیم‌ شده است؛ در بخش اول اطلاعات کلی از بازار در هفته گذشته را ارائه می‌کنیم و همینطور اطلاعات مهم پیرامون بیت کوین را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در بخش دوم این گزارش نیز وضعیت شبکه اتریوم را بررسی خواهیم کرد. در انتها نیز به شکل جزیی به وضعیت استیبل‌کوین‌ها می‌پردازیم.
  • برای جلوگیری مداوم از بیان تاریخ‌ها، در این مقاله کلمه «بازه زمانی» به فاصله زمانی ۱۱ خرداد تا ۱۸ خرداد ماه اشاره دارد.
  • این نسخه، چهلمین گزارش از سری تحلیل‌های هفتگی آنچین میهن بلاکچین است. برای مطالعه گزارش پیشین، به مقاله زیر مراجعه کنید.

بخش اول – بیت کوین

قیمت بیت کوین
منبع: tradingview.com

تصویر بالا قیمت بیت کوین را در تایم‌فریم روزانه نشان می‌دهد. در هفته گذشته بیت کوین تا محدوده ۲۹,۰۰۰ دلار اصلاح قیمت داشت. هفته گذشته بیت کوین در محدوه ۲۹,۰۰۰ دلار تا ۳۰,۰۰۰ دلار در نوسان بود و با انتشار خبر امکان انتقال بیت کوین و سایر رمزارزها از PayPal به سایر کیف پول‌ها و صرافی‌ها، قیمت آن تا محدوده ۳۱,۸۰۰ دلار افزایش یافت. همچنان بحث قانون‌گذاری رمزارزها در ایالات متحده سایه سنگینی بر روند قیمتی بیت کوین انداخته است. با مشخص شدن و ابلاغ این قوانین ممکن است تا مدتی انتظار کاهش بیشتر قیمت‌ها دور از ذهن نباشد.

در ادامه به بررسی برخی از داده‌های آنچین در یک هفته اخیر می‌پردازیم:

نوسان بیت کوین در محدوده قیمتی ۲۹,۰۰۰ دلار تا ۳۰,۰۰۰ دلار، باعث شده ارزش کل بازار رمزارزها در یک ماه اخیر در محدوده‌ای بین ۱.۲ تا ۱.۴ تریلیون دلار در نوسان باشد. در حال حاضر ارزش کل بازار رمزارزها ۱.۲۴ تریلیون دلار است، که نسبت به هفته گذشته ۶۰ میلیارد دلار کاهش یافته است.

مارکت کپ بازار رمزارزها
منبع: coinmarketcap.com

روند افزایش سلطه بیت کوین بر بازار همچنان ادامه دارد. این هفته نیز سلطه بیت کوین بر بازار رمز‌ارزها افزایش یافت و به ۴۶.۵ درصد رسید. در صورت ادامه‌دار بودن روند افزایش دامیننس بیت کوین و رسیدن آن به محدوده ۴۷.۵ درصد، سلطه بیت کوین بر بازار رمزارزها به بالاترین سطح خود در یکسال گذشته خواهد رسید. این مساله می‌تواند با ریزش بیشتر آلت کوین‌ها همراه شود و شتاب بیشتری به اصلاح آنها بدهد. دامیننس اتریوم در حال حاضر ۱۷.۶ درصد است که نسبت به هفته گذشته ۰.۵ درصد کاهش یافته است.

دامیننس بیت کوین
منبع: coinmarketcap.com

بررسی رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین

نهنگ‌ها یکی از اصلی‌ترین بازیگران در بازار رمزارزها محسوب می‌شوند و تحرکات آنها در بازار می‌تواند تصویر دقیقی از اتفاقات آینده را پیش روی سرمایه‌گذاران قرار دهد. از این رو ابتدا به سراغ نهنگ‌های بیت کوین می‌رویم و رفتار آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

بررسی رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین
منبع: santiment
  • معرفی نمودار: در تصویر بالا نمودار رفتار کیف پول‌هایی که موجودی آن‌ها بین ۱۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ بیت کوین است با نمودار بنفش در کنار نمودار قیمت بیت کوین با رنگ سبز نشان داده شده است. همچنین هیستوگرامی به شکل عمودی در گوشه تصویر مشاهده می‌‌کنید که نشان‌دهنده حجم و قیمت خرید کوین‌های فروخته شده طی هفته گذشته است.
  • تحلیل نمودار: همانطور که در نمودار مشخص است، نهنگ‌ها این هفته فعالیت زیادی در بازار داشته‌اند. با رسیدن قیمت بیت کوین به محدوده ۲۹,۵۰۰ دلار، تعداد زیادی بیت کوین توسط نهنگ‌ها خریداری شده است. همچنین با رسیدن قیمت به محدوده ۳۱,۶۰۰ دلار نهنگ‌ها دست به فروش شده و تعداد بسیاری از بیت کوین‌های خود را به فروش رسانده‌اند. این هفته مجموعا ۹۰,۰۰۰ واحد بیت کوین توسط نهنگ‌ها خرید و فروش شده است.

بررسی رفتار هولدرها در برابر تریدرها

بررسی رفتار هولدرها در برابر تریدرها
منبع: santiment
  • معرفی نمودار: در تصویر بالا، قیمت بیت کوین با نمودار سبز رنگ، در کنار تفاوت سود محقق شده هولدرهای بلند مدت (یک ساله) و کوتاه مدت (۶۰ روزه) نمایش داده شده است. شاخص MVRV Long/Short توانایی نسبتا قابل قبولی در تشخیص سقف و کف سیکل‌های نزولی و صعودی از خود نشان داده است.
  • تحلیل نمودار: شاخص MVRV نسبت به هفته گذشته باز هم کاهش یافته است. این موضوع نشان‌ می‌دهد که همچنان سرمایه‌گذاران کوتاه مدت در سود بیشتری نسبت به هولدرها قرار دارند.

بررسی وضعیت ماینرهای بیت کوین

بیش از ۱.۸۶ میلیون واحد بیت کوین در کیف پول ماینرهای شبکه بیت کوین ذخیره شده‌ است. در نتیجه بررسی رفتار این بازیگران نیز در روند قیمتی بیت کوین موثر است. به تصویر زیر توجه کنید:

منبع: cryptoquant.com
  • معرفی شاخص: نمودار بالا شاخص خروجی خالص بیت کوین کیف پول ماینرها را در کنار قیمت بیت کوین با نمودار مشکی و نمودار میانگین متحرک ۱ ماه این شاخص را با رنگ زرد نشان می‌دهد.
  • تحلیل نمودار: همانطور که در نمودار مشاهده می‌کنید، میزان خروج بیت کوین از کیف پول ماینرها نسبت به گذشته کاهش چشم‌گیری داشته است. این موضوع می‌تواند نشانگر اعتقاد آنها به افزایش قیمت بیت کوین و امکان فروش در قیمت‌های مناسب‌تر باشد. همچنین در طی یک ماه گذشته میزان خروجی کیف پول ماینرها هرگز از میانگین متحرک یک ماه آن بیشتر نشده است.

بررسی وضعیت کیف پول صرافی‌ها

با توجه به حجم مبادلات در صرافی‌های متمرکز، آن‌ها به عنوان یکی از مراجع تعیین قیمت بیت کوین و یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت آن به شمار می‌روند. در حال حاضر حدودا ۱.۹ میلیون بیت کوین در کیف پول صرافی‌ها ذخیره شده است. به تصویر زیر توجه کنید:

بررسی وضعیت کیف پول صرافی‌ها
منبع: santiment
  • معرفی شاخص: در تصویر بالا، نمودار بنفش رنگ نرخ خالص ورود و خروج بیت کوین به صرافی‌های متمرکز رمزارزها را در کنار موجودی آن‌ها و قیمت بیت کوین نشان می‌دهد.
  • تحلیل شاخص: همانطور که نمودار مشخص است، روند ورود بیت کوین به صرافی‌ها همچنان در حال کاهش است. پس از افزایش مقطعی تعداد بیت کوین‌هایی که در صرافی‌ها نگهداری می‌شوند، بار دیگر این روند نزولی شده و در حال شکست سطح قبلی است.

بررسی احساسات بازار

در این بخش به سراغ وضعیت میزان استفاده از شبکه بیت کوین می‌رویم:

شاخص active addresses

شاخص active addresses
منبع: santiment
  • معرفی شاخص: شاخص آدرس‌‌های فعال شبکه نشان‌دهنده میزان استفاده کاربران از شبکه است. در سیکل‌های صعودی تعداد آدرس‌های فعال به شدت افزایش می‌یابد که می‌تواند نمودی از پویایی و میزان استفاده افراد از شبکه بیت کوین باشد. در تصویر بالا، میانگین متحرک هفت روزه این شاخص با رنگ صورتی در کنار قیمت بیت کوین با رنگ سبز و آدرس‌های فعال روزانه به صورت ستونی با رنگ زرد نمایش داده شده است.
  • تحلیل نمودار: همانطور که در نمودار مشخص است، تعداد آدرس‌های فعال در شبکه بیت کوین این هفته نیز کاهش یافته است که نشان‌ از کم شدن اقبال عمومی نسبت به استفاده از شبکه بیت کوین دارد.

ابزار بررسی متریک‌های اجتماعی

هرچند این شاخص را نمی‌توان در دسته متریک‌های آنچین قرار داد با این حال ابزار خوبی برای بررسی رفتار و احساسات سرمایه‌گذاران بیت کوین است.

بررسی متریک‌های اجتماعی
منبع: santiment
  • معرفی شاخص: این شاخص وضعیت حجم فعالیت اجتماعی کلمه «پی پل-PayPal» (رنگ آبی) و سلطه آن در قیاس با باقی ارزهای دیجیتال (رنگ زرد) را در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد. همچنین قیمت بیت کوین با رنگ سبز رسم شده است.
  • تحلیل شاخص: همانطور که در نمودار مشخص است، با فراهم شدن امکان جابجایی مستقیم رمزارزها بین پی پل، کیف پول‌های مختلف و صرافی‌ها، قیمت بیت کوین از ۲۹,۵۰۰ دلار تا ۳۱,۳۰۰ دلار افزایش یافته است. این موضوع بیانگر این است که کاربردی شدن رمزارزها و استفاده از آنها برای انتقال ارزش می‌تواند چه تاثیر قابل توجهی بر قیمت آنها داشته باشد.

بخش دوم – اتریوم

چارت قیمت اتر تایم فریم روزانه
کندل روزانه قیمت اتریوم. منبع: tradingview

چارت بالا نمودار قیمت اتریوم در تایم فریم روزانه را نشان می‌دهد؛ اتریوم هفتمین هفته متوالی است که با کندل قرمز به کار خود ادامه می‌دهد. هفته گذشته هفته‌ای خنثی برای قیمت ETH بود و اتر همچنان در سطح پایین ناحیه اصلی حمایت خود در نوسان است. آنچه که علی‌رغم بازار خرسی پیش رو در میان‌مدت باعث امیدواری به قیمت اتریوم می‌شود در پیش بودن به‌روزرسانی مرج در ادامه سال ۲۰۲۲ است.

اما توجه به داده‌های آنچین روایت دیگری ارائه می‌دهد. با توجه به نمودار زیر مشاهده می‌شود که تعداد هولدرهای کوچک ETH (۱-۱۰ اتر به رنگ صورتی و ۱۰-۱۰۰ اتر به رنگ زرد) طی دو هفته اخیر و با انتشار اخبار نزدیک شدن به‌روزرسانی Merge به طور پیوسته افزایش یافته است، اما تعداد هولدرهای بزرگتر اتر (۱۰۰۰-۱۰٬۰۰۰ اتر به رنگ آبی و ۱۰٬۰۰۰-۱۰۰٬۰۰۰ اتر به رنگ قرمز) در مدت مشابه نسبتا ثابت یا کاهشی بوده است. به این ترتیب به نظر می‌رسد که هولدرهای بزرگ به اندازه هولدرهای کوچک به تبعات به‌روزرسانی Merge خوشبین نیستند.

توزیع هولدرهای اتر
توزیع هولدرهای اتر؛ منبع: سنتیمنت

همانطور که در نمودار پایین مشاهده می‌شود شاخص MVRV ماهانه برای بیت کوین (خط صورتی) اندکی قبل برای اولین بار از ابتدای آپریل به بالای خط سوددهی رسیده است اما اتریوم علی رقم روند افزایشی این شاخص، هنوز نتوانسته است این خط را فتح کند. با وجود این باید توجه داشت که اتریوم در بول‌مارکت اخیر توانست توجه سرمایه‌گذاران نهادی را به خود جلب کند و رنگی متفاوت از سایر آلت‌کوین‌ها به خود بگیرد. همین موضوع باعث شده است که فاصله آن با بالاترین سطح تاریخی‌اش در ۱۰ نوامبر، حدود ۶۲.۷٪ باشد که با ۵۵.۶٪ افت بیت کوین از ATH قابل مقایسه است. این در حالی است که در بازار خرسی قبلی افت قیمت اتریوم در مقایسه با افت قیمت اتر شدت بیشتری داشت.

مقایسه MVRV اتریوم و بیت کوین
مقایسه MVRV اتریوم و بیت کوین؛ منبع: سنتیمنت

نکته جالب دیگری که در داده‌های آن چین قابل مشاهده است، ظاهر شدن اثر بمب سختی اتریوم است. در تاریخ ۴ ژوئن (۱۴ خرداد) زمان متوسط تولید بلاک در شبکه اتریوم به ۱۴.۶ ثانیه رسید که بالاترین سطح از نوامبر ۲۰۱۹ تا به امروز است. همچنین تعداد بلاک‌های تولید شده در روز به حدود ۶۱۰۰ بلاک کاهش یافته است. در صورت نهایی نشدن به‌روزرسانی مرج امکان دارد سختی تولید بلاک به حدی افزایش یابد که لازم شود بار دیگر بمب سختی به تعویق بیفتد.

اثرات بمب سختی اتریوم
ظهور اثرات بمب سختی اتریوم بر زمان تولید بلاک (به رنگ سبز) و تعداد بلاک‌های تولید شده در روز (به رنگ قرمز) ؛ منبع: کوین متریکز

وضعیت استیکینگ اتریوم ۲

استیکینگ اتریوم
میزان اتر قفل شده در قرارداد بیکن چین (ناحیه‌های بنفش و قرمز) و سهم لیدو بر حسب درصد (خط قرمز)؛ منبع: Dune

میزان اتر قفل شده در قرارداد استیکینگ اتریوم ۲ همچنان صعودی است اما طی هفته گذشته سهم پلتفرم لیدو از استیکیگ اتر رو به کاهش بود. در حال حاضر ۱۲.۸ میلیون ETH در قرارداد استیکینگ اتر قفل شده است که سهم لیدو از این مقدار ۴.۱ میلیون ETH است.

علت کاهش سهم لیدو را می‌توان پیشنهاد یکی از توسعه‌دهندگان اصلی لیدو مبنی بر فروش نیمی از موجودی اتر خزانه این پلتفرم برای تامین هزینه فعالیت‌های آن در ادامه بازار خرسی پیش رو دانست. پیشنهاد کادمیل فروش ۱۰٬۰۰۰ ETH (به ارزش تقریبی ۱۷ میلیون دلار) است. این موضوع احتمالا تعداد قابل توجهی از کاربران پلتفرم استیکینگ شناور لیدو را ترغیب به برداشت سپرده ETH و فروش آن کرده است. همچنین سرویس استیکینگ متمرکز صرافی کوین‌بیس، اخیرا مطلبی در خصوص دیپگ شدن قیمت stETH نوشت و در آن از غیرمتمرکز نبودن لیدو انتقاد کرد!

بررسی حجم معاملات در صرافی‌های غیرمتمرکز

حجم معاملات دکس‌های اتریوم
حجم معاملات دکس‌های اتریوم؛ منبع:Dune

در نمودار بالا حجم معاملات روزانه صرافی‌های غیرمتمرکز (نمودار میله‌ای) را مشاهده می‌کنید. در سمت راست اسامی صرافی‌ها را به تفکیک می‌بینید. حجم معاملات صرافی‌های مطرح لایه یک در این هفته حدود ۱۲ میلیارد دلار بود که نسبت به هفته پیش از آن حدود ۱۴٪ کاهش داشته است.

میانگین گس
میانگین گس برای هر تراکنش؛ منبع: سنتیمنت

در نمودار فوق، میانگین هزینه تراکنش شبکه اتریوم با رنگ صورتی و قیمت اتر با رنگ سبز به نمایش در آمده است. میانگین هزینه گس طی هفته گذشته ۶۲ GWEI بود که نسبت به میانگین هفته قبل از آن افزایش داشته است.

صرافی‌ها

در این بخش وضعیت ورود و خروج اتر به کیف پول اتریوم صرافی‌ها را بررسی می‌کنیم. به تصویر زیر توجه کنید:

درصد عرضه درگردش اتریوم موجود در صرافی‌ها
درصد عرضه درگردش اتریوم موجود در صرافی‌ها؛ منبع: سنتیمنت
  • معرفی شاخص: نمودار بالا قیمت اتر (به رنگ سبز) را در کنار موجودی صرافی‌ها (به رنگ صورتی) نشان می‌دهد.
  • تحلیل نمودار: با توجه به نمودار بالا مشاهده می‌شود که از ابتدای ماه می حدود ۱٪ از کل عرضه در گردش اتریوم به صرافی‌ها وارد شده است و روند طولانی مدت کاهش عرضه در صرافی‌ها شکسته شده است. این مقدار اتر معادل حدود ۲.۱۷ میلیارد دلار است و فشار فروش شدید روی این رمزارز طی ماه می را نشان می‌دهد.
فاندینگ ریت اتر در صرافی ها
فاندینگ‌ریت اتریوم در تمام صرافی‌ها؛ منبع: کریپتو کوانت
OI برای اتریوم
معاملات باز (OI) اتریوم در تمام صرافی‌ها؛ منبع: کریپتو کوانت
  • معرفی شاخص: در نمودارهای بالا خط مشکی نماینده قیمت اتر، در نمودار سمت راست، میله‌های قرمز و سبز نشان‌دهنده فاندینگ ریت تجمعی صرافی‌های متمرکز و در نمودار سمت چپ خط آبی نشان‌دهنده حجم معاملات باز (Open Interest) است.
  • تحلیل نمودار: فاندینگ ریت در مقایسه با هفته قبل تفاوت چندانی ندارد اما حجم معاملات باز اندکی کاهش یافته است. این دو شاخص نشان می‌دهند که روند بازار همچنان نزولی است و نشانه‌ای بارز از کف قیمت (هر چند مقطعی) دیده نمی‌شود.

بخش سوم – استیبل کوین‌ها

وضعیت استیبل کوین ها
مقایسه درصد در اختیار آدرس‌های برتر (معمولا صرافی‌ها)، برای استیبل کوین‌های ‌BUSD (به رنگ زرد)، USDC (به رنگ قرمز)، DAI (به رنگ آبی)، USDT (به رنگ صورتی) و USTC (به رنگ سبز)، منبع: سنتیمنت

نمودار فوق وضعیت ۵ استیبل کوین مهم‌تر (شامل استیبل کوین شکست خورده ترا که اکنون USTC نام دارد) را نشان می‌دهد. در این نمودار درصدی از کل عرضه در گردش که در اختیار صرافی‌ها است را مشاهده می‌کنید. افزایش درصد در اختیار صرافی‌ها برای استیبل کوین‌های تتر و استیبل کوین سابق ترا، به معنای کاهش استفاده عمومی از آن‌ها و کاهش درصد در اختیار صرافی‌ها برای استیبل کوین‌های USDC و DAI به معنای افزایش استفاده عمومی کاربران از این استیبل کوین‌ها است.

سخن پایانی

ما در این سری مقالات به سراغ اطلاعات آن‌چین بازار می‌رویم و سعی داریم تا الگوهای تکرار شونده مشترک بین قیمت و اطلاعات On-Chain را شناسایی کرده و در اختیار شما قرار دهیم. در نتیجه این مقاله و تمامی مواردی که در آن اشاره شده، به هیچ عنوان نباید ملاک تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری قرار گیرد. سعی ما این است تا به جای تحلیل مستقیم قیمت، عوامل تاثیرگذار بر نوسانات قیمت رمز ارزها را بشناسیم تا تحلیل دقیقتری از بازار داشته باشیم. اگر در این زمینه تجربه‌ای دارید و یا اطلاعات آن چین مشخصی را پیدا کرده‌اید که بر قیمت رمز ارزها تاثیر دارد، با ما به اشتراک بگذارید.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا