مقالات عمومی

بررسی پروژه های فیس بوک و تلگرام در بخش بلاکچین و ارزهای دیجیتال

بعضی از بزرگترین شرکت های پیام رسانی اینترنتی جهان به امید موفقیت در جایی هستند که استارت آپ های ارز دیجیتال شکست خورده اند و آنها می خواهند به مصرف کنندگان اصلی، جهان دیگری از کوین های دیجیتال را معرفی کنند. سازمان های اینترنتی مانند فیس بوک ، تلگرام و Signal قصد دارند که در طول سال آینده ارز دیجیتال جدید خود را بیرون دهند. با استفاده از این ارز های دیجیتال کاربران خواهند توانست که پول را به مخاطبین خود در سیستم های پیام رسانی مانند Venmo و یا درسیستم هایی مانند پی پال که می تواند در میان مرز های بین المللی به حرکت درآید، ارسال نمایند.

پروژه ای بسیار قابل پیش بینی و البته کاملا سری در کمپانی فیس بوک در جریان است. این شرکت بر روی کوینی کار می کند که کاربران واتساپ که تحت مالکیت فیس بوک است، قادر به ارسال فوری پول به خانواده و دوستان باشند. گفته می شود که این گزارش توسط ۵ نفر داده شده است که می خواهند نامشان فاش نشود.

این غول شبکه های اجتماعی حتی فراتر از آن هم رفته و مذاکراتی را با صرافی های ارز های دیجیتال درباره فروختن کوین فیس بوک به مشتریان انجام داده است که این خبر نیز توسط چهار نفر انتشار پیدا کرده است.

تلگرام نیز که تخمین زده می شود حدود ۳۰۰ میلیون کاربر در سراسر جهان داشته باشد، در حال کار کردن بر روی یک کوین دیجیتال است. این کوین با Signal کار خواهد کرد که یک سرویس پیام رسانی کدگذاری شده است که در میان هواداران فناوری و حریم خصوصی بسیار محبوب می باشد. این کوین تلگرام همچنین با بزرگترین برنامه های پیام رسان کره جنوبی و ژاپن یعنی کاکائو (Kakao) و لاین (Line) کار خواهد کرد.

بازار ارز های دیجیتال محبوبیت خود را اثبات کرده است

همه این پروژه های جدید در حال ورود به بازاری هستند که قبلا محبوبیت آن برای مصرف کنندگان مورد اثبات قرار گرفته است. در ایالات متحده Venmo با تسهیل ارسال پرداختی ها توسط تلفن مشهور شده است و در چین بسیاری از مصرف کنندگان از یک سیستم پرداختی استفاده می کنند که در داخل سیستم پیام رسان بسیار محبوب WeChat عملکرد دارد.

Eric Meltzer که یکی از بنیان گذاران یک شرکت سرمایه گذاری ارز دیجیتال محور بنام Primitive Ventures می باشد، ابراز داشت که:

به احتمال زیاد هیجان برانگیزترین چیز در جهان کریپتو در حال روی دادن است. آنها همگی مزیت خود را در این جنگ دارند و دیوانگی است که تنها نظاره گر فروکش آن باشیم.

البته فیس بوک تا زمان انتشار این مقاله در بیانیه ای مستقیما در مورد کار بر روی یک کوین دیجیتال صحبت نکرده است. شرکت های دیگر هم از توضیح در مورد پروژه هایشان خودداری کرده اند. به نظر می رسد که اکثر آنها در حال کار بر روی کوین های دیجیتالی هستند که می توانند بر روی یک شبکه غیر متمرکز از کامپیوتر ها موجود باشند و تا حدودی از شرکت های ایجاد کننده آنها مستقل عمل کنند.

ارز های دیجیتال جدید نیز مانند بیت کوین انتقال پول بین کشور ها را تسهیل می کنند و این امر مخصوصا در کشور های در حال توسعه که باز کردن حساب بانکی و خرید آنلاین برای افراد معمولی دشوار است، بسیار حائز اهمیت می باشد. طرح هایی که در حال حاضر در مورد آنها بحث می شود، فرآیند استخراج را که بیت کوین بر آن متکی است و سبب مصرف انرژی زیادی می شود، کنار نهاده اند.

موانع قانونی و فنی موجود

اما شرکت های پیام رسان احتمالا با بسیاری از همان موانع قانونی و فنی که بیت کوین را از پذیرش عام باز داشته، مواجه می باشند. فقدان یک مقام متمرکز مانند یک بانک یا یک حکومت در فضای ارز های دیجیتال، سبب سوء استفاده مجرمان و کلاه برداران شده است و از طرف دیگر طراحی این شبکه های کامپیوتری در فضای ارز های دیجیتال مدیریت تعداد برجسته ای از تراکنش ها را سخت می کند و این بزرگترین چالش فنی رویاروی ارز های دیجیتال است.

Richard Ma مدیر اجرایی Quantstamp که یک سازمان فراهم آورنده ممیز های امنیتی برای ارز های دیجیتال جدید است، اظهار داشت که: «همه این نوع محدودیت های فنی را تجربه خواهند کرد.»

این شرکت ها علی الرغم اینکه در خلال سال گذشته قیمت ارز های دیجیتال افت کرده است، بودجه زیادی را در پروژه های خود خرج کرده اند و منابع برجسته ای را مورد استفاده قرار داده اند.

بنا به گزارش سه نفر مطلع در این زمینه، بیش از ۵۰ مهندس بر روی پروژه فیس بوک کار می کنند. یک وبسایت صنعتی بنام The Block جریانی مداوم از لیست شدن شغل های جدید برای پروژه فیس بوک را ردیابی کرده است.

تلاش فیس بوک در این زمینه که توسط رئیس قبلی پی پال David Marcus مدیریت می شود، سال گذشته بعد از آنکه تلگرام مقدار متحیر کننده ۱.۷ میلیارد دلار برای پروژه ارز دیجیتال خود جمع آوری کرد، شروع شد.

فیس بوک از آنچه که می سازد نوعی احساس شرم دارد و تیم این پروژه در دفتر جداگانه ای کار می کنند که بنا به گفته کارمندان فیس بوک، دیگر کارمندان اجازه ورود به آنجا را ندارند.

فیس بوک در جستجوی استفاده از بلاک چین

بلاک چین در facbook و google و uber

فیس بوک در جستجوی روش های متعددی برای استفاده از بلاک چین است که بلاک چین همان فناوری معرفی شده توسط بیت کوین است که نگهداری سوابق اشتراکی از تراکنش های مالی را بر روی چندین کامپیوتر امکان پذیر می کند و دیگر نیازی به اتکا بر بازیگران متمرکز بزرگ مانند پی پال یا ویزا نخواهد بود.

پنج نفری که در مورد کار تیم فیس بوک گزارش داده اند، ابراز داشته اند که اولین محصول این شرکت احتمالا کوینی خواهد بود که ارزش وابسته به ارزش ارز های سنتی خواهد بود و بلومبرگ هم در ابتدا چنین گزارشی داده بود.

یک توکن دیجیتال با ارزش ثابت برای سرمایه گذاران جذاب نخواهد بود که این سرمایه گذاران تا کنون مخاطبین اصلی ارز های دیجیتال بوده اند. اما این کوین سبب می شود که مصرف کنندگان بتوانند از آن برای پرداختی های خود بدون نگرانی در مورد نوسانات استفاده کنند.

اخیرا چندین شرکت دیگر هم از این قبیل کوین ها که اصطلاحا استیبل کوین Stablecoin نامیده می شوند، بیرون داده اند که ارزش آنها وابسته به دلار است.

کوین فیس بوک متفاوت از دیگر کوین ها می باشد

بنا به گزارش سه نفر مطلع در این زمینه، فیس بوک می خواهد قیمت کوین خود را وابسته به سبدی از ارز های خارجی کند و کوین فیس بوک تنها به دلار وابسته نخواهد بود. فیس بوک می تواند ارزش این کوین را با هک کردن هر کوین با تعداد مشخصی دلار، یورو یا دیگر ارز های ملی که در حساب های بانکی فیس بوک نگه داری شود، تضمین نماید.

این شرکت در حال مرمت ساختار پیام رسانی خود می باشد که سه مورد از دارایی های این شرکت یعنی Messenger، واتساپ و انستاگرام را به یکدیگر متصل می کند. این ادغام که می تواند بیش از یک سال به طول بیانجامد، دسترسی به ارز دیجیتال فیس بوک را در میان 2.7 میلیارد نفر که هر ماه از یکی از این سه برنامه استفاده می کنند، فراهم می آورد.

سوالی بزرگ رویاروی فیس بوک

کوین فیسبوک

سوال بزرگی که فیس بوک با آن مواجه است مسئله میزان کنترلی است که فیس بوک بر روی کوین دیجیتال خود باقی می گذارد. اگر فیس بوک مسئول تایید هر تراکنش باشد و به ردیابی هر کاربری بپردازد، در این حالت مشخص نخواهد بود که چرا فیس بوک به جای یک سیستم متمرکز سنتی مانند پی پال در جستجوی یک سیستم بلاک چینی است.

کار کردن با صرافی های ارز دیجیتال حداقل مقداری از بار قانونی فیس بوک را برمی دارد زیرا این صرافی ها مسئول نگه داشتن کوین های دیجیتال و ارزیابی مشتریان می باشند.

اما اگر فیس بوک کوینی را بسازد که کاملا در کنترل خودش نباشد، کسب درآمد از کارمزد تراکنش ها برای این شرکت دشوارتر خواهد بود و مجرمان نیز آسان تر می توانند از این کوین برای مقاصد غیر قانونی استفاده کنند.

کارمندان فیس بوک به صرافی ها گفته اند که آنها امیدوارند که در نیمه اول امسال بتوانند چنین محصولی را بیرون دهند. کوین های دیگر شرکت های پیام رسانی احتمالا شباهت بیشتری به ارز های دیجیتال سنتی خواهند داشت و دارای ارزش نوسان گیری و طراحی غیر متمرکز خواهند بود که این به کاربران کنترل بیشتری خواهد داد.

تلگرام و ایستادگی در برابر حکومت ها

تلگرام telegram

تلگرام که توسط تیمی از تبعیدی های روسی راه اندازی شد، به خود مفتخر است که در برابر حکومت ها ایستادگی کرده است. این امر می تواند به تلگرام در مکان هایی که مردم در استفاده از سیستم مالی سنتی با دشواری مواجه هستند، کمک شایان توجه ای کند.

تلگرام ماه گذشته به سرمایه گذاران خود اعلام کرد که ۹۰ درصد مولفه های کلیدی شبکه برای بستر سازی گرام (Gram) انجام شده است. Gram نام توکن دیجیتال تلگرام است. بنا به گفته دو تا از سرمایه گذاران که خواسته اند ناشناس باقی بمانند، شرکت تلگرام امیدوار است که در چند ماه آینده نسخه هایی از این سیستم را بیرون دهد.

تیم دیگری در حال ساختن یک توکن دیجیتال بنام Mobilecoin می باشد که برای کار در داخل برنامه پیام رسان Signal که بر محور حریم خصوصی است، طراحی شده است. این پروژه سال گذشته ۳۰ میلیون دلار جمع آوری کرد و گفته می شود که این پروژه در تلاش برای جمع آوری ۳۰ میلیون دلار دیگر می باشد.

در حالی که Moxie Marlinspike بنیان گذار Signal به انجام این تلاش توصیه کرده است اما این تلاش برای جمع آوری پول مستقل از Signal انجام می گیرد. این پروژه مورد علاقه بسیاری از هواداران قدیمی ارز های دیجیتال است زیرا کنترل حریم خصوصی در آن بسیار قوی است.

اما Mobilecoin مانند دیگر پروژه های در حال جریان هنوز باید مشکلاتی را حل کند که مانع از ظاهر شدن ارز های دیجیتال در حد انتظار شده اند. آقای Ma از شرکت Quantstamp در این زمینه ابراز کرده که: “هنوز در مورد این مساله پرمناقشه تصمیم گیری نشده است” و همچنان این مشکلات مطرح هستند.

منبع
nytimes

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا