مقالات عمومیویدیو

مفاهیم ارزهای دیجیتال؛ موضوع: قانون گذاری رمزارزها + ویدیو

مجموعه میهن بلاکچین هر دوشنبه عصر ساعت ۱۷ با یک ویدیوی ۳۰ دقیقه‌ای تحت عنوان مفاهیم ارزهای دیجیتال در کنار شما خواهد بود. در این ویدیوها به موضوعات آموزشی در حوزه کریپتوکارنسی و رمزارزها پرداخته می‌شود. در صورتی که سوالی درباره موضوعات مطرح شده در ویدیو دارید، می‌توانید آن را از طریق فروم میهن بلاکچین و یا گروه تلگرامی مطرح کنید.

 

کاربران گرامی میهن بلاکچین، در صورتی که ویدیوی این مطلب برای شما به‌نمایش درنمی‌آید، VPN خود را خاموش کرده و سپس صفحه را رفرش کنید. بعضی ویدیوهای سایت آپارات برای IPهای خارج از ایران به نمایش درنمی‌آیند.

مفاهیم ارزهای دیجیتال: قانون گذاری رمز ارزها

عملکرد ضعیف آمریکا در قانونگذاری کریپتو

قانون گذاری در حوزه رمز ارزها نظرات موافق و مخالف زیادی دارد.

افرادی که موافق قانون گذاری این حوزه هستند، معتقدند که با قانون گذاری، مقبولیت بیشتری در این حوزه ایجاد می‌شود و مردم با خیالی راحت‌تر در این حوزه فعالیت خواهند کرد.

افرادی که مخالف قانون گذاری هستند، معتقدند که ذات رمز ارزها با قانون گذاری تناقض دارد و به دلیل مشکلات و قوانین اشتباهی که دولت‌ها و قانون گذاران در پول‌های فیات داشتند و دارند، مردم نسبت به آنها بی اعتماد شده‌اند و در اصل، به همین دلیل وارد حوزه رمز ارزها شده‌اند.

از طرفی، دولت‌ها تمایل دارند تا بر روی ورود و خروج پول از کشورشان نظارت و کنترل داشته باشند؛ مخصوصا که رمز ارزها زیربنایی فراهم می‌کنند که بتوان به صورت بین مرزی، تبادل ارزش داشت. کشورها بر روی این موضوع حساسیت نشان می‌دهند و می‌خواهند بر روی آن کنترل داشته باشند.

از طرفی، به دلیل این که حوزه رمز ارزها، حوزه نسبتا جدیدی است، قانون گذاران باید دانش کافی در مورد آن داشته باشند تا بتوانند قوانین صحیحی وضع کنند؛ دلیل اصلی که تا امروز هیچ قانون مشخصی برای رمز ارزها وجود ندارد نیز همین است.

نگرانی‌هایی نیز هم در بین مردم و هم دولت‌ها وجود دارد؛ پول می‌تواند از طریق بیت کوین وارد یک کشور شود و با استفاده از آن، حملات تروریستی صورت بگیرد؛ پس اگر بر روی رمز ارزها نظارت نشود، ممکن است امنیت مردم به خطر بیافتد.

قانون گذاری در کشورهای مختلف

کشورهای آسیای شرقی در زمینه ارزهای دیجیتال، از بقیه کشورها فعال‌تر هستند و خودشان را راحت‌تر سازگار می‌کنند. کشورهایی مانند چین، کره جنوبی و سنگاپور از پیشگامان این صنعت به شمار می‌روند.

چین

کشور چین قوانین مشخصی ندارد؛ یک دوره استفاده از رمز ارزها را ممنوع می‌کند و سپس آن را آزاد می‌کند. اما چین می‌خواهد از تکنولوژی زیرساخت رمز ارزها یعنی بلاک چین، استفاده کند و یوان دیجیتالی بسازد.

چین بر روی کل بازار رمز ارزها تاثیر بسزایی دارد؛ مثلا زمانی که استفاده از رمز ارزها در این کشور ممنوع می‌شود، کل بازار ریزش می‌کند و برعکس، زمانی که آن را آزاد می‌کند، کل بازار صعودی می‌شود.

سنگاپور

سنگاپور کشوری است که قطب تکنولوژی محسوب می‌شود. این کشور در حوزه‌های مختلف پیشتاز است و به شرکت‌های تکنولوژی خیلی راحت مجوز فعالیت می‌دهد. بسیاری از شرکت‌های بلاک چینی، دفتر اصلی‌شان را در سنگاپور بنا می‌کنند.

کشور سنگاپور بر روی یک پروژه بانکداری ملی بلاک چینی به نام UBin کار می‌کند و همچنین با کشور چین اعلام آمادگی کرده تا یک ارز دیجیتالی، تحت نظارت بانک مرکزی‌شان راه اندازی کنند تا بتوانند با یکدیگر مراودات مالی داشته باشند.

کره جنوبی

کره جنوبی مشخص کرده که تا ماه مارس ۲۰۲۱، قانون گذاری کاملی در حوزه رمز ارزها انجام دهد و اکنون نیز کنترل زیادی روی رمز ارزها دارد؛ مثلا برگزاری ICO یا جذب سرمایه در این کشور ممنوع است.

هند

هند در حوزه تکنولوژی بسیار فعال است. دولت این کشور، درست مانند چین محافظه کار است و یک دوره استفاده از رمز ارزها را ممنوع می‌کند و دوباره آزاد می‌کند. مثلا یک دوره، رییس جمهور هند اعلام کرد که هر کسی که ارز دیجیتال خرید و فروش کند، مجازات او ۱۰ سال زندان و یا جریمه نقدی است! اما در طی دادگاهی که در این کشور تشکیل شد، قاضی اعلام کرد که سخنان رییس جمهور بر خلاف قانون اساسی هند است. پس در کشور هند نیز قانون گذاری رمز ارزها مبهم و نامشخص است.

آمریکا

آمریکا بیشترین اخبار و حواشی را در حوزه رمز ارزها دارد. این کشور نیز جزو پیشتازان تکنولوژی در دنیاست؛ اما باز هم قوانین مشخصی در حوزه رمز ارزها ندارد. اما بیشتر صرافی‌های رمز ارزها یک شعبه مخصوص آمریکا ایجاد می‌کنند؛ زیرا قوانین آمریکا با تمام دنیا تفاوت دارد. همچنین برخی از صرافی‌ها نیز اعلام کردند که شهروندان آمریکا اجازه شرکت در ICOها را ندارند.

برخی از سیاستمداران آمریکایی موافق رمز ارزها و برخی دیگر نیز مخالف آن هستند. مثلا دونالد ترامپ چندی پیش اظهار کرد که ساتوشی ناکاموتو است! اما در مجموع، نظر مثبتی بر روی این قضیه ندارد. جو بایدن نیز اعلام کرد که برای کمپین تبلیغاتی‌اش، بیت کوین نیز می‌پذیرد.

ایرلند، اسراییل و اسلوونی

این سه کشور به دنبال قانون گذاری هستند و تقریبا مراحل پایانی را طی می‌کنند.

اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا اعلام کرده که تا سال ۲۰۲۴ حوزه رمز ارزها را قانونی می‌کند؛ برخی از کشورهای اتحادیه اروپا مثل فنلاند و آلمان در زمینه چهارچوب بندی قانون گذاری رمز ارزها پیشگام بودند.

اما در کل، اتحادیه اروپا به دنبال این است که یک ارز دیجیتال مخصوص مبادلات بین بانکی کشورهای اتحادیه ایجاد کند.

ایران

بانک مرکزی ایران پیش نویسی در خصوص رمز ارزها تهیه کرده، اما محدودیت‌های زیادی ایجاد کرده است. ماینینگ در ایران قانونی است؛ اما هزینه برق بسیار بالاست. در کل قانون مشخصی وجود ندارد.

نتیجه گیری

هیچ دولتی مخالف تکنولوژی بلاک چین نیست. دولت‌ها کم کم از این تکنولوژی در بانکداری و خیلی موارد دیگر استفاده می‌کنند.

نقد اصلی دولت‌ها به بیت کوین و رمز ارزها دارند، این است که این بازار نوسانات شدیدی دارد و نگران این هستند که مردم متضرر شوند و معتقدند که ارزهای دیجیتال پول‌های بدون پشتوانه هستند. در اصل، دولت‌ها می‌خواهند بدانند که فرستنده کیست، گیرنده کیست، مقدار رمز ارز چقدر است، چرا ارسال می‌شود و غیره.

به بیانی دیگر، می‌توان گفت که بلاک چین و رمز ارزها درست مانند تکنولوژی (VoIP (Voice Over IP هستند؛ زمانی که VoIP برای اولین بار معرفی شد، بسیاری با آن مخالفت کردند، اما اکنون در همه جا استفاده می‌شود. بلاک چین و رمز ارزها نیز دقیقا همینطور هستند و مدتی طول می‌کشد تا به پذیرش عموم برسد.

در آخر، قانون گذار به دنبال این است که زمان بخرد تا پخته‌تر شود. به همین دلیل است که مدام ممنون می‌کند و سپس آزاد می‌کند. مدتی زمان می‌برد تا قانون گذار به پختگی در این زمینه برسد، تا بتواند رمز ارزها را آزاد کند و مردم به راحتی از آن استفاده کنند.

امیدواریم این قسمت از مفاهیم ارزهای دیجیتال برای شما مفید واقع شده باشد. فراموش نکنید نظرات و پیشنهادات خود را درباره این سری ویدیوها با ما به اشتراک بگذارید.

منبع
میهن بلاکچین

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا