متوسط تحلیل فاندامنتالویدیو

معرفی و آموزش کار با سایت Dune Analytics؛ منبعی رایگان برای مشاهده اطلاعات آنچین + ویدیو

در این مقاله وبسایت Dune Analytics را معرفی و کار با آن را به صورت تصویری آموزش خواهیم داد. این سایت، ابزار بسیار کاربردی برای جمع‌آوری و مشاهده داده‌های موجود در شبکه‌های بلاکچین عمومی است. داده‌های درون زنجیره‌ای یا On-chain، اطلاعات ارزشمندی برای تحلیل روندها در حوزه بلاکچین است که این سایت، دسترسی به این اطلاعات را به صورت رایگان فراهم کرده است.

خرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!

تو صرافی ارز پلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!

همین الان شروع کن

آموزش تصویری کار با Dune Analytics

کاربران گرامی میهن بلاکچین، در صورتی که ویدیوی این مطلب برای شما به‌نمایش درنمی‌آید، VPN خود را خاموش کرده و سپس صفحه را رفرش کنید. بعضی ویدیوهای سایت آپارات برای IPهای خارج از ایران به نمایش درنمی‌آیند.

به منظور رصد و واکاوی داده‌ها در حوزه بلاکچین و بازار ارزهای رمزنگاری شده، استفاده از دیتای آنچین ابزار بسیار ارزشمندی است. به دلیل اهمیت این موضوع، میهن بلاکچین نیز از مدت‌ها قبل به صورت اختصاصی گزارش هفتگی آنالیز دیتای آنچین بازار را منتشر می‌کند که در لینک زیر تمامی این تحلیل‌ها را مشاهده می‌کنید:

داده‌های درون زنجیره‌ای اشاره به تمامی اطلاعات ذخیره شده در شبکه‌های بلاکچین عمومی دارند. در این شبکه‌ها، تمامی اطلاعات به صورت شفاف و آزاد در اختیار همه افراد قرار دارد. این داده‌ها برای اهداف مختلفی قابل استفاده است؛ با استفاده از داده‌های درون زنجیره‌ای می‌توانیم روندهای بزرگتر بازار را ببینیم. اینکه در حال حاضر، فعالیت بر روی کدام شبکه بیشتر است، تعداد پلتفرم‌های مرتبط با شبکه‌های بلاکچین در کدام یک بیشترند، توسعه‌دهندگان بر روی چه حوزه‌ای از این بازار متمرکزند، تعداد کاربران فعال در حوزه دیفای بیشتر است یا تعداد کاربران فعال در حوزه بازی، در بخش NFT کدام پلتفرم‌ها رونق بیشتری دارند، یا در میان پلتفرم‌های وام دهی، کدام یک توانسته کاربران بیشتری را جذب کند و جریان نقدینگی چگونه است، در میان صرافی‌های غیرمتمرکز کدام صرافی حجم معاملات بالاتری دارد، تعداد تراکنش‌ها در کدام شبکه بیشتر است، در یک شبکه مشخص، عمده تراکنش‌ها مربوط به چه کاری است، درآمد ماینرها و نودها در شبکه‌ها چگونه است، هولدرهای بزرگ یک رمز ارز چه رفتاری دارند و به این لیست موارد بسیار زیادی را می‌توان اضافه کرد. در نتیجه اگر در این حوزه به دنبال یافتن روند تکنولوژی و درک عمیقتر ایده‌های کاربردی هستید، بررسی دیتای آنچین بخش غیرقابل انکار کار شما است.

 تریدرها و سرمایه‌گذاران بازار رمز ارزها نیز می‌توانند از این اطلاعات به منظور فهم رفتار معامله‌گران و سرمایه‌گذاران، شناخت بهتر احساسات معامله‌گران و… استفاده کنند که در نهایت سرمایه‌گذاری موفق‌تری در این حوزه داشته باشند. در نتیجه اگر به این حوزه، به دید یک بازار مالی نگاه می‌کنید، استفاده از دیتای آن چین ابزار کمکی ارزشمندی برای تحلیل این بازار است.

در بالا به بخشی از کاربردهای دیتای آنچین اشاره کردیم و احتمالا با این تفاسیر به دنبال استفاده از این دیتا هستیم. در اینجا با یک مشکل اساسی رو به رو خواهیم شد؛ حجم دیتا بسیار بسیار زیاد بوده و منابع دسترسی به این دیتا پراکنده است. همچنین، این دیتا در حالت خام برای انسان قابل درک و استفاده نیست در نتیجه ما به ابزاری نیاز داریم تا این داده‌ها را به شکلی قابل فهم برای انسان و ترجیحا به صورت گرافیکی و در قالب نمودار و جدول نمایش دهد. شرکت‌های پردازش دیتای بسیاری در این حوزه فعالیت دارند که این اطلاعات را جمع‌آوری کرده و در قالبی بسیار جذاب و گرافیکی برای ما نمایش می‌دهند. اما اکثر آن‌ها دسترسی به این داده‌ها را در ازای دریافت هزینه‌های نسبتا بالایی (بین ماهانه ۵۰ دلار تا ۲۰۰۰ دلار) ارائه می‌دهند. Dune Analytics یکی از وبسایت‌هایی که این داده‌ها را به صورت رایگان در اختیارمان قرار می‌دهند.

Dune Analytics چطور کار می‌کند؟

آموزش کار با Dune Analytics

در سال ۲۰۱۸، Mats Olsen  و Fredrik Haga دو برنامه‌نویس خوش‌ذوق نروژی ایده اولیه این سرویس جمع‌آوری دیتای آنچین را پیاده سازی کردند. دیون آنالتیکس یک پلتفرم مبتنی بر وب است که در آن کاربران می‌توانند با استفاده از زبان SQL (SQL queries) دیتای مورد نیاز خود را از شبکه‌های بلاکچین استخراج کرده و پس از جمع‌آوری اطلاعات، آن را در قالب جدول و نمودار نمایش دهند. در گام اول این سرویس شبکه بلاکچین اتریوم را به وبسایت خود اضافه کرد. سپس گردانندگان این سرویس و یا کاربران، یک قرارداد هوشمند اجرا شده روی شبکه اتریوم را انتخاب می‌کنند تا این سرویس، Event و Internal calls این قرارداد هوشمند را فراخوانی کند. اکنون می‌توان دیتای مورد نیاز را از این قرارداد هوشمند (مثلا یونی سواپ) استخراج کرد. در گام بعدی Dune دیتای استخراج شده برای هر قرارداد هوشمند را در دیتابیس SQL خود جمع‌آوری می‌کند و در انتها کاربران با استفاده از queries دیتای مورد نیاز خود را فراخوانی می‌کنند و آن را در قالب یک نمودار یا جدول به صورت گرافیکی و قابل فهم نمایش می‌دهند.

نکته قابل توجه این سرویس در کنار رایگان بودن آن، استفاده از تجارب سایر افراد است. اگر شما به عنوان یک کاربر توانایی نوشتن کد را ندارید و یا در مراحل اولیه کدنویسی هستید، در دیون آنالتیکس به راحتی می‌توانید از حاصل کار سایر کدنویسان استفاده کنید و یا با مشاهده کد هر کاربر، آن را مطالعه کرده و توانایی خود را در این زمینه افزایش دهید. شما با مسلط شدن بر روی SQL نویسی می‌توانید تمام کد استفاده شده توسط سایرین را کپی کرده و آن را مطابق نیاز خود اصلاح کنید. از بسیاری جهات سرویس Dune Analytics را می‌توان در دسته Public goods ها قرار داد و این سرویس‌ها همواره قابل احترام و دارای ارزش بسیاری هستند. اگر به دنبال اطلاعات بیشتری در این زمینه هستید، پیشنهاد می‌کنم فعالیت‌های این وبسایت را مطالعه کنید.

در نهایت دیون آنالتیک بستری را مهیا کرده تا افراد از سرتاسر جهان که علاقه‌مند به اطلاعات آنچین هستند گرد هم آمده و تجارب و مهارت‌های خود را به اشتراک بگذارند. نتیجه این کار، تولید نمودارها و جداول بسیار ارزشمند از اطلاعات چند شبکه بلاکچین عمومی اتریوم، xdai، بایننس اسمارت چین قدیم یا همان زنجیره BNB جدید، سولانا و شبکه‌های لایه دو مانند پالیگان و آپتیمیزم است.

پلتفرم‌های دیفای در دیون آنالتیکس

بسیاری از پروژه‌های فعال در حوزه دیفای نیز به صورت رسمی داشبورد پلتفرم خود را در سرویس Dune Analytics ایجاد کرده‌اند. اگر اخبار حوزه رمز ارزها را دنبال کنید، احتمالا متوجه این نکته شده‌اید که بسیاری از سرویس‌ها و پلتفرم‌های فعال در حوزه دیفای برای نمایش اطلاعات شبکه خود از نمودارهای وبسایت Dune Analytics استفاده می‌کنند. دلیل این کار این است که توسعه‌دهندگان آن شبکه به صورت رسمی داشبوردی برای برای پلتفرم خود در این وبسایت ایجاد کرده‌اند. در نتیجه در زمان استفاده از این وبسایت می‌توانید این اطلاعات را نیز به صورت رایگان مشاهده کنید.

چند پیشنهاد

در انتها و برای جمع‌بندی این مقاله، چند منبع کاربردی که به نظرمان در زمان استفاده از این وبسایت به شما کمک می‌کند را معرفی می‌کنیم:

دنبال کردن افراد حرفه‌ای

یکی از کارهایی که پیشنهاد می‌کنیم در زمان استفاده از وبسایت Dune Analytics انجام دهید این است که داشبورد افراد حرفه‌ای و با تجربه در این وبسایت را دنبال کنید. این کار چند حسن دارد؛ مزیت اول این کار، یادگیری از این افراد است. ما نباید همواره استفاده‌کننده سرویس‌ها باشیم و دنبال کردن افراد حرفه‌ای در این وبسایت به ما کمک می‌کند تا مهارت خود را در نوشتن کد و استخراج اطلاعات ارزشمند درون شبکه افزایش دهیم.

از طرفی در زمان استخراج دیتای آنچین با طیف وسیعی از دیتا مواجه هستیم. دنبال کردن این افراد به ما کمک می‌کند تا یاد بگیریم در زمان مواجهه با این حجم از دیتا، چه اطلاعاتی ارزش بیشتری دارند و در واقع انتخاب و گزینش دیتا را آموزش خواهیم دید. به همین منظور در ادامه چند تحلیلگر را معرفی خواهیم کرد:

  • هم‌بنیانگذار سرویس dune : اینجا
  • پردازشگر داده در کوین بیس و پلتفرم 0x: اینجا
  • تحلیلگر دیتای آنچین: اینجا
  • یکی از توسعه‌دهندگان صرافی یونی سواپ: اینجا
  • برای مشاهده لیست کامل تحلیلگران وبسایت دیون نیز به این صفحه مراجعه کنید.

دنبال کردن صفحه پلتفرم‌ها

علاوه بر تحلیلگران آنچین، شما در این وبسایت می‌توانید پیج رسمی هر پروژه فعال در حوزه دیفای (که در این وبسایت حضور دارند) را مشاهده کنید. برای مشاهده این لیست به این صفحه مراجعه کنید. در این صفحه شما می‌توانید دیتای آنچین ارائه شده توسط پروژه‌هایی همچون آوه، کرو فایننس، کامپوند، دای، میکر، یونی سواپ، یرن فایننس و بسیاری پروژه دیگر را مشاهده و دنبال کنید.

همچنین برای آموزش کدنویسی در این وبسایت، از ویدیوهای آموزشی خود پروژه در یوتیوب شروع کنید.

سخن پایانی

این روزها همه به دنبال استفاده از دیتای آنچین برای تحلیل و ارزیابی روندها در بازار رمزارزها و روند تکنولوژی در حوزه بلاکچین هستند. وبسایت Dune Analytics یکی از سرویس‌های رایگان در ارائه این اطلاعات است. در کنار این سرویس‌، وبسایت‌های زیادی حضور دارند که به صورت متمرکز و حرفه‌ای‌تری این اطلاعات را ارائه می‌دهند اما عموما رایگان نبوده و استفاده از آن‌ها مشروط به پرداخت حق اشتراک ماهانه ۵۰ تا ۱۰۰ دلار است. با استفاده از دیون آنالتیکس شما می‌توانید اطلاعات ذخیره شده در شبکه‌های بلاکچین عمومی را استخراج کرده و این داده‌ها را در قالب نمودار و جدول و به صورت گرافیکی و قابل فهم برای انسان نمایش دهید.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا