حباب دلار و رکورد ترازنامه فدرال رزرو؛ آیا پذیرش رمز ارزها سرعت گرفته است؟
در طول هفته جاری، ترازنامه فدرال رزرو آمریکا به بالاترین سطح خود رسید و با رسیدن به ۸.۳۵۷ تریلیون دلار، رکورد جدیدی را به ثبت رساند. اما آیا سرعت بالای رشد داراییهای فدرال رزرو به روند پذیرش ارزهای دیجیتال سرعت میبخشد؟
به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کریپتوپوتیتو، فدرال رزرو هر هفته آمار و ارقام مربوط به ترازنامهاش را بهروزرسانی و منتشر میکند. گزارش این هفته بسیار مبهم بود اما نشان میدهد ۸ میلیارد دلار دیگر دارایی در طول این مدت خریداری شده است.
بانک مرکزی آمریکا مشغول جمعآوری اوراق بهادار با پشتوانه وثیقه و اوراق خزانهداری بوده است و آنها را با دلارهای تازه چاپشده خریداری کرده است.
ترازنامه فدرال رزرو رکورد زد
ترازنامه فدرال رزرو در حال حاضر به رقم چشمگیر ۸.۳۵۷ تریلیون دلار رسیده است. حال سؤالی که مطرح میشود این است که آیا شاهد شکلگیری حباب دلار هستیم؟ آنتونی پامپلیانو، حامی ارزهای دیجیتال معتقد است که فعلاً هیچ پایانی برای این موضوع وجود ندارد.
سرازیر شدن پولهای تازه چاپشده به زیرساختهای مالی نهادی آمریکا نرخ بهره را در اقتصاد دلاری این کشور نزدیک به صفر نگه میدارد. هدف از این کار در دیدگاه فدرال رزرو کمک به انجام تعهدات دوگانه از سوی کنگره برای تثبیت قیمتها و افزایش میزان اشتغال است.
اعتبار بهعنوان اقتصاد پولی
اما درواقع، هدف فدرال رزرو این است که قیمتها بهطور پیوسته و آرام افزایش یابند؛ بنابراین، مردم انگیزه میگیرند تا دلارهای خود را زودتر خرج کنند و آنها را با دید خرج کردن در آینده نگه ندارند.
طرفداران مکتب پولگرایی تمایل دارند تا تبادل پول و کالا بیشتر شود و از آن برای چرب کردن چرخهای بازار و راهاندازی مجدد آن استفاده کنند.
علاوه بر این، آنها از وقوع تورم نیز میترسند. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو آمریکا نیز پیشتر در رابطه با رکود اقتصادی ناشی از تورم، در طول همهگیری کرونا و پیش از آن هشدار داده بود.
وام گرفتن با بهره صفر درصد معاملهای واقعاً بزرگ و ایده آل است. با این حال، هیچکس حاضر نیست پول خود را به شخص دیگری قرض بدهد درحالیکه نتواند از آن پول مقدار بیشتری تولید کند. این ساختاری مصنوعی از سیستم مالی است که در امور شخصی یا تجاری کسی معنایی ندارد.
پس چه کسی هزینه آن را پرداخت میکند؟ افراد چیزهایی را خریداری میکنند که باید به همین دلیل هزینه بیشتری برای آنها پرداخت کنند. قیمت بالای مواد غذایی و کالاها برای جبران بهرههای صفر درصدی میآیند. در کنار آن، قیمت مسکن، شهریه و … افزایش مییابند.
آیا بانکهای مرکزی سرعت پذیرش رمز ارزها را افزایش میدهند؟
آیا روند کنونی باعث تسریع در پذیرش ارزهای دیجیتال خواهد شد؟ پاسخ مثبت است. حتی سرمایهگذارانی که با استانداردهای سال ۲۰۰۸، توسعه پولی را رادیکال میدانند، در حال انباشت هر چه بیشتر رمز ارزها و سرمایهگذاری در داراییهای دیجیتالی هستند. نزدک اخیراً در گزارشی نسبت به ترس از تورم و اختصاص سرمایه سرمایهگذاران به بیت کوین اشاره کرده و نوشته است:
ترس از تورم با انقباض اقتصادی و بستههای محرک دولت در افزایش عرضه جهانی پول آشکار است. بیت کوین خود را بهعنوان مخزن ارزش و محافظ کاملی در برابر تورم ثابت کرده است. برخلاف ارزهای فیات، بیت کوین توسط بانک مرکزی قانونگذاری نشده است.
گزارش نزدک نشان میدهد که چقدر روند پذیرش رمز ارزها شدت گرفته است و چقدر سرمایهگذاران به آن اعتقاد دارند و از عملکرد خوب بیت کوین در برابر دلار خبر میدهد. شرکت اطلاعاتی بنزینگا با هشدار نسبت به تورم در بلاگ خود نوشت:
تورم، با توجه به افزایش نرخ بهره مصرفی آمریکا به بیش از ۵.۴٪، در حال حاضر به معنای واقعی کلمه همینجا است. سرمایهگذارانی که به تخصیص سبد داراییهای خود توجهی ندارند ممکن است در آینده قدرت مالی خود برای هزینههای طولانیمدت را کاهش دهند.
درحالیکه فدرال رزرو در شرایط کنونی، اصل پول دیگران را نادیده گرفته است و با بهره صفر درصد وام اعطا میکند، سرمایهگذاران در پلتفرمهای وامدهی ارز دیجیتال در اکوسیستم امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای، پول خود را برای کسب سودهای زیاد و گاه دو رقمی سپردهگذاری میکنند. در همین حال، برخی دیگر از سرمایهگذاران پسانداز خود را به داراییهای دیجیتال ضد تورمی چون بیت کوین اختصاص میدهند. در حقیقت، بانکهای مرکزی، با هر دور چاپ اسکناس جدید، نقدینگی را به بانکهای غیرمتمرکز منتقل میکنند.
نظر شما در خصوص ایجاد حباب دلار آمریکا و قدرت گرفتن بیت کوین به عنوان یک دارایی ذخیره ارزش چیست؟