تحلیل آنچین

تحلیل اختصاصی آن‌چین (12 مرداد)؛ بررسی تاثیر تنش‌های آمریکا و چین بر بازار رمزارزها

چهارشنبه هفته قبل میزان افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو اعلام شد. افزایش ۰.۷۵٪ به جای ۱٪ که بخاطر تورم شدید ماه گذشته مورد انتظار بعضی کارشناسان بود، علاوه بر لحن ملایم جروم پاول در مورد ادامه سیاست‌های پولی انقباضی فدرال رزرو، باعث شد تمام بازارها از جمله بازار رمزارزها وارد روندی صعودی شود.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

جالب اینکه انتشار داده‌های GDP ایالات متحده در روز پنجشنبه که نشان داد این اقتصاد اثرگذار وارد دوره نزول (Recession) شده است، اثر منفی چندانی بر بازارها نداشت. چرا که به نظر کارشناسان کوچک‌تر شدن اندازه اقتصاد آمریکا نشان می‌دهد فدرال رزرو برای ادامه سیاست‌های پولی انقباضی خود محدودیت شدیدی دارد و ناچار است میان کنترل تورم (که نیازمند افزایش نرخ بهره) و خروج از Recession و افزایش GPD (که نیازمند کاهش نرخ بهره است)، مورد دوم را انتخاب کند و شرایط تورمی همیشه به نفع دارایی‌های پر ریسک مانند سهام و رمزارزها است.

البته در روز سه‌شنبه جمعی از مقامات ارشد فدرال رزرو اعلام کردند به افزایش نرخ بهره ادامه خواهند داد و این سیاست تا تحت کنترل در آمدن تورم ادامه خواهد داشت. این موضوع در کنار سفر نانسی پلوسی به تایوان و افزایش تنش‌های ژئوپولتیک میان آمریکا و چین، باعث شد قیمت بیت کوین در روز سه شنبه سطح ۲۳٬۰۰۰ دلار را از دست بدهد و قیمت اتریوم در این تاریخ تا ۱۵۵۹ دلار کاهش یابد. اما کارشناسان معتقدند ظرفیت فدرال رزرو برای افزایش نرخ بهره محدود است و این سیاست تا جایی ادامه خواهد داشت که آمار نرخ بیکاری در ایالات متحده نگران‌کننده شود. چرخش فدرال رزرو از سیاست‌های پولی انقباضی فعلی به سیاست‌های انبساطی که اصطلاحا «Fed Pivot» نامیده می‌شود، مورد انتظار بی‌صبرانه تمام فعالان بازار است.

برای تحلیل قیمت بیت کوین و قیمت اتریوم و به طور کلی تحلیل روند کلی بازار رمز ارزها ابزارهای متنوعی وجود دارد. ما معتقدیم با بررسی مداوم اطلاعات آن‌چین یا درون زنجیره‌ای می‌توان وقایع و اتفاقات این بازار را عمیق‌تر و دقیق‌تر ارزیابی و تحلیل کرد. در همین راستا میهن بلاکچین قصد دارد تا با تمرکز بر اطلاعات و دیتای درون شبکه یا On-Chain، گزارشی از عملکرد بازار را به صورت هفتگی منتشر کند. هدف این گزارش‌های هفتگی، تحلیل رفتار سرمایه‌گذاران، احساسات معامله‌گران و تغییرات صورت گرفته در شبکه بیت کوین و اتریوم است. در این تحلیل‌ها متریک‌های آنچین بیت کوین و اتریوم مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

سلب مسئولیت

سلب مسئولیت

گزارش پیش رو، تحلیل اختصاصی میهن بلاکچین بر اساس دیتاهای آن‌چین (روی زنجیره) در هفته گذشته است. اطلاعات و تحلیل‌های این مقاله به هیچ عنوان نباید به عنوان توصیه‌ای برای خرید و فروش یا سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شوند. فراموش نکنید که همیشه قبل از سرمایه‌گذاری، خودتان به طور کامل بازار را تحلیل و بررسی کنید.

توجه به نکات زیر به مطالعه بهتر این مقاله کمک خواهد کرد:

  • این گزارش به ۳ بخش کلی تقسیم‌ شده است؛ در بخش اول اطلاعات کلی از بازار در هفته گذشته را ارائه می‌کنیم و همینطور اطلاعات مهم پیرامون بیت کوین را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در بخش دوم این گزارش نیز وضعیت شبکه اتریوم را بررسی خواهیم کرد. در انتها نیز به شکل جزیی به وضعیت استیبل‌کوین‌ها می‌پردازیم.
  • برای جلوگیری مداوم از بیان تاریخ‌ها، در این مقاله کلمه «بازه زمانی» به فاصله زمانی ۶ تا ۱۲ مرداد ماه اشاره دارد.
  • این نسخه، چهل و نهمین گزارش از سری تحلیل‌های هفتگی آنچین میهن بلاکچین است. برای مطالعه گزارش پیشین، به مقاله زیر مراجعه کنید.

بخش اول – بیت کوین

قیمت بیت کوین
منبع: tradingview.com

تصویر بالا قیمت بیت کوین را در تایم‌فریم روزانه نشان می‌دهد. قیمت بیت کوین در هفته گذشته تا محدوده ۲۴,۷۰۰ دلار افزایش یافت که این قیمت بالاترین قیمت بیت کوین در ۶ هفته اخیر است؛ اما اخبار فدرال رزرو مبنی‌بر افزایش بهره بانکی و تنش‌های بین تایوان و چین باعث شد، قیمت بیت کوین دوباره کاهش پیدا کند و تا سطح ۲۲,۵۰۰ دلار کاهش پیدا کند.

مقایسه قیمت بیت کوین، طلا و شاخص S&P500
منبع: santiment

این هفته تقریبا تمامی بازارهای مالی به صورت یکدست به رنگ سبز درآمدند. این اتفاق دقیقا مخالف با انتظارات عمومی بود و می‌توان آن را به احتمال وجود رکود ایجاد شده در ایالات متحده نسبت داد. این هفته بیت کوین همراه با شاخص‌ S&P500، طلا و نقره افزایش پیدا کرد که نشان‌دهنده بازگشت نسبی همبستگی بیت کوین با سایر بازارهای مالی است.

در ادامه به بررسی برخی از داده‌های آنچین در یک هفته اخیر می‌پردازیم:

این هفته ارزش کل بازار به بیش از ۱.۱ تریلیون دلار و به بیشترین میزان خود در یک ماه گذشته رسید؛ اگر ارزش کل بازار بتواند این سطح را حفظ کند، می‌توان انتظار افزایش قیمت‌ها را در هفته آینده داشت.

ارزش کل بازار
منبع: coinmarketcap.com

دامیننس بیت کوین این هفته تغییرات چندانی نداشت و توانست سطح ۴۰ درصد را حفظ کند. دامیننس اتریوم نیز تغییر چندانی نداشت و ثبات نسبی داشت. نکته‌ای که قابل توجه است، رسیدن سهم بازار معاملات اتریوم به پنجاه درصد بیت کوین رسید. به عبارت ساده‌تر حجم معاملات اتریوم برای اولین بار در سال اخیر، به نصف حجم معاملات بیت کوین رسیده است.

بررسی رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین

نهنگ‌ها یکی از اصلی‌ترین بازیگران در بازار رمزارزها محسوب می‌شوند و تحرکات آنها در بازار می‌تواند تصویر دقیقی از اتفاقات آینده را پیش روی سرمایه‌گذاران قرار دهد. از این رو ابتدا به سراغ نهنگ‌های بیت کوین می‌رویم و رفتار آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

بررسی رفتار سرمایه‌گذاران بیت کوین
منبع: santiment
  • معرفی نمودار: در تصویر بالا نمودار رفتار کیف پول‌هایی که موجودی آن‌ها بین ۱۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ بیت کوین است با نمودار بنفش در کنار نمودار قیمت بیت کوین به صورت کندل‌استیک نشان داده شده است. همچنین هیستوگرامی به شکل عمودی در گوشه تصویر مشاهده می‌‌کنید که نشان‌دهنده حجم و قیمت خرید کوین‌های فروخته شده طی هفته گذشته است.
  • تحلیل نمودار: همانطور که در نمودار مشخص است نهنگ‌ها این هفته فعالیت زیادی نداشته‌اند. در مجموع حدودا ۱۰,۰۰۰ واحد بیت کوین نسبت به هفته گذشته از کیف پول آنها خارج شده که میزان آن به حداقل خود در یک ماه اخیر رسیده است. به همین دلیل می‌توان از دید نهنگ‌ها این محدوده قیمتی بیت کوین را برای کسب سود جذاب در نظر گرفت.

بررسی شاخص STH

بررسی شاخص STH
منبع: glassnode
  • معرفی شاخص: شاخص STH یا short-term Bitcoin holders نشان‌دهنده قیمت یا سطح خرید دارندگان کوتاه‌مدت بیت کوین است. نمودار صورتی رنگ متوسط قیمت خرید سرمایه‌گذاران بیت کوین را در کنار قیمت بیت کوین با نمودار مشکی رنگ نشان می‌دهد.
  • تحلیل شاخص: در حال حاضر خریداران کوتاه‌مدت بیت کوین در ضرر بسیار بیشتری نسبت به هولدرهای بیت کوین قرار دارند. متوسط قیمت خرید سرمایه‌گذاران کوتاه مدت بیت کوین در محدوده ۲۸,۰۰۰ دلار است. به همین دلیل رسیدن قیمت بیت کوین به محدوده ۲۸,۰۰۰ دلار می‌توان فشار فروش بسیار سنگینی را از طرف سرمایه‌گذاران کوتاه مدت بیت کوین، بر قیمت آن وارد کند.

بررسی وضعیت ماینرهای بیت کوین

بیش از ۱.۸۶ میلیون واحد بیت کوین در کیف پول ماینرهای شبکه بیت کوین ذخیره شده‌ است. در نتیجه بررسی رفتار این بازیگران نیز در روند قیمتی بیت کوین موثر است. به تصویر زیر توجه کنید:

بررسی وضعیت ماینرهای بیت کوین
منبع: cryptoquant.com
  • معرفی شاخص: نمودار بالا شاخص ورودی/خروجی خالص بیت کوین کیف پول ماینرها را در کنار قیمت بیت کوین با نمودار مشکی نشان می‌دهد. مقادیر مثبت در این نمودار نشان‌دهنده افزایش ذخایر بیت کوین ماینرها است.
  • تحلیل نمودار: پس از گذشت حدودا دو ماه از تسلیم ماینرها و خاموش کردن دستگاه‌های ماینر و همچنین فروش مداوم بیت کوین پس از هر افزایش قیمت توسط آنها، بالاخره این روند متوقف شده است. سختی شبکه بیت کوین افزایش پیدا کرده است و این هفته بر‌خلاف هفته‌های گذشته خروجی کیف پول ماینرها کاهش پیدا کرده است. همچنین موجودی کیف پول آنها نسبت به هفته گذشته حدودا ۳۰۰,۰۰۰ واحد افزایش داشته است.

بررسی وضعیت کیف پول صرافی‌ها

با توجه به حجم مبادلات در صرافی‌های متمرکز، آن‌ها به عنوان یکی از مراجع تعیین قیمت بیت کوین و یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت آن به شمار می‌روند. در حال حاضر حدودا ۱.۸۱ میلیون بیت کوین در کیف پول صرافی‌ها ذخیره شده است. به تصویر زیر توجه کنید:

وضعیت کیف پول صرافی‌ها
منبع: santiment
  • معرفی شاخص: در تصویر بالا، نمودار بنفش رنگ نرخ خالص ورود و خروج بیت کوین به صرافی‌های متمرکز رمزارزها را در کنار موجودی آن‌ها و قیمت بیت کوین نشان می‌دهد.
  • تحلیل شاخص: روند خروج بیت کوین از صرافی‌ها با توجه به افزایش قیمت بیت کوین در کنار افزایش موجودی کیف پول نهنگ‌ها، می‌تواند نشان‌ از تمایل اکثریت بازار برای خرید بیت کوین و انتقال آن به کیف پول‌های شخصی داشته باشد. همانطور که در نمودار مشخص است، این هفته حدودا ۲۰,۰۰۰ واحد بیت کوین از کیف پول صرافی‌ها خارج شده است.

بررسی فاندینگ ریت بیت کوین

بررسی فاندینگ ریت بیت کوین
منبع: Coinglass
  • معرفی شاخص: در تصویر بالا نمودار زرد رنگ قیمت بیت کوین را نشان می‌دهد و میله‌های قرمز و آبی رنگ نشان‌دهنده فاندینگ ریت صرافی‌های بایننس و بیتمکس است.
  • تحلیل شاخص: فاندینگ ریت بیت کوین در اکثر صرافی‌های متمرکز مثبت است. این موضوع نشان می‌دهد اکثر سرمایه‌گذارانی که از لوریج در معاملات خود استفاده می‌کنند، پوزیشن‌های خود را در حالت لانگ باز کرده‌اند. مثبت بودن فاندینگ ریت در اکثر صرافی‌ها می‌تواند نشان‌ از نظر معامله‌گران بر صعود بیشتر قیمت بیت کوین داشته باشد.

بررسی احساسات بازار

بررسی احساسات بازار
منبع: santiment
  • معرفی شاخص: این شاخص وضعیت حجم فعالیت اجتماعی عبارت «سولانا–Solana» (رنگ آبی) و سلطه آن در قیاس با باقی ارزهای دیجیتال (رنگ زرد) را در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد. همچنین قیمت بیت کوین با رنگ سبز رسم شده است.
  • تحلیل شاخص: اتفاقی که امروز برای شبکه سولانا افتاد، یکی از مهم‌ترین و عجیب‌ترین اتفاقاتی بود که در فضای بلاکچین رخ داد. در طی این اتفاق کیف پول‌ کاربران شبکه سولانا هک شدند و مقادیر بسیار زیادی از توکن‌های USDC و SOL به سرقت رفتند. همانطور که در نمودار مشخص است، جستجوی کاربران برای یافتن اتفاقاتی که برای شبکه سولانا افتاده است، به‌شدت افزایش پیدا کرده است.

بخش دوم – اتریوم

قیمت اتر در تایم‌فریم روزانه
قیمت اتر – تایم فریم روزانه؛ منبع: تریدینگ‌ویو

نمودار بالا قیمت اتریوم را در تایم‌فریم روزانه نشان می‌دهد. روز پنج‌شنبه برای بازار رمزارزها روز بسیار خوبی بود و این روز با موجی از اخبار آرامش‌بخش درباره اقتصاد کلان همراه شد که مهم‌ترین آن‌ها، نشانه‌هایی از نرم شدن سیاست‌های پولی انقباضی فدرال رزرو بود. در این تاریخ قیمت اتر (همراه با ثبت رکورد ۶ هفته‌ای برای قیمت بیت کوین) تا نزدیکی کانال ۱۸۰۰ دلار صعود کرد.

البته در روز سه‌شنبه اظهارات عده‌ای از مقامات ارشد فدرال رزرو درباره ادامه‌دار بودن مبارزه این نهاد با تورم از طریق افزایش نرخ بهره، در کنار افزایش تنش‌های ژئوپولتیک میان آمریکا و چین با سفر نانسی پلوسی به تایوان، باعث شد قیمت بیت کوین سطح ۲۳٬۰۰۰ دلار را از دست بدهد و قیمت اتر نیز تا ۱۵۵۹ دلار کاهش یابد. البته در روز چهارشنبه بازار فرصت بازیابی پیدا کرد و قیمت بیت کوین به بالای ۲۳٬۰۰۰ دلار برگشت و قیمت اتر نیز در زمان نگارش این مطلب ۱٬۶۶۰ دلار است.

جالب توجه است که تعداد آدرس‌های فعال روزانه در شبکه اتریوم در تاریخ ۲۶ جولای (۴ مرداد) به بالاترین سطح تاریخی خود رسید و برای اولین بار در عمر اتریوم از ۱ میلیون فراتر رفت. تعداد آدرس‌های فعال در این روز به رقم بی‌سابقه ۱٬۰۶۲٬۰۳۶ رسید.

تعداد آدرس‌های فعال روزانه در شبکه اتریوم
تعداد آدرس‌های فعال روزانه در شبکه اتریوم؛ منبع: گلس‌نود

البته باید توجه داشت که ثبت رکورد تعداد آدرس‌های فعال فقط با در نظر گرفتن تایم‌فریم روزانه است، اگر میانگین تعداد آدرس‌های فعال هفتگی را در نظر بگیریم، مشاهده می‌شود که فعالیت در شبکه اتریوم در اوج بول‌مارکتی که پشت سر گذاشتیم هفته‌های بهتری را نیز تجربه کرده است. بنابراین به نظر می‌رسد در تاریخ خاص ذکر شده یک صرافی بسیار بزرگ در حال مدیریت والت‌های کاربران خود بوده است. این موضوع با در نظر گرفتن گس فی پایین در روزهای اخیر منطقی به نظر می‌رسد چرا که معمولا شرایط فی پایین برای انجام چنین عملیاتی انتخاب می‌شود.

با توجه به نمودار پایین مشاهده می‌شود که کارمزد تراکنش در شبکه اتریوم همچنان بسیار پایین است و با روزهایی که یک تراکنش ساده در شبکه اتریوم نزدیک به ۵۰ دلار هزینه داشت فاصله زیادی داریم.

میانگین ۷ روزه ارزش دلاری کارمزد تراکنش‌ها در شبکه اتریوم
میانگین ۷-روزه ارزش دلاری کارمزد تراکنش‌ها در شبکه اتریوم؛ منبع: سنتیمنت

میانگین ارزش دلاری کارمزد تراکنش‌ها در شبکه اتریوم در ۷ روز گذشته ۷۵ سنت بود که پایین‌ترین حد از ژوئن ۲۰۲۰ (خرداد ۱۳۹۹) تا امروز است. جالب توجه است که قیمت اتریوم در آن زمان حدود ۲۲۵ دلار و تقریبا یک هفتم امروز بود.

در حالی‌که دو روز با اولین سال‌گرد فعال‌سازی EIP-1559 در هاردفورک لندن (۵ آگوست) فاصله داریم، مناسب به نظر می‌رسد که به وضعیت تورم ETH در اکوسیستم اتریوم نگاهی بیاندازیم.

انتشار اتر پس از هاردفورک لندن
انتشار اتر پیش و پس از هاردفورک لندن؛ منبع: کوین‌متریکز

در نمودار بالا تعداد اتر منتشر شده به صورت روزانه مشاهده می‌شود. همانطور که دیده می‌شود پس از فعال‌سازی EIP-1559 و فعالسازی مکانیزم Burn، تعداد اتر منتشر شده به صورت روزانه کاهش چشم‌گیری یافته است و حتی در بازه‌هایی که فعالیت در شبکه بالا بوده است، منفی شده است. نمودار بالا نشان می‌دهد از زمان هاردفورک لندن تا به امروز مجموعا بیش از ۲.۵ میلیون ETH سوزانده شده است که به کنترل تورم در اکوسیستم اتریوم کمک چشمگیری کرده است. امید بسیاری از هواداران اتریوم این است که پس از به‌روزرسانی مرج، نرخ تورم سالانه ETH در این اکوسیستم به ۰.۵٪- تا ۴.۵٪- (با توجه به شدت فعالیت در شبکه) کاهش یابد و ETH به رمزارزی ضد تورمی (Deflationary) تبدیل شود.

وضعیت استیکینگ اتریوم ۲

اتریوم جدید ارسال شده به قرارداد استیکینگ
اتریوم جدید ارسال شده به قرارداد استیکینگ؛ منبع: گلس‌نود

نمودار بالا تعداد اتریوم جدید ارسال شده به قرارداد استیکینگ بیکن چین را نشان می‌دهد. همانطور که در نمودار بالا مشاهده می‌شود، در هفته گذشته حجم سپرده‌گذاری جدید در قرارداد اتریوم ۲ وضع چندان مطلوبی نداشته است و با پیک ۱۹۷۹ اتری ۱۳ جولای (همزمان با اعلام تاریخ مرج) فاصله زیادی دارد. البته این موضوع جای تعجب ندارد. با نزدیک‌تر شدن تاریخ وعده‌ داده‌شده برای به روزرسانی Merge و فروکش کردن هیجانات، واقعیت ماجرا که تاکید یکی از توسعه‌دهندگان اصلی اتریوم بر تقریبی بودن تاریخ اعلام شده (۱۹ سپتامبر) است، رفته رفته پررنگ‌تر می‌شود و طی هفته گذشته در شبکه‌های اجتماعی زمزمه‌ها درباره احتمال تعویق مجدد مرج افزایش یافته است.

بررسی حجم معاملات در صرافی‌های غیرمتمرکز

حجم معاملات در دکس‌های اتریوم
حجم روزانه معاملات در دکس‌های اتریوم؛ منبع: Dune

در نمودار بالا حجم معاملات روزانه صرافی‌های غیرمتمرکز به صورت نمودار میله‌ای نشان داده شده و در سمت راست اسامی صرافی‌ها به تفکیک آورده شده است. حجم معاملات صرافی‌های مطرح لایه یک در این هفته حدود ۱۴ میلیارد دلار بود که نسبت به هفته گذشته افزایش اندکی (حدود ۷.۶٪) نشان می‌دهد. همچنین سلطه یونی سواپ بر حجم معاملات در دکس‌های اتریوم طی ۷ روز گذشته اندکی افزایش یافته است و به ۶۷.۹٪ رسیده است.

البته باید توجه داشت سلطه چشمگیر یونی سواپ بر حجم معاملات از اهمیت دکس‌های دیگر کم نمی‌کند. برای مثال دکس کروفایننس تمرکز خود را بر معاملات دارایی‌های Pegged مانند استیبل‌کوین‌ها قرار داده است و استخر 3CRV کرو که شامل ۳ استیبل‌کوین USDT و USDC و DAI است، یکی از بهترین گزینه‌های برای سواپ این ۳ استیبل کوین مطرح است.

همچنین جالب توجه است که میانگین روزانه تعداد کاربران دکس‌ها در اتریوم و شبکه لایه دوم آن، پالیگان، در ماه گذشته به ترتیب ۲۹٬۷۰۰ و ۳۲٬۶۹۱ بوده است.

تعداد کاربران فعال دکس‌ها
میانگین تعداد کاربران روزانه دکس‌ها در اتریوم و پالیگان در ۳۰ روز گذشته؛ منبع: Dune

وضعیت ورود و خروج اتر به کیف پول اتریوم صرافی‌ها

در این بخش وضعیت ورود و خروج اتر به کیف پول اتریوم صرافی‌ها را بررسی می‌کنیم. به تصویر زیر توجه کنید:

آدرس صرافی‌ها موجودی اتر
موجودی اتر در آدرس صرافی‌ها (بنفش)، در آدرس نهنگ‌ها (با حذف کردن صرافی‌ها) و نسبت دارایی نهنگ‌ها به صرافی‌ها (صورتی)؛ منبع: سنتیمنت
  • معرفی شاخص: نمودار بالا قیمت اتر (با رنگ سبز) را در کنار موجودی اتر در صرافی‌ها (به رنگ بنفش)، آدرس نهنگ‌ها (با حذف آدرس صرافی‌ها) (به رنگ قرمز) و نسبت موجودی نهنگ‌ها به صرافی‌‌ها (به رنگ صورتی) نشان می‌دهد.
  • تحلیل نمودار: مشاهده می‌شود که در هفته اخیر موجودی اتر در صرافی‌ها به روند افزایشی خود ادامه داده است. که علت آن برداشت سود در پیک قیمت اتر در روز پنج‌شنبه است. جالب توجه است که نسبت دارایی نهنگ‌ها به صرافی‌ها در هفت روز اخیر کاهش قابل توجهی داشت و به سطحی رسید که در یک سال گذشته سابقه نداشته است. این موضوع نشان می‌دهد نهنگ‌ها هم در فروش برای برداشت سود از اتر شریک بوده‌اند.

بخش سوم – استیبل کوین‌ها

در هفته گذشته استیبل کوین تتر (USDT) پس از یک روند نزولی تقریبا سه ماهه عرضه در گردش خود را افزایش داد. این موضوع می‌تواند نشانه‌ای از بازگشت نسبی آرامش به بازار کریپتو باشد.

عرضه در گردش تتر
روند صعودی عرضه در گردش تتر؛ منبع: کوین مارکت‌کپ

افزایش عرضه در گردش تتر پس از سه ماه، برای بار اول در روز جمعه اتفاق افتاد و طی روزهای گذشته متوقف نشده است. تزریق USDT چندان بزرگ نبوده است اما ارزش بازار تتر را حدودا ۵۶۰ میلیون دلار (۰.۸۵٪) افزایش داده است. بر اساس گزارش شفافیت تتر، اکنون معادل ۶۶.۴۳ میلیارد دلار عرضه در گردش این استیبل کوین است که برابر با حدود ۴۳٪ از سهم کل بازار استیبل کوین‌ها است.

همچنین طی ماه جولای، علی‌رغم بهبود نسبی اوضاع بازار کریپتو، چرخش (Circulation) استیبل کوین‌های USDT و USDC روندی کاهشی داشت.

چرخش استیبل کوین‌ها تتر و USDC در ماه جولای
چرخش استیبل کوین‌ها تتر و USDC در ماه جولای؛ منبع: سنتیمنت

شاخص چرخش یا Circulation، حجم رمزارز یکتای جابجا شده را در نظر می‌گیرد. مثلا اگر رمزارزی در یک بازه زمانی مشخص ۵ بار آدرس عوض کند، حجم (Volume) هر ۵ بار را به حساب می‌آورد اما چرخش (Circulation) تنها یک بار آن را محاسبه می‌کند.

همان‌طور که در نمودار بالا مشاهده می‌شود، چرخش هر دو استیبل کوین تتر و USDC در ماه جولای کاهشی بوده است؛ اما USDC در این ماه به طور متوسط ۹۰۰ میلیون دلار بیشتر از تتر چرخش داشته است. البته علت اصلی این موضوع می‌تواند افزایش عرضه در گردش USDC باشد؛ چرا که همچنان میان حجم استفاده از این دو استیبل کوین در معاملات، فاصله زیادی وجود دارد و تتر از این نظر برتری قاطع دارد. برای مثال در ۲۴ ساعت گذشته حجم معاملات تتر ۵۵.۳ میلیارد دلار و حجم معاملات USDC، تنها ۷.۸ میلیارد دلار بود.

سخن پایانی

ما در این سری مقالات به سراغ اطلاعات آن‌چین بازار می‌رویم و سعی داریم تا الگوهای تکرار شونده مشترک بین قیمت و اطلاعات On-Chain را شناسایی کرده و در اختیار شما قرار دهیم. در نتیجه این مقاله و تمامی مواردی که در آن اشاره شده، به هیچ عنوان نباید ملاک تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری قرار گیرد. سعی ما این است تا به جای تحلیل مستقیم قیمت، عوامل تاثیرگذار بر نوسانات قیمت رمزارزها را بشناسیم تا تحلیل دقیق‌تری از بازار داشته باشیم. اگر در این زمینه تجربه‌ای دارید و یا اطلاعات آن چین مشخصی را پیدا کرده‌اید که بر قیمت رمزارزها تاثیر دارد، آنها را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
2 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا