تحلیل آنچینتحلیل تکنیکال

قیمت بیت کوین به 43٬700 دلار رسید؛ در این هفته چه نکاتی می‌تواند بر بازار اثرگذار باشد؟

بیت کوین در این چند روز حال و هوای خوبی داشته و بسته شدن قیمت هفتگی اخیر این ارز باعث شد تا از روند نزولی چند هفته‌ای خود خارج شود. با این حال، سوالی که وجود دارد این است که آیا این روند صعودی ادامه خواهد یافت یا خیر.

به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کوین تلگراف، پس از صعود به ۴۲۰۰۰ دلار در روز شنبه، احساسات مساعدی مبنی بر صعود هرچه بیشتر بوجود آمد و باعث شد قیمت بیت کوین از ۴۳۰۰۰ دلار فراتر برود. با آغاز هفته جدید معاملاتی و نوسان در سهام شرکت‌های بزرگ فناوری، به نظر می‌رسد بیت کوین در ماه فوریه عملکرد خوبی را از خود نشان دهد.

در ادامه ۵ فاکتور کلیدی که در طول هفته پیش‌رو باید برای بیت کوین مد نظر قرار داد را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.

بیت کوین در شرف ثبت اوج قیمتی سال ۲۰۲۲

در روزهای اخیر سطح ۴۰٬۰۰۰ دلاری به عنوان حمایتی کلیدی برای بیت کوین حفظ شده و بسیاری از تحلیلگران مشتاق آن بودند تا سطح ۴۱۰۰۰ دلاری نیز به عنوان مبنایی برای رشد طولانی مدت بیت کوین فتح شود.

پنتوشی، معامله گر و تحلیلگر مطرح رمز ارز روز یکشنبه در توییتی خاطرنشان کرد تا زمانی که بیت کوین بالاتر از ۳۹۰۰۰ دلار باشد می‌تواند به قیمت آغازین سال برسد و در این بین ۸۰٪ از آلتکوین‌ها در رشد تاخیر خواهند داشت اما ۲۰٪ دیگر بیت کوین را دنبال خواهند کرد.

بیت کوین سال ۲۰۲۲ را با قیمت ۴۶۲۰۰ دلار آغاز کرد و اکنون با فتح قله ۴۳٬۷۷۷ دلاری فاصله خود را با آن کمتر کرده است.

نمودار قیمت بیت کوین
نمودار قیمت بیت کوین

تحلیلگر دیگری با نام کردیبل کریپتو (Credible Crypto) معتقد است آخرین تحولات قیمتی بیت کوین می‌تواند نشانه‌ای بر آغاز پنجمین حرکت تکانه‌ای بیت کوین در سالیان اخیر باشد.

به گفته وی، در صورتی که تحلیل وی درست باشد، احتمالا بیت کوین در ابتدا عملکرد بسیار عالی خواهد داشت و گوی رقابت را از آلتکوین‌ها خواهد ربود.

توییت کردیبل کریپتو

وی در این رابطه گفت:

اگر پیش‌بینی من درست باشد و بیت کوین واقعاً موج پنجم پایانی خود را اینجا شروع کرده باشد، می‌توان انتظار عملکردی عالی را از این ارز داشت. پس از آن آلت کوین‌ها نیز همانند دو موج اخیر بین ۳۰۰۰ تا ۱۴۰۰۰ دلار و ۱۲۰۰۰ تا ۶۵۰۰۰ دلار صعود خواهند کرد.

در سمت و سوی نهنگ‌ها اما ممکن است داستان کمی متفاوت باشد. داده‌های درون زنجیره‌ای نشان می‌دهند که محدوده ۳۸۰۰۰ دلاری همچنان منطقه‌ای قابل توجه برای نهنگ‌هایی است که هفته پیش در آن محدوده خرید کردند.

سطوح حمایتی بیت کوین بر اساس داده‌های آنچین
سطوح حمایتی بیت کوین بر اساس داده‌های آنچین

تورم همچنان پابرجاست

بازار سهام در طول هفته اخیر در نقش سکوی پرشی برای خروج بیت کوین از محدوده ۳۰۰۰۰ تا ۴۰۰۰۰ دلار ظاهر شد. در میان شرکت‌های فناوری بزرگ، سهام آمازون به شدت رشد کرد و متا یا همان فیسبوک سابق افتی شدید را تجربه کرد. اما بیت کوین در نهایت از دوگانگی ایجاد شده به نفع خودش استفاده کرد.

آیا این روند در طول هفته جاری نیز ادامه خواهد یافت؟ تنها بازار سهام نیست که باید به آن توجه کرد چراکه در کنار آن، نفت نیز به افزایش قیمت ادامه می‌دهد.

پیتر برنت، تحلیلگر کهنه‌کار روز دوشنبه در واکنش به اوراق قرضه آمریکا گفت:

تورم به فدرال رزرو ضربه خواهد زد. تورم واقعی است. این به دلیل سیل نقدینگی اضافه شده در طول دو سال گذشته است. دلار زیادی موجود است و فدرال رزرو در افزایش نرخ‌ها بسیار عقب‌تر از منحنی مانده است. اوراق ۱۰ ساله در کوتاه مدت ۲.۳۵ ٪ و در طول یکی دو سال آینده ۳.۰ ٪ افزایش خواهد یافت.

به عقیده برنت، تورم در مقایسه با دوره‌های گذشته بسیار کمتر است با این حال هنوز راه درازی برای افزایش آن در پیش مانده است.

در سمت دیگر، پنتوشی معتقد است قیمت نفت از ۱۰۰ دلار فراتر خواهد رفت. وی در این رابطه گفت:

به نظر می‌رسد نفت با این نرخ به بیش از ۱۰۰ دلار خواهد رسید. ۲۰٪ افزایش در ۵ هفته اول سال و ۱۳٪ در ماه ژانویه. اگر پیش‌تر تورم را دوست داشتید، زمانی که نفت از ۱۰۰ دلار فراتر رود آن را بیشتر دوست خواهید داشت چراکه قیمت کالاها افزایش خواهند یافت.

بنابراین، بازگشایی بازار وال استریت در روز دوشنبه می‌تواند بر روند صعودی اخیر بیت کوین مهر تاییدی بزند یا بار دیگر، تناقض‌هایی را ایجاد کند. در زمان نگارش این خبر، معاملات آتی پس از بهترین هفته شاخص S&P 500 در سال ۲۰۲۲ حالتی نزولی به خود گرفته‌اند. در همین حال، آخرین آمار نشان می‌دهد که همبستگی بیت کوین و شاخص نزدک به آرامی در حال کاهش است.

کاهش همبستگی قیمت بیت کوین با شاخص نزدک
کاهش همبستگی قیمت بیت کوین با شاخص نزدک

روز پنجشنبه قرار است داده‌های شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) ماه ژانویه منتشر شود و در صورتی که از چارچوب تخمینی خارج شود، احتمالا بر بازار تاثیر خواهد گذاشت.

آیا دلار به کاهش ادامه خواهد داد؟

در اوایل فوریه، روند خوب دلار آمریکا در طول سال ۲۰۲۱ به طور ناگهانی تغییر کرد و به طوری که هفته گذشته شاهد روندی نزولی برای شاخص دلار آمریکا (DXY) بودیم.

شاخص دلار آمریکا برای اولین بار در بیش از یک سال اخیر پس از عبور از ۹۷ با مقاومت شدیدی مواجه شد و اکنون به زیر ۹۵.۶ بازگشته است که پایین‌ترین سطح از اواسط ماه نوامبر، درست زمانی که بیت کوین موفق به ثبت اوج ۶۹۰۰۰ دلاری شد محسوب می‌شود.

باب لوکاس، سرمایه‌گذار و کارآفرین مطرح در رابطه با روند اخیر دلار اظهار داشت:

حرکات بسیار جالب دلار آمریکا؛ آیا یک تله است؟ آنچه که به آن اطمینان دارم این است که پرایس اکشن همواره جلوتر از آنچه که ما فکر می‌کنیم (اعم از رویدادها و شاخص‌های کلان) باید قیمت را تغییر دهد.

اگر به تاریخچه قیمت بیت کوین نگاهی بیندازیم متوجه خواهیم شد که این ارز با شاخص دلار آمریکا همبستگی معکوسی دارد و در صورت افزایش قدرت دلار آمریکا، به راحتی قیمت بیت کوین پایین می‌آید.

نمودار شاخص دلار آمریکا
نمودار شاخص دلار آمریکا

مایکل فن ده پپه، تحلیلگر مطرح کوین تلگراف اما معتقد است اصلاحی سنگین‌تر در انتظار دلار آمریکاست. علاوه بر این وی خاطرنشان کرد توقف افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا در دلار فشار بیشتری وارد کرده است.

وی در این رابطه گفت:

ضعف بیشتر شاخص دلار آمریکا در طولانی مدت سیگنال خوبی برای بیت کوین و سایر دارایی‌های ریسک پذیر خواهد بود.

کسب سود هولدرهای کوتاه مدت

بر اساس آخرین داده‌های پلتفرم تحلیلی روت (Root)، بخشی از عرضه بیت کوین که توسط هولدرهای کوتاه مدت کنترل می‎شود پس از کاهش همزمان با سقوط قیمت بیت کوین، دوباره شروع به افزایش کرده است.

این پلتفرم امروز در این رابطه نوشت:

احتمالاً به کف قیمت رسیده‌ایم.

در همین حال، اندیکاتور نسبت سود خروجی مصرف شده که به اختصار SOPR نامیده می‌شود برای هولدرهای کوتاه مدت بیت کوین برای اولین بار از کریسمس از ۱ بالاتر رفته است که نشان می‌دهد هولدرهای کوتاه مدت به طور متوسط شروع به فروش و کسب سود کرده‌اند.

اندیکاتور SOPR
اندیکاتور SOPR

در رابطه با در سود بودن هولدرها، ۲۵٪ از عرضه بیت کوین همچنان در ضرر باقی مانده است. این در حالی است که ۱۶.۷٪ از عرضه بین ۳۰۰۰۰ تا ۴۱۵۰۰ دلار خریداری شده‌اند و اکنون در سود قرار دارند.

Bitcoin URPD annotated chart

تغییر احساسات بازار

شاخص ترس و طمع بیت کوین که بیشتر ماه گذشته را در محدوده ترس شدید سیر می‌کرد اکنون در آستانه خروج از منطقه ترس قرار گرفته است و به دنبال آن است تا برای اولین بار از ماه نوامبر و رکوردهای قیمتی آن زمان، به محدوده خنثی وارد شود. برای مقایسه، همین یک هفته پیش این شاخص عدد ۲۰ را نشان می‌داد و اکنون این عدد به ۴۵ رسیده است. در این رابطه بد نیست «داده‌ها از تغییر روند بازار کریپتو خبر می‌دهند» را نیز مطالعه کنید.

بر اساس تاریخ، کلید احساسات پایدار که در آن، معامله‌گران عجله‌ای برای خرید و یا فروش پس از تحولات قیمتی خاص ندارند در پرایس اکشن اندازه‌گیری شده بیت کوین نهفته است. به عبارت دیگر، سودهای آهسته و پیوسته همان چیزی است که معامله گران برای اطمینان از روند طولانی مدت بیت کوین به دنبال آن هستند.

نمودار شاخص ترس و طمع بیت کوین
نمودار شاخص ترس و طمع بیت کوین

با این حال، تحلیلگری با نام فیلیپ سوئیپ در رابطه با سطوح پایین شاخص ترس و طمع در ماه ژانویه نظر دیگری دارد. وی هفته گذشته با مقایسه ارقام تاریخی در این رابطه گفت:

رقم شاخص ترس و طمع در برابر قیمت بیت کوین نشان می‌دهد که این رقم حتی زمانی که قیمت به کف خود نرسیده نیز می‌تواند بسیار پایین باشد. اما جالب است بدانید دوره‌های طولانی ترس شدید (زمانی که شاخص ترس و طمع زیر ۲۵ است) به مدت سه هفته یا بیشتر نشان دهنده کف قیمتی است.

شاخص ترس و طمع بیت کوین
شاخص ترس و طمع بیت کوین

به نظر شما بیت کوین می‌تواند روند صعودی خود را حفظ کند؟

منبع
cointelegraph

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا