اخبار بیت کوین

هدف سازمان گرین‌پیس از طراحی اثر هنری «جمجمه ساتوشی» چه بود؟

سازمان حامی محیط زیست Greenpeace USA اخیرا در فضای توییتر نسبت به مصرف بی‌رویه سوخت‌های فسیلی توسط بیت کوین انتقاد کرده و از مجسمه‌ای با عنوان «جمجمه ساتوشی» رونمایی کرده است. نکته جالب این است که برخلاف نیت این شرکت، بسیاری از طرفداران بیت کوین این مجسمه را دوست داشتند و به آن «مجسمه خفن» می‌گویند و حتی تصویر آن را بر روی پروفایل خود گذاشتند.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

به گزارش دی‌کریپت، این سازمان با کمک بنجامین فون وونگ (Benjamin Von Wong)، هنرمند کانادایی مجسمه‌ای ۱۱ فوتی از جمجمه ساتوشی ناکاموتو، خالق بیت کوین ساخته است. این مجسمه چشمانی قرمز دارد و روی سر آن، به منظور انتقاد از مصرف‌ زیاد سوخت‌های فسیلی توسط بیت کوین و آثار سوء آن بر محیط زیست، چند دودکش قرار داده شده است.

جمجمه ساتوشی – منبع: یوتیوب

مارتی بنت، بنیانگذار شرکت TFTC در واکنش به ویدیویی که روند ساخت این مجسمه را نشان می‌دهد گفت:

بی‌صبرانه منتظر خرید این جمجمه و قرار دادن اون کنار ژنراتور گاز طبیعیم که برق ماینرهای استخراجم رو تامین می‌کنه هستم.

این جمجمه با ضایعات الکترونیکی اهدایی شرکت Unirecycle ساخته شده است. این ضایعات، نماینده میلیون‌ها ماینری هستند که برای اعتبارسنجی تراکنش‌ها و استخراج بیت کوین استفاده می‌شوند.

حساب توییتری با نام «notgrubles» در این رابطه نوشت:

ظاهرا شرکت Greenpeace نتونسته یک مدار ای‌سیک برای تبلیغات خود تهیه کنه. همه اینها مادربردهای کامپیوترهای معمولی، تعدادی هیت سینک، چند کارت شبکه اترنت قدیمی و شاید تعدادی پردازنده‌های گرافیکی قدیمی پیش از زمان بیت کوین هستند. خنده‌داره.

توییت بیت کوین
منبع: توییتر

اگرچه این مجسمه در انتقاد به مصرف زیاد انرژی توسط بیت کوین به تازگی ساخته شده است، شعار «کد را تغییر دهید نه آب و هوا را» یک سال است در میان منتقدین بیت کوین دست به دست می‌شود. در حقیقت، هدف منتقدین از طرح این شعار، تغییر مکانیسم اجماع بیت کوین از اثبات کار به اثبات سهام است.

از آنجایی که بلاکچین بیت کوین، یک شبکه غیرمتمرکز و متن باز است، برای تغییر کد آن نیاز است تا اجماع اکثریت حاصل شود. در حقیقت، منتقدینی مثل سازمان Greenpeace می‌توانند با پیشنهاد یک پروپوزال بهبود یا BIP، نظر توسعه‌دهندگان را جلب و برای تغییر کد به اجماع برسند. علاوه بر این، پیشنهادهای جدید باید نظر جامعه ماینرها را هم به خود جلب کند و آنها را متقاعد کند تا از نرم‌افزار جدید به‌روز شده استفاده کنند.

توییت greenpeace
منبع: توییتر

اما جلب نظر جامعه بیت کوین و رسیدن به اجماع چندان ساده نیست. در سال‌های اخیر، گروه‌های متعددی در جامعه بیت کوین پروپوزال‌های بهبود مختلفی ارائه کردند که بر اساس آن، اندازه بلاک‌های بلاکچین افزایش پیدا می‌کند. با این حال، هیچ کدام از این پیشنهادها نتوانست نظر اکثریت را جلب کند و در نهایت به ایجاد فورک‌های متعددی از بیت کوین مثل لایت کوین و بیت کوین کش منجر شد.

یکی از کاربران توییتر در این رابطه نوشت:

هرکسی میتونه کد رو تغییر بده. درست مثل اینکه هرکسی میتونه قوانین شطرنج رو عوض کنه. این کار رو انجام بدین، امیدوارم کسی رو پیدا کنین که با قوانینتون بازی کنه!

فون وونگ، خالق این مجسمه در واکنش به این انتقادات در توییتی نوشت:

کاملا با شماها موافقم! اثبات سهام هیچوقت برای بیت کوین کار نمی‌کنه. این برخلاف آرمان غیرمتمرکزگرایی اونه. با این حال، من باور نمی‌کنم که هیشکی توی این سیاره نمیتونه یه بروزرسانی کارآمدتری ارائه کنه. نمیدونم این بروزرسانی چیه اما باید اول برای اون تقاضا ایجاد کنیم.

توییت فون وونگ
منبع: توییتر

به نظر شما بیت کوین می‌تواند به الگوریتم اجماع دیگری مهاجرت کند؟

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا